Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Ney tırt çıkmıyor ki xD Bir şey tırt çıkmamışsa bile statüko da onun üstüne bir şey getirilip tırtlaştırılır zaten (bknz Savaş Lordları, Bknz Amiraller)

God Valley'i de korkunç işliyor, yani zamanında Bleach'in son savaşını, Naruto 4. Ninja Savaşını eleştirenler neden bu God Valley de sustular anlamış değilim, hemen her önemli şey off panel,, her şey çok durağan, karakterler o panelden o panele taşınan dekorlar gibiler, hareketlerin, alınan kararların hiç bir devamlılığı yok, her şey aşırı random.

Garp, adaya Roger için geliyor, sonra BM ile WB'ye saldırıyor sonra 1-2 panel sonra WB-Roger ile dövüşüyor o sırada Garp "nerede Roger" diyor, lan az önce kovaladığın adam Roger ile dövüşüyor zaten :D

Koskoca kara kral Rayleigh, Sommers'a habersiz saldırıp duvara sokuyor kesmek yerine, Xebec desen karışık kaset gibi herkesten biraz koymuşlar biraz Shiki gibi biraz Roger gibi biraz Garp gibi, sıfır özgünlük. Serden geçti mahalle kabadayısı gibi racon kesiyor, eyvallah havalı ama sıfır derinlik.

Big Mom, Kaido'ya sana verdiğim meyve için bana minnettar olmalısın demişti Wano'da, Kaido'da ablam canım ablam sen olmasaydın olmazdık aplam falan dedi. Verdiği meyvenin modeli ejder değil balık idi hatta, hatta dedik ki şu ünlü japon efsanesi koi balığının ejdere dönüşmesi gibi bir şey mi falan diye. Abi adam gitti, Kaido'yu hırto kapkaçcı gibi çizdi, Big Mom'ı bir kez daha rezil etti xD Yani o abla, kardeş dinamiği vardı iyiydi vs dedik o da yalan çıktı falan xD Yani serinin eeeeeen çok beklenilen 2-3 vakasından birini okuyoruz şu an ve serinin en merak edilen en itibarlı adamları sahada ve hiç bir bok çizmiyor Oda, resmen 3x hızda geçiyor. Yani ne zaman gerçek bir yazarlık gerçek bir hikaye anlatıcılığı, gerçek bir çizerlik sergileyecek bu adam emin değilim. Gerçi bu hayran kitlesi ile bence çok bile yapıyor da neyse
Çok fazla karakter var ve hepsini bir arada işlemek kolay iş değil ya. Kıyas yaptığın Naruto ve Bleach savaş arkları yüzlerce bölüm sürüyor Utkan abi. God Valley ise bir flashbackin içinde işleniyor ve muhtemelen 10 bölümü bile geçmez aynı şey değil yani. O yüzden onlarla kıyaslayıp eleştirmek pek adil olmaz bence.

Çok fazla karakter var ve hepsini bir arada işlemek kolay iş değil ya. Kıyas yaptığın Naruto ve Bleach savaş arkları yüzlerce bölüm sürüyor Utkan abi. God Valley ise bir flashbackin içinde işleniyor ve muhtemelen 10 bölümü bile geçmez aynı şey değil yani. O yüzden onlarla kıyaslayıp eleştirmek pek adil olmaz bence.
Dostum, aslına bakarsan bu da yüzlerce bölüm sürüyor. Xebec'in ilk anlatılması, God Valley'den bahsedilmesi taa Reverie zamanları o zamandan bu zamana arada olup biten pek çok şey filler gibi. Kaldı ki, O savaşlarda(Özellikle Naruto) ele alması gereken karakter sayısı çok fazla, baş karakter ve yancıları da o olayların içinde, burada Bizim tayfa da içinde yok geçmiş anlatılıyor.

Dikkat etmesi gereken karakterler Garp, Xebec, Roger, Rayleigh, Gaban, Whitebeard, Big Mom, Kaido, Harald, Garling, Imu bunlardan sonra da Dragon, Shanks, Teach vs bu kadar. Gerisi arka plan zaten. Yani çok kabından taşan bir kadro da yok. Öbür tarafta adam Choji gibi bir karaktere bile gelişim çizmekle uğraştı vs kimse burada öyle bişi istemiyor.

İşlemek kesinlikle kolay değil ancak Egghead bayağı tatil yaptığı aşırı düz geçtiği bir ark oldu Wano'nun son çeyreği de keza öyle, Elbaf'a iyi girdi Holy Knight sonrası o da vasata döndü. Yani büyüsünü, ustalığını konuşturacağı bir yer varsa o da tam burası, yani şimdi şov yapmayacaksa ne zaman ? Zaten enerji için çizimden çok feragat ediyor bari en azından içerik dolu olsun istiyorum o kadar.

God Valley kadar özel bir durum olmasa böyle bir beklentim olmaz aslında zira belli OP'nin standart arklarının çapı ama God Valley de Oden Flashback'indeki özen bile yok neredeyse xD

Hastalık bilekle alakalı değil mi? Yani mesleki bir şeydir diye tahmin ediyorum, "Grip oldum, çizemem." falan demiyordur herhalde. 😄
Gözümde çok uzun bir klasik battle shounen One Piece. Canım istemezse okumam zaten ya. 😄
Yok ya, muhtemelen karısı yüzünden. Söylene göre Oda Law'ı öldürmek istemiş fakat karısı (nami cosplayer) Law'ı öldürürse ondan boşanacağını söylemiş.
Karısı bugün şuraya gidelim diyor, herkes de bunu hasta biliyo ya, "hayatım dur shounen jump'a mail atıyorum 5 gün içinde ölüyom" diye..
Sonra bi bakıyoruz adam live action setini ziyaret için bu çöle gitmişler, orada karısından daha güzel bir nami cosplay (emily rudd) ile tanışmış. (alabasta arc)
Zaten ondan sonra "ben niye bu karıyla evlendim ki?" modunda takılmıştır ve olduysa da ondan sonra gerçekten hasta olmuş ve yatak döşek yatmıştır.

Kıyas yapalım, hatta VS konusu da açabiliriz.

Oda'nın eşi:
1760545706179.png

Emily Rudd / Live Action Nami:
1760545764895.png

Kamuoyu aydınlatması bitmiştir. :D

Mars Joy Boy'un hakisiyle geri gönderilmedi. Onlardan önce Luffy uçurmuştu onu. Diğer Goroseilerden önce oradaydı yani o yüzden oturuyor.
Haa eyvallah. 😄 Ben de Joy Boy Hakisi kısmında bir sorgulamıştım ne oluyor niye 4 kişiler falan diye.

Hayırlı uğurlu olsun. Elbaf bence güzel gidiyor ya keyifli bölümler geliyor. Baya merak edilen Tanrı Vadisi işleniyor şu anda. Burada çoğu zaman eleştiriliyor seri ama bence zaman atlaması sonrası en iyi arclardan biri hatta en iyisi bile olabilir Elbaf.
Valla daha gelmedim güncele o yüzden yorum yok ama benim favorim Dressrosa.

Duvar resmini de gördük. 😄 "D." acaba "Dawn" yani "şafak" olabilir mi? Ya da yarım ayların dua ettiğinden falan bahsediyordu ya, o yarım aylar mı "D." acaba? Yorumlardan gördüm ilginç geldi ama siz ne diyorsunuz?

Duvar resmini de gördük. 😄 "D." acaba "Dawn" yani "şafak" olabilir mi? Ya da yarım ayların dua ettiğinden falan bahsediyordu ya, o yarım aylar mı "D." acaba? Yorumlardan gördüm ilginç geldi ama siz ne diyorsunuz?
Dawn yıllardır konuşulan, fanların çok çok önceleri tahmin ettiği bir şey, ama Oda yan yatırmayı da sever o yüzden her şey olabilir xD

Dostum, aslına bakarsan bu da yüzlerce bölüm sürüyor. Xebec'in ilk anlatılması, God Valley'den bahsedilmesi taa Reverie zamanları o zamandan bu zamana arada olup biten pek çok şey filler gibi. Kaldı ki, O savaşlarda(Özellikle Naruto) ele alması gereken karakter sayısı çok fazla, baş karakter ve yancıları da o olayların içinde, burada Bizim tayfa da içinde yok geçmiş anlatılıyor.

Dikkat etmesi gereken karakterler Garp, Xebec, Roger, Rayleigh, Gaban, Whitebeard, Big Mom, Kaido, Harald, Garling, Imu bunlardan sonra da Dragon, Shanks, Teach vs bu kadar. Gerisi arka plan zaten. Yani çok kabından taşan bir kadro da yok. Öbür tarafta adam Choji gibi bir karaktere bile gelişim çizmekle uğraştı vs kimse burada öyle bişi istemiyor.

İşlemek kesinlikle kolay değil ancak Egghead bayağı tatil yaptığı aşırı düz geçtiği bir ark oldu Wano'nun son çeyreği de keza öyle, Elbaf'a iyi girdi Holy Knight sonrası o da vasata döndü. Yani büyüsünü, ustalığını konuşturacağı bir yer varsa o da tam burası, yani şimdi şov yapmayacaksa ne zaman ? Zaten enerji için çizimden çok feragat ediyor bari en azından içerik dolu olsun istiyorum o kadar.

God Valley kadar özel bir durum olmasa böyle bir beklentim olmaz aslında zira belli OP'nin standart arklarının çapı ama God Valley de Oden Flashback'indeki özen bile yok neredeyse xD
Tanrı Vadisi içinde benimde hoşuma gitmeyen bazı şeyler oluyor off screen anlar falan gibi. Bence Tanrı Vadisi direkt ayrı bir arc olmalıydı Marineford gibi 30 bölümlük falan. Böyle olmadığı sürece düzgün şekilde işlemesi çok zor. O yüzden daha kısa tutulmuş bir flashback olarak baktığımda yeterli geliyor. Seri tekrar bir canlandı çünkü flashback başladığından beri. Xebec ile özellikle yıldız bir karakter kazanmış oldu. Harald'da yine iyi. Oden'e göre daha başarılı bir iş çıkarmış Oda.

Oden'e göre daha başarılı bir iş çıkarmış Oda.
Orada kastettiğim Oden bunlardan iyi karakterdi anlamında değil, daha detaylı ve ağır işledi (Zaten o zaman da demiştim şu vaktini Oden'e niye harcıyor onca gizemli karakter varken diye) o anlamda söyledim, katılıyorum.

Bence Tanrı Vadisi direkt ayrı bir arc olmalıydı Marineford gibi 30 bölümlük falan.
Olabilirdi evet ancak bölüm sayısına bakılırsa gene az değil, bence bölüm sayısı azlığı bir sorun evet ancak sayı içinde çok boş an ve poz koyması da bir sorun. Dur bakalım nasıl devam edecek belki vurur gol olur Oda.

b3Hjk.jpg

Başarılı oldukları:
- Shanks'ı ve küçük Kuma'yı kurtarmak
- Luffy'i yapmak.
- Doğuya bakmak
- Daha fazla doğuya bakmak.

Başarısız oldukları:
- Ginny'nin ölümü
- Büyük Kuma'yı kurtaramamak
- Hükümeti yıkma
- Robin'e haki öğretme (muhtemelen başka şeyleri öğretti)
- Vegapank'ı kurtaramama
- Egghead'de Luffy'nin donanma tarafından kuşatıldığını öğrenmesine rağmen hareket etmeme

Pek işe yaramasa da karaktersiz babası gibi değil en azından, doğru/yanlışı ayırt edebiliyor. Sadece harekete geçmiyor. :D

Başarılı oldukları:
- Shanks'ı ve küçük Kuma'yı kurtarmak
- Luffy'i yapmak.
- Doğuya bakmak
- Daha fazla doğuya bakmak.

Başarısız oldukları:
- Ginny'nin ölümü
- Büyük Kuma'yı kurtaramamak
- Hükümeti yıkma
- Robin'e haki öğretme (muhtemelen başka şeyleri öğretti)
- Vegapank'ı kurtaramama
- Egghead'de Luffy'nin donanma tarafından kuşatıldığını öğrenmesine rağmen hareket etmeme

Pek işe yaramasa da karaktersiz babası gibi değil en azından, doğru/yanlışı ayırt edebiliyor. Sadece harekete geçmiyor. :D
Valla hiç tartışacak halim yok abi ya sabahtan beri yataktayım 😃Reisi uzun zamandır övmediğimi fark edip hemen bi öveyim dedim.

1154-015.png
Kaido Jr. 😄

Xebec'i de gördük. Loki hoşuma gitti. "Hot-headed, honest, battle maniac" stereotipi bazen tutuyor bazen tutmuyor. Şu an için hoş geldi ama ilerde ne olur belli olmaz.

Resmi olarak günceldeyim. 😄 Artık başka bir şey okuyabilirim. 😄 Şükürler olsun. 😄

Şaka maka baya uzun sürdü varmam. Zaman atlamasından sonra birkaç aylık ara verdim ama yine bir 7-8 ayı falan taş. Arada başka şeyler de okudum ama nihayet güncele gelmek güzel.

Resmi olarak günceldeyim. 😄 Artık başka bir şey okuyabilirim. 😄 Şükürler olsun. 😄

Şaka maka baya uzun sürdü varmam. Zaman atlamasından sonra birkaç aylık ara verdim ama yine bir 7-8 ayı falan taş. Arada başka şeyler de okudum ama nihayet güncele gelmek güzel.
"Break next week!"

Her 2 haftada bir duyacağın bir cümle.

Abi adam harbiden "Dragon..!" dedi. 😄 Kesin aklına gelmedi var ya. 😄

Bu arada Imu en tehditkâr olmayan ana kötü olabilir. İkidir kontrolü eline aldığını görüyoruz büyük konuşmak harici bir icraatı olmadı. 😄 Kral Hakisi salıyor, düşen sadece fodderlar. 😄 Ana vücudu olmamasına bağlayıp geçeceğim sanırım.