Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Sizce Fujitora Doflamingo'dan net güçlü müydü?
O ark özelinde, güncel konjektürde çok net bir üstünlük yoktu ancak sonra Oda, skalasyonu bayağı bir değiştirecek. Savaş Lordları evrende çok erken tanıtılmalarının ceremesini çekti hep ancak o ileride gene pozitif yönde değişecek.

Fakat günümüz perspektifinden , Dressrosa'daki Dof iile kıyaslarsak üstündür. Ama bu da değişecek bence.

Benim gözümdeki amiral sıralaması şöyle: Sengoku > Akainu > Kizaru > Aokiji = Fujitora >>> Ryokogu.
Benim içinde (Garp'ı da amiral sayacağım zira olmamasının tek sebebi kendisinin kabul etmemesi)

Garp (prime) > Sengoku (Prime) = / >= MF Garp > MF Sengoku >= Akainu >= Güncel Garp >= Aokiji >= Güncel Sengoku > Kizaru > Fujitora >>> Ryokogu

Yani eskilerin efsaneleri, anlıyorum kesin azmandır Sengoku ama bunun seviyesi net değil çünkü eskilerin bütün dövüşleri (benim şimdiye kadar okuduklarım) off-panel hype hikayeler sadece.
Eğer Akainu veya Aokiji'de gerçekten kral hakisi çıkarsa o zaman liste değişebilir, onun dışında eskilerin tırnağı olamaz yeniler.

Ya yok ya yerme amaçlı demedim zaten bende. Yani doğru dürüst gözükmedi, gözüktüğü yerde de pek bir şey yapmadı o yüzden seviyesi hala meçhul gibisinden dedim.
Yani doğru ama adam savaş odaklı değil, müdür odaklı gözüktü manga/animede. Yani savaştan çok politik yollarla, emirlerle çözmeye çalışmak zorunda kaldı.

Valla şu ana kadar (Zou'dayım) Kral Haki sadece fodder karakterleri uğraşmadan yenmek için kullanıldı o yüzden bu bir fark oluşturur mu bilmiyorum.
Haki konsepti daha yeni çıktığı için Oda meyvelerinin gücüne daha çok yoğunlaşmış olabilir. Doffy'e karşı çıktığında da sadece dondurmuştu Aokiji. Bir de WB'yle Roger dost idiler ama Akainu öyle ara verip piknik yapacak birine benzemiyor. Aokiji'nin Akainu'ya karşı olan ekstrem zıtlığından da haberdarız yani o da yeltenmez gibi. Bir de Kaido'yla BM duyduğum kadarıyla 3 gün aralıksız dövüşmüş sonra tayfayla kapışmış yani olmayacak bir şey değil sanırım.
Doğru sen daha çok gerideydin, bol bol spoiler verdik. :D Kral Haki'nin neden korkutucu olduğu Kaido savaşında belli olacak. Yaklaşık 200 bölüm falan var yani senin oraya gelmene. Son arclara girince eskilerin ve yenilerin güçlerini daha net tahmin etmeye başlıyoruz. Son arca kadar "amaan bunlar en fazla ne yapabilir ki?" modundaydık.

Bilmem. 😄 Daha gelmedim oralara. O değil de skala o kadar saldım çayıra ki dövüşün nasıl gideceğini milletin tasviri ve karizmasından falan bulmaya çalışıyoruz. 😄
Mesela Garp. Son arca gelene kadar denizciler tarafından şişirilmiş biri gibi geliyordu. Yani haki ile en fazla ne yapılabilir vb. :) Fakat Garp'ı az da olsa savaşta görünce fikrimiz değişti. Bariz şekilde eski amiral/koramiraller yenilerden güçlü demeye başladık.

Vaay Zoro'da da mı var?
Zoro, Rayleigh ile paralel. Eiichiro Oda genelde Roger'in tayfası nasılsa bizimkini de öyle toplamaya çalışıyor. Haliyle Zoro'da Kral Hakisi var ve bu ilk defa zaman atlaması öncesi Rayleigh'in bulunduğu adada birkaç fodder karaktere sadece bakışıyla üstünlük kurmasında belirtildi. Son arcda ise (yaklaşık 2-3 bölüm önce) Zoro ile ilgili daha farklı bir çarpıcı açıklama yapıldı.

Eğer Akainu veya Aokiji'de gerçekten kral hakisi çıkarsa o zaman liste değişebilir, onun dışında eskilerin tırnağı olamaz yeniler.
Öğreneceğim sanırım. 😄

Doğru sen daha çok gerideydin, bol bol spoiler verdik. :D Kral Haki'nin neden korkutucu olduğu Kaido savaşında belli olacak. Yaklaşık 200 bölüm falan var yani senin oraya gelmene. Son arclara girince eskilerin ve yenilerin güçlerini daha net tahmin etmeye başlıyoruz. Son arca kadar "amaan bunlar en fazla ne yapabilir ki?" modundaydık.
Yok ya problem değil, zaten epey spoiler yedim genel olarak. Dert etmiyorum OP spoilerlarını pek.

Zou'nun ortasında bir yerdeyim şu an. Zaten kısa arkmış yakında WCI'a geçerim diye tahmin ediyorum. Bir 100 bölüme falan Wano'ya geliyoruz inşallah.

Zoro, Rayleigh ile paralel. Eiichiro Oda genelde Roger'in tayfası nasılsa bizimkini de öyle toplamaya çalışıyor. Haliyle Zoro'da Kral Hakisi var ve bu ilk defa zaman atlaması öncesi Rayleigh'in bulunduğu adada birkaç fodder karaktere sadece bakışıyla üstünlük kurmasında belirtildi. Son arcda ise (yaklaşık 2-3 bölüm önce) Zoro ile ilgili daha farklı bir çarpıcı açıklama yapıldı.
Oo? İyi bari Wano'yu falan geçince fikirlerim değişebilir o zaman. Bir güncele gelelim hele.

Daha WCI'ya yeni girdim ve şimdiden Luffy aptallığıyla beni sinirlendirmeye başladı. Çok yorum yapmayacağım yoksa ağzımı bozarım ama normalden daha mal niyeyse. Umarım Oda komik olduğunu düşünüp böyle götürmeye devam etmez.

Daha WCI'ya yeni girdim ve şimdiden Luffy aptallığıyla beni sinirlendirmeye başladı. Çok yorum yapmayacağım yoksa ağzımı bozarım ama normalden daha mal niyeyse. Umarım Oda komik olduğunu düşünüp böyle götürmeye devam etmez.
Çok görme, Sanji olmadığı için yemek yiyemedi. Üç beş beyin hücresi var onlar da yemekle çalışıyor zaten.

0837-008.png
Vaay Urouge reis neler yapmış öyle? 😄 Yine olan her şey off-panel. Urouge fiziksel olarak kendini gösterip bir mücadeleye giriyor mu hiç? Yani hikayeye dahil olduğu bir nokta var mı?

0837-008.png
Vaay Urouge reis neler yapmış öyle? 😄 Yine olan her şey off-panel. Urouge fiziksel olarak kendini gösterip bir mücadeleye giriyor mu hiç? Yani hikayeye dahil olduğu bir nokta var mı?
Oda bazı karakterleri unuttu, Urouge bunlardan biri. Yani şu anki güncel bölüme kadar bir daha adını duymayacaksın bile. :D

Yani Luffy'i sebepsiz dövdü, çünkü kimse ikna olmadı Sanji'ye, arabada gelip ağlayınca millet mal değil anlıyor senin hala onlar için hislerin olduğunu vs ... Luffy'nin de orada 8 yaşında dişi kırık velet gibi çizilmesi falan. Koca kaptanın düştüğü hallere gel :D Çok irite edici bir sekans idi.
Dövüş Sanji'nin ikna etme çabasıydı, ailesini de sallamaz zaten. Adamlar 3-5 bölüm önce sofrada "biz seni harcıyoruz sen olmasan da olur diye" falan çektiler.

Dişi kırıklık da pek sırıtmadı bana zaten WCI'ın başından beri çok özel bir çocukmuş gibi hareket ettiği için Luffy, 8 yaşındalık yerinde olmuş. 😄

Sanji'yi acındırma işini abartmış yalnız. Kötü olan herkesin ağzından çıkan tek şey "ha ha ha". 😄 Gülmek kötülere mahsus gibi. 😄

Yani Luffy'i sebepsiz dövdü, çünkü kimse ikna olmadı Sanji'ye, arabada gelip ağlayınca millet mal değil anlıyor senin hala onlar için hislerin olduğunu vs ... Luffy'nin de orada 8 yaşında dişi kırık velet gibi çizilmesi falan. Koca kaptanın düştüğü hallere gel :D Çok irite edici bir sekans idi.
Sanji'yi ve kız kardeşini saymazsak valla gayet mal bu Vinsmoke ailesi. :D

Beni bu sahnede en çok Nami'nin tokatı etkilemişti. Nami aşırı duygusal ve bazen gereksiz karar verebilen birisi.
Mesela burada Luffy'nin değil, Nami'nin Sanji'ye gitmemesi için yalvarmasını bekliyordum bayağı ters köşe olmuştum.
Nami'nin seri başından sonuna doğru karakter gelişimi bayağı var. Mesela Ulti'ye ölüm olsa bile yalan söylemediği sahne.
Benim asıl merak ettiğim bu sahnede Zoro olsa ne tepki verirdi.

---
Adminiz hala mesajı nerede yazdığımıza bakmadan cevap yazıyoruz ya. Biz kurallara uymazsak kim uyacak ey ümmeti kahramanbaykus.

0864-016.png
Bu nasıl bir dengesizlik? Demin gelecekteki felaketi gördü diye geliyordu şimdi Bege emrini reddetti şaşırıyor? Bu ne seçici gelecek görüşü falan mı? 😄

Kuma BABA'nın Shichibukai olma haberine diğer Savaş Lordları ve dünyadan tepkiler enfes olmuş animede. Waka-sama'yı nasıl özlediğimizi fark ettik ister istemez, en etkileyicisi oydu. İkinci favorim Alvida'nın tepkisi oldu, ciddi ciddi kendisinin Kuma'dan güçlü olabileceğini düşünüyor. :D

Edit: Yeni opening bayağı mid bu arada. Şarkı seçimi olmamış.

Son düzenleme: