Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece // Spoiler'lı Bölüm Öncesi Sohbet ve Paylaşım Başlığı

İşte ben o kadar emin değilim.
Yaş Farkı, tecrübe farkı sebebiyle doğal bir üstünlük ama milletin adlettiği gibi "olağaüstü bir üstünlük" yok. olsa Roger ile Garp en güçlü halini indiremiyor olmalı idi. Ya da WB gibi savaş dışı bırakılabiliyor olmalılardı.
Sence böyle bir durumda o adada kim durdururdu bunu :) Sonuçta baş karakter Luffy yok adada ve Xebec kazanırsa herkes ölecek. :D
Yani bu bir shounen ve hikayenin ilerlemesi gerekiyor. :D

Şu an o adada Nika Luffy, Zoro, Sanji üçlüsü olsa Xebec'e karşı, Garp ve Roger çoktan devredışı kalmıştı. Ya karıya kıza yürüyor, ya da "gelecek nesillere bıraktım" diyerek iki metre yatıyolardı. :D

Yapma Allahını seversen daha ne kadar prime olacak adam aktif, sürekli çatırtı patırdı, God Valley'e gelmeden önce bile Harald'ın gemisini yakıp gelecek kadar aksiyon dolu. Yapmayın lütfen.

Marijois basan Xebec 20lerin başında en iyi ihtimalle o halinden güçlüdür. Enerjik gözükmek her şey demek değil. Big Mom da şu an daha enerjik duruyor ancak en güçlü olarak 68 yaş halini ilan ettiler. Kaido da 58 de en güçlü halimdeyim dedi, yıllardır dişe dokunur kimse ile VS si olmamasına rağmen.

OP de Prime dediğin 40-65 arası bu çok net. Xebec de orada ve bir korsan olarak da aktif zaten, tüm prime kriterlerini karşılıyor.
Abi cidden Harald ile savaştığını düşünmüyorsun değil mi orada? Gemide WB, Kaido, Shiki, Bigmom vs varken gemiyi yakmak ne kadar zor olabilir?

Valla bu kısımdan pek emin değilim, OP'de prime seviyesi hiçbir zaman "yaş" ile alakalı değildi.
Luffy 20 yaşında Imu'yu yenecek ve muhtemelen sonrasında savaşacak tam bir anlamı kalmadığı için prime seviyesi bitmiş olacak.

Xebec'in çağı Teach doğmadan önceydi, Teach doğdu ve çağı kapandı.

Luffy 20 yaşında Imu'yu yenecek ve muhtemelen sonrasında savaşacak tam bir anlamı kalmadığı için prime seviyesi bitmiş olacak.
Abi Luffy ve genel olarak baş karakterler genelde bunun istisnası olurlar. Naruto'da , Naruto'ya o kadar öyle bir 16. yaş yaşamış biri var mı ? Yok. İstisna, Luffy de öyle kaldı i bu adamın prime'ı mı onu da bilmiyoruz ?

Xebec'in çağı Teach doğmadan önceydi, Teach doğdu ve çağı kapandı.
Kardeş Teach doğunca hachinosu'yu bırakıp ailesinin yanına yerleşmiyor ki adam hala görevinde kaldı ki teach iki yaşında duyan da 20 yaşında oğlu var 10 yıldır emekli sanır xD

Gayet de Prime yani.

Abi cidden Harald ile savaştığını düşünmüyorsun değil mi orada? Gemide WB, Kaido, Shiki, Bigmom vs varken gemiyi yakmak ne kadar zor olabilir?
Harald gemisinin yanmasını izlediyse ok bana uyar ancak günün sonunda iki senaryoda da Xebec'in hala aktif bir korsan olduğunu gösterir. Yani Dof, Croco, Moria, Big Mom gibi son 10-20 yıldır aksiyon görmemiş, organizasyonunu kurup göt büyütmüş tipler ile karıştırmamak lazım.

İşte her fanboy senin gibi olmalı. Bazı fanboylar hayranı olduğu karakterlere toz kondurmuyor bu yüzden trollemenin amacı bile olmuyor.
Ama sen zaten Dragon fanı olduğun için mantıklı bir fanboysun, bi kere akıllı adamsın. Gerektiğinde kendin de hayranı olduğun karakteri eleştirebiliyorsun. :D

Dragon'un onda biri adamlık yok adadaki diğer karakterlerde. Bi Garling belki daha adamdır, sonuçta av oyunundan korumak için kendi sevdiceğini öldürmek zorunda kaldı.
Her babayiğit yapamaz.

Bu arada 21 yaşında ki Kaidou Tanrı vadisi gaban ve Rayleigh’i dövebilir adamlar bi bok yapmadan bitirdiler arcı yaw birde korsan kralının kolları olacaklar.

b3oC0.jpg
FB bitince en üzüleceğim şey Dragonu bi 10 yıl daha göremeyecek olmak.Ah ulan reisin FB si çabucak gelse de genç Dragonu biraz daha görsek ya

Buna işaret edecek hiç bir şey çizilmedi haa ama kötü resmettiler. Ya Koskoca God Valley rezil rüsva edildi.
Kaido’nun kimlerle birlikte resmedildiğini düşününce bence gayet çizildi.Rayleigh malesef fodder korsanlardan bile hasar almış duruyor sommersı teklemeden önce.Bu bölümde şeytan xebec Kaidou duvara vurmasına rağmen çizik yok Kaido’da.

Kaido’nun kimlerle birlikte resmedildiğini düşününce
Aga onun sebebi Kaido'nun daha popüler bir figür olması ve Rayleigh tüm öncelliğini Shakky'i alıp götürmeye veriyor. Bir de Sengoku anlatırken silüet olarak Garp & Roger vs Xebec, WB, BM, Kaido gözükmüştü o silüeti boş çıkarmamak için koyması gerekiyordu yoksa sırf orada gözüktü diye xD 1 saniyede olayın dışında kaldığını değiştirmiyor.

Kaldı ki geriye hala 6-7 adet Rocks korsanları kaldığını biliyoruz. Rayleigh, Shakky'i alıp götürüyor olsa, geriye kalanlar ile Gaban ilgileniyor demektir. Gene Gaban ile Rayleigh'e yazar eğer mantığı buradan kuracaksak.

Zaten bu mantıkla WB Roger ile Garp'ın yakını yöresinde olmayacak bir çar olup çıkar bu olayda xD

Herkesin parladığı bir yer olur, orada Rocks tayfasında Kaido'dan 1000 kat güçlü farklı bir karakter olsa bile yine savaşmazdı Xebec ile.
Xebec için Roger & Garp'a öncelik vermeli Oda. Çünkü Garp ve Roger bir sonraki çağı şekillendiren ikili. Diğerleri değil.
Ama ola ki, ana karakterlerden biri orada olsaydı Roger ve Garp da yenilecekti.

WB'ye gelince, Wb zaten duygusal yaklaştı Rocks'a. İhanet etmeyen tek karakterdi.
Kaido sadece gücünü test etmek için oradaydı, yani Xebec ölecek olsa Kaido korumazdı.
BigMom Kaido'nun peşinden koşuyordu, tesadüfen oradaydı.

Orada Imu'ya karşı gerçekten savaşa hazır 4 kişi vardı, Oda birini duygusal bir sebeple geri çekti ve sıradaki çağın iki tarafın önde gelen şahıslarını çıkardı.
Biri iyi taraf, Garp; diğeri suçlu/kötü taraf Roger.

Zira raw'dan anladığmıız kadarıyla WB'de çizik falan yok. Adam bir şey olmamış gibi ayakta.

Aga onun sebebi Kaido'nun daha popüler bir figür olması ve Rayleigh tüm öncelliğini Shakky'i alıp götürmeye veriyor. Bir de Sengoku anlatırken silüet olarak Garp & Roger vs Xebec, WB, BM, Kaido gözükmüştü o silüeti boş çıkarmamak için koyması gerekiyordu yoksa sırf orada gözüktü diye xD 1 saniyede olayın dışında kaldığını değiştirmiyor.

Kaldı ki geriye hala 6-7 adet Rocks korsanları kaldığını biliyoruz. Rayleigh, Shakky'i alıp götürüyor olsa, geriye kalanlar ile Gaban ilgileniyor demektir. Gene Gaban ile Rayleigh'e yazar eğer mantığı buradan kuracaksak.

Zaten bu mantıkla WB Roger ile Garp'ın yakını yöresinde olmayacak bir çar olup çıkar bu olayda xD
Abi adam canı sıkıldıkça seriye retcon atan adam ya sence silüetin boşa çıkıp çıkmamasını umarsarmı 😀

Abi ne gaban ne Rayleigh hiç bir isimli rocks korsanları ile karşılaşmadı hep fodder ile dövüştü gaban.Ya kaptan john biraz daha güçlü olsa gabanın elinde silahı alacaktı ya xd

Ben açıkçası Garling ile güzel bir düellodan sonra shakky’i kurtarmasını beklerdim Ray’den ama FB boyunca tek yaptığı kucakta sevgilisi ile koşmak bu kadar xd.

Yaw bari shiki ile kapışma olsaydı.Shiki de FB boyu bi bok yapmadı.Onla bi eşleştirmedi.Kaido’ya bakıyoruz big momu yere serip kral haki çarpıştırıyorlar sonra gidip Xebec ve WB ile birlikte imu’nun karşısına dikiliyor efsaneler ile birlikte atak yapıyor.

Demek istediğim odanın gözümde TV Kaidou>Rayleigh net bence.Öylede yansıttı.

Ben açıkçası Garling ile güzel bir düellodan sonra shakky’i kurtarmasını beklerdim Ray’den
Ben de Garling Vs Ray bekleyenlerden idim.

Yine de Kaido'yu daha güçlü bir unsur yapan geçerli bir şey yok.

Abi adam canı sıkıldıkça seriye retcon atan adam ya sence silüetin boşa çıkıp çıkmamasını umarsarmı
Umursamadan ziyade adamın vaadi o yönde oldu ve Imu'ya karşı Xebec dövüşmek zorunda kalıyor ailesi için, Xebec de Rocks olduğundan default olarak yanında Rocks'ın heavy-hitter'ları var. Roger'ın ya da Garp'ın Imu ile bu kadar şahis bir problemi/savaşı olmadığından Gaban orada olmaması ona eksi yazmaz yani. Dediğim gibi o mantıkla WB, Roger ve Garp'dan çok Big Mom ve Kaido'ya yaklaştırılabilir. Ama bu doğru olmazdı.

Demek istediğim odanın gözümde TV Kaidou>Rayleigh net bence.Öylede yansıttı.
Bence o kadar da "net" bir şey yok. Oda'nın "gözü" denen şey de sanıldığı kadar bariz bir şey değil. Bu Kaido'dan çok daha güçlü bir Kaido'ya Oden tek atıyordu. Oden, Gaban ayarı biri. Gaban +1 deriz en fazla. Yani Oda'nın gözüne nereden baktığına göre değişir o felfecir göz :D afhjahga

Kaido'yu yenmiş, Nika uyandırmış adama hakin tam olmamış çekiyor 78 yaşındaki Gaban xD 21 yaş Kaido mu daha güçlü bu adamdan ya da Rayleigh den ?

Çok net dediğin şey net falan değil tamamen şahsi gözlem onu diyorum.

Ha dersen ki hakları verilmedi Ray ve Gaban'ın ona kalıbımı basarım. Ama Kaido sırf meyve ile siftah yapmak istediği için girdiği bir karede Gaban yok diye bu Ergen irisi kaido'yu Ray üstüne koymaz. Buna gülerler xD

Bu arada 21 yaşında ki Kaidou Tanrı vadisi gaban ve Rayleigh’i dövebilir adamlar bi bok yapmadan bitirdiler arcı yaw birde korsan kralının kolları olacaklar.
Ben bunu şakayla karışık demişsindir diye bir şey demediydim. 😄

76 yaşındaki emekli Ray, Kizaru'yu tutuyordu. 😄

Kabaca yaşıtlarsa Gaban da 80 civarında güncel Luffy'le oynuyordu G5'e kadar. Zirve dönemleri kuvvetli bir Yonkou etmeli mantıken, gerçi OP'de mantık aramak da ayrı mesele. 😄

@Nabu Neyse abi farklı düşünüyoruz bu konuda uzatmayayım daha fazla 😀 Ama yanlış anlama abi trollük olsun diye Kaidou>Rayleigh demedim cidden bu FB de öyle bi hava aldım.

@Nabu Neyse abi farklı düşünüyoruz bu konuda uzatmayayım daha fazla 😀 Ama yanlış anlama abi trollük olsun diye Kaidou>Rayleigh demedim cidden bu FB de öyle bi hava aldım.
Hızlı hızlı okuduğum için gözümden kaçmış olabilir belki ama Kaido'nun buraya kadar henüz ACoc kullandığını görmedik.
Fiziki güç, dayanıklılık vb şeylerde Kaido daha güçlü imaj çizdi ve panel süresi de daha fazlaydı. Gerek konuşma gerek diğer şeyler.
Ama Rayleigh zaten aktif savaş arayan biri değil, daha çok zorunda kaldığı durumda savaşan biri.