Yıllardır çok konuşulan bir konu bu. Kimisine göre en güçlü savaş lordu ama amiral seviyesinin altı, kimisine göre amiral seviyesi, kimisine göre amiral üstü ve yonko seviyesi, kimisine göre bazı yonkolardan bile üstün ya da denk.Ara sıra takip ederim ama bir sorum olacak. Mihawk bana karizmatik geliyor ve bu adamın güçlü çıkmasını isterim. Mihawk sizce Yonkou seviyesi çıkar mı?
Çok açıklayıcı oldu hocam elinize sağlık :thumbsup:Yıllardır çok konuşulan bir konu bu. Kimisine göre en güçlü savaş lordu ama amiral seviyesinin altı, kimisine göre amiral seviyesi, kimisine göre amiral üstü ve yonko seviyesi, kimisine göre bazı yonkolardan bile üstün ya da denk.Ara sıra takip ederim ama bir sorum olacak. Mihawk bana karizmatik geliyor ve bu adamın güçlü çıkmasını isterim. Mihawk sizce Yonkou seviyesi çıkar mı?
Yani bir gizem var. Ama Mihawk'ın gücüne dair bize ipucu veren 5 şey var.
1.si Savaş Lordları arasındaki en yetkin olduğu açık ve net belirtildi. Ve diğerlerine kıyasla olaylara bakış şekli ve denizcilerin onu değerlendirişinin farkının altı çzildi.
2.si Yeni Dünya da gemisiz, tayfasız ufak bir kayıkla gezen bir manyak bu.
3.sü Dünyanın En Güçlü Kılıç Ustası unvanı. Bu unvan tek başına çok şey ifade etmiyor evrende Mihawk a bir yer edindirebilmek adına diğer kılıç ustalarına bakarsın. Şu an bilinen en güçlü isimler (yaşayanlardan) Rayleigh, Shiliew, Zoro, Vista şimdi burada Yonko Kumandanı olmayan bir isim yok. Hepsi öyle. . Hele Rayleigh'in emeklilik yıllarından sonra 70 küsür yaşında bile hala karşısına Amiral alabildiği düşünülürse oradan Mihawk'ın ne olabileceği anlaşılıyor çünkü kendisi zaman atlaması öncesi Rayleigh'den güçlü (lafa göre). Aynı Rayleigh için Beyaz Sakal'ın gelişinin üzerine gelme ihtimaline dair ; "Marineford iki efsaneyi kaldıramaz, yok olur." dedi. içinde 5 tane Amiral olan yer Rayleigh gelse , sıkıntıya düşecekti. Mihawk bu adamın da üstünde
4.sü Shanks ile bu adamın Gai vs Kakashi rakip olmaları ve her yıl destansı kılıç savaşları vermesi hatta Shanks'ın kolu koptu kopalı Mihawk bunu rakipten sayıp dövüşmüyor bile.
5.si Zoro geçtiğimiz sayıda (bu mesajın tarihinden önceki son sayı) bir ağacı keseyim derken uçurumun kenarını kesti yeni kılıcın gazıyla. Mihawk bunu yüzlerce bölüm önce Luffy'i kesmek için savurduğu kılıcın ardından gelen slash etkisi ile devasa buz daplarını ortadan ikiye yarıyordu. Yani zaman atlaması oldu karakterlerimiz o kadar güç aldı, evrenin gücü arttı, yonko arkına gelindi vs vs. Hala Zaman Atlaması Öncesi Mihawk >> Yonko Sağ Kolu Yen Özel Kılıçlı Zoro
Ben severim Sanji'yi ama Oda'nın en büyük hatası Sanji'yi okama yapmamak oldu.Belki sevmediğim için objektif yorum yapamam. Sanji suçlu mudur bilmem ama Luffy bariz şekilde ezik. Tamam tayfandan ayrılan birinin peşinden gider, getirmeye çalışırsın da bu adam şu ana kadar seride BB dışında kaptanına ciddi vuran tek kişi. Sanjiyi hiç sevmezdim, hala sevmiyorum. Yokluğunda koskocaman mangada eksik olacak tek şey bir Arc olurdu.
Dövmesinden çok o çiçek topladığı kısımlar kötü. Haydi tayfa içinde kavga olabilir diyorsun. Daha genç karakter bunlar her şey olabilir. Ancak her şey yolundaymış gibi çiçek topladığı kısımlar kötüydü.Sanji'yi serinin başlarında oldukça severdim. Top 20 mim arasındaydı. İlk yarı boyunca da biraz düşüşe geçtiği anlar olsa da gene de etkilendiğim ve aksiyonlarını takip edebileceğim biriydi.
Fakat özellikle zaman atlaması sonrası tıpkı Luffy gibi Sanji'de iyice beyni pazarda üç kuruşa satmışa döndü. Eskiden kadınlara yavşaması bile şıktı şimdi bildiğin şebek.
Konunu spesifiğine gelirsek eğer, bence rol icabı Luffy'i tekmelemesi çok dert değildi (dert aslında ama hadi şartlar gereği diyelim). Ama gerzekçe olan şey Sanji'nin tüm olayı nasıl hallettiği. Güya inandırıcı bir rol kesecek ve hasır şapkalar ile bağını kesmiş gözükecekti. Gerizekalı Luffy'i döverken ki tavırları ve sonrasında arabaya oturup ağlaması falan Big Mom adasındaki ve emri altındaki kimse Sanji'nin rolüne inanmadı, o tekmelemelerin ve kaba sözlerin, bağırışmaların gram bir katkısı olmadı plota sadece drama kastılar.
Madem delikanlısın adamsın biraz vakur olacaksın gerekirse o kaptanın iyiliği için o kaptanı döveceksin ve çekip gideceksin. Rol kesiyorsan da adam gibi kes. Sen hem yarı aç bithap kaptanını ağız burun döv sonra da milletin önünde ağla. La mal madem kimseyi inandıramayacaktın adamı niye dövdün ? Hiç bir işi layığı ile yapamıyor adam.
Luffy ve Sanji zaman atlaması öncesi sempatik ve sevilebilir iki karakterdi ama özellikle MF sonrası cidden katlanılmaz derece de duyarsız ve etraflarından kopuk rastgelemsi tipler oldular.
Sanji zaten Luffy'nin o dönem tayfaya son katılan üyesi olan Robin için bile direkt dünya hükümetine karşısına almış adam. Sanji gibi orijinal kadronun demirbaşlarından biri için Luffy'nin rol kesmeyle, dövmeyle vazgeçeceğini düşünmek bile Sanji'nin mallığı ama çaresizliğini anlıyorum o yüzden hadi neyse diyorum fakat sonrasındaki ezik ve beceriksiz tutumu rezalet.
Sanji bana Godfather'daki Fredo'yu anımsatıyor yaGrubun eziği.
Aynen bir de o var. Ya zaten dövme bir yere kadar anlaşılabiliyor dediğim gibi ama sonra herkesin önünde mal gibi ağlayıp rolü bok edip tüm dövme işini boşa çıkarması sonra çiçek toplaması sonra Puding'i gelinlikle görünce tüm planı unutması vs. Çok gavat hareketler bunlar diyorumDövmesinden çok o çiçek topladığı kısımlar kötü. Haydi tayfa içinde kavga olabilir diyorsun. Daha genç karakter bunlar her şey olabilir. Ancak her şey yolundaymış gibi çiçek topladığı kısımlar kötüydü.
Sevindim. Favori karakterin kim olacak acaba?Sonunda üç büyüklerden izlemediğim/okumadığım seri olan one piece başladım.Şuan animesinde 8.bölümdeyim gayet iyi ilerliyor
500.bölümlerden sonra Anime bozuyor mu?Sevindim. Favori karakterin kim olacak acaba?Sonunda üç büyüklerden izlemediğim/okumadığım seri olan one piece başladım.Şuan animesinde 8.bölümdeyim gayet iyi ilerliyor
500. bölümlerden sonra mangaya geçmeyi unutma.
Evet, çok kalitesizleşiyor. Mangadan takip etmek daha iyi ondan sonra.500.bölümlerden sonra Anime bozuyor mu?Sevindim. Favori karakterin kim olacak acaba?500. bölümlerden sonra mangaya geçmeyi unutma.Sonunda üç büyüklerden izlemediğim/okumadığım seri olan one piece başladım.Şuan animesinde 8.bölümdeyim gayet iyi ilerliyor
Şuan için zoro’yu sevdim diyebilirim tabi ilerde ne olur bilemem![]()
Bu biraz daha güç skalasına dair bir konu o yüzden yeri mi bilmiyorum. Ancak bu tarz soruları OP evreninde (özellikle söz konusu baş karakter ve ana kadromuz ise) biraz anlamsız buluyorum.Brook ve Chopper'ın Peros karşısında bu kadar aciz kalmasını nasıl yorumluyorsunuz? Yani müttefiklerimiz ve tayfa tam olsa da bu sefer çok daha karışık bir durumun ortasındayız, Luffy dışı tayfa üyelerinin power up'a ihtiyacı var, çünkü var olan seviyeleriyle hayatta kalırlarsa plot gözümüze gözümüze sokulmuş olur.