Kıçı kırık Sakura sannin eğitmesiyle
Sakura ana karakter. Ve Sakura bir konuda çok yoğun bir eğitim aldı hocası da o konuda dünyanın en iyisi idi. Sakura'nın daha iyi olduğu başka bir şey de yok. Güç ve İyileşme sadece.
Ancak ona baş karakter torpili geçildi. Yoksa hiç birimiz Sakura'nın Sasori'ye gönderilecek biri olmadığının farkındayız. Zaten yazımda "Yazar yaparsa olur" dedim. Sakura da öyle yazar yaptı oldu.
Ancak bazı karakterler için yazar biraz daha net bir şeyler bıraktı kesin bir şey olur dediğimiz ha bu çok yatırım yaptıklarını kullanmadığı da oldu (Neji, Lee, Shino, Temari gibi) ancak gene de biz okuyucular olarak bu adam şu olur demek için biraz sıradışı bir şeylere ihtiyaç var. Kimimaro genin ve chunnin seviye için sıradışı doğru hatta low joninler için bile öyle Ancak Mid Joninlerden itibaren Kimimaro (sağlıklı hali bile) gösterim olarak riske giriyor. Hadi büyüdü çok gelişti diyelim. Adam elit bir jonin e takılır mı takılmaz mı seviyesinden zart diye mid kage grubuna (içinde Gengetsu, WA Gaara, WA Ônoki, MS Sasuke falan olan bir grup) sıçrayacağını net olarak ima eden bir şey yok.
Misal Kimimaro'dan çok daha zayıf olduğunu düşündüğüm bir başka P1 karakteri olan Haku bile edo halinde saçma da olsa bazı özel şeyler gösterdi. Kimimaro onu da yapmadı. Fodder samuray kesiyordu anca...
Ama dediğim gibi ben zaten yazar isterse olur dedim. Sakura'nın dosyayıs da bunun gibi bir durum. Hakkında ki hiç bir veri çok süper über bişi olacağı yönünde değildi. Ancak Sakura, Sasuke gibi 10-20 tane jutsu, 2 tane mod, kuchiyose, kenjutsu vs öğrenmemiş. 1-2 konuda dünyadaki en iyilerden olan biri tarafından sadece o konularda çalıştırıldı ve o konularda da çakra kontrolü en önemli kalite özelliği.
Kİmi de böyle bir durum da yok. Ne baş karakter adam ne de onu, onun yeteneklerine özel tek konuda uzmanlaştıracak bir eğitim almıyor.
Yazarın yazmasıyla olacak bir şey sonuçta
Onu dedim zaten.
potansiyelli karakterleri söylüyoruz burada.
Kimimaro ne kadar potansiyelli tam çözemedik. Hastaydı. P1 dönemiydi vs. Ancak neredeyse onun kadar potansiyel barındırıp da aradan 15 yıl geçtikten sonra bile MS Sasuke, WA Gaara sınıfına ulaşamamış karakterler var. Yani Gaara olabilirdi ama ANko da olabilirdi. Ya da Boruto Çağı Shino da olabilir

Ki Shino, Kimimaro'dan bile daha korkutucu bir tekniğe sahipti belki de. Nitekim onun bile hali ortadayken, Temariler, Chojiler falan çok yol kat edememişken neden Ameliyatlı Lee için CS salmak zorunda kalmış adam 10 yıl daha yaşasa WA Gaara olurdu diyeyim ki ?
Sasuke genin iken daha sharingan virgülü uyandırmamışken bile katon jutsu, hengen, kage bunshin, shuriken jutsu, bukijutsu ve taijutsu ustasıydı. Genin Minato'ya hiç girmeyeyim. Yani ciddi potansiyel sahibi şahıslar biraz diğerlerinden ayrılır benim şahsi kanaatimce ve Kimimaro bir kısımdan ayrılıyordu ancak diğer büyük isimlerin gençlik halleri kadar değil.
Itachi'ye bakıyorsun. Adam genin iken jonin seviye neredeyse 11 yaşında Anbu'ya giriyor 13 yaşında Özel Kuvvet Kaptanı oluyor. 14'ün de MS uyandırıyor vs
Minato akademiden yeni mezun haliyle, en güçlü köyden jin kaçırmak için görevlendirilen 4 elite jonin'i paketliyor
Kakashi desen 6 yaşında akademiden mezun oluyor adam daha veletken Jonin oluyor. 15 yaşında Anbu Kaptanlığı
Hiruzen daha ergen zamanlarında, Tobiramayı geçiyor.
Gaara, genin iken joninler tırsıyordu adamdan adam, büyük ihtimalle Babası öldüğü anda köyün en güçlü ismiydi 13-15 yaşları arasında bir yerde Kage oldu.
Temari daha genin iken Tenten'den tut Tayuya'ya kadar pek çok seviyede düşmana shitt diff atıyordu.
Chidori antrenmanı sonrası Sasuke ile kapışabiliyordu. Shikamaru'ya yakın zeka, Lee'nin tekmesini bakmadan durduracak kadar taijutsu gösteriyordu.
Neji geninken adamın darbesini durdurmak için sahaya 4 lider joninde aynı anda iniyorlar işi şansa bırakmamak için. vsvs
Yani bu saydığım isimler bunları 10-13 yaş aralığında yapan şahıslar ve örnekler daha çoğaltılabilir. Kimimaro için ben bu denli özel bir şey olup olmadığından emin değilim.
Kimimaro'nun kekkei genkai sı ve klanı bu denli süper olsa Kirigakure'ye saldırıp sonrada soykırıma uğramazlardı. Ya da sis köyü ve çevresinde bir Zabuza ve Haku dan bile daha fazla itibarları olurdu.
Part 2 de su köyünden kim Naruto,Sakura,Sasuke ya da Kakashi'yi görse "Zabuza'yı yenenler" diye bahsediliyor.
Part 2 de kimse Gaara, Naruto ya da Lee için "kimimaroyu yenenler" , "kimimaro ile dövüşenler" vs demedi
Kişimoto pek bu konularda güvenilecek bir adam değil. O sebeple ne desek boş. Çok bir şey de iddia edemiyorum. Ama gönlümden geçen Mid Kage tabii ki.
Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Maalesef çok adam harcadı ve pek çoklarına da gereksiz boost verdi (Kakashi, Sakura, Gai, Shikamaru, Choji vs gibi)
eni nesilde de bir çok karakter hiç olacak gibime geliyor. Bu serinin olayı bu.
Valla o yeni serinin derdi. O serinin kendi hiç olmuş, içindekiler olsa ne yazar

Naruto'ya acımayan diğerlerine nasıl acısın.