Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Serideki net olarak en iyi arkadaşlık, dostluk, rakiplik idi. Çok şey idi bu ikili birbiri için. Lütfü ve çetesi bozmasa dünyaya hükmedeceklerdi. Anıyoruz Kaido babayı ve Koca Ana'mızı...

Serideki net olarak en iyi arkadaşlık, dostluk, rakiplik idi.
Garp - Roger
Coby - Luffy
Ace- Sabo - Luffy
Shanks - Mihawk
Dorry - Broggy
Rayleigh - Gaban
Sengoku - Garp

ve daha bir kaç tane daha sayabilirim bundan daha iyi o rekabet içindeki arkadaşlık örneklerini. Benim için en azından. Bunlar hiç bir şeyi de hükmedemezler zaten.

Ama hoş bir bir "tough love" tarzı Abla - Kardeş ilişkisi idi katılıyorum. Pek olmayan bir şey idi seride.

Garp - Roger
Coby - Luffy
Ace- Sabo - Luffy
Shanks - Mihawk
Dorry - Broggy
Rayleigh - Gaban
Sengoku - Garp

ve daha bir kaç tane daha sayabilirim bundan daha iyi o rekabet içindeki arkadaşlık örneklerini. Benim için en azından. Bunlar hiç bir şeyi de hükmedemezler zaten.

Ama hoş bir bir "tough love" tarzı Abla - Kardeş ilişkisi idi katılıyorum. Pek olmayan bir şey idi seride.
Espri yapıyorum zaten en basitinden Zoro-Sanji'yi geçmeleri saçma olur da cidden hoş bir kimyaları var bu ikilinin.

İkilinin ittifakının Rocks Korsanlarını bile aştığı söylendi, gayet korsan dünyasına hükmederlerdi. Imu ve diğer tanrısal çarlar varken elbette dünya hakimiyeti imkansız tabii ama karşılarında durabilecek korsan tayfası kalmıyor ittifak yaptıkları halde. One Piece'i de bulurlardı gayet ikili Beyazsakal Korsanlarından daha güçlü oluyor. Beyazsakal tahtın ucunda durup oturmamıştı malum.

Garp - Roger
Coby - Luffy
Ace- Sabo - Luffy
Shanks - Mihawk
Dorry - Broggy
Rayleigh - Gaban
Sengoku - Garp

Zoro-Sanji ?? Gelmiş geçmiş en iyi ikili.
Nami ??? Gelmiş geçmiş en iyi ikili. :sneaky:
Yamato ??? Gelmiş geçmiş en iyi ikili. :sneaky:

Hiç aklıma gelmemişti, bence gram sinerji yok bu ikili arasında maalesef.
Garp ve Roger arasında var, Zoro ve Sanji arasında mı yok? Roger ve Garp arasında toplasan 3-4 sayfa panel ya var ya yok ilişkilerine değinen. Ki Garp Roger'ı sevmiyor takıntı haline getirmiş. Hasırşapka Korsanlarının ben de fazlaca bozduğunu ve samimiyetini kaybettiğini düşünüyorum ama Oda'nın seri başından beri işlediği, en yoğunlaştığı arkadaş-rakip ilişkisi Zoro-Sanji.

Son düzenleme:
Hiç aklıma gelmemişti, bence gram sinerji yok bu ikili arasında maalesef.
Bayağı var yav, çocukları falan eğlendiriyor işte. Biz yaşlıyız bu tarz şeyler için. One Piece yaşlı mangası değil.
Ama genel itibari ile Zoro & Sanji serideki gerçek anlamda 'ikili' denilen kişiler. Diğerlerini zamanla bozuyor Oda.
Son arcda gördüğümüz üzere Roger, Xebec, Gaban, Rayleigh falan tamamen bozdu.

0893-013.png
Ayrımcılık yapacağınız şeye tüküreyim. 😄 Hem de averaj bağıran One Piece karakteri şuyken:
0844-015.png
Evrende devler var, 6 metre "insanlar" var, kilometre uzunlukta balıklar ve deniz kızları var, anormal uzuvlu insanlar var, Şirinler + sincap karışımı insanlar var ama ağzı garip diye bir anda bakışın değişti mi yani? 😄 "Hadi oradan!" derler. 😄

0893-013.png
Ayrımcılık yapacağınız şeye tüküreyim. 😄 Hem de averaj bağıran One Piece karakteri şuyken:
0844-015.png
Evrende devler var, 6 metre "insanlar" var, kilometre uzunlukta balıklar ve deniz kızları var, anormal uzuvlu insanlar var, Şirinler + sincap karışımı insanlar var ama ağzı garip diye bir anda bakışın değişti mi yani? 😄 "Hadi oradan!" derler. 😄
One Piece evreninin en dandik arka plan hikâyesiydi. Katakuri güzel karakter falan da cidden arka planında bi bok yok. Bir Kuma babama bak, bir de ağzımla dalga geçiyolar diye tribe giren Kataoğlan'â. Ki o tayfada dalga geçilecek milyon tane adam var ama gidip en karizmasıyla mı geçiyorlarmış. Ya senin yazacağın...

HD-wallpaper-one-piece-kaido-kaido-one-piece-thumbnail.jpg

Arc'ı kötü olsa da Yonko Saga'ya koyduğu hüküm, dominasyon müthişti bence. Lakabının hakkını ne eksik ne fazla verdiğini düşünüyorum. Nika gibi tten uydurma şeyler olmasa Luffy'i de iki kez öldürmüştü. Sir Crocodile, Tanrı Enel, Doflamingo gibi karakterlerin akıbetini yaşadı maalesef. Luffy'i severiz ederiz ama çoğu dövüşünde aşırı yazardan destek alıyor. Acaba Oda neden böyle bir yol izliyor? Madem Luffy temiz yenecek seviyede değil bunları, başka rakipler koy karşısına. Böyle Luffy'i de küçük düşürüyor bence. Luffy'nin böyle tertemiz çata çat yardım almadan yendiği kimse yok neredeyse. East Blue'da dahi az. Bence rahatsız edici bir durum.

0893-013.png
0844-015.png
Ben de mesela ünlü bir kadından hoşlanıyorum, sonra onun garip fotolarını görünce tiksiniyorum. Gayet normal bişey.
Olay katakurinin ağzının şekli değil, diğerlerinin ona yüklediği anlam.
Yani aslında kendileri kurduğu hayaller dolayısıyla hayal kırıklığına uğruyorlar.
Ben büyük resmi gördüm, o yüzden önemsemiyorum. :D

Ben de mesela ünlü bir kadından hoşlanıyorum, sonra onun garip fotolarını görünce tiksiniyorum. Gayet normal bişey.
Olay katakurinin ağzının şekli değil, diğerlerinin ona yüklediği anlam.
Yani aslında kendileri kurduğu hayaller dolayısıyla hayal kırıklığına uğruyorlar.
Kafasında kurduğundan farklı olduğu için böyle tepki veriyor anlıyorum da abartı olmuş. Adam hala ailenin en büyük 2. oğlu hala en güçlü savaşçı ve savaş ortasında. Gidip fotoğraf falan çektirtiyor "seni rezil edeceğim" diye. 😄 Dramatik olması için biraz fazla suyunu çıkarmış. Adam höt dese heriflerde arka kapı tutmayacak dibine girip gülüyorlar. 😄

Ben büyük resmi gördüm, o yüzden önemsemiyorum. :D
One Piece yolda edindiğimiz dostlar mıymış? 😄

One Piece yolda edindiğimiz dostlar mıymış? 😄
Hayır, Lily'nin iki dostu birbirine takması ve o iki dost Imu & Joyboy'un One Piece hazinesi olarak "kızlardan uzak durun yiğenim" mesajı. :D Şaka bi yana orada amaç Katakuri'nin karakterini göstermekti yani onların iğrenmesi ile alakası yok. Saçma bir şekilde de olsa Luffy için adam kendi sakladığı şeyi ortaya çıkardı.

Aynısını hepimiz demiştik, çok saçma bir şeydi xD Usopp ayrımcılık görmüyorsa o burun ve o ayrılan ağzı ile :D Katakuri neden görsün :D
Hem de kaptan sonrası en güçlü kişi iken.

Garp ve Roger arasında var, Zoro ve Sanji arasında mı yok? Roger ve Garp arasında toplasan 3-4 sayfa panel ya var ya yok ilişkilerine değinen.
Olay ekran süresi değil ki doğal hissettirmesi. Aksine az ekran süresi olması daha iyi, daha gizem katıyor. Bunların arasında öyle bir uyum var ki adam oğlunu emanet ediyor marine olduğu halde.

Sanji ile Zoro'nun rekabeti çok suni çok ittirme kaldı, başlarda eyv bir anlamı vardı da sonra çok manasız bir yere gitti. İkisinin oturup uzun bir konuşma yapmışlığı yok ya 25 yıllık seride.

Oda'nın seri başından beri işlediği, en yoğunlaştığı arkadaş-rakip ilişkisi Zoro-Sanji.
Abi şu "işleme" lafını çok yanlış kullanıyorsunuz. Çoğunuz yani. Çok ekran süresi vermesi işlemek olmuyor.

Bu mantıkla Sakura, Jiraiya'dan, Nagato'dan ya da Gaara'dan daha mı iyi "işlenmiş" bir karakter ? Sanmam.

Kaldı ki, ikisi tayfanın en eski üyelerinden ikisi ve sürekli beraberler illa ki bir iletişim var ancak bir derinlik ya da özgünlük var mı ? Sanmıyorum. Sanji zaten kendi başına bir karakter olarak aşırı kötü davranılmış bir karakter. Zoro ise Sabaody'de tayfa dağıldıktan sonra (Kuma dağıttığında) asla eskisi kadar etkileyici ve çok yönlü bir karakter olamadı, kendisinin bir karikatürü oldu.

Wano'da Luffy ile karşılaştıkları an hariç Sabaody sonrası Zoro'nun insancıl, dostane bir anı yok sanırım.

Nitekim, Garp ve Roger bana daha çok geçti, o hapishanedeki konuşma ya da Garp'ın, Roger'ı duyunca edindiği heyecan, Roger'ın denizcilere Garp'ı gönderin demesi böyle ufak şeyler bile rekabet içindeki dostluk çerçevesinde Sanji ile Zoro'ya çok daha ağır basıyor benim nazarımda.

Kuma flashbacki animede çok güzel işlendi bence. Mangada da belli seviye geçmişti ama animede harika yapmışlar diye düşünüyorum. Opening endingleri bile Kuma-Bonney özelinde düzenlenmiş. IMDB'den her bölümü 9.5+ alıyordu, yanılmıyorsam Kuma'nın Yaşamı bölümü 9.8 almıştı. Elbette ki çok abartı puanlar ama insanlara fazlasıyla dokundu nedenlerini anlayabiliyorum.

Kuma flashback'i, Egghead'in yegane yüz akı olabilir zaten.
Mangadan okuduğum yere kadar olan kısım için katılıyorum, onun haricinde benim de etkilendiğim bir yer olmamıştı. Animede daha hoş gidiyor ama, çok fazla gereksiz efekt kullanımı olsa ve pacing kısmı bazen tahammül edilemez seviyede de olsa mangasından çok daha eğlenceli ilerliyor.

Kuma flashbacki animede çok güzel işlendi bence. Mangada da belli seviye geçmişti ama animede harika yapmışlar diye düşünüyorum. Opening endingleri bile Kuma-Bonney özelinde düzenlenmiş. IMDB'den her bölümü 9.5+ alıyordu, yanılmıyorsam Kuma'nın Yaşamı bölümü 9.8 almıştı. Elbette ki çok abartı puanlar ama insanlara fazlasıyla dokundu nedenlerini anlayabiliyorum. Kızların flashbackinden sonra ila cgibi gelmişti Kuma
Kınların flashbackinden çok daha sağlamdı bencede. Oda'nın duyguyu hâlâ iyi geçirebildiğini gördük. Büyük çoğunlukta beğenmiş. Fazla dramatik bulan kişilerde gördüm ama bana dramı geçti şahsen. Devrimciler adına daha çok şey görmek isterdim bir tek.