Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler One Piece Hakkında Düşünceleriniz

Üstünden kazanılan paranın çeyreği kadarı izleyicilerine ve okuyucularına çizim kalitesi olarak dönmüyor. Anime Wano'da biraz toparlamış diye duydum ama bu aralarda manga da karakterler yamuk yumuk çizilmeye başlandı.

Ayrıca seri bu aralar çok fazla Luffy'nin üzerine odaklandı. Eskisi gibi tüm tayfanın kendi denginde rakipleri karşısına aldığı vakitler maalesef geride kalmış gibi görünüyor.

Tabii bir de Oda'nın Wano'da Isekai janrasından içerik araklaması var. Oden'in yürüyen bir https://www.google.com/search?clien...UKEwi7wY2EqrvoAhWMQRUIHQPYA84QkeECKAB6BAgXECotestosteron abidesi olması veya şu son bölümde Kinemon mesajı yanlış yazdığı için gelişen olaylar silsilesi baya tanıdık.

2e74a1906cb.png

Utanması var mıdır acaba?

yeni bölüm spoiler.

7UD6QXM0_o.jpg

Burada da mı Sanji muhabbeti? Şu konu ayda düzenli 3-4 kere açılıyor. Hiç sekmez. Kf'den kaçtım yine yakamı bırakmadı şu konu arkadaş. :' (

East Blue'nun her bir sahnesi neden bu kadar muhteşem yav. Kayboluyor insan resmen.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de garipsedim ya. İlk kez tayfaya bu kadar güçlü ve namlı birisi geliyor, garipsedim. Karakter olarak çok şey yok her telden adam var zaten tayfada. Bu arada bir tek Mink kaldı. Cyborg, iskelet, insan konuşan hayvan ve balıkadam var,2 birde dev eksik ama o da sığmaz zaten gemiye.

Sanjiyede çok takılmayın ya severim ben Sanji'yi. Zoro da başta Robin'e epey giydiriyordu.

Zoro da başta Robin'e epey giydiriyordu.
Giydirmiyordu adam.

Dünyanın en çok aranan kaçaklarından biri ve de düşmanın sağ koluydu Robi onu tanıdığımızda. O yüzden şüpheci olması normal. Robin'in kendisi bile bu tehlike getiren yanı sebebiyle tayfayı terketmeyi denemiş birisi sonuçta.

Öte yandan Sanji'nin, Jinbei'ye yaptığı edepsizlik (hem de Nami bile sorun etmezken) tamamen kekoluk.

Ben de garipsedim ya. İlk kez tayfaya bu kadar güçlü ve namlı birisi geliyor, garipsedim. Karakter olarak çok şey yok her telden adam var zaten tayfada. Bu arada bir tek Mink kaldı. Cyborg, iskelet, insan konuşan hayvan ve balıkadam var,2 birde dev eksik ama o da sığmaz zaten gemiye.

Sanjiyede çok takılmayın ya severim ben Sanji'yi. Zoro da başta Robin'e epey giydiriyordu.
Zoro eski düşman diye yapıyordu. Sanji ise kaptanını kurtarmış birisine sırf Nami'nin gözüne girmek için kendini öldür diyor. Burada yazarında işgüzarlığı olsa da daha böyle davranışları var.

Zoro'ya kalsa Robin'i kurtarmaya bile gitmezdi belki. Diğer üyelerin aksine bu durumda da suçlayıcı olan Zoro'ydu ki Zoro>>> Sanji karakter olarak bana göre. Ama Sanji'nin yaptığı her şey, itici geliyor insanlara bunun suçlusu da Oda. TS sonrası ezik bir karakter oldu üstüne, halbuki mizahı Luffy de yapıyor fakat, itici değil Luffy. Sanji de ise mizah olmaktan çıktı yaptıkları, itici geliyor doğru. Ama @redstak haklı işin içinde yazar işgüzarlığı da var. Severim ama ben Sanji'yi.

Bu arada Zoro WCI'de olsa ve Luffy'e vurduğunu görse tayfaya sokmazdı Sanji'yi o kesin.

Sanji'nin orada söylediği söz Nami'ye sevgisinden kaynaklanıyor, ki bu konudan öyle kavgalar meydan savaşları çıkıyor değil. Sanji ile de sonradan kaynaşıyorlar zaten.

Yani alan memnun satan memnun. Jinbe'nin Sanji ile bir derdi yok, Sanji'nin de Jinbei ile. Ha bence de doğru değil ama son zamanlardaki şeylerin çoğu hater zırvalıkları.

Yubashiri-sama'ya daha çok ekmek çıkar. : )

Neyse Sanji pek de umrumda değil, haftaya bölüm yokmuş. Tam da Uçan Altılı geldi. Aralarında bir kadın da var.

Ha bence de doğru değil ama son zamanlardaki şeylerin çoğu hater zırvalıkları
Mesela ne gibi şeyler ?
Ha bence de doğru değil ama son zamanlardaki şeylerin çoğu hater zırvalıkları
Mesela ne gibi şeyler ?
Öncelikle adam resmen troll malzemesi haline gelmiş ve hiç kullanmadığı kılıç ustalığı bile tartışılır haldeyken bunun sorulması ilginç. Adamı artık bölümlerde yokken bile ezecek yer arıyorlar. Daha ne yapsınlar yatırıp ırzına mı geçsinler.

Sürekli Okama adasında giydiği kıyafetleri paylaşıp "Yolunu buldu, yollu" şeklinde güzellemeler.

Her anime manga sapık karakterinin olduğu özelliklerden biri hamam gözetleme olayından bile tecavüzcü damgası yemesi.

Hiçbir suçu olmadığı WCI kaçırılma konusunda tüm suçun üzerine yıkılması.

"Yıkık, dökük çarkık" şeklinde ağladığı sahnelerin atılıp acısıyla alay edilmesi.

Germa'nın çarpıklıklarının Sanji'ye yüklenilmesi "Sonuçta onun ailesi," veya "Tam da ona layık bir aile"

Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha okumak isteyen olursa yazabilirim.

Gerçi dediğim gibi haterların çoğu troll ve bunu trollüğüne yapıyorlar. Çok da ciddiye almıyorum.

Öncelikle adam resmen troll malzemesi haline gelmiş ve hiç kullanmadığı kılıç ustalığı bile tartışılır haldeyken bunun sorulması ilginç. Adamı artık bölümlerde yokken bile ezecek yer arıyorlar. Daha ne yapsınlar yatırıp ırzına mı geçsinler.

Sürekli Okama adasında giydiği kıyafetleri paylaşıp "Yolunu buldu, yollu" şeklinde güzellemeler.

Her anime manga sapık karakterinin olduğu özelliklerden biri hamam gözetleme olayından bile tecavüzcü damgası yemesi.

"Yıkık, dökük çarkık" şeklinde ağladığı sahnelerin atılıp acısıyla alay edilmesi.

Germa'nın çarpıklıklarının Sanji'ye yüklenilmesi "Sonuçta onun ailesi," veya "Tam da ona layık bir aile"

Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha okumak isteyen olursa yazabilirim.

Gerçi dediğim gibi haterların çoğu troll ve bunu trollüğüne yapıyorlar. Çok da ciddiye almıyorum.
Bunun hemen hepsi bu forumun dışındaki tutumlar. O yüzden bu tarz bir şeyden bahsedeceği zaman. "Son dönem başka ortamlarda gördüklerim tamamen hater zırvalığı" gibi söylersen, yanlış anlaşılmaya yer açılmamış olur.

Kaçırılmadı adam kendi gitti. Ha ama bu onun suçu değil ancak akabinde olan bazı hareketleri onu suçlu değil ama "hatalı" konumuna soktu bence

Luffy'e vurduktan sonraki ağlaması hariç diğer ağladığı sahnelere pek takmam (zaten çok da yok). Ancak o sahne cidden saçmalıktı. Ama ben daha çok son dönem yaptığı troll-face hallerine gıcığım :D

Bu forumda OP mi konuşuluyor?
Şu an ne konuşuluyor ? Ayrıca biz şurada kısa süre öncesine kadar forum dışında da OP konuşan insanlardık. Ayrıca senin mesajın "forum" ibaresi içermiyor. Hatta "konuşma" ibaresi bile yoktu. Dediğin şey şu;

Ha bence de doğru değil ama son zamanlardaki şeylerin çoğu hater zırvalıkları.
Son zamanlar tanımı son 5 günden mi ibaret yoksa son 1 yıldan mı belli değil (çünkü hala Sanji'nin WCI arcındaki olaylara gelen tepkilerden bahsediyoruz) .

"şeylerin" tabirinin ise neyi kapsadığı belirsiz. O yüzden emin olmak adına sordum. Bunda garip bişi yok.

@Nabu

Forum iddiasını sen söyledin zaten "buranın dışında şeyler" diye. Ben de burada OP mi konuşuluyor dedim.

+ DC'deki ortamdan tanıdığım bir Sanji haterı yok. Hasan var, hater değil. Serdar var, pek o konulara girmez. Sen varsın, sen hatersın. Ama senin de zırvaladığını düşünmüyorum.

Yani doğal olarak geneldi kast ettiğim. Buna da bahsetme gereği duymadım.

Forum iddiasını sen söyledin zaten "buranın dışında şeyler" diye. Ben de burada OP mi konuşuluyor dedim.
Alicim benim herhangi bir iddiam yok. Tek dediğim üstü açık, her yere gidebilir ibare olduğu idi ama anlaştık sonra, no problemo :D

Yani doğal olarak geneldi kast ettiğim. Buna da bahsetme gereği duymadım.
Ok. Sadece belli aralıklarla ben ve @redstak buradan gömdüğümüz için netleştirmek istedim. Beni ya da forumdan birini kastetmediğini anladım ama yine de bir de senden duyayım dedim.

Sanji Nami'yi o kadar çok seviyor ve iyi tanıyor ki. Jinbei karnını deşince bunun zavallı Nami'yi daha iyi hissettireceğini düşünüyor. Böyle çarpık bir zihni var.

Evet Sanji gerçekten yürekten tayfasına girecek potansiyel adamın kendisini kurtarmaya gelmiş adamın intihar etmesini istedi.

Zoro'ya falan "Korosuzo kora" derken de cidden onların canına kast etti.

Sonuçta bu bir hardcore manga, karakterler de böyle manyak. Kafa gitmiş yani adamlarda, gitmiş. Çocuğunu keserler.(Sanji ise konu gerçekten keser karı kız meselesi için.) Analizler yakıyor.

Sanji Nami'yi o kadar çok seviyor ve iyi tanıyor ki. Jinbei karnını deşince bunun zavallı Nami'yi daha iyi hissettireceğini düşünüyor. Böyle çarpık bir zihni var.
Senin yazdığın gibi herhalde Nami'nin karakterini bilecek yapıdadır. Ha bilmesine rağmen onu yapıyorsa Türkçede çok güzel bir argo kelime var. Onu şimdi yazamasam da ''Simp'' demem yeterli olacaktır.

Peki asıl soru; neden Oda daha çok Sanji'ye bu tarz hareketleri yaptırıyor. Hem yerli hem de yabancı platformlarda Oda karakterden nefret ettiği için deniliyor. :D Açıkçası bu komik bir argüman. 900 bölümdür seride olan kendi yarattığı karaktere gıcık olacak değildir herhalde. Komedi unsuru olabilir. Bu durumda da her sahneye komedi mi diyeceğiz? Belki de Oda karakterin bir parçası olarak bu şekilde karakteri işliyordur.

@Nabu Senin fikrini de almak isterim.

Ha burada o ilk yorumu Ali'nin biraz sinir olacağını düşündüğüm içinde yazdım, ama tek nedeni o değildi. Nami, Jinbe'ye sarıldığı için attığı bakışı görünce direkt o bölüm aklıma geldi. :D Ayrıca Jinbe pek sevdiğim karakter değil. Daha doğrusu tayfaya yakışan bir karakter değil. Keşke uzaktan destek olsaydı.