Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Naruto bilinçsizdi. Ayrıca Gamalar ve Kn6'dan fiziksel olarak üstün Hachibi. Uçurabilir ama bu çok zor.
Naruto'nun bilinçsizliği ile uçup uçmaması çok da alakalı değiller.
Hachibi her bir gamadan fiziksel olarak güçlüdür ancak 3'ü birden söz konusu olunca Gamalar yakındır oldukça. Kn6 ise bence daha önde Hachibiden.

Ayrıca Bee, bu tekniğin onu uçuramayacağını düşünse. Bijuu Mod Açar. NAruto ile Itachi'yi kucağında tutardı. O kadar teknik sallamak yerine demek ki Gyuki'yi kaldırabileceğini aklı kesiyor. Ha bence CT ile de işi kesin biter demem o ayrı.
Ama sonuç olarak birbirlerinden güç almıyorlar, yani ona ayrı ona ayrı güç harcamıyor hepsine aynı gücü harcıyyor ve uçuruyor, durum üçüyle aynı anda bilek güreşi yapmak yada üçünün aynı anda uyguladığı baskıya karşı koymak gibi değil. Çubukları aynı yere toplayıp üstüne bıçakla vursak anca çizilir yada bir tanesi alan kırılır. Ama hepsini yan yana dizip bir bıçak veya yabancı cisimle hepsine aynı anda vursak kırılır hepsi, rüzgarın çıkması da örnek olarak gösterilebilir. Rüzgar bir cismi itti diye gücünü kaybetmiyor başka cisimler de uçuyor o sırada. Yan yana, yada kurbağaların dizildiği şekilde boş konserve (örnek olarak aklıma bir şey gelmedi) dizsek rüzgar hepsini iter. Ama iç içe koysak uçursa bile etkisi aynı olmaz, daha güçlü durur konserveler. Kurbağaların durumu da buna benziyor.

Kast ettiğim şey bilinçli olmadığı halde kuyruklarını yere saplayıp uçmaktan kurtarabiliyor kendisini, biraz içgüdüsel bir durum da.

Ama o Nagato abi, aralarında çok fazla fark var bence. Nagato'nun ST'si elbette uçurur sonuçta ana beden, tüm çakrayı toplayan Tendo'nun da üstünde bu adam. Ha kaldırır mı kaldırabilir, ama ne kadar etki eder yada nereye kadar uçar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kn4 moduna Low Kage demek pek mantıklı değil. Hız, yıkıcılık, yenilenme, dayanıklılık gibi konularda rahat High Kage edebilecek bir şey. Oroçimaru'nun bu kadar dayanmasının sebebi dövüş stili. Atıyorum Oroçimaru yerine aynı darbeleri yaşlı Hiruzen yeseydi mefta olurdu. Oroçimaru kendini kusuyor, yenileniyor, uzuyor, kısalıyor. Bu adamın numarası zaten bunlar. Jiraiya mesela hayatındaki en ölümcül darbeyi bu moddan almış.

Ha genel itibariyle High Kage'leri alır demiyorum bu mod. High Kage sınıfında Pain, İtaçi, Tobirama gibi tipler alabilir gayet Kn4 Naruto'yu.

Wiki bölümünü falafoş etmemeniz için hepinizi buraya davet ediyorum arkadaşlar @Flying Raijin @Uncle Paulie @Earendill

Ve söz konusu konuya gelince;

Katılıyorum, bence de Mid Kage potansiyeli fazlaca vardı. Bir Kakuzu, bir Kisame, bir Deidara olamayacak adam değildi.
Olacak adam da değildi. Olamaz diye bir şey yok. Yazar o şekilde yazar olurdu elbet. Ancak kesin oralarda olurdu tarzı bir çıkarım yapmak için yetersiz kimimaro.

Gai zaten kapısız bile low kage yi zorluyor.
Yakın dövüş senaryosu içerisinde olarak evet genel olarak hayır. Yakınından dahi geçmiyor bence base olarak.
Adam tek başına 2 güçlü geninle dövüştü ve hastalığı son safhasındaydı. Bıraksalar zaten ölecekti.
O geninlerden biri ölüm oranı %50 olan ağır bir ameliyat sonrası hastane de tedavisi devam ederken hastaneden kaçıp geliyor :D Lee orada bildiğimiz güçlü Lee değil.

Gaara desen eski ölüm makinası değil. Olsaydı kuma gömüp sıkma hareketini çok önceden yapardı ancak önce daha az şiddet ile çözmeye çalışıyor.

Ve Orochimaru'nun gerçekten de tek olayı taijutsu olan ve işlevsel olmayan bir yetenek barındıran elemana umut bağlayıp taşıyıcı olmasını ister miydi? Diğer taşıyıcılar gibi sıradan birisi de olmayacaktı Kimimaro bayağı da uğraştılar iyileşsin falan diye Orochimaru yanlış ata oynamaz.
Kimimaro'nun bedeni özeldi. Ancak Orochimaru'nun beden seçimini nasıl yaptığını gördük. Sasuke'yi beklerken daha fazla dayanamayıp yeni bir bedene geçtiğinde seçtikleri kişi bir arenada tüm rakiplerini yenen kişi idi. Ve adam Orochimaru çakrasını salınca altına sıçtı. Kimi de aynı şekilde seçildi önce soykırımdan kurtuldu sonra Oroc'un adamlarını da dövdü dövdükleri arasında sağ çıkanlar ile birlikte Ses 5 lisi takımını kurdular işte. Ama Suigetsu, Karin gibi isimler, organizasyondaki yerleri sebebiyle Kimimaro'nun üstü olan tipler. Oradan anlayın Kimimaro'nun ne kadar özel olup olmadığını. Belli bir yere kadar epey özel elbette, ancak bir Suigetsu bile değil belli ki. Ya da en azından o sınıfta .

Not: Seride bir sürü tekniğin en üst seviyelerini ve güçlü hallerini gördük. Kimimaro için skala dar olsa da tam potansiyelini bilmiyoruz kemik bölme işinin misal en son
Animede çok abartmışlar. Bir de o görüntünün bir orjinal anime bir de ova(oyun da olabilir) görüntüsü var.

573fe3a8fabf4d5e5f011ab9f082ac88.jpg
latest.png

O yüzden anime çok yanıltıcı.

Manga da ise şöyle;

RjpFarQ.png

Ve teknik bir anda oluveren bir şey değil. Yavaş yavaş kazıklar çıkıyor.

6119326-7909071931-narut.jpg

Tekniğin anlamı bile zaten "Kemik Ormanı" . Öyle çok devasa bir teknik değil, evrende zaten Orman sololayan geninler var;

6372422-4817018-temari%2Bblows%2Bdown%2Bforest.png

(Ki bu kimimaronunkinden çok çok daha büyük)

Kimi'nin ultimate atağından daha hızlı, daha büyük, daha yıkıcı bir teknik yapan Temari Savaş Arcında ne oldu Mid Kage mi ?
Adult halinin bile mid-kage etmiş olduğunu sanmyorum. Neden Kimi olsun ki ?

Bir de Kimimaro ile ilgili bir şey unutuluyor. Kiminin tekniklerinin çoğu Orochimaru'nun ona verdiği lanetli mühür ile boostlanıyor. Son atağını da Cs2 formunda yapabiliyor zaten.
O zaman Temari, Shino, Shikamaru gibi tiplerde CS olsa Kimimaro'yu donlarında sallamayacağını bilemeyiz. CS ciddi bir power up çünkü.

Yani Kimimaro, Orochimaru'ya hiç rast gelmese 40 yaşına kadar büyüse belki Asuma bile etmeyebilirdi :D Orochimaru'nun elinin altında da biraz potansiyeli olan herkesin çok güçlenebileceğini biliyoruz zaten.

Aynı boostlara sahip olmadan Kimimaro'dan daha iyi featleri olan Chunnin ve Joninler varken. Kimi yaşasa Mid-Kage olurdu diyemem şahsen.
Kn4 moduna Low Kage demek pek mantıklı değil
Bence High-Low ile Mid-Mid arasında gezinir. Ama eşleşme şartları çok önemli.

Atıyorum Oroçimaru yerine aynı darbeleri yaşlı Hiruzen yeseydi mefta olurdu.
Bu yanlış bir yaklaşım. Elbette Hiruzen o darbelere mefta olur. Tanrısal olmayan karakterlerin %80 i olur. Ancak o karakterler niye Oroc gibi dövüşsün ki ? Jiraiya Base halde, Naruto'ya zarar vermeden Kn4'ü paketleyip bastırabilmiş sonuçta hem de yaralı halde. Hiruzen niye aynısını yapmasın ?

Yani Oroc, Tsunade gibi yenilenmeye güvenenler başka tarzda yaklaşır, hızına güvenenler başka, jutsularına güvenenler başka. Misal Orochimaru için çok problem olan bir konu bitirici bir tekniği olmaması. Yamato olaya el atmasa, Savaş devam etse, bedeni kullanma tarihini doldurmak üzere olan Orochimaru eninde sonunda ölecekti. Ancak Kn4'ü yaralayıp öldürebilecek low kageler de var. Ya da Kisame gibi çakrasını emebilecek olanlar vs... Yani herkes kendi yeteneklerine göre bir yaklaşım sergiler.

Jiraiya mesela hayatındaki en ölümcül darbeyi bu moddan almış.
Evet antrenman sırasında, hazırlıksız şekilde. Savaş başka bir şey.

Kimiye doğrudan mid eder diyemeyiz bu şartlar altında. Ama sonuçta Sasuke de bunları kullandı Orochimaru eğitti, yeteneği elbette yüksekti. Ama Sasuke Orochimarunun yanına güçlenmek için gitti tek başına güçlenmeyeceğini bildiğinden. Suigetsu ve Karin özel güçleri olan Jugo da yararlanabilecek kişilerdi. Ancak daha çok denek gibiydiler.

Ben 2 sene sonra Kimiyi farklı yerlerde, seri sonunda ise mid Kage aralığına geleceğini düşünüyorum. Serideki yeri belki çok değil ama Orochimaru gibi bir adamın yanında önemli bir ast olarak yer alacaktı. Nitekim Suitetsu falan da low-high aralığına gelmiş olması muhtemel bir tip. Gaara elbet seri sonu daha güçlüdür hatta dövüşte de. Ama ben Kiminin seri sonlarına doğru tek kol A’nın bir tık altına yerleşebilecrğini düşünüyorum.

Medikal alan hariç bir beceresi olmayan Kabutoyu mühürsüz P1 Kakashi aralığına getirmiş bu adam. Kimimaro daha yüksek olabilirdi.

Ama sonuçta Sasuke de bunları kullandı Orochimaru eğitti,
Evet işte o yüzden zaten adam Shippuden başında adam müthiş bir sıçrama gösterdi ben bunu yatsımıyorum. Ancak bu adam Itachi'nin kardeşi, göz mangekyosu Madara'nınkine benzetildi kaç kere. Bİr Uchiha daha ilerleyen zamanda ise Indra reenkarnesi. Bu adama Oroc bir şey koymasa da güçlü olacaktı. Ki bunu da gördük adamın içinden Orochimaru ve ve lanetli mühre dair her şeyi aldı ve dağladı Totsuga ancak Sasuke ondan sonra da güçlüydü. Çünkü MS'e geçti vs.

Kimimaro da Sasuke de ki gibi "ya lanetli mühür ve orochimaru baba olmazsa da şunlar olur diyebileceği seçenekleri çok fazla değil.

Medikal alan hariç bir beceresi olmayan Kabutoyu mühürsüz P1 Kakashi aralığına getirmiş bu adam.
Kabuto bir elinde on marifet bir adamdı. Kaldı ki bu adam, Danzo tarafından, Orochimaru keşfetmeden öncede her ülkede ajanlık yapmış biri. Kabuto zaten sağlam bir temele sahip.

Kabuto da kuchiyose var, mühür jutsusu var, medic jutsusunu kombat a çevirmiş Tsunade gibi, müthiş zeka var. Doton + Suiton var, Genjutsu var (hem de alan bazlı Genjutsu) . Boş biri değil, oroc dan önce de değildi. Kabuto da ne lanetli mühür var ne de Oroc ölene kadar bir orochimaru hücresi yoktu. Kolundan yılanlar çıkaran biri de değildi. Oroc'un Kabuto'ya çok fazla şey yüklediğini öğrettiğini düşünmüyorum. Bir Anko ve Sasuke'ye yaptığı kadar. Ancak elbette katkısı olmuştur.

Ayrıca chunninler arasında biraz sivrilen kime CS basıp Oroc'un yanına versek Kimimaro kadar olur ve belki de üstüne bile çıkardı. O yüzden ben Kimimaro'nun kendisinde pek bir maharet göremiyorum.

Yani Kimimaro hasta iken ameliyattan çıkmış Lee karşısında lanetli mührünü biraz salmak zorunda kalıyor.

Ama ben Kiminin seri sonlarına doğru tek kol A’nın bir tık altına yerleşebilecrğini düşünüyorum.
Valla Ben Kakuzu, Sasori, Rasa gibilerini WA A4 altında görüyorum o yüzden Kimi'yi burada hayal bile edemiyorum. Çok ciddi bir boost alması lazım burası için.

Ses Dörtlüsü epey zorlanarak CS2 açaraktan 2 Low-Mid ya da High-Low denebilecek Jonin'i yeniyorlar. Kimimaro sağlıklı iken bunları yenebiliyormuş (ancak o sıralar Ses dörtlüsü lanetli mühür kullanımında ne denli ustalardı vs bilmiyoruz ) sanırım. Bu da onu sağlıklı iken Genma + Raido'nun 2-3 tık önüne kor. Hadi bu çocuk çok çalıştı güçlendi, kage seviyesine gelirdi diyelim. Gene de Mid Kage diyebilmek için yeterli bir şey yok.

Çünkü Enma + Raido ile Kakuzu arasındaki uçurumu ya da Rasa arasındaki uçurumu göstermeme gerek var mı ? Kaldı ki bu ikilinin PA Kakashi, Yamato, Darui gibi tiplerle bile aralarında ciddi fark var.

Mid Kage demek benim açımdan eeen azından Hebi Sasuke, WA Kakashi seviyesi olmayı gerektirir. İDeal olarak ise A4 ve üstü olmayı.

Adamın Darui- Yamato gibi adamlarla olan farkından , Kakuzu, Sasori, Rasa gibilerine kadar olan farklarına bakınca.

Mid'e girmesi ? Bilemedim. Asla olmazdı demiyorum olabilirdi ciddi potansiyel var adamda. Ancak "kesin olurdu" denecek kadar bir olayı yok.

Ya öyle kapalı kutu biraz. Ama Kabuto örneğimi özel güç açısından verdim yoksa ajanlık vs olaylarda iyi bu adam.

Ben kendi fikrimle mid Kage eder dedim. Ama dediğim gibi kıstaslarımız farklı. Benim mid-high seviyem tek kol A falan mid-mid olarak da kisame falan. Tabi bu Kimi Kisame eder demek değil.

Mid-High
"Orta Seviye - Yüksek" demek oluyor. Ama sanırım sen "Yüksek Seviye - Orta" demek istiyorsun.
Orta seviyelilerin yükseği oluyor. Kisame orta seviyeli kage’de ortalarda gibi. Yüksek-düşük yüksek-orta seviye Kage olarak Minato falan var Jonin hali tabii.

Kıçı kırık Sakura sannin eğitmesiyle( seri başındaki çakra kontrolü çok iyi muhabbeti gereksiz) low kage edebiliyorsa güzel kekkei genkai sahibi ve Oroçimaru'nun İndra'nın varisi olmadan evvel veliahtı olarak gördüğü Kimimaro MS Sasuke - Gaara ayarı bir yere gayet gelebilirdi. Yazarın yazmasıyla olacak bir şey sonuçta, potansiyelli karakterleri söylüyoruz burada.

Gerçi bilmiyorum Neji'nin de öyle olması gerekirdi ama çok güçsüz bir şekilde öldü o seviyelreden. Kişimoto pek bu konularda güvenilecek bir adam değil. O sebeple ne desek boş. Çok bir şey de iddia edemiyorum. Ama gönlümden geçen Mid Kage tabii ki.

Yeni nesilde de bir çok karakter hiç olacak gibime geliyor. Bu serinin olayı bu.

Kıçı kırık Sakura sannin eğitmesiyle
Sakura ana karakter. Ve Sakura bir konuda çok yoğun bir eğitim aldı hocası da o konuda dünyanın en iyisi idi. Sakura'nın daha iyi olduğu başka bir şey de yok. Güç ve İyileşme sadece.
Ancak ona baş karakter torpili geçildi. Yoksa hiç birimiz Sakura'nın Sasori'ye gönderilecek biri olmadığının farkındayız. Zaten yazımda "Yazar yaparsa olur" dedim. Sakura da öyle yazar yaptı oldu.

Ancak bazı karakterler için yazar biraz daha net bir şeyler bıraktı kesin bir şey olur dediğimiz ha bu çok yatırım yaptıklarını kullanmadığı da oldu (Neji, Lee, Shino, Temari gibi) ancak gene de biz okuyucular olarak bu adam şu olur demek için biraz sıradışı bir şeylere ihtiyaç var. Kimimaro genin ve chunnin seviye için sıradışı doğru hatta low joninler için bile öyle Ancak Mid Joninlerden itibaren Kimimaro (sağlıklı hali bile) gösterim olarak riske giriyor. Hadi büyüdü çok gelişti diyelim. Adam elit bir jonin e takılır mı takılmaz mı seviyesinden zart diye mid kage grubuna (içinde Gengetsu, WA Gaara, WA Ônoki, MS Sasuke falan olan bir grup) sıçrayacağını net olarak ima eden bir şey yok.

Misal Kimimaro'dan çok daha zayıf olduğunu düşündüğüm bir başka P1 karakteri olan Haku bile edo halinde saçma da olsa bazı özel şeyler gösterdi. Kimimaro onu da yapmadı. Fodder samuray kesiyordu anca...

Ama dediğim gibi ben zaten yazar isterse olur dedim. Sakura'nın dosyayıs da bunun gibi bir durum. Hakkında ki hiç bir veri çok süper über bişi olacağı yönünde değildi. Ancak Sakura, Sasuke gibi 10-20 tane jutsu, 2 tane mod, kuchiyose, kenjutsu vs öğrenmemiş. 1-2 konuda dünyadaki en iyilerden olan biri tarafından sadece o konularda çalıştırıldı ve o konularda da çakra kontrolü en önemli kalite özelliği.

Kİmi de böyle bir durum da yok. Ne baş karakter adam ne de onu, onun yeteneklerine özel tek konuda uzmanlaştıracak bir eğitim almıyor.

Yazarın yazmasıyla olacak bir şey sonuçta
Onu dedim zaten.

potansiyelli karakterleri söylüyoruz burada.
Kimimaro ne kadar potansiyelli tam çözemedik. Hastaydı. P1 dönemiydi vs. Ancak neredeyse onun kadar potansiyel barındırıp da aradan 15 yıl geçtikten sonra bile MS Sasuke, WA Gaara sınıfına ulaşamamış karakterler var. Yani Gaara olabilirdi ama ANko da olabilirdi. Ya da Boruto Çağı Shino da olabilir :D Ki Shino, Kimimaro'dan bile daha korkutucu bir tekniğe sahipti belki de. Nitekim onun bile hali ortadayken, Temariler, Chojiler falan çok yol kat edememişken neden Ameliyatlı Lee için CS salmak zorunda kalmış adam 10 yıl daha yaşasa WA Gaara olurdu diyeyim ki ?

Sasuke genin iken daha sharingan virgülü uyandırmamışken bile katon jutsu, hengen, kage bunshin, shuriken jutsu, bukijutsu ve taijutsu ustasıydı. Genin Minato'ya hiç girmeyeyim. Yani ciddi potansiyel sahibi şahıslar biraz diğerlerinden ayrılır benim şahsi kanaatimce ve Kimimaro bir kısımdan ayrılıyordu ancak diğer büyük isimlerin gençlik halleri kadar değil.

Itachi'ye bakıyorsun. Adam genin iken jonin seviye neredeyse 11 yaşında Anbu'ya giriyor 13 yaşında Özel Kuvvet Kaptanı oluyor. 14'ün de MS uyandırıyor vs
Minato akademiden yeni mezun haliyle, en güçlü köyden jin kaçırmak için görevlendirilen 4 elite jonin'i paketliyor
Kakashi desen 6 yaşında akademiden mezun oluyor adam daha veletken Jonin oluyor. 15 yaşında Anbu Kaptanlığı
Hiruzen daha ergen zamanlarında, Tobiramayı geçiyor.
Gaara, genin iken joninler tırsıyordu adamdan adam, büyük ihtimalle Babası öldüğü anda köyün en güçlü ismiydi 13-15 yaşları arasında bir yerde Kage oldu.
Temari daha genin iken Tenten'den tut Tayuya'ya kadar pek çok seviyede düşmana shitt diff atıyordu.
Chidori antrenmanı sonrası Sasuke ile kapışabiliyordu. Shikamaru'ya yakın zeka, Lee'nin tekmesini bakmadan durduracak kadar taijutsu gösteriyordu.
Neji geninken adamın darbesini durdurmak için sahaya 4 lider joninde aynı anda iniyorlar işi şansa bırakmamak için. vsvs

Yani bu saydığım isimler bunları 10-13 yaş aralığında yapan şahıslar ve örnekler daha çoğaltılabilir. Kimimaro için ben bu denli özel bir şey olup olmadığından emin değilim.

Kimimaro'nun kekkei genkai sı ve klanı bu denli süper olsa Kirigakure'ye saldırıp sonrada soykırıma uğramazlardı. Ya da sis köyü ve çevresinde bir Zabuza ve Haku dan bile daha fazla itibarları olurdu.
Part 2 de su köyünden kim Naruto,Sakura,Sasuke ya da Kakashi'yi görse "Zabuza'yı yenenler" diye bahsediliyor.

Part 2 de kimse Gaara, Naruto ya da Lee için "kimimaroyu yenenler" , "kimimaro ile dövüşenler" vs demedi

Kişimoto pek bu konularda güvenilecek bir adam değil. O sebeple ne desek boş. Çok bir şey de iddia edemiyorum. Ama gönlümden geçen Mid Kage tabii ki.
Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Maalesef çok adam harcadı ve pek çoklarına da gereksiz boost verdi (Kakashi, Sakura, Gai, Shikamaru, Choji vs gibi)

eni nesilde de bir çok karakter hiç olacak gibime geliyor. Bu serinin olayı bu.
Valla o yeni serinin derdi. O serinin kendi hiç olmuş, içindekiler olsa ne yazar :D :D Naruto'ya acımayan diğerlerine nasıl acısın.

@Nabu

Potansiyelini görmemiz için ne gerekiyor ki daha? Neji'nin zor baş ettiği, Kiba'nın neredeyse yenileceği, Shikamaru'nun epey zorlandığı, Choji'nin haplarla kazandığı bi takıma baskın gelmiş ve lideri olmuş. Hepsi birlikte daldıklarında bile alamıyorlar.(Bu sahne filler değilse.)

Hasta ve yaralı halinde bile o dönemin en büyük üç geniniyle baş etmiş, en son ikisini de öldürecekken hastalığa kurban gitmiş. Ha bence o dövüşte Gaara baskın geldi.

Kuyruğuyla Gaara'nın kum zırhını aşmış(Lee'nin aştığından daha güçlü büyük ihtimal baya geliştirmiş kendini)
Taijutsu'da Lee'ye baş gelmiş,

Ve Ses 4'lüsü gibi bir takıma tek gidebilecek derece baskın,

Oroçimaru ise büyük bir potansiyel görmüş bedeni olarak düşünmüş, ki karşısına İndra varisi çıkana kadar.

Neji'yi duman etmiş Naruto'ya(daha güçlü hali) baş gelmesini saymıyorum bile.

Yani bu adam da potansiyelli değilse, Neji'ler, Lee'ler, Gaara'lar hiç değil. :D

Bence Neji'den bile potansiyelliydi, ama Neji'nin geldiği yeri gördük. DEdiğim gibi büyük ihtimal senin dediğin gibi olurdu, ama bu bizim dediğimiz zaten hakkıyla işlenseydi.

Bu adamı sağlıklı düşünürsek Zabuza-Haku ayarı bir Jonin yani. :D Hasta halinin de gideri var. Hasta olmasa ve kekkei genkaisinde gelişse, kemik ormanının sınırını genişletse, süresini uzatsa neden bir Kakuzu olamasın ki? Hocası zaten Oroçimaru taijutsu ninjutsu gibi alanlarda endişe etmesine gerek yok.

Şu an fan fiction kısmına girdik istemeden ama bir de kendini kusmayı öğrense. Aboov.

Ki Ses 4'lüsü zaten Jonin olarak geçiyor ki bence çok becerikli kimseler. Bunlara baş gelmek bile tek başına güçlü bir Jonin işi. :D Geninlerin aldığına bakılmamalı bence, yetenek jutsu bakımından çok sağlamlar.

Kabuto bunların tekniklerini geliştirip Sasuke-İtaçi gibi isimlere kullandı ya daha ne olsun? Yani neden gelişime açık olmasınlar.

Hatırladığım kadarıyla Ses 4'lüsü güçlü bir jonin olan Genma'yı haklamıştı. Bu da Kimimaro'nun seviyesini ortaya koyuyor, Genma Yondaimenin takımındandı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
(Bu sahne filler değilse.)
Filler.

Potansiyelini görmemiz için ne gerekiyor ki daha? Neji'nin zor baş ettiği, Kiba'nın neredeyse yenileceği, Shikamaru'nun epey zorlandığı, Choji'nin haplarla kazandığı bi takıma baskın gelmiş ve lideri olmuş.
Tamam da bu tarife müthiş etkileyici değil. Kaldı ki hepsi kendilerine ters ya da yakın becerilere denk geldi.

Ayrıca Choji, Kiba, Shikamaru zayıf geninler o açıdan çok matah bişi yok. Kankuro ile Temari bunların zorlandıklarına tek attı. Bir tek Neji'nin ki önemliydi o da en güçlüyle dövüştü.

Hasta ve yaralı halinde bile o dönemin en büyük üç geniniyle baş etmiş
Naruto tek bir rasengan bile atmadı, adamın dikkati tamamen sasukede idi. Gaara'ya yaptığı gibi 100-200 klon yapıp patlayıcı kağıtlarla dalmayı bile yapmadı. Taijutsu daldı o da Kimimaro'nun işine gelen bir senaryo zaten. Taijutsum zayıf diyen Kabuto bile Naruto'nun klonlarını rahat rahat tokaylıyordu.
Lee desen o da hasta ve yaralı idi.
Gaara da geldi yendi zaten.

Ve bu adam geninlerden 3-4 yaş büyük. Kendi de genin olsa anlarım dediğini.

Taijutsu'da Lee'ye baş gelmiş,
Taijutsu da baş gelmesi kekkei genkai si ile oluyor. Taijutsusu olabilir.

Oroçimaru ise büyük bir potansiyel görmüş bedeni olarak düşünmüş, ki karşısına İndra varisi çıkana kadar.
O zamanlar ne Indra vardı ne bir şey :D Alakasız bir karşılaştırma bu. Orochimaru'nun Sasuke öncesi seçtiği adamı nasıl seçtiğine bir bak derim.

Neji'yi duman etmiş Naruto'ya(daha güçlü hali) baş gelmesini saymıyorum bile.
Naruto ne zaman Neji'yi duman etmiş ? :D Adamın kibrinden faydalanarak zekası ile yendi.

Yani bu adam da potansiyelli değilse, Neji'ler, Lee'ler, Gaara'lar hiç değil.
Potansiyelsiz diyen yok zaten. Ancak bu adam küçük değil gördüğümüzde 15 yaşındaydı. 14 yaşında falan da ses 5 lisinin en güçlüsü olma seviyesinde biri iken neden 24-25 yaşında MS Sasuke olsun ? Buradaki "neden" kısmına cevap verirken çok fazla yazar ittirmesi gerektiğini düşünüyorsan bu adamın potansiyelinin yetersizliğini gösterir (Sakuradaki gibi) . Ama bu Kimimaro özel değildi, potansiyeli yoktu demek değil. Ancak Mid ya da High Kage sınıfı çok özel bir şey. Tansıral karakterler ortaya çıkmadan önce bu sınıfın eyvallah diyemeyeceği varlıklar sadece Prime Hiruzen, Madara, Hashirama, Nagato, Obito KCM NAruto, EMS Sasuke, Senninler, Minato falan idi. (ki minato da zorlanır pek çoğuna karşı).

Kimiyi burada düşünmem için gerekli bir şey görmedim ben. Ha yazar potansiyeli olanın önünü kapayıp, potansiyeli pek de özel olmayanların önünü açtıysa Kimimaro'ya da bir şey olur muydu ? Olurdu tabi ancak bu öyle istendiği için olurdu öyle olduğu için değil (sakura örneği).

Bu adamı sağlıklı düşünürsek Zabuza-Haku ayarı bir Jonin yani.
O ayarda olduğunu düşünmüyorum. Zabuza, Kakashi'ye sharingan açtırmış ve neredeyse öldürme noktasına gelmiş birisi. Ancak Kimimaro'nun yakın olduğunu düşünüyorum. Ancak sağlıklı halinde bile en fazla Zabuza'dan bahsedebiliyorsan neden bu adam 5-10 yılda Zabuza'dan Gengetsu'ya sıçrayabilsin ki ? Elementsel ninjutsu mu yaptı ?, Temel yetenekler (shurikenjutsu, bunshin, hengen, tuzak hazırlama vs) mi gösterdi ? Hali hazırdaki kekkei genkai sı çok mu hax idi ? Yani ne gösterdi ki üzerine eklerdi de şöyle olurdu diyebileyim. Yakın mesafe kombat ağırlıklı elit bir jonin. Ok eyvallah. İyi de bu yaklaşımla O zaman Hiashi Hyuga ya da 6 Kapı Gai'nin falan High Kage olmaları gerekir :D

Hasta olmasa ve kekkei genkaisinde gelişse, kemik ormanının sınırını genişletse, süresini uzatsa neden bir Kakuzu olamasın ki?
Kekkei Genkai'sında adam gelişmiş zaten. Üstüne de CS koymuş zaten klanının hayal dahi edemeyeceği bir biçimde kullanıyor adam bunu. Kemik ormanını genişletse ne olur ? Ormanı yakıp eline verecek mid kagelere karşı. Süresini uzatmasının da bir anlamı yok çünkü ilk temas da rakibini vuramadıysa zaten orman olduktan sonra öyle ağaç gövdeleri gibi durmaktan başka bir olayı yok. Tek esprisi kemiklerden birinden çıkabilme. Mid ve High Kage sınıfı adamların çoğunda zaten bunu bertaraf edecek önlemler var (sensör, alan kontrolü, savunma jutsuları vs).

Kakuzu niye olmasın ki ? Sorusuna gelince, "olabiliyorsa olsun" derim. Yazar isterse olur. Ancak senin Kakuzu dediğin adam, 5 büyük ulusdan biri olmamamsına rağmen gençliğinde Hashirama görmüş birisi.

Adam neredeyse ölümsüz. 5 element kullanabiliyor. İnanılmaz bir bedeni var uzayıp kısalabilen, içinden çıkan uzantılar MS uyandırmış 3T kakashi'ye 2 kere blitz çakmış. Fiziksel gücü desen adam Bijuu'dan pençe yiyor, çizik olmadan kalkıyor.Adamın görevi bijuu ile güreşmek o sırada Hidan'ın kan alması üzerine. Element güçlerinden biri adamı elmas sertliğine ulaştırıyor vs ve adamda 80 yıllık tecrübe var.

Ama o bile Low Kage. O'nun bile ataklarının bazılarından Shikamaru, Choji gibileri rahatlıkla kaçmayı başardı.

Kakuzu bile Low Kage segmentinin ortalarında biriyken. Kimimaro nasıl mid ya da high-mid olsun ? Parmağından kemik atarak mı ? . Kolunu mızrak yapıp, sağa sola sokarak mı ?

Şu an fan fiction kısmına girdik istemeden ama bir de kendini kusmayı öğrense. Aboov.
Bunu oroc'un her adamı öğrenmiyor(renemiyor). Ne kabuto ne anko ne de ses 4 lüsünden böyle bir şey gördük o yüzden fan fiction oluyor aynen. Kaldı ki Sasuke bile bir kere yaptı mı çakrasının çoğu gidiyordu. Çok kullanışlı bir şey değil başkası için.

Kimimaru hakkında "şu yaşında bunu yaptıysa bu yaşında şu kadarıni yapar" tarzı bir arguman sunmak doğru değil bence.Çünkü Kimimaru'nun kekkei genkai'si ve diğer becerilerini düşünürsek sınırları bellirgin.15 yaşında kemiklerini fırlatıyorsa onlarla dövüşüyorsa 25 yaşına geldiğinden ekstra ne yapabilir bunu demek istiyorum kısaca.
Mesela Neji de bence bu tarz bir karakter.Yapabileceği şeyler sınırli.Zaten Kaiten'i, 64 lü vuruşu falan öģrenmiş sınırlarına ulasmış.Neji War Arc'ta ne ise 25 yaşinda bunun 3-4 kati olmaz yani.

Mesela Neji de bence bu tarz bir karakter.Yapabileceği şeyler sınırli.Zaten Kaiten'i, 64 lü vuruşu falan öģrenmiş sınırlarına ulasmış.Neji War Arc'ta ne ise 25 yaşinda bunun 3-4 kati olmaz yani.
Biraz yanlış bir mantık gibi geldi. Aynı şekilde o teknikleri 12-13 yaşındaki Neji de yapabiliyordu. O zaman şimdi bu adam 12-13 yaşından beri hiç güçlenmedi mi? Juubi'nin kolunu püskürten adamla, Oroc'un astlarından biriyle dövüşen adam denk mi? Tekniğin üzerine bir şey eklemese bile kendi gücünü, hızını vs artırabilir. Daha fazla teknik öğrenmemesi gücünü arttıramayacağı anlamına gelmez.

Biraz yanlış bir mantık gibi geldi. Aynı şekilde o teknikleri 12-13 yaşındaki Neji de yapabiliyordu. O zaman şimdi bu adam 12-13 yaşından beri hiç güçlenmedi mi? Juubi'nin kolunu püskürten adamla, Oroc'un astlarından biriyle dövüşen adam denk mi? Tekniğin üzerine bir şey eklemese bile kendi gücünü, hızını vs artırabilir. Daha fazla teknik öğrenmemesi gücünü arttıramayacağı anlamına gelmez.
Nasıl cevaplasam bilemedim.Tane tane anlatayım o zaman.
Mesela Sakura'yı ele alalım.
Sakura sınırları en belirgin karakterlerden biri.Ulaşabileceği en yüksek seviye savaş arc'ında ulaştıgı seviyenin yarım tık üzeri Tsunade seviyesidir.Belki Tsunade'den biraz daha güçlü olabileceği iddia edilebilir.Benim icin dogru mantık budur.Cünkü yapabileceği jutsular falan belli.Sınırları belli kısaca.

Bir de yukarda Kimimaru'nun mid kage seviyesi olabileceğini iddia eden mantıkla Sakura'ya yaklaşalım.3 Sannin Sakura'nın yaşındayken Hanzo'yu alamıyoken, Sakura 16 yaşında prime Tsunade( Prime Tsunade >Hanzo)seviyesine yaklasıyorsa o zaman Sakura ilerde 3 sanninin toplamında da güçlü, Üst kage seviyesi karakter olur.E şimdi bu mantığın neresi elle tutulur?Nasıl olacak Sakura bu kadar güçlü?Alnındaki mühürden daha guçlü bir şey falan icat etmesi lazım.

Kimimaru'yu çok bilemiyoruz tabiki fakat bize gösterdiği bu adamın kemiklerini kontrol edebilmesi.Şimdi bu adam 15 yaşindaki haline kıyasla, Adult hali kendine ne katabilir , ne ekleyebilir?Hani gösterse bize 4 element falan kullandıginı deriz gibi Hiruzen falan gibi olur.Ama yok sadece kemiklerini kullanarak yaptıgi birkaç saldıri ve Orta derece Taijutsu gösterdi bize.Sakat lee'ye karşı Taijutsu üstünlüğü kuramadı, Gaara ile çok zor zamanlar geçirdi.Base Gai, shit diff ile Gaara kumlarını durdurabiliyoken, Kimimaru çift lanetli mühür Buff'ına rağmen çok da etkileyici şeyler yapamadı.Ben sadece bunlara bakarak bu yaşta bunları yapıyorsa ilerde Kage olur falan diyemem bir karaktere.Edo halini hiç hatırlamıyorum zaten bir tek fodder samurayları doğradığını hatırlıyorum

Neji'ye gelirsek tabiki Neji 12-13 yaşına göre güçlenecek her karakterde olan temel güçlenme gibi.Ama benim gözümde Adult veya Prime hali, Hyuga liderinden belki yarım tık belki 1 tık daha üst Base Gai gibi bir şey olur.Sınırları belli bir karakter yeni Jutsular teknikler falan öğrenemeyeceği veya ögrenmeyecegi için seviye atlayacak şekilde güçlenemez bir yerden sonra.(Gidip 12-13 hallerine göre kıyaslamıyorum tabiki.)

Mesela Neji de bence bu tarz bir karakter.Yapabileceği şeyler sınırli.
Bu kısma katılamayacağım. Çünkü Neji, kimimaro'nun aksine çok özel bir dahi olarak gösterildi.

Ve bu çocuk ne zaman onu görmesek tekrar karşımıza çıktığında yeni bir şey gösterdi.

Kaiten kendisine öğretilemdiği halde kendi kendine öğrenip mükemmelleştirmiş.
Shippuden'e geçiş sürecinde bu adam geninlikten direkt joninliğe atandı. Ve uzak mesafeli bir atak geliştirmişti.
Lee hala onu geçemediğini belirtti (6 kapıya erişimi olan Lee)

Savaş Arc da gördüğümüzde ise var olan yeteneklerini daha da güçlendirmişti.

Yani Kimimaro'nun aksine tek seferliğine gözüken nispeten özel biri gibi değil Neji. Hikaye içinde uzun süre kalmış (hakkı yenerek olsa dahi) ve gelişmiş biri. Ve gerçek bir dahi.

Kaiten'i, 64 lü vuruşu falan öģrenmiş sınırlarına ulasmış.Neji War Arc'ta ne ise 25 yaşinda bunun 3-4 kati olmaz yani.
64 Vuruşu 12 yaşında yapıyor adam. 25 yaşında 128 olur . Ama çok müthiş, inanılmaz güçlü bir şey olacağını ben de düşünmüyorum. Ancak Low Kage sınıfına kapağı atması çok zor değildi bence. Ancak daha üstünü ben de düşünmüyorum.

64 Vuruşu 12 yaşında yapıyor adam. 25 yaşında 128 olur . Ama çok müthiş, inanılmaz güçlü bir şey olacağını ben de düşünmüyorum. Ancak Low Kage sınıfına kapağı atması çok zor değildi bence. Ancak daha üstünü ben de düşünmüyorum.
Aslında tam olarak anlatmak istediğim bu.64'ü 128 yapar, başka da bir şey gelmiyor aklımıza.Sınırı bu çünkü.Hem de gerçekten Neji ,serinin en özel dahilerinden birisi oldugu halde yine de bir şey ekleyemiyoruz ona.

Bu kısma katılamayacağım. Çünkü Neji, kimimaro'nun aksine çok özel bir dahi olarak gösterildi.
Kimimaru da çok özel bir dahi olarak gösterildi.Orochimaru'nun Itachi ve Sasuke'den sonraki en çok istediği bedendi bu adam.Dahilikte senin iddian gibi Neji'nin gerisinde birisi olsa, Orochimaru gider Nejiyi ya da herhangi ele geçirilmesi kolay bi Hyugayı ele geçirirdi.Orochimaru için bunun çok da zor bir hedef olmadığını 2miz de biliyoruz.

başka da bir şey gelmiyor aklımıza.Sınırı bu çünkü.
Jonin olmak için 2 element bilmen gerekiyor. Databooklara göre Neji 3 tane biliyor. Juken atakları ile elementleri birleştirebilir.

Bir de Hyuuga'nın JUken teknikleri zaten çok güçlü ve çok yönlü bunu üst seviyelere taşıması bile epey fark yaratır ancak elbette Neji inanılmaz çok yönlü bir tip değil Sınırları var ancak 4. Raikage , Rasa gibi kagelerin de var.

Kimimaru da çok özel bir dahi olarak gösterildi.
Neji gibi değil.

Her jenerasyonun bir dahisi oluyor Konoha da. Tarih boyunca bunlar ;

Hİruzen, Orochimaru, Mİnato, Kakashi, Itachi, Neji, Sasuke, Konohamaru vs diye gidiyor.

Bu sınıfa bakarak bile Neji'nin ulaşabileceği son noktanın olduğu yerden ne kadar uzakta olduğunu görebiliyorsun. Bu kadrodaki tensai denenler arasında en zayıf adam Kakashi yani oradan hesap et.

Kimimaro ise Ses 4 lüsünden daha yüce ancak Suigetsu kadar özel bir numune gözüyle bile bakılmıyor. Ya da organizasyon da Karin kadar bile rütbesi yok.

Çok daha ufak bir geleneğin ve sınırlı bir topluluğun dahisi bu adam. En çok adam yetiştiren köyün bir jenerasyonundaki dahi değil.

Dahilikte senin iddian gibi Neji'nin gerisinde birisi olsa, Orochimaru gider Nejiyi ya da herhangi ele geçirilmesi kolay bi Hyugayı ele geçirirdi.
Konohadan birini almak ile tüm türü yok olmuş başı boş birini almak arasındaki kolaylık/ulaşılabilirlik oranını konuşmama gerek ok sanırım. Kaldı ki Neji dış dünyaya çok kapalı geliştiriyor kendisini .Adamın Kaiten bildiğini chunnin sınavında yapana kadar kendi klanı dahi bilmiyor. Ve Neji klanda dışlansa da Sasuke gibi sahipsiz değil. Sasuke'ye yürüdü çünkü doğru manipülasyon ile Sasuke'yi kaçırmasına bile gerek yoktu o zaten kendisine gelecekti. Ve UChiha'nın potansiyelinin Hyuuga'nın ne kadar önüne geçtiğini düşününce Orochimaru'nn sadece uchiha çocukları için bu riske girmesi normal. Bu Neji'nin dahiliğinden bir şey götürmez.

Rock Lee 4 kapıyı sana hazırlamıştım diyor. Genin Neji için. Jonin halinde ise 6 kapı ile bile üstün gelemediğini anlıyoruz.

Kimimaro ameliyattan çıkıp gelmiş Lee'ye karşı kemik kafesi ve CS kullanmak zorunda kaldı. Hastaydı elbette ancak Hastalığının tekniğinin gücünü etkilediğini düşünmüyorum. Sadece kendini yordukça yaşam süresi düşüyor gibiydi. Yani Itachi gibi bir teknik yapınca vücudundaki her delik ve oluktan kan gelmiyordu Kimimarodan.

Nitekim o yüzden sağlıklı halinde bile iş dahilik olduğunda bir Sasuke ya da Neji gibi bir dahi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Elbette o da bir dahi ancak Haku da bir dahi idi ve durumu orta da ki ben Haku'yu dahilikte Kimi'nin epey önüne koyarım (güçte tam tersi olsa da).

Çok yönlülük o kadar da matah bir şey değil. Serinin en çok yönlü adamlarından biri kakaşi, olsaydı ona olurdu ultra faydası. #4 Raikage, Gai bunlar da tek yönlü.

25 yaşına gelirse neler yapar bilmiyorum ama bu tamamen mangakaya bağlı, kemiklerine element ekletebilir vs pek çok şey. Hayal gücüyle ilgili bişey. Hocası Oroçimaru sonuçta. Yani bu çok sığ bir bakış açısı.

Ama ben de realist bakarsak Neji de Kimimaro da yaşasaydı çok büyük yerlere gelemeyeceğini düşünüyorum istemsizce. Çünkü Kişimoto belli bir noktadan sonra tamamen Naruto Saske gelişimi üzerine odaklandı. Şu anki seride de Kawaki, Sarada, Boruto üzerinde duruluyor.

Ama dediğim gibi bu hayal gücüyle ilgili bir durum, beklentimizi belirtiyoruz sonuç olarak. Yazarın elinde bu tarz şeyler. O sebeple çok boş olduğunu düşünüyorum bu bakış açısının.

Karakteri geliştirmek gibi amacı varsa sadece kemik fırlatmayla da o seviyelere getirir zaten.

Serinin en çok yönlü adamlarından biri kakaşi, olsaydı ona olurdu ultra faydası.
Daha ne faydası olsun ? Adam DMS uyandırdığı an hariç her zaman bir savaşta oradaki en zayıf kişilerden biri oluyor. Ona rağmen her zaman kendi varlığını etrafına kabul ettirebiliyor bu çok yönlülüğü ve her işin altından kalkan yapısı ile. Bir de Kakashi örneğinde faul olan bir kısım var. Kakashi bu sözüm ona "yönlerini" rakibine dikte ettirebilecek dayanıklılığa sahip değil.

Kakashi şu haliyle Raikage ile kapışsa ona çok şans tanımayız. Ancak Kakashi'ye Raikage'ninkine yakın bir hız ve dayanıklılık versek. Dengi olmasına bile gerek yok. Yarısını versek herkes oyunu Kakashi'ye verir. Neden ? Çünkü seçenekleri bol adamın.

#4 Raikage, Gai bunlar da tek yönlü.
O yüzden de onların faydasına olabilecek, onların güçlü yanlarını ortaya çıkarabilecek bir eşleşme çıkmazsa karşılarına rezil olabiliyorlar.

Kaldı ki Bijuu seviye çakrası olan , serinin en hızlı ve güçlü insanlarından biri ve çakra fakiri Kakashi ikisi de Low Kage'nin üst kısımlarına konuluyor ? Bunu ne sağlıyor ? Kakashi'nin çok yönlülüğü, zekası vs

Ama dediğim gibi bu hayal gücüyle ilgili bir durum, beklentimizi belirtiyoruz sonuç olarak. Yazarın elinde bu tarz şeyler. O sebeple çok boş olduğunu düşünüyorum bu bakış açısının.

Karakteri geliştirmek gibi amacı varsa sadece kemik fırlatmayla da o seviyelere getirir zaten.
Ben bunu ilk mesajımda dedim zaten. Yazar isterse oluyor zaten bu. Buna diyebilecek bir şey yok.

Ancak Kimimaro'nun gelişimi için "olası" , "gayet" , "elbette" gibi tabirler kullanabileceğimiz kadar bir şey ben Kimimaro dan görmedim. Sakuradan da görmemiştim ama yazar onu hoplattı böyle bir şey Kimi'ye de istenilse olur mu ? Olur ancak bu "gayet" ya da "olası" olduğu için değil ittirildiği için olur. Ve bunu iddia eden kişi bunu "gözlemi" bu yönde olduğu için değil "dileği" , "isteği" bu yönde olduğu için iddia eder.

O yüzden "gayet olası" ile "istense olur" gözlem ve temennilerini ayırt etmek gerek.

"Kimimaro'nun geçmişine bakınca şunlar şunlar şunları başardı ben de kimimaro şunu yapsın isterdim, yakışırdı, potansiyelliydi " demek ile

"Kimimaro hakkında bize bırakılan izlenimlere ve daha sonra seri içerisindeki skalaya baktığımızda. İpuçlarını bir araya getirirsek eğer. Kimimaro'nun da aslında varabileceği yerin gak-kage ile guk-kage seviyesi arasında olabileceğini öngörebiliriz" demek

farklı şeyler.

Ben sadece bunu ayırt edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimimaro'dan bir şey oldurulsa olur muydu ? Olurdu, bir temel var mıydı ? Vardı.

Ancak bu "gayet olası" mıydı ? Hayır.

Bunun ayrımını anlatmaya çalışıyorum en başından beri. Çünkü pek çok aşırı gelişim gösteren karakter olduğu gibi Kimimaro'dan bile potansiyelli olup çok bir yere varamamış karakter de çok oldu (Temari, Neji, Sai, Shino vs gibi)