Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Aynı şeyi söylemiyoruz, sizin söylediğinizle benim söylediğim tamamen farklı şeyler.

Kullanış biçimiyle karakterin gücü alakasız şeyler One Piece için. Sanji bu arc gayet güzel işler yaptı zaten, şu an ise kendi zaaflarından dolayı kötü durumda. Big Mom da benzer şekillere düştü. Cesar karakteri de buna başka bir örnek olabilir, tüm tayfayı yenip kafese koymuşluğu var adamın ama sonra Çoppar'a maskara olmuştu.

Sanji şu an Jack gibi isimlere tehdit olabilir, zırhı King'e bile sıkıntı oluyor. Onun dışında Uçan Altılı gibi direk Yıldız üyelerin koltuğuna gözü dikmiş adamlara karşı da Franky-Sanji gibiler iyi performans gösteriyor.

Franky iyi iş yaptı, Sanji yapamadı demek en hafif tabirle görmek istediğini görme olayı zaten. Savaşın kilit isimlerinden biri olan Momonosuke'yi iki yıldız üyenin arasına girip, tekiyle savaşıp gagasını yamultup kurtardı. Pek bir hasarı da yok.

Kadınlara vurulmaz kuralı Sanji için hayati bir şey, erkekleri kolayca temizlediği gözükürken kadınlardan sopa yiyor. E bu serinin başında da vardı zaten.

Sürekli kıyaslandığı için örnek veriyorum; Enma'yı alana ve Kaido'nun karşısına çıkana kadar o da pek bir şey yapmadı zaten diğer tayfa üyeleri gibi. Sayabileceğimiz şeylerin hepsi anlık, çok da hayati olmayan şeyler. Büyük yükün tamamı her zaman Luffy de idi. Rosa da bile ondan daha güçlü adamlar adadayken yine Luffy parlıyordu. Bu hesapla Fujitora da işe yaramazın teki.

Arabasta'daki Mr. Prince olayı veya Thriller Bark'da Kuma sınavı gibi bir meziyetleri yok. Anca basit şeyler.

Misal Zoro Kaido'yu kesip Luffy'i kucaklayıp aradan çıkarıyor. Bu Sanji'nin yapamayacağı bir şey mi kağıt üstünde? Görünmez olup DJ'yi vursa geppo ile Luffy'i güvenli bir alana taşıyamaz mı?

Özetle Sanji, Big Mom, Cesar(bu biraz daha farklı) gibi karakter özünde güçlü adamlar. sadece belirli zaafları var ve Oda'nın komedi tarzına çok güzel hitap ediyorlar. :) Sen Naruto takip ediyorsun mesela, Naruto'da bazı karakterlerin az kullanılıp bazılarının daha fazla parlama durumu var. En basitinden Neji-Şikamaru.

Neyse demek istediğim zamanında ben de yapıyordum bu muhabbeti ama One Piece böyle bir seri, karakterlerin kişilikleri olaya göre değişebiliyor. Beyazbiyik mesela, Marineford'da 2. tümen komutanı ve ailesini yalnız bırakacağı, memleketini istila etmiş adamları cezasız bırakacağı söylense kimse inanmazdı büyük ihtimal.

Sanji'ye özel bir durum yok.

Edit: Bu arada WCI Sanji'nin arkı denmesi hikaye yönünden söylenen bir şeydi, fanlar(ben de) asıp kesmesini bekledik ama Oda'nın kast ettiği farklıymış.

Bu arada Sanji suitsiz bile büyük ihtimal hepsinden güçlü. Suit le zaten direk Komutan seviyesi bir adam bile olabilir. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sanji bu arc gayet güzel işler yaptı zaten
Franky, Robin'in falan yaptığının üzerinde bişi yapmadı ki :D

Big Mom da benzer şekillere düştü. Cesar karakteri de buna başka bir örnek olabilir, tüm tayfayı yenip kafese koymuşluğu var adamın ama sonra Çoppar'a maskara olmuştu.
Big Mom ile de eleştirimiz aynı. Sezar desen adam hax tek bir yeteneği vardı onu spamlamak yerine yumruk yumruğa dövüşü seçti. Klasik luffy karşısına çıkan adamın beyninin erimesi durumu.

Ama Big Mom ile Ceasar , Sanji için iyi örnekler değiller. Biz Big Mom'ı adam akıllı WCI arkında tanımaya başladık. Yani BM'in şurada 150-200 sayılık aktivasyonu var.

Ceasar desen bunun yarısı anca eder. Sanji 800 küsür sayıdır bizimle ve en çok ekran süresi alan 3. karakter gibi bişi. Bm ve Ceasar da yapılanlara bile baygınlık geçirip "öff madara etttiler yonkoları" vs derken. Bunun 500-600 sayıdır yapıldığı Sanji de elbette bıkkınlık bambaşka bir boyutta olacaktır.

Franky iyi iş yaptı, Sanji yapamadı demek en hafif tabirle görmek istediğini görme olayı zaten.
Yoo alakası yok. Franky istikrarlı bir şekilde iyi iş çıkarırken. Sanji bir parladı bir söndü. Onu da geçtim. Kimse Sanji''yi güç olarak aşağılamadı ki zaten. Hatta Hanzo da ddedi işin kötüsü adam güçlü diye. Ben onun kadar güçlü bulmasam da bence de öyle. Sıkıntı Sanji'nin konumlandırılması ve karakterinin aşırı karikatürize kalması. Beyin yoksunu Luffy bile iş ile şakayı ayırt ediyor yani. Ya da yazar diyelim ayırt ettiriyor buna gelince.

Kadınlara vurulmaz kuralı Sanji için hayati bir şey, erkekleri kolayca temizlediği gözükürken kadınlardan sopa yiyor. E bu serinin başında da vardı zaten.
Buna laf eden mi oldu ? Haa inanılmaz seksist bir yaklım ama şaşırmıyoruz zira yazan Oda. ancak buna lafı olan yok zaten.

Kadın kovalarken tuzağa düşmek başka kadına vuramamak başka. Momonosuke idam edilmek üzereyken Kerhane'ye uğramayı eksik etmemek başka :D

Sürekli kıyaslandığı için örnek veriyorum; Enma'yı alana ve Kaido'nun karşısına çıkana kadar o da pek bir şey yapmadı zaten diğer tayfa üyeleri gibi. Sayabileceğimiz şeylerin hepsi anlık, çok da hayati olmayan şeyler. Büyük yükün tamamı her zaman Luffy de idi. Rosa da bile ondan daha güçlü adamlar adadayken yine Luffy parlıyordu. Bu hesapla Fujitora da işe yaramazın teki.
Kardeşim ben zaten zaman atlamasından beri çok abartıldığı hiç bir ciddi icraati olmadığını. Basil Hawkins'den ayar yediğini, Apoo'yu yenmek için yardım alması gerektiğini. Aklı yerinde olmayan Killer tarafından deşildiğini. Pika'yı kesmek için Orlombus'un yardımı gerektiği ve 40 sayı Pica'yı aradığını vs söylüyorum zaten .Bunları diyen adama yazdığın şeye bak :D Bence de aman allahlık bir durumu yok Zoro'nun ancak hem icraat hem karakter olarak Zoro istikrarlı Sanji'ye göre.

WCI arkından Franky, Zoro gibi Sanji'den sahne çalan tipler çıkarılmasına rağmen Sanji yine de Nami ve Brook kadar bile parlayamadı. Bu da benim ya da başka bir okurun suçu değil yani.

Misal Zoro Kaido'yu kesip Luffy'i kucaklayıp aradan çıkarıyor. Bu Sanji'nin yapamayacağı bir şey mi kağıt üstünde? Görünmez olup DJ'yi vursa geppo ile Luffy'i güvenli bir alana taşıyamaz mı?
OP'de "yapılamaz" diye bir şey yok zaten. Oda ister ve o oluverir. Zaten kimse Sanji'nin kapasitesinin ve neler yapabileceğini konuşmuyor. Konuşulan şey istikrarlı bir şekilde bunca zaman Sanji'nin bir şeyler yapamadığı "yapamayacağı" değil. Sanji yapamaz demiyoruz ama günün sonunda bir sebepten dolayı yapamayan ya da eksik yapan Sanji oluyor.

Ve bu taaa zaman atlaması öncesinden beridir böyle.
Oda'nın komedi tarzına çok güzel hitap ediyorlar.
Tamam işte o zaman da insanlar "ben bu karakteri ciddiye alamıyorum" dediğinde bir şey diyemezsin. Çünkü demek ki bunlar komedik.

Sen Naruto takip ediyorsun mesela, Naruto'da bazı karakterlerin az kullanılıp bazılarının daha fazla parlama durumu var. En basitinden Neji-Şikamaru.
Alakasız bir örnek. Naruto da mangakanın bilinçli bir şekilde bir ekran süresi dağıtma seçimi sonucu ortada olan bir yanlış varken.

Sanki kendi serisinin en popüler ve en çok ekran süresi alan 3-4 karakterinden biri. Ancak buna rağmen bir numarası yok ... Bambaşka şeyler. Kaldı ki, Naruto'da örneğini verdiğin şeyi de eleştiriyoruz zaten :D Yani orada buna ok çekip sadece OP'de konuşuyor değilim ki :D Bu yüzden 2 farklı açıdan da örneğin hiç bir alakası yok bence.

Neyse demek istediğim zamanında ben de yapıyordum bu muhabbeti ama One Piece böyle bir seri, karakterlerin kişilikleri olaya göre değişebiliyor. Beyazbiyik mesela, Marineford'da 2. tümen komutanı ve ailesini yalnız bırakacağı, memleketini istila etmiş adamları cezasız bırakacağı söylense kimse inanmazdı büyük ihtimal.
Tamam da senin derin kalın diye herkesin de olacak değil ya. Sen kanıksadıysan bununla ok isen tamam bunda sorun yok. Ama ok olmayan adama da "okuduğunuz seriyi tanıyın" , "sanjinin bir farkı yok" çekme yani.

Oda'nın kast ettiği farklıymış.
Farklı olduğunu ark bitince söyleyebilirsin öncesinde "Sanji'nin parlayacağı ark olacak" lafını başka ne türlü anlayabilirdin ki ? :D :D Şimdi ark bitmiş elbette "aa farklıymış" diyebilirsin ancak o zaman böyle değildi.

Bu arada Sanji suitsiz bile büyük ihtimal hepsinden güçlü. Suit le zaten direk Komutan seviyesi bir adam bile olabilir.
Bence değil ama 2 bölüm sonra birden oluverir mi ? Oluverir çünkü bu OP. Plot ne gerektirirse o olur. Franky'e YOnko paketlettiren, Sanji'ye neler yaptırmaz.

Ancak bu sanji çok güçlü olduğundan, çok çalıştığından falan olmuş olmayacak yani :D Power-up diye eline kutu kola verdiler :D

Sanji'yi sevsem de mevzu hiç o olmadı. Mevzu Oda ana kadrodan birisini bile bu kadar sallamayan adam, seriyi hiç sallamaz ki sallamıyor. Oda açısından Sanji daha çok rol almalı. Kıskandı mı kendi karakterini naptı, yoksa yazamıyor mu ki Sanji'yi nasıl yazamazsın en kolay karakter.

Zoro ise orda sanjiyle hemen hemen aynıydı rakiplere bakarsak.
Bu ikili "hiç bir zaman" "hemen hemen aynı" olmadılar. Yakındılar ancak aynı değillerdi Ve bu fark Ennies Lobby sonrası büyüdü de büyüdü. Kuma olayı sonrası.
Bence Sanji ile ilgili bir diğer sorun da yetenek kitinin çok saçma olması (OP de tonla var da SAnji bu diyara ait değil gibi)
Bana sorarsan alabasta’da ve gökyüzü adasında zoro daha güçlü duruyor. Bi yerde çelik kesmeyi diğerinde slash atmayı öğrendi bi de. Ama enies lobby’de rakipleri aynı gibiydi. Mangaka sanki bilerek yapmış gibi geldi bana.

Çok ayrıntılı bakmaya kalksak evet kaku’nun kılıç ustalığı çıkıyor. Ama sanji’nin rakibi de hem daha güçlü meyveye sahipti hem tecrübesi vardı o meyvede. Fiziksel bi dövüşte yırtıcı zoan daha değerlidir zürafada tuhaf teknikler çıksa da.

Rakipler 2200’dü. Sanji ve zoro yeniliyordu. Sanki mangaka ikisini de 2000 ama luffy’i 4000 olarak göstermek istemiş gibi gelmişti bana.
Zoro ve sanji’de 2000 seviyenin üstüne diable jumbe ve ashura vardı onlarla kazandılar. Luffy’de de 4000’in üstüne gear 3 vardı. Ama g3 attıktan sonra lucci bi anlığına bayılsa da gemiye düştü ve bi daha yemedi onu.

Ben de dedim ordan sonra fark açılıyor hep. Shuusui’yi alması ve luffy’nin acılarını yemesiyle thriller bark’ta sağ kol farkını almıştır derim ben. Ordan sonra kaç kere dövüşseler zoro alır hep. Ama ordan önce mangadaki sahnelere yansıtmasa da mangaka ikisini yakın göstermek istemiş.

Mangayı farklı yorumlamamızdan değil. Başta yazdığım gibi bana sorsan bence de zoro hep daha güçlü göründü. Ama mangaka resmen rakam vermiş enies lobby’de.

Ama enies lobby’de rakipleri aynı gibiydi. Mangaka sanki bilerek yapmış gibi geldi bana.
Belki safi güç olarak evet ancak Jyabura epey salak bir şey iken Kaku epey zeki ve çok yönlü idi. Daha bir kaç saattir elinde olan meyve ile neler neler yaptı. Açıkçası Kaku, çok daha dişli birisi idi.

Ama katılıyorum o sıralar biraz daha yakın diyebiliyorduk.

Ya daha Sanji'nin ilk gözüktüğü arc'a bakın nasıl denk olabilirler? Sanji karşısındaki isim sırf güçlü diye tüm kişiliğini , varlığını bir kenara atacak birisi. Yıkık, iğrenç, tacizci bir karakterin teki yaw. :/

0052-006.png

Ateş gücüyle örümcek ağından kurtulamaması tuhaf. En azından robin gelince kendini kurtarıp “burayı bırakabileceğim biri geldiğine göre ben gidiyorum” falan diyeydi bari.

Robin’i çağırması Robin’e güvenmesinden, hafife almamasından kaynaklı. Gücüne güvenmiş yakalanmayacağını düşünmüş. Bi de “vurursan nasıl çağırayım bi dur” diyor hani izin verseler en baştan çağıracakmış zaten :D

Yine de rezil bi durum. Ne zaman “karakter daha rezil duruma düşemez” diye düşünsem sonraki bölüm yanılıyorum.

Jack’le karşılaşacak galiba. mantıken solo alamaması lazım jack yaralı bile olsa. Kınlardan ayağa kalkan olursa yardım eder artık. 10-15 saat sağlıklı bi komutanla dövüşemezdi diye mangaka yaralı jack’i ayarlamış sanırım sanji’ye. Sanji de sapasağlam karşısına çıkarsa ayıp olur diye böyle bişey koymuş.

bWIgBtfhIwAAAAASUVORK5CYII.png

Paint Terk :D İnsanlık terk

Brook, Sanji'nin koparamadığı ağı kesti ..

Versus setuplarını koymak bile kaç bölüm sürüyor oooofff.

Robin çok iyiydi. Bir çok karakterin üstünde bir badass'lik yaptı bu sahnede. Çok da dikkat edilmiş çizimlerine. En azından Robin'in çoğu çizimine. Böyle söylüyorum çünkü Oda'nın artık sadece kurgusu, işleyişi değil çizimleri de özensiz.

dgcoLA.png

Genel olarak tatmin edici bulsam da şikayet ettiğim bir çok kısım var. Misal 9 Kın'ın içindeki kim göstermedi. Zaten 1000. Bölümde de ne bir Schi gösterdi, ne Sabo olayını nede Alabasta ile ilgili dökülen kan kimin o hala aklımda mesela. Ya Vivi, ya babası Cobra dır. Büyük ihtimalle Vivi ki Im'in elinde Vivi fotoğrafı vardı. Vivi ölmüş müdür diye merak ediyorum. Sabo'nun ki büyük ihtimal fake ölüm. Oda Sabo'yu öldürecekse bile Luffy'nin gözleri önünde öldürtür. Seviyor öyle şeyleri. Yakalanmştır diyeceğim ama gazeteyi okuyan ölmüş gibi tepki verdi. Yakandı deseler, Dragon okuduğu gibi harekete geçecek bir şey yapardı. Luffy'e de illa ki birisi haber götürürdü. Adamın filosu var.

Neyse her OP bölümü daha da soru işareti getiriyor. Umarım seriyi bitirip, bunları bir söyleşi tadında açıklmaz da, seri içinde açıklar.

Chopper>sanji de doğrulandı hayırlı olsun.

Oden gerçekse vurmasına gerek yok kaido kalp krizinden gidecek.

Ben kaido’nun yerinde olsam queen’i idam ederdim. Hapishaneyi kaybetti ve şimdi de ordunun büyük kısmını karşı tarafa geçirdi. Bizim taraf savaşı kazandı sayılır artık.
Tüm düşmanları kaido’nun kendisi indiriyor. Ordusu, komutanları bi işe yaramadı. Jack’i yanına alıp sıfırdan başka tayfa kursun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Millet bu arc için Luffy ve ekip hayatta 2 yonko ile uğraşamaz bu arc ertelenir ya denizciler basar böler olayı ya karasakal ya da devrimciler ya da shanks diye teori kasıp durdu :D Şİmdi ve bizim ekip bildiğin overkill oldu Kaido ve tayfasına :D :D Geldiğimiz noktalara bak.

Bu arada gerçekten Oden ise aramızda Oda bir peygamber hikayesi çizdi diyorduk gerçekleşmiş olacak. Mesih gibi ölümünden sonra dar zamanda geri de gelmiş olacak :D :D Arkadaş ne milliyetçilik varmış Oda'da :D

Cidden böyle saçma senaryo görmedim. Adam kaido’nun nasıl yenileceğini düşünemiyorum diyordu bulduğu çözüme bak:

Tüm minkler kaido’ya dalsın jack koruyup yıkılsın
Tüm kınlar kaido’ya dalsın.
Tüm süpernovalar kaido’ya dalsın.
Oden ayağa kalkıp kalp krizi yaşatsın.
Daha neler olacak kim bilir.

-Yıkımcılar=Marco tek başına ikisini tutuyor.
-Uçan altılı=Haki bilmeyen tayfa üyeleri tutuyor.
-Gifterlar=Tama bizim tarafa geçiriyor.
-Diğerleri= Queen bizim tarafa yolluyor.

Yahu niye tüm uçan altılı ekibini mugiwara tayfası aldı? Law’ın ve Kidd’in tayfası yok mu? Usopp ve nami’ye bile niye elephant gun tanklamış adamlar düşüyor? Nami nasıl 2 saniyeliğine de olsa bayıltıyor? Elephant gun yediğinde vücudunda kemik kalmamış chopper nasıl oldu da queen’den öyle kan aldı?
Daha sanji bu arc drake’e hasar vermekte zorlanmadı mı? Tekme attığında adamın kafası sarsılmamıştı ya. Hani süper dayanıklıydı dinazorlar? Chopper ne lan?

Ne diyeyim bilmiyorum. Law ve Kidd’in tayfası da gelseydi, luffy’nin farkı filo getirmek olsaydı benim daha çok hoşuma giderdi. Jimbe balıkadamlarla veya balinalarla gelip bi deniz savaşında karşı tarafın içinden geçerek giriş de yapabilirdi. 2 yonkou iniyor ama luffy’nin bugüne kadar topladığı dostları mangaka başka savaşa saklıyor.

Bunlar yerine marco’ya 2 vs 1 attırıp kimseyle alakası olmayan adamı savaşın mvp’si yapmış. Tüm süpernovaların tayfalarını yok sayıp usopp, nami, chopper gibi kişilere komutan dövdürmüş. Ne diyeyim Oda’ya bilmiyorum artık.

En son izlemediğim halde Biliç>OP demiştim muhtemelen Kanjuro, bir ihtimal gerçekten de olsa kımızı eksik Japon Oğuz Kaan'ın dönüşünden sonra Gumball>>>>Op.

Chopper'ın şovu çok hoşuma gitti, bugün 14 Mart tıp bayramı, Oda doktorlara şov yaptırdığı için kendisini kutluyorum.

Yeni Dünya'ya girdiğimizden beri tayfa üyelerinin bir şeyler başarmasının yolunu gözlüyorum, özellikle Luffy, Zoro ve kısmen Sanji dışında diğer üyelerimiz bir şeyler yaptığında cidden çok mutlu oluyorum.

Sanji, Zoro, Luffy şu an tayfada en iplemediğim karakterler. :D Tayfanın diğer üyelerini ise hala çok seviyorum ve güzel şeyler yapmalarını bekliyorum. Hatta seriyi takip sebebim Mihowk ile beraber. :D Chopper temiz bir dövüşte Queen'i indirirse çok memnun olacağım bu sebeple.

Tanrıça Nami-sama ve God Usopp'dan da güzel bir şov bekliyorum tabii ki. :) Robin de Maria'yı tokatladıktan sonra ekstra bir şeyler yapacaktır.

Jinbei'ye ise King yakışır diyorum. :)

Ek olarak, Marko'yu severim ancak tayfadan rol çalması hoşuma gitmiyor.

Anladık Orochi yaşıyor, peki neden mutlu gözüküyor. O korkağın tir tir titremesini beklerdim. Heralde Kaido ve Luffylerin birbirlerini öldüredeği düşünüyor safım. Kendisinin bütün ülkeye tek başına sahip olacağanı zannedince de delirdi.

Yaralı Kanjuro'nun tek çizimi > Yaralı Dokuz Kın > Yaralı Jack confirmed :D :D

Yazdığın seriye bızırtayım emi... :naughtyanimegirl1: