Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs 1. KB Er Meydanı Münazaraları - 1. Raunt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kime oy vereceğimi bilemedim. Norrin 2017 öncesi kuralını çiğnemiş ve çok high end featler kullanmış. Garou ise pek iyi savunamamış mangeyko bilgileri yazmak yerine sharinganın mühim yeteneği olan ağır çekim ve kas mimiği gibi şeylerden bahsedebilirdi. Fiziksel yönünü pek yansıtmamış. Naruto dünyasında bir ninja olmanın hele ki Itachi'nin dehasına pek yer vermemiş. Norrin bir kaç söz cambazlığı yaparak bazılarında farklı anlaşılmalar yaratmış Garou da resimleri çok farklı yorumlamış. İki tarafta karşıdaki karakteri pek tanımıyor sanırım. Kime vereceğimi şaşırdım sanırım daha dominant olduğu için Norrin'e veriyorum.

Marvel, DC bilmem ama burada vs yorumlamıyoruz sonuçta. Öyle olsa ilk karşılaşmada oyum Orochimaruya olurdu. Burada tezlere ve sunumlara bakıyoruz. Sunum olarak, Garou iyi girse de olması gereken Norrindeydi. İkinci mesajlarda tam Garou diyecektim ama Norrin iyi savundu. Gerçi faul yapmış ama bunu söylemeye gerek yok cezasını aldı. Oyum Norrin'e verecektim ama tam olarak istediğim şeyler de yok, kunai basit olursa etki etmez belki ama Itachi basit bir shiruken, kunai atmıyor. Ama bu da benim yorumum, yorum katmamam gerektiği için oyum gene Norrin'e.

@Nabu

Hocam Norrin Rad, 2. Mesajında Garou'nun ilk mesajına cevap yazmasi gerekirken , Garou'nun cevabina cevap yazıyor.Bu kurallar dahilinde olan bir şey mi?Cevaba cevap yazmak 2. yazanı çok daha avantajlı duruma soktuğundan ben öyle yapmak yerine rakibimin ilk mesajına cevap yazmıştım.

Ayrıca ben imgur üzerinde atılan featlere bakamıyorum.Feate tıklayınca açılan sayfada feat çıkmıyor.O yüzden bu sorunu çözmeden yorum yapmak istemiyorum son vs'ye.

@Shrimp

Tamam da o mesajda attığım feat'lerde geçmeyen ve olmayan bazı şeyler yazılmış. İngilizce bilmeyen birisi bunları kendi bakıp anlamazsa ve direk garou'nun mesajına bakarsa benim oyum gidebilir boş yere, savunma yapmam lazımdı. Imgur da sorun yok bende.

@Shrimp

Tamam da o mesajda attığım feat'lerde geçmeyen ve olmayan bazı şeyler yazılmış.
Hocam ona biz okuyucular okuyup karar verebiliriz.Burda senin cevaba cevap vererek bir hayli avantaj kazandığın gerçeği var.
Ayrıca ingilizce bilmeyen birisi güvendiği başka birinin yorumundan yola çıkıp kendi yorumunu yapabilir.Tıpkı imgur sorununu çözemezsem benim yapacağım gibi.

@Shrimp

Burda senin cevaba cevap vererek bir hayli avantaj kazandığın gerçeği var.
Ne yazmışım cevaba cevap verip ? Kendi attığım featlerin yanlış anlaşılmaması için açıklama yapmışım.. Ben orada baya bir emek verip, uzunca bir mesaj oluşturuyorsam yanlış lanse edilmesine izin veremem.

Birde, bence başkalarının konularına müdahil olmayın hakem var zaten.

@Shrimp haklı, Konseptimiz

Giriş/iddia mesajları ve sonrasında gelen bu iddiaları çürütme mesajlarıdır. Sırf senden önce mesaj attı diye rakibinin çürütme mesajına cevap yazamazsınız!

@Norrin Radd in hazırladığı featlerin, Garou tarafından yanlış lanse edilebileceği korkusunu anlıyorum ancak bunu yine de yapmaması gerekirdi.

Peki neden olay iki tarafın da kendi karakterini savunmaktan, "Venom featleri ne kadar doğru ya da değil" mücadelesine döndü?

Bunda iki katılımcının da kabahati var.

@Norrin Radd in payına düşenler;

-Karakter için çok high end featler seçilmişti hem de bazıları söylenen zaman aralığını ve orijinal Venom Eddie Brock'u kapsamıyordu. Bazıları da gag sahnelerden idi. Bu da elbette Garou'yu sorgulayıp araştırmaya itti ve bunun akabinde kendi karakterinin, Venom'a ne yapabileceğini anlatmak yerine, Norrin'in featlerinin güvenilirliğini sorguladı.

Norrin zaten belirlenen koşulların dışında bir tanıtım yaptığı için -1 oy puanı almıştı.

Tam burada @Garou un payına düşene geliyoruz.

- Hakem, featlerin sağlıklı olup olmayışına dair zaten yaptırımını yapmış. Sen onu boşverip Itachi neler yapabilir, Itachi nedir ona yoğunlaşmalıydın. @Ascalon un da dediği gibi. Itachi'nin devasa hilebazca dövüşme, hız ve zeka avantajını hiç kullanmadın. Hilebazca dövüşme, çeviklik ve zeka ile başka kim Venom'u yeniyor yıllardır ? Spider-Man. Garou buradan yürümek yerine, Norrin'in featlerine saldırdı bu onun işi değildi. Ama featler şüpheli duruyordu onu da anlıyorum.

Ortaya konan emek olarak 3. maçın en iyi maç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca konsept olarak da benim istediğim şeye en çok bu maç oldu ancak 2. mesajlar olayı bozmuş gibi :D

Birde, bence başkalarının konularına müdahil olmayın hakem var zaten.
Ligin katılımcılarından biri ve oy veren olarak bu tarz müdahaleler normal (hakemliğe soyunulmadığı müddetçe) .

Ben orada baya bir emek verip, uzunca bir mesaj oluşturuyorsam yanlış lanse edilmesine izin veremem.
@Ascalon un dediği gibi çok high end seçimler yapılmaya çalışıldığı için rakibini şüphelendirmenden ötürü birazda rakibin yanlış lanse eden pozisyonuna düştü. Ancak elbette seni de anlıyorum. Büyük ihtimal @Earendill ile beraber ilk raundun en emek dolu giriş mesajı sana aitti. Ve bu emek ziyan edilsin istemiyorsun. Ancak tıpkı senin @Shrimp e dediğin gibi; "Bir Hakem Var Zaten" bana durumu izah edip, bu hamle için iznimi isteyebilirdin ya da oylamalar başlamadan sana 3cü bir mini mesaj izni verebilirdim.

Ancak şu haliyle Shrimp haklı, çürütme mesajını çürüten bir mesaj yazmak büyük avantaj. Alınma ve darılmaca yok. Böyleyken böyle;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oylama devam ediyor ancak katılımcılara faul cezası vermem gerek.

@Norrin Radd için -2 oy cezası veriyorum. Sebep= Yanlış karkater, zaman ait featler ve nitpicking. Ayrıca 2. mesajın rakibinin giriş mesajına karşı yapılmamış olması
@Garou için -1 oy cezası veriyorum. Sebep= Kendi karakterinin Venom'a dair avantajlarına odaklanmak yerine, rakibi ile doğru feat, yanlış feat savaşıan girmesi.

@Nabu Ben böyle bir şey olacağını düşündüğüm için sadece yanlış anlattığı feat'leri düzelttim. Yani atıyorum wolverine saldırmıyor yazmış, ama bariz kafasına sokuyor onun gibi şeyleri düzeltmek istedim vs vs . Yine de kural dışıysa sorun yok artık napalım :/

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kime oy vereceğim konusunda baya kararsız kaldım.Fakat ben Garou'nun yerinde olsaydım daha Naruto evreninde olup Marvel evreninde olmayan kawarimi no jutsu'dur,kage bunshin'dir bu tarz Itachi'ye ciddi avantaj sağlayacak aldatmacalardan yürürdüm.
Norrin Radd'ın stratejisi daha doğru gibi gözüktü bana.Venom'yn üstünlüklerin bahsedip, zayıflıklarının da aslında o kadar da basitçe kullanılabilecek seviyelerde olmadıgı gösterimler kullandı.O yüzden oyum Norrin Radd'ın Venomuna.

Tartışma yeterince dengeliydi, kural hataları olmuş uyarılar verilmiş umarım daha sonraki karşılaşmalar daha düzgün geçer. İki tarafı da iyi buldum biraz kararsız kaldım ama hem genjutsu problemini halletmesi hem de şu girişin etkisiyle https://i.hizliresim.com/YOIZYY.png Norrin Radd diyorum böyle eğlenceli hareketleri görmek hoş oluyor :D .

@Norrin Radd toplamda 5 oy aldı. @Garou ya ise oy gitmedi.

Puantaj olarak ise 14-0 oluyor.

İki katılımcıya da tebrikler bence en yakın olan ve konsepte en yakın maç buydu. Umarım ilk raunt içerisinde konsept ve turnuva daha iyi öğrenilmiştir ve herkes 2. raunda daha hazır ve özgüvenlidir.

İlk Raunt maçları bittiği için bu konuyu kapatıyorum. 2. Raundun karakterleri ve koşullarını belirledikten sonra onun konusunu açacağım ve maçlara başlayabileceksiniz. Tüm yarışmacı ve oy veren olarak tüm katılım gösterenlere çok teşekkür ediyorum. İyi işti canlar !

:bathumbsup:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...