Retcon artık kaçınılmaz zaten. 1120 bölüm olmuş bir seriden bahsediyoruz elbet fikirleri değişecek. Ben sunuma bakıyorum daha çok ve gayet güzel bir şekilde anlattı bize Kuma'nın hikayesini. Bu Dragon'un geçmişi değildi zaten neden o yönde bir beklentiniz oldu bilmiyorum.Çok duygusal olması çok iyi bir hikaye olduğu anlamına gelmiyor, Devrimcilerin çalışma tarzları ve Kuma'nın karakteri adına geçmişe dair tonla sorgulanabilecek done bıraktı ve gene bir flashback ile retcon eşlik etti. Duygusaldı, gönlümüze dokundu ancak kurgu olarak objektif bakınca aslında çok da matah değildi.
Gereklilik olması kötü bir şey olduğu anlamına gelmez ki. Arka heyecan kattı sonuçta bunu niye pozitif bir şey olarak almayalım. Merak edilen bir karakteri görüyoruz sevinmek gayet doğal. Garp dövüşünü ise daha detaylı görmeyi ben de isterdim ama Garp'ın performansını fena bulmadığınızı söylediğinizi hatırlıyorum. Berbat işlendi diyecek kadar bir şey yok bence.Shanks aksiyonunu 20 yıl bekledikten sonra gördüğümüz için bu bir övgü değil gerekliliktir zaten ancak One Piece o kadar yokluğa alıştırdı ki bizi olması gereken olunca bile anormal bir şey gibi seviniyoruz maalesef. Garp dövüşü ise berbat işlendi bence.
Henüz balon diyemeyiz adamlara doğru düzgün zarar verebilen yok ki. Çok yıkıcı gözükmemiş olabilirler ama hax yetenekleri var ve sırf onlarla bile gayet güçlü oldukları belli. Aksiyon görmek her zaman iyidir demiyorum ama arkta ne kadar çok şey yaşandığını vurgulamak için belirtiyorum.Evet 20 yıldır bekletilen kadro balon çıktılar, bir de aksiyon görmek her daim iyi bir şey olduğu anlamına gelmiyor ki.
Bizim için aşırı yeni bilgi olmasa da OP dünyasında ki karakterlerin bunları öğrenmesi önemliydi. Bir sürü karakterin reaksiyonunu gördük ve final karşılaşması için ortam hazırlandı artık. Bu kadar çok karakter olunca haliyle benzer bölümler okuyoruz hissiyatı da aldık. Vegapunk ise son yaptığı hareket ile bence imajını toparladı. Ayrıca farklı kişilikleri ile seriye renk katan bir karakter oldu.Milletin 10-15 yıl önce çözdüğü ve yazdığı şeyleri tekrar dinledik o kadar. Adam 3 bölüm arka arkaya Roger Korsanları her şeyi biliyordu yazdı. Bildiğin aynı bölümden 3 tane çizdi. Vegapunk tüm anime tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu, aklını bedenlere bölme plotu boş çıktı, Seraphim ve Cp0 hype'ı içi boşaltıldı vs ... Yani tüm tuşlara aynı anda basılan garip bir ortam oldu.
Seraphimler hâlâ yenilmedi bu arada. Onların olayı bitmedi daha bence. CP0 için ise şahsen fazla beklentim olmadığı için hayal kırıklığına uğramadım.
Ben Oda'nın başta geçiş aracı olarak planlayıp sonra uzattığını düşünmüyorum. Tüm dünyayı çalkalayacak bir Egghead olayı yaşanacağı önceden söylenmişti çünkü. Ayrıca ark birkaç bölüme bitecek gibi duruyor bu haliyle bile 60 küsür bölüm falan ediyor Egghead. Bu Wano, Dressrosa hatta Whole Cake gibi arklardan bile kısa olduğu anlamına geliyor.Geçiş arkı olmalıydı çünkü tüm kurulumu o şekilde oldu o yüzden uzaması kötü oldu. Kaldı ki kalabalıklık, doluluk değildir.
Genel olarak zaten çoktan yapılması gereken ya da artık yaşanması gereken şeylerin yaşanmasını bile artı olarak sayıyor olmamız One Piece'in kurguda ne kadar kısırlaştığının zaten başlıca göstergesi. Olması gereken olunca bile nimetten sayıyoruz çünkü Oda bizi alıştırdı , ağzımıza 1 parmak bal çalıp 5 yıl boş boş arklar okutturmayaO yüzden olması gereken şeyler bile lüks oldu
![]()
Çoktan olması gereken şeyler konusu ise Oda'nın işleyişine bağlı bir durum. Elinde başarılı bir seri var ve haliyle her detayına kadar işlemek istiyor. Uzatma sevdası bence bu yüzden. Para içinde diyebilirsiniz tabi ama artık paraya karşı doygunluk kazanmıştır diye düşünüyorum. 27 senedir bu işi yapan ve milyonları olan bir adam sonuçta. One Piece şimdi bitse bile ömrü boyunca çalışmadan yaşayabilir.
Egghead Wano'ya kıyasla çok daha kompakt ve dolu bir ark bana göre. Wano daha kalabalık ama bu biraz kuru bir kalabalıktı. Egghead'de bölüm sayısına oranla verilen içerik daha doyurucu bence. Wano'da daha çok yeni şey öğrenmiş olabiliriz ama bunu fazla uzun bir süreye yaydı. Egghead arkında bu konuda ilerleme görebiliyorum.
Çok önemli bir konu daha var o da takip etme şekli. Toplu şekilde okununca insana batmıyor o kadar geçiş bölümleri. Ben Wano'nun ortasına kadar topluca izledim/okudum ve insanları bayan Dressrosa, Whole Cake gibi arklarda sıkılmadım.
Fairy Tail ile benzer yönleri var evet fakat OP ona kıyasla merak edilen daha çok konu, daha sağlam bir hikaye ve dünyaya sahip bence. Bunlar net üste çıkarıyor.
Son düzenleme: