Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Oda'nın yeni yıl açıklamaları(Spoiler içerir)

''Hello, everyone who came to Jump Festa! This is your King speaking! Actually, I lied. This is Oda.

The year of the 20th anniversary of the One Piece TV series really hit us with all its fury. There have been tons of events, illustrations, films, the whole thing was jam-packed, huh! I would like to use this chance to seriously thank everyone who took the time to join in!" To all the staff involved in all of this: Great work, everybody! Now you can finally rest.

But, well... As for the source material, I don't think I'll have any time to rest myself. In fact, I've already destroyed all my own chances at a break! Are you enjoying the adventures of Kouzuki Oden so far?

I've been worried about revealing spoilers in this arc, so I've been super careful drawing it. If I don't keep myself in check, I'll end up plotting out the entire rest of One Piece's story right there. [Note: He probably means spoiling so much, that everybody is gonna be able to guess the ending.]

While I'm showing all these flashbacks, Luffy's party's adventures are having their stakes risen as well. They'll soon be faced with the reality that you have to bring sacrifices to fight for the things you believe in!! Well, of course, Luffy is not the sort of person to think about those sorts of things though.

The Wano Kuni arc is finally moving towards its climax as well!! I've been looking forwards to drawing Wano Kuni a lot, so I'm psyched! And once it's over, things are going to be grim. Sabo will...!! Vivi will...!! Hancock will...!! AAAAAAAA...!!!

OK. Last but not least, the exhibition you all came here for is just about to begin! Please take a close look at everything!! The next year of One Piece will also be SO, SO MUCH FUN!!''

~December 2019, Eiichiro Oda

Vivi Hancock ve Sabo zor durumlara düşecekmiş ve geçmişleri uzun tutarsa One Piece'in ne olduğu hakkında bilgi vermekten korkuyormuş.

İkinci bir Marineford geliyor gibi.
2 sene önce tüm çaylak tayfalarının topluca alamadığı pasifistalara shit diff atan kadın cobby karşısında nasıl zor duruma düşecek bakalım. Birde köle olduğu anlaşılırsa alıkoyulursa işin içine de Vivi ve Sabo da girerse savaş çıkar kesin. Hepsi Luffy’nin sevdiği insanlar. Zaten 2 savaş daha olacağını söylemişti Oda.

Kaç senenin klasik muhabbetidir, Mihawk'ın seviyesi konusu. Seviyesinin yanlış yorumlanmasından öte karakterinin de yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Burada öyle düşünen olmadığını biliyorum da yinede yazayım dedim.

Öncellikle Mihawk'ın karakterizasyonuna baktığımızda Dracula motifini görüyoruz. Büyük ihtimal Shanks'la attığı düellolar bittikten sonra uzun bir süre hiçbir şeyden zevk almadan yaşadı. Taki Zoro ve Luffy'le tanışıncaya kadar.

0051-015.png

0051-016.png

0051-018.png

0051-019.png

0052-001.png

Sonrada bu meşhur konuşmayı yapıyor.

0052-011.png

0052-012.png

Özellikle bu sayfaları atma nedenim Mihawk'ın seviyesi yorumlanırken çöpleri tekledi, peki ya neden Vista ve Croco'yu teklemedi yorumları.... Öncellikle ana sebebi plot. İkinci sebebi ise Mihawk'ın tek atmak için hiçbir nedeni yok. Serinin başlarındaki (ilk 5 senelik dönem) Luffy'e yenilmiş bir Croco onun neden ilgisini çeksin? Adamın orada duraksama sebebi Luffy'e yardım etmemesine şaşırması. O savaşta bu gibi yardımlar alan Luffy'nin de gerçek gücünü açıklıyor Vista'yla kılıç tokuştururken...

Gelelim Vista konusuna. İnsanların bir başka yorumu ise Mihakw, Vista'nın ismini duymuş öncesinde karşılaşmamışlar ve dövüşü erteledi yorumları. Unvan Mihawk'ta olduğu için onunla dövüşme zorunluğu yok. Vista'nın kendisi meydan okuması gerekiyor. Ayrıca orada Vis ta şaşırıyor; benim ismimi duydun mu diye. Vista dediğimiz karakter zamanında Korsan Kral Roger'ın tayfasıyla dövüşmüş bir eleman ve Mihawk onun ismini duyduğu için şaşırıyor. :/ Dövüşü erteleme konusuna gelirsek o dövüş Mihakw'ın ilgisini çekmiyordu. Yukarıda da manga sayfalarını attım, Vista onu zorlayacak olsa East Blue'daki Zoro'ya verdiği tepkileri verirdi. Fakat onun yerine Luffy'nin gerçek gücünü açıklıyordu.

Bunu yazma nedenim ise özellikle son zamanlarda bu konuya daha sığ bakılması. İnsanlar bütüne bakıp, yorumlamak yerine tek sahneye bakıp kafasından bir seviye seçiyor. Bu tayfa eskiden de Mf'ye bakıp ne Doflamingo'da ne de Mihawk'ta haki yok diyordu. Sonrasında Dof kral hakisiyle çıka geldi. Aynı çıkışı Mihawk'ta yapacaktır. Bu adam daha 50. bölümlerde çıkmış birisi. Tüm Shicilerin, hatta Yonkoların bile ödülü açıklanmasına rağmen bu adamınki bilinmiyor. Umuyorum mangada 3. perde biter de Shicilerin yeni ödülü açıklanır. @Ascalon @Ryusa Bakuryu Siz ne düşünüyorsunuz? Ödül ve seviyesiyle ilgili beklentileriniz değişti mi?

Kaç senenin klasik muhabbetidir, Mihawk'ın seviyesi konusu. Seviyesinin yanlış yorumlanmasından öte karakterinin de yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Burada öyle düşünen olmadığını biliyorum da yinede yazayım dedim.

Öncellikle Mihawk'ın karakterizasyonuna baktığımızda Dracula motifini görüyoruz. Büyük ihtimal Shanks'la attığı düellolar bittikten sonra uzun bir süre hiçbir şeyden zevk almadan yaşadı. Taki Zoro ve Luffy'le tanışıncaya kadar.

0051-015.png

0051-016.png

0051-018.png

0051-019.png

0052-001.png

0052-011.png

0052-012.png

Özellikle bu sayfaları atma nedenim Mihawk'ın seviyesi yorumlanırken çöpleri tekledi, peki ya neden Vista ve Croco'yu teklemedi yorumları.... Öncellikle ana sebebi plot. İkinci sebebi ise Mihawk'ın tek atmak için hiçbir nedeni yok. Serinin başlarındaki (ilk 5 senelik dönem) Luffy'e yenilmiş bir Croco onun neden ilgisini çeksin? Adamın orada duraksama sebebi Luffy'e yardım etmemesine şaşırması. O savaşta bu gibi yardımlar alan Luffy'nin de gerçek gücünü açıklıyor Vista'yla kılıç tokuştururken...

Gelelim Vista konusuna. İnsanların bir başka yorumu ise Mihakw, Vista'nın ismini duymuş öncesinde karşılaşmamışlar ve dövüşü erteledi yorumları. Unvan Mihawk'ta olduğu için onunla dövüşme zorunluğu yok. Vista'nın kendisi meydan okuması gerekiyor. Ayrıca orada Vis ta şaşırıyor; benim ismimi duydun mu diye. Vista dediğimiz karakter zamanında Korsan Kral Roger'ın tayfasıyla dövüşmüş bir eleman ve Mihawk onun ismini duyduğu için şaşırıyor. :/ Dövüşü erteleme konusuna gelirsek o dövüş Mihakw'ın ilgisini çekmiyordu. Yukarıda da manga sayfalarını attım, Vista onu zorlayacak olsa East Blue'daki Zoro'ya verdiği tepkileri verirdi. Fakat onun yerine Luffy'nin gerçek gücünü açıklıyordu.

Bunu yazma nedenim ise özellikle son zamanlarda bu konuya daha sığ bakılması. İnsanlar bütüne bakıp, yorumlamak yerine tek sahneye bakıp kafasından bir seviye seçiyor. Bu tayfa eskiden de Mf'ye bakıp ne Doflamingo'da ne de Mihawk'ta haki yok diyordu. Sonrasında Dof kral hakisiyle çıka geldi. Aynı çıkışı Mihawk'ta yapacaktır. Bu adam daha 50. bölümlerde çıkmış birisi. Tüm Shicilerin, hatta Yonkoların bile ödülü açıklanmasına rağmen bu adamınki bilinmiyor. Umuyorum mangada 3. perde biter de Shicilerin yeni ödülü açıklanır. @Ascalon @Ryusa Bakuryu Siz ne düşünüyorsunuz? Ödül ve seviyesiyle ilgili beklentileriniz değişti mi?
Croco ve Vista muhabbetleri inanılmaz gerzek şeyler bence. Crocodile zamanında WB'ye kadar ulaşmış bir savaş lordu bu adamı öylece tekleyip geçecek biri yok zaten. Vista da zaten Roger korsanlarına denk bir tayfanın önemli bir adamı. Normal. İnsanların kafasındaki basit güç dengeleri mangaya uymuyor sorun orada.

Ha MF'de pasif kalması cidden kötüydü orası ayrı.

İlgi konusunda katılıyorum.

Ödül olarak 1,700 civarı bekliyorum.

İnsanlar karakter psikolojisini veya bulundukları durumları es geçiyorlar her zaman. Sırf şu Gaban Rayleigh Oden sahnesi yüzünden Rayleigh'i korkak güçsüz görenler oldu. Güç olarak çok güçlü olacağına inancım tam ödülü konusunda emin değilim Oda'ya güvenemiyorum. Sonuçta Yonko tayfasında olmayıp en yüksek ödüle sahip kişi Luffy ama o da 5. imparator olarak anılmakta ardından Sabo geliyor 602 milyonluk ödülü ile.

İnsanlar karakter psikolojisini veya bulundukları durumları es geçiyorlar her zaman. Sırf şu Gaban Rayleigh Oden sahnesi yüzünden Rayleigh'i korkak güçsüz görenler oldu. Güç olarak çok güçlü olacağına inancım tam ödülü konusunda emin değilim Oda'ya güvenemiyorum. Sonuçta Yonko tayfasında olmayıp en yüksek ödüle sahip kişi Luffy ama o da 5. imparator olarak anılmakta ardından Sabo geliyor 602 milyonluk ödülü ile.
Ya o sahneyi geç, Roger'ın sözünü bile ciddi sandılar. :D Oden, Gaban'dan falan güçlüdür de, Ray'den güçlü olsa bile ikiye tek atacak kadar güçlü değildir.

0051-015.png

0051-016.png

0051-018.png

0051-019.png

0052-001.png

0052-011.png

0052-012.png

Croco ve Vista muhabbetleri inanılmaz gerzek şeyler bence. Crocodile zamanında WB'ye kadar ulaşmış bir savaş lordu bu adamı öylece tekleyip geçecek biri yok zaten. Vista da zaten Roger korsanlarına denk bir tayfanın önemli bir adamı. Normal. İnsanların kafasındaki basit güç dengeleri mangaya uymuyor sorun orada.
Ha MF'de pasif kalması cidden kötüydü orası ayrı.

İlgi konusunda katılıyorum.

Ödül olarak 1,700 civarı bekliyorum.
İsterse tek atabileceğini düşünüyorum. Ha, Oda böyle bir şey gösterir mi? Hayır.

Konu biraz daha güç seviyeleri ve hiyerarşi ile alakalı olduğundan, konunun "Er Meydanı - One Piece Vs" kısmında irdelenmesi gerektiğinden yanayım. Ayrıca konuya dair bir konu da var.

http://community.kahramanbaykus.com...r-one-piece-klasiği-şahingöz-ün-güç-seviyesi/

Ancak şurada iki kelam etmek gerekirse;

1- OP çok istikrarsız bir güç ve beceri anlayışına sahip.
2- Mihawk'ın diğer pek çok dümdüz "hadi dövüşebiliyorsam dövüşürüm ve dövüştüm mü de tamamıyla bundan ibaretimdir" şeklinde tanımlanabilecek karakterler ordusundan biraz farklı olduğunu şimdiye kadar anlamamış insanlara zaten bu saatten sonra da bir şey anlatamazsınız.

@Uncle Paulie

Tamam da kerhane aramasını tartışmayalım mı? Big Mom'dan kaçmasalar Nami falan Momo'yu arayacaklardı. Namilerin peşinde Big Mom olmasına rağmen Sanji hala fahişe ile tanışmak istiyor. Kime sorarsan sor arada büyük farklar olduğunu söyleyecek.

@Uncle Paulie

Tamam da kerhane aramasını tartışmayalım mı? Big Mom'dan kaçmasalar Nami falan Momo'yu arayacaklardı. Namilerin peşinde Big Mom olmasına rağmen Sanji hala fahişe ile tanışmak istiyor. Kime sorarsan sor arada büyük farklar olduğunu söyleyecek.
Tartışmayalım desem zaten olaya kendim de tepki göstermem. :) KF'ye açıp bakabilirsin ben de tepki gösterdim. Ama tek bozulan karakter Sanji değil o da bir gerçek.

Anlayamadım bu geçmiş olsun muhabbetini :huh:
OP'nin bitmesine çok olduğundan mı tutarsızlıklarından mı yoksa bambaşka bi şeyden mi?

Anlayamadım bu geçmiş olsun muhabbetini :huh:
OP'nin bitmesine çok olduğundan mı tutarsızlıklarından mı yoksa bambaşka bi şeyden mi?
1- Bitmesinin ne kadar zaman olduğunun belli olmamasından.
2- Hala birçok şeyi bilmiyor olmamızdan
3- Editör ve mangakanın sürekli yalan konuşup heveslendirip içini boş çıkarmasından.
4- Tutarsızlıklar
5- Güç dengesinin boktan olması
6- Okuyucuyu trollemek
...
...
...
99999. FANLARI YÜZÜNDEN

Nasıl bi belaya bulaştın haberin yok desenize. :D
Olsun hoşuma giden 3-5 karakter var onların hatrına tam gaz devam.

Birde sabırlı ol. 1 hafta ara bölüm (15 sayfa) ara, bölüm (16) ara, bölüm (15) diye gidiyor hesapta haftalık .

Big Mom resmen balon oldu. Marco'yu tek alamıyor. Şu anki yonkolarda Shanks herhangi 2'sini alabilir heralde.

Big Mom’ın Jinbei, Franky, Robin falan karşısında ne hallere düştüğünü gördükten sonra Marco ile kafa kafaya gitmesini hiç garipsemedim ben. Saçma ama öyle. :D