Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Ara sıra takip ederim ama bir sorum olacak. Mihawk bana karizmatik geliyor ve bu adamın güçlü çıkmasını isterim. Mihawk sizce Yonkou seviyesi çıkar mı?

Ara sıra takip ederim ama bir sorum olacak. Mihawk bana karizmatik geliyor ve bu adamın güçlü çıkmasını isterim. Mihawk sizce Yonkou seviyesi çıkar mı?
Yıllardır çok konuşulan bir konu bu. Kimisine göre en güçlü savaş lordu ama amiral seviyesinin altı, kimisine göre amiral seviyesi, kimisine göre amiral üstü ve yonko seviyesi, kimisine göre bazı yonkolardan bile üstün ya da denk.

Yani bir gizem var. Ama Mihawk'ın gücüne dair bize ipucu veren 5 şey var.

1.si Savaş Lordları arasındaki en yetkin olduğu açık ve net belirtildi. Ve diğerlerine kıyasla olaylara bakış şekli ve denizcilerin onu değerlendirişinin farkının altı çzildi.
2.si Yeni Dünya da gemisiz, tayfasız ufak bir kayıkla gezen bir manyak bu.
3.sü Dünyanın En Güçlü Kılıç Ustası unvanı. Bu unvan tek başına çok şey ifade etmiyor evrende Mihawk a bir yer edindirebilmek adına diğer kılıç ustalarına bakarsın. Şu an bilinen en güçlü isimler (yaşayanlardan) Rayleigh, Shiliew, Zoro, Vista şimdi burada Yonko Kumandanı olmayan bir isim yok. Hepsi öyle. . Hele Rayleigh'in emeklilik yıllarından sonra 70 küsür yaşında bile hala karşısına Amiral alabildiği düşünülürse oradan Mihawk'ın ne olabileceği anlaşılıyor çünkü kendisi zaman atlaması öncesi Rayleigh'den güçlü (lafa göre). Aynı Rayleigh için Beyaz Sakal'ın gelişinin üzerine gelme ihtimaline dair ; "Marineford iki efsaneyi kaldıramaz, yok olur." dedi. içinde 5 tane Amiral olan yer Rayleigh gelse , sıkıntıya düşecekti. Mihawk bu adamın da üstünde
4.sü Shanks ile bu adamın Gai vs Kakashi rakip olmaları ve her yıl destansı kılıç savaşları vermesi hatta Shanks'ın kolu koptu kopalı Mihawk bunu rakipten sayıp dövüşmüyor bile.
5.si Zoro geçtiğimiz sayıda (bu mesajın tarihinden önceki son sayı) bir ağacı keseyim derken uçurumun kenarını kesti yeni kılıcın gazıyla. Mihawk bunu yüzlerce bölüm önce Luffy'i kesmek için savurduğu kılıcın ardından gelen slash etkisi ile devasa buz daplarını ortadan ikiye yarıyordu. Yani zaman atlaması oldu karakterlerimiz o kadar güç aldı, evrenin gücü arttı, yonko arkına gelindi vs vs. Hala Zaman Atlaması Öncesi Mihawk >> Yonko Sağ Kolu Yen Özel Kılıçlı Zoro

Yıllardır çok konuşulan bir konu bu. Kimisine göre en güçlü savaş lordu ama amiral seviyesinin altı, kimisine göre amiral seviyesi, kimisine göre amiral üstü ve yonko seviyesi, kimisine göre bazı yonkolardan bile üstün ya da denk.
Yani bir gizem var. Ama Mihawk'ın gücüne dair bize ipucu veren 5 şey var.

1.si Savaş Lordları arasındaki en yetkin olduğu açık ve net belirtildi. Ve diğerlerine kıyasla olaylara bakış şekli ve denizcilerin onu değerlendirişinin farkının altı çzildi.
2.si Yeni Dünya da gemisiz, tayfasız ufak bir kayıkla gezen bir manyak bu.
3.sü Dünyanın En Güçlü Kılıç Ustası unvanı. Bu unvan tek başına çok şey ifade etmiyor evrende Mihawk a bir yer edindirebilmek adına diğer kılıç ustalarına bakarsın. Şu an bilinen en güçlü isimler (yaşayanlardan) Rayleigh, Shiliew, Zoro, Vista şimdi burada Yonko Kumandanı olmayan bir isim yok. Hepsi öyle. . Hele Rayleigh'in emeklilik yıllarından sonra 70 küsür yaşında bile hala karşısına Amiral alabildiği düşünülürse oradan Mihawk'ın ne olabileceği anlaşılıyor çünkü kendisi zaman atlaması öncesi Rayleigh'den güçlü (lafa göre). Aynı Rayleigh için Beyaz Sakal'ın gelişinin üzerine gelme ihtimaline dair ; "Marineford iki efsaneyi kaldıramaz, yok olur." dedi. içinde 5 tane Amiral olan yer Rayleigh gelse , sıkıntıya düşecekti. Mihawk bu adamın da üstünde
4.sü Shanks ile bu adamın Gai vs Kakashi rakip olmaları ve her yıl destansı kılıç savaşları vermesi hatta Shanks'ın kolu koptu kopalı Mihawk bunu rakipten sayıp dövüşmüyor bile.
5.si Zoro geçtiğimiz sayıda (bu mesajın tarihinden önceki son sayı) bir ağacı keseyim derken uçurumun kenarını kesti yeni kılıcın gazıyla. Mihawk bunu yüzlerce bölüm önce Luffy'i kesmek için savurduğu kılıcın ardından gelen slash etkisi ile devasa buz daplarını ortadan ikiye yarıyordu. Yani zaman atlaması oldu karakterlerimiz o kadar güç aldı, evrenin gücü arttı, yonko arkına gelindi vs vs. Hala Zaman Atlaması Öncesi Mihawk >> Yonko Sağ Kolu Yen Özel Kılıçlı Zoro
Çok açıklayıcı oldu hocam elinize sağlık :thumbsup:

Wcı'da yaşanan olaylar hakkında ne düşünüyorsunuz.? Sizce Sanji suçlu mudur?

926c41ba6f8be0d6660e370fb960e2364d5a9278_hq.jpg

921e372654d5e229fc4fa3949d9f4a9eb780fee1_hq.jpg

Belki sevmediğim için objektif yorum yapamam. Sanji suçlu mudur bilmem ama Luffy bariz şekilde ezik. Tamam tayfandan ayrılan birinin peşinden gider, getirmeye çalışırsın da bu adam şu ana kadar seride BB dışında kaptanına ciddi vuran tek kişi. Sanjiyi hiç sevmezdim, hala sevmiyorum. Yokluğunda koskocaman mangada eksik olacak tek şey bir Arc olurdu.

Sanji’yi severim ama kaptanına vurmak gerekçesi ne olursa olsun büyük suçtur.

Belki sevmediğim için objektif yorum yapamam. Sanji suçlu mudur bilmem ama Luffy bariz şekilde ezik. Tamam tayfandan ayrılan birinin peşinden gider, getirmeye çalışırsın da bu adam şu ana kadar seride BB dışında kaptanına ciddi vuran tek kişi. Sanjiyi hiç sevmezdim, hala sevmiyorum. Yokluğunda koskocaman mangada eksik olacak tek şey bir Arc olurdu.
Ben severim Sanji'yi ama Oda'nın en büyük hatası Sanji'yi okama yapmamak oldu.

Okama olsaydı ve Suit giyseydi aşırı karizma olurdu.

ce10dfeb9b2.jpeg

Sanji'yi serinin başlarında oldukça severdim. Top 20' m arasındaydı. İlk yarı boyunca da biraz düşüşe geçtiği anlar olsa da gene de etkilendiğim ve aksiyonlarını takip edebileceğim biriydi.

Fakat özellikle zaman atlaması sonrası tıpkı Luffy gibi Sanji'de iyice beyni pazarda üç kuruşa satmışa döndü. Eskiden kadınlara yavşaması bile şıktı şimdi bildiğin şebek.

Konunu spesifiğine gelirsek eğer, bence rol icabı Luffy'i tekmelemesi çok dert değildi (dert aslında ama hadi şartlar gereği diyelim). Ama gerzekçe olan şey Sanji'nin tüm olayı nasıl hallettiği. Güya inandırıcı bir rol kesecek ve hasır şapkalar ile bağını kesmiş gözükecekti. Gerizekalı Luffy'i döverken ki tavırları ve sonrasında arabaya oturup ağlaması falan Big Mom adasındaki ve emri altındaki kimse Sanji'nin rolüne inanmadı, o tekmelemelerin ve kaba sözlerin, bağırışmaların gram bir katkısı olmadı plota sadece drama kastılar.

Madem delikanlısın adamsın biraz vakur olacaksın gerekirse o kaptanın iyiliği için o kaptanı döveceksin ve çekip gideceksin. Rol kesiyorsan da adam gibi kes. Sen hem yarı aç bithap kaptanını ağız burun döv sonra da milletin önünde ağla. La mal madem kimseyi inandıramayacaktın adamı niye dövdün ? Hiç bir işi layığı ile yapamıyor adam.

Luffy ve Sanji zaman atlaması öncesi sempatik ve sevilebilir iki karakterdi ama özellikle MF sonrası cidden katlanılmaz derece de duyarsız ve etraflarından kopuk rastgelemsi tipler oldular.

Sanji zaten Luffy'nin o dönem tayfaya son katılan üyesi olan Robin için bile direkt dünya hükümetine karşısına almış adam. Sanji gibi orijinal kadronun demirbaşlarından biri için Luffy'nin rol kesmeyle, dövmeyle vazgeçeceğini düşünmek bile Sanji'nin mallığı ama çaresizliğini anlıyorum o yüzden hadi neyse diyorum fakat sonrasındaki ezik ve beceriksiz tutumu rezalet.

Sanji bana Godfather'daki Fredo'yu anımsatıyor ya :D Grubun eziği.

Sanji'yi serinin başlarında oldukça severdim. Top 20 mim arasındaydı. İlk yarı boyunca da biraz düşüşe geçtiği anlar olsa da gene de etkilendiğim ve aksiyonlarını takip edebileceğim biriydi.

Fakat özellikle zaman atlaması sonrası tıpkı Luffy gibi Sanji'de iyice beyni pazarda üç kuruşa satmışa döndü. Eskiden kadınlara yavşaması bile şıktı şimdi bildiğin şebek.

Konunu spesifiğine gelirsek eğer, bence rol icabı Luffy'i tekmelemesi çok dert değildi (dert aslında ama hadi şartlar gereği diyelim). Ama gerzekçe olan şey Sanji'nin tüm olayı nasıl hallettiği. Güya inandırıcı bir rol kesecek ve hasır şapkalar ile bağını kesmiş gözükecekti. Gerizekalı Luffy'i döverken ki tavırları ve sonrasında arabaya oturup ağlaması falan Big Mom adasındaki ve emri altındaki kimse Sanji'nin rolüne inanmadı, o tekmelemelerin ve kaba sözlerin, bağırışmaların gram bir katkısı olmadı plota sadece drama kastılar.

Madem delikanlısın adamsın biraz vakur olacaksın gerekirse o kaptanın iyiliği için o kaptanı döveceksin ve çekip gideceksin. Rol kesiyorsan da adam gibi kes. Sen hem yarı aç bithap kaptanını ağız burun döv sonra da milletin önünde ağla. La mal madem kimseyi inandıramayacaktın adamı niye dövdün ? Hiç bir işi layığı ile yapamıyor adam.

Luffy ve Sanji zaman atlaması öncesi sempatik ve sevilebilir iki karakterdi ama özellikle MF sonrası cidden katlanılmaz derece de duyarsız ve etraflarından kopuk rastgelemsi tipler oldular.

Sanji zaten Luffy'nin o dönem tayfaya son katılan üyesi olan Robin için bile direkt dünya hükümetine karşısına almış adam. Sanji gibi orijinal kadronun demirbaşlarından biri için Luffy'nin rol kesmeyle, dövmeyle vazgeçeceğini düşünmek bile Sanji'nin mallığı ama çaresizliğini anlıyorum o yüzden hadi neyse diyorum fakat sonrasındaki ezik ve beceriksiz tutumu rezalet.

Sanji bana Godfather'daki Fredo'yu anımsatıyor ya :D Grubun eziği.
Dövmesinden çok o çiçek topladığı kısımlar kötü. Haydi tayfa içinde kavga olabilir diyorsun. Daha genç karakter bunlar her şey olabilir. Ancak her şey yolundaymış gibi çiçek topladığı kısımlar kötüydü.

921e372654d5e229fc4fa3949d9f4a9eb780fee1_hq.jpg

9477ced23d5efeefcd4e783115a910c17ecf81eb_hq.jpg

sanji-850.png

tumblr_inline_ohvgro5X721un7ats_1280.png

WCI 'de saçma salak şeyler vardı, Sanji'de o arcın en zor şeyler yaşayan baş karakteriydi, dengesiz hareketlerde bulundu. Olay bundan ibaret. Ama bunun karşılığı hainlik olarak filan görülürse daha büyük dengesizlik. Özetle pek bir şey yok. WCI kötü bir deneyimdi hem okuyucu hem Sanji adına. İnsan sonuçta bu mükemmel değil, basit şeyler değildi yaşadıkları. Çok takılmadım ben.

Dövmesinden çok o çiçek topladığı kısımlar kötü. Haydi tayfa içinde kavga olabilir diyorsun. Daha genç karakter bunlar her şey olabilir. Ancak her şey yolundaymış gibi çiçek topladığı kısımlar kötüydü.
Aynen bir de o var. Ya zaten dövme bir yere kadar anlaşılabiliyor dediğim gibi ama sonra herkesin önünde mal gibi ağlayıp rolü bok edip tüm dövme işini boşa çıkarması sonra çiçek toplaması sonra Puding'i gelinlikle görünce tüm planı unutması vs. Çok gavat hareketler bunlar diyorum :D

Seride çizgisini bozmayan bir kaç adam var. Beyazsakal ile ilgili Rocks olayı kendisine pek yakışmıyor misal. Çizgisini bozmayan adam Garp, Rayleigh, Jimbe, Zoro ve belki Roger şu ana kadar gördüklerimizle o da pek tutarlı değil. Garp dengesiz olsa da kendi içerisinde çok tutarlı çizgisini bozmamış bir adam. Luffy'i de sayabilirim belki tuhaf ve tutarsız bir çok olay yaşasa da belli çizgilerini bozmayan birisi.

Sonunda üç büyüklerden izlemediğim/okumadığım seri olan one piece başladım.Şuan animesinde 8.bölümdeyim gayet iyi ilerliyor

Sonunda üç büyüklerden izlemediğim/okumadığım seri olan one piece başladım.Şuan animesinde 8.bölümdeyim gayet iyi ilerliyor
Sevindim. Favori karakterin kim olacak acaba?500. bölümlerden sonra mangaya geçmeyi unutma.
500.bölümlerden sonra Anime bozuyor mu?
Şuan için zoro’yu sevdim diyebilirim tabi ilerde ne olur bilemem :D
Evet, çok kalitesizleşiyor. Mangadan takip etmek daha iyi ondan sonra.

Brook ve Chopper'ın Peros karşısında bu kadar aciz kalmasını nasıl yorumluyorsunuz? Yani müttefiklerimiz ve tayfa tam olsa da bu sefer çok daha karışık bir durumun ortasındayız, Luffy dışı tayfa üyelerinin power up'a ihtiyacı var, çünkü var olan seviyeleriyle hayatta kalırlarsa plot gözümüze gözümüze sokulmuş olur.

Brook ve Chopper'ın Peros karşısında bu kadar aciz kalmasını nasıl yorumluyorsunuz? Yani müttefiklerimiz ve tayfa tam olsa da bu sefer çok daha karışık bir durumun ortasındayız, Luffy dışı tayfa üyelerinin power up'a ihtiyacı var, çünkü var olan seviyeleriyle hayatta kalırlarsa plot gözümüze gözümüze sokulmuş olur.
Bu biraz daha güç skalasına dair bir konu o yüzden yeri mi bilmiyorum. Ancak bu tarz soruları OP evreninde (özellikle söz konusu baş karakter ve ana kadromuz ise) biraz anlamsız buluyorum.

Perospero'dan ayar yemeleri sorun değil. Adamın ödülü SAnji ile Zoro eski ödüllerinin toplamından fazla. Ödüller = Güç Seviyesi demiyorum. Fakat bu bir fikir veriyor bize. Zira yine aynı Brook ve Chopper , Perospero'dan ayar yedikleri arktan bir ark önce sanat sanat meyvesi diye bir saçmalıktan tek yemişlerdi ve Doflamingo'yu görünce ağlama krizine giriyorlardı.

Saçma olan şey aynı Brook ve Chopper'ın 40 saate yakın bir süre Big Mom'ı oyalayabilmiş olması. BM ne kadar zayıf olursa olsun, Perospero, kendisini öldürebileceğinden bahsediyordu. Yani o halinde bile Perosperodan ayar yiyen iki kişi Perospero'dan onlarca kat güçlü birine onlarca saat dayandılar :D :D

Yani tayfanın power-up a ihtiyacı yok çünkü yazar o an tayfa neye ihtiyaç duyuyorsa, tayfayı o kadar şanslı, o kadar becerikli, o kadar özel ve o kadar güçlü yapıyor. Bir skala falan yok.

Eğer Big Mom arcında Chopper'ın 30 küsür saat Big Mom tanklaması plotu göze sokmamışsa daha hiç bir şey sokamaz :D :D

Oda'nın yeni yıl açıklamaları(Spoiler içerir)

''Hello, everyone who came to Jump Festa! This is your King speaking! Actually, I lied. This is Oda.

The year of the 20th anniversary of the One Piece TV series really hit us with all its fury. There have been tons of events, illustrations, films, the whole thing was jam-packed, huh! I would like to use this chance to seriously thank everyone who took the time to join in!" To all the staff involved in all of this: Great work, everybody! Now you can finally rest.

But, well... As for the source material, I don't think I'll have any time to rest myself. In fact, I've already destroyed all my own chances at a break! Are you enjoying the adventures of Kouzuki Oden so far?

I've been worried about revealing spoilers in this arc, so I've been super careful drawing it. If I don't keep myself in check, I'll end up plotting out the entire rest of One Piece's story right there. [Note: He probably means spoiling so much, that everybody is gonna be able to guess the ending.]

While I'm showing all these flashbacks, Luffy's party's adventures are having their stakes risen as well. They'll soon be faced with the reality that you have to bring sacrifices to fight for the things you believe in!! Well, of course, Luffy is not the sort of person to think about those sorts of things though.

The Wano Kuni arc is finally moving towards its climax as well!! I've been looking forwards to drawing Wano Kuni a lot, so I'm psyched! And once it's over, things are going to be grim. Sabo will...!! Vivi will...!! Hancock will...!! AAAAAAAA...!!!

OK. Last but not least, the exhibition you all came here for is just about to begin! Please take a close look at everything!! The next year of One Piece will also be SO, SO MUCH FUN!!''

~December 2019, Eiichiro Oda

Vivi Hancock ve Sabo zor durumlara düşecekmiş ve geçmişleri uzun tutarsa One Piece'in ne olduğu hakkında bilgi vermekten korkuyormuş.

İkinci bir Marineford geliyor gibi.

Hancock'un zor bir duruma düşeceği belliydi sonuçta kadın diğer shichibukailerin aksine bir yönetici koruması gereken bir halk'ı var. Umarım kendisini etkisiz hale getiren kişi en azından bir amiral olur.