Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Killer’ın saldırısı ses bazlıydı. Sürekli derisi sert diye övülen bi yaratığa ses işlemesi niye tuhaf olsun ki? Bi de uzaktan bile değil adamın üstüne çıkıp yaptı bunu.

Killer’ın saldırısı ses bazlıydı. Sürekli derisi sert diye övülen bi yaratığa ses işlemesi niye tuhaf olsun ki? Bi de uzaktan bile değil adamın üstüne çıkıp yaptı bunu.
Bence aksi durumda da tuhaf değil, yanında destek ile 9 Kın'ın mütevazı üyeleri bile güzel performans ortaya koyabildi. Onun dışında Kaido bu ark yenilecekse bence üyelerin en azından bunu yapabilmesi gerekirdi pekala.

Onun da haricinde Kaido'nun dayanıklılığı Marineford'daki Beyazbiyik'a yakın diye düşünüyorum şahsen benim hoşuma gitti dayanıklılık konusunda. :)

Bence aksi durumda da tuhaf değil, yanında destek ile 9 Kın'ın mütevazı üyeleri bile güzel performans ortaya koyabildi. Onun dışında Kaido bu ark yenilecekse bence üyelerin en azından bunu yapabilmesi gerekirdi pekala.
Onun da haricinde Kaido'nun dayanıklılığı Marineford'daki Beyazbiyik'a yakın diye düşünüyorum şahsen benim hoşuma gitti dayanıklılık konusunda. :)
İp meyvesiyle hasarı azaltmasa dof gamma knife’tan tek yiyordu mesela. Onun üstüne luffy ne çok dövdü anca düştü. Kaido bu gamma knife’ı full yedi ve ayakta hala.
Sağ kol bile uçuran kong gun işliyor artık ve eskisinden de güçlü. Luffy suratına tarıyor onu şuan ve yine sağ çıkacak. Bi yonkou için gayet iyi bence bunlar.

Bana da sürekli darbe yemesi tuhaf geldi. Ama luffy sayesinde oldu bu millet ona dikkat etmiyor anladığım kadarıyla. Killer ve law sadece dodge’aldı rüzgarı. Killer hurda feda etti, zoro blokladı. 9 kın da rüzgar sırasında sadece kendilerini savundu ve bi kişi kol bile verdi.

Luffy ise sadece kaçmadı zik zak aralarından geçerken bi yandan kaido’ya uçtu. Boundman hızı+gelecek görme sayesinde oldu bu muhtemelen ve kaido’ya vurdu bu şekilde açık bulup. O yumruk etkisiyle kafası geri gidince kidd yakalıyor, o yere yapıştırınca law gamma knife vurabiliyor, onun etkisiyle titrerken killer üstüne çıkabiliyor.
Adam 5 vs 1’in dezavantajındaydı orda. Saldırısı 5 kişiye dağıldı ve aralarından 1 kişi kontra yapınca devamından kendini koruyamadı.

1 vs 1 olsa 15-20 rüzgar slash’ından kim sıyrılıp kontra yapabilir ki mesela?

Ben OP ile ilgili mantık oturtarak bir şeyleri, çözmeye çalıştığım için en çok da eğer birisiyle OP hakkında (güç dengesi falan aklınıza ne geliyorsa) tartıştığım birisi varsa özür dilerim. Zaman kaybından başka bir şey değilmiş.
Oda olsam bu mesajdan sonra yerlere kapanıp özür dilerdim okuyucudan.

@Hanzo7682

Benim hoşuma gitmeyen bu kılıçları ekstra bir power up malzemesi olarak göstermesi oldu, bence bu seriye yeni eklenen bir kavram. Ama bir taraftan Mihowk'a olan hype'ı yükseltti, Yoru kim bilir nasıl azmandır. :D

@Hanzo7682

Benim hoşuma gitmeyen bu kılıçları ekstra bir power up malzemesi olarak göstermesi oldu, bence bu seriye yeni eklenen bir kavram. Ama bir taraftan Mihowk'a olan hype'ı yükseltti, Yoru kim bilir nasıl azmandır. :D
O benim de hoşuma gitmedi ama yakında daha iyi açıklanır diye bi beklentideyim ben.

Yani şuan zoro kolu bi deri kemik kalana kadar enerji verebiliyor bu kılıca. O sayede kendinden 4-5 gömlek üstte slash atıyor ama ardından derin nefes alacak halde kalıyor.

Kılıç belki her lig için böyle değildir benim beklentim bu. Yani kılıç belki de illa belli bi seviyede haki emmeye çalışıyordur. O kadar Hakin yoksa da vücudunu bile emiyor ve güçsüzleri öldürüyor. Ama mihawk gibi birinin elinde belki de normal kılıçtır çünkü mihawk’ın her kılıca koyduğu kadar haki enma’ya yetiyordur. Onun kolunu da eritmez o yüzden.

Enma herkesin elinde böyle olsa Oden veya mihawk direk ikiye bölmeli kaido’yu. Bende o yüzden böyle beklenti var. Mihawk ve oden’in 5-10 saat boyunca atacakları slashlardan 4-5 kere atıyordur şuan zoro.

Umarım böyledir. Yoksa ilerde çok ayarsız güçlü olacak zoro.

@Hanzo7682

O benim de hoşuma gitmedi ama yakında daha iyi açıklanır diye bi beklentideyim ben.
Yani şuan zoro kolu bi deri kemik kalana kadar enerji verebiliyor bu kılıca. O sayede kendinden 4-5 gömlek üstte slash atıyor ama ardından derin nefes alacak halde kalıyor.

Kılıç belki her lig için böyle değildir benim beklentim bu. Yani kılıç belki de illa belli bi seviyede haki emmeye çalışıyordur. O kadar Hakin yoksa da vücudunu bile emiyor ve güçsüzleri öldürüyor. Ama mihawk gibi birinin elinde belki de normal kılıçtır çünkü mihawk’ın her kılıca koyduğu kadar haki enma’ya yetiyordur. Onun kolunu da eritmez o yüzden.

Enma herkesin elinde böyle olsa Oden veya mihawk direk ikiye bölmeli kaido’yu. Bende o yüzden böulr beklenti var. Mihawk ve oden’in 5-10 saat boyunca atacakları slashlardan 4-5 kere atıyordur şuan zoro.

Umarım böyledir. Yoksa ilerde çok ayarsız güçlü olacak zoro.
Evet o da olabilir. Gerçi Zoro büyük ihtimal Oden, Şanks, Mihowk kadar olmasa da o klasmana yakın bir kılıç ustası olmuştur. Tabii hala kontrol edemiyor orası ayrı ama artık serinin sonuna geldiğimizden ben seviyesinin yüksek olmasını bekliyorum.

Zoro ve Sanji'nin lig geçişleri aşırı hızlı olduğundan bize hala o seviyelerde değillermiş gibi geliyor ama, bu da normal tabii çünkü hiçbir geçiş rakibi veya arka plan göstermedi Oda.

Son bölüm spoiler
rnohtValJzUHzWA.jpg

Sizce bu silüet kimin olabilir?

Düşünmemiz istenilen kişi Enel ancak çıkacak olan kişi o değil. Çünkü 9 kın ile hiç bir bağlantısı vs yok. Hiyori ve Toki'den biri iki durumda da berbat ve gereksiz olacaktır. Kanjuro diyenler gördüm ancak çok anlamsız. Hiyori kısmında da şöyle bir durum var. Hiyori tüm Wano'da ünlü bir figür. Gördüğü şey Hiyori olsa "bir başkası" demezdi gibime geliyor. Ancak Oda bu , ne yazdığını pek de umursamadığı bir dönemdeyiz o yüzden beeelki Toki olabilir.

Zira Enel'in kulağı gibi görünen şeyler Toki'nin perçemleri olabilir.

400877.jpg

Ama dediğim gibi Oda bu ve açıkçası umrumda değil. Ben Raizo hype'ından sonra benzer gizli kimlikleri önemsemez oldum :D Şu an tek düşündüğüm, Denizciler Vs Supernovalar off panel mi geçilecek yoksa bir savaş görebilecek miyiz ?

Valla OP olduğu için bok da çıkabilir.

Bölüm de çok kolay ve ucuz bir bölüm olmuş. Gene hız kesildi, hype kasmalar başladı. Sağın bakalım.

Franky hatta korkak Usopp & Nami ikilisi bile Sanji'den daha yarayışlılar lol :D

Oden’in karısı falan çıksa şaşırmam. Eğer black maria’yı indirecek kişi bu siluetse bi kadın çıkacaktır.

O gizemli kişinin yüz hatları feminen değil. Kadın bir karakter olmasına ihtimal vermiyorum. Ayrıca burnu, Toki için fazla büyük. Bu yüzden bence Toki olamaz. Enel ise küçük ve uzun bir burna, devasa bir çeneye sahip. Bu yüzden Enel olduğunu da sanmıyorum.

Sadece kulak değil, ağız, burun, çene ve diş yapısına bakarsak kesin Enel. Bir ters köşe olabilir ama daha önce görmediğimiz birisinin çıkacağını sanmıyorum.

Fakat şu var Enel'in 9 Kın ile hiç bir bağlantısı yok gene olarak Luffy'den dayak iyip iyi olma konusu OP'de moda ama Enel'in hiç bağlantısı yok ama Oda için kolay bu bağlantı kurabilir. Enel gökyüzü adasındaydı 20 yıl diye bir olay var falan tanımaz Oda bir bağlantı koymak isterse koyar.

Ama kulak olayıyla biraz bariz oluyor sanmıyorum ki Oda bu kadar bariz bir ipucu versin. Sırf bu yüzden başkası çıkacak diye düşünüyorum.

Enelde gözlem hakisi bayağı bir yüksekti. Dişlerini gösterme olayını neden yaptı silüetteki kişi bilmiyorum ama kendisini izleyen kişiyi fark etmiş de dişlerini sıkmış olabilir. İfadeye bakınca sanki izlendiğini fark etmiş bir havası var. Ama sonra görsele bir daha baktım karakter ağlıyor gibi bu da oradan düşen şeyin göz yaşı olduğunu destekler. Bu da karakterin Kızıl Kınları tanıdığını gösterir. Başta yüz hatları sebebiyle bir erkek dedim ama şimdi emin değilim.

Enel olmadığını düşündüren bir şey daha var odanın net olmasa da geniş açılı görselinde Enel'in sırtındaki davullara benzeyen bir şey de göremedim. Eğer olsaydı bu seçilirdi. Gerçi o görselde saymaya çalıştım ama 10 kişi yoktu. Yani görsel dışı olan karakterler vardı bu gizemli kişi görsel dışında kalıyor olabilir.

Bilemiyorum Altan Oda bu her şey olabilir. Ama şahsi ve %100 kesin tahminim:
350

Sanji olayı da yetti artık. Adam TS sonrası gerçek anlamda hiç bir işe yaramadı. Tamam Zoro ile aralarında güç farkı olduğunu göster ama adamı bu kadar da nerflemeye gerek yok ki. Çıksın biraz şov yapsın, göstersin kendini artık. Şu formuyla tayfada
1- Luffy
2- Zoro
3- Jimbe
.
.
10- Sanji.

Bu kadarı gerçekten fazla.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sanji güçsüz de değil ona üzülüyorum. Hıza dayalı karakteri bodoslama tankla çarpıştırıp zayıf göstermişti.

Hell memories kullansa hasar sorunu olmayacak kullanmıyor. Suit giyse dayanıklılığı zoro’yu geçiyor gibi. Hızı zaten hayvaniyken suit ayaktaki roketlerle onu da arttırıyor. Üstüne görünmezlik var.

Bana kalsa herkes birileriyle eşleşmişken sanji görünmezlik+hızıyla tek tek tüm dövüşlere yardım edebilmeli. Anca öyle affettirir kendini artık. Gider birine suikast vuruşu yapıp bizim tarafa avantaj sağlar ardından öbürüne gider görünmez olup. Tüm dövüşlere katkısı olur.
Bunu yapmayacaksa ve 1 kişi indirecekse queen aşağısı yetmez sevenlerine. Öyle bişey de imkansız sanji için.

Sanji'yi bu kadar gözünüzde büyütürseniz böyle olur. Boş beleş tacizci karakterin tekiydi.

Sanji'yi kimse gözünde büyütmedi ki. Oda başta Zoro ile denkmiş gibi en azından tayfının en güçlü 3 kişisinden biri gibi (Jimbe gelmeden önce) gösterdi. Hemen her gösterimde de bu böyle oldu ödülü Zoro ile yakındı falan. Şimdi Franky'i geçtim Brook kadar iş görmüyor. Luffy'i gemiye getirirken bile dayak yedi fodder'lardan. Zoro olsa Luffy'i üçüncü kılıç gibi kullanıp hepsini keser yolunu kaybede kaybede gemiye giderdi. Mevzu Sanji'nin ne kadar güçlü olduğu değil, ne kadar işe yaradığı en azından dövüşlerde.

Beğenmesek bile bu adam dövüşlerde iş yapan birisiydi. Şimdi elinde güçlü silahlar var gene iş yapamıyor. Ve şu kadınlara takıntısı yüzünden başının belaya girme olayı hakkatten sıktı. Odadaki erkekleri dövmesi bile off panel oldu. Sanji bu seride yeri olan bir karakter kimse beğenmese bile önem verilmek zorunda. Bu tür olayları yemezler, Sanji sevilmese bile iş yapacak. Yada tayfadan ayrılacak gidecek.

Yani tutup da gözümüzde Chopper'ı büyütmüyoruz ki Sanji bu. TS öncesi finale doğru Luffy Filo Amirali kesecek Zoro ile Sanji birer Amiral indirecek deseler, hoşuna gitmeyenler bile yapabilir derdi. Şimdi Koramiral olabilir mi diye tartışırız böyle giderse.

Luffy gear 2 açınca kaptan olarak enies lobby’de ayrı lige çıktı. Zoro ise orda sanjiyle hemen hemen aynıydı rakiplere bakarsak.

Zoro thriller bark’ta sağ kol olarak kendini ayırdı diye düşünüyorum. Orda hem zoro shuusui alırken sanji yerinde saydı hem de luffy’nin acılarını yedi ayakta kaldı. O arc’a kadar çok yakındılar bence. 10 kere dövüşseler 6 kere kazanırdı zoro.

Zaman atlamasından sonra fark mı açılmış yoksa mangaka’nın sanji’ye garezi mi var cidden anlayamadım. Balıkadam adasında hell memories, sky walk ve blue walk gösterdi. Gayet iyiyken bi anda çöktü bi daha bişey yapmadı. Hala rakiplermiş gibi diyalog yapıyor ama mangada yaptıklarına bakarsak usopp’un luffy’e meydan okuması kadar saçma duruyor şuan sanji’nin ödülüyle hava atması.

Zoro ise orda sanjiyle hemen hemen aynıydı rakiplere bakarsak.
Bu ikili "hiç bir zaman" "hemen hemen aynı" olmadılar. Yakındılar ancak aynı değillerdi Ve bu fark Ennies Lobby sonrası büyüdü de büyüdü. Kuma olayı sonrası.

Bence Sanji ile ilgili bir diğer sorun da yetenek kitinin çok saçma olması (OP de tonla var da SAnji bu diyara ait değil gibi)

Zoro ve Sanji şu an zaten hemen hemen yakınlardır. :) Arc'ın geneline bakarsak Sanji de çok güzel şeyler yaptı zaten, Oda'nın üslubu sebebiyle Big Mom da benzer durumlara düşüyor, ama biliyoruz ki Racırlara Kaido'lara denk bir isim. :)

Van Piss böyle bir seri, Oda'nın da özellikle son dönem yazım şekli ve komedi anlayışı bu şekilde. Sanji'ye bir şey olduğu yok. Ha önceden ben de diyordum ah vah filan diye ama çözüldü olay artık. Odaçi böyle bir yazar.

Sanji ve Zoro seri sonuna kadar yakın giderler, sonra Mihowk hamlesiyle Zoro farkı açar. Sanji de her zamanki gibi yarı ciddi yarı komedi takılır.

Tek şikayet şu olabilir, Zoro ve Sanji'ye verilen power up farkları devasa. Ama öyle ahım şahım bir fark yok ikisinin arasında, farklı özellikleri var birbirinden iyi oldukları.

Takip ettiğiniz serileri daha iyi tanımanızı öneririm. ^^ Oda zaten komik zaafları olan her karakteri böyle kullanıyor. Sanji bu arc güzel şeyler yapabilir ama hala, umudunuzu kesmemenizi öneririm. Ki arc başından bu yana performansı kötü değil.

Edit: Bu arada evet, Sanji sapık. Bu bir sır değil. Karakterinin en büyük özelliği o zaten, hani Oda'nın sürekli vurguladığı şey bu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Racırlara Kaido'lara denk bir isim.
Bullshit :D

Sanji'ye bir şey olduğu yok.
Aynen ne ileri ne geri bir şey olduğu yok .. Hala aynı keko :D

Oda zaten komik zaafları olan her karakteri böyle kullanıyor.
Tamam işte zaten o şekilde kullanılan bir karakter olduğu için bizde fazla ciddiye alınıp gözde büyütülmemeli diyoruz zaten. Aynı şey yani aslında.

hani Oda'nın sürekli vurguladığı şey bu.
Sürekli olması tamam ok denilecek bir şey değil. 1000 küsür sayı geçmiş mangada Sanji hala önemli an ile cıcık anı ayırt edemeyen bir karakter olarak portre ediliyorsa bu kötüdür. İsterse bir 1000 sayı daha geçsin.

Gerçi ben hep derim sadece Sanji değil tüm OP kahramanları aşırı çarpık bir ahlak anlayışına sahip. Ama sanji herhalde en çok göze batanı.

Serinin ilk 4-5 arkında en sevdiğim 10 karakterden biriydi Sanji. Ancak gittikçe yozlaştı. Aslında bu tüm tayfa üyeleri için geçerli. Robin ne idi ne oldu. Chopper o eski kostümü ve daha içten, kendini tutamayan o "beast within" halleri daha hoştu. Usopp'un korkaklığı o zamanlar sempatikti. Luffy desen biraz beyin kıvrımı barındırdığı zamanlardı.

Brook, Zoro, Franky ve Nami hariç geri kalan üyeler aşırı dejenere oldular. Brook ile ilgili sorun da tayfaya müzisyen diye girdi fıkracı oldu :D Biraz daha köklerine geri çekilmeli.

Yani sadece Sanji'lik bir durum yok ancak maalesef Oda en kabzımal en odaksız, ahlaksız pozlara hep onu çiziyor öyle olunca da üzerinde birikti. Bir de yıllardır bir icraati de yok. Kendi arkında bile kendi aile üyelerinden güçsüzdü falan :D