Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel NBA Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Alperen gene Gündem olmuş ama başka şekilde kendisine diyeceğim şu

Bir sporcu olarak hazır elini atmışken insanları kumara da özendirsene kardeşim nasılsa destekçi bulursun 😬😁

@KocaYusuf53 İroni mi yaptın yoksa cidden sen de bazıları gibi Alperen'in alkole özendirmek için bilerek bir şey yaptığını ima ediyorsun.

Kaldı ki, Bu ülkenin alkol konusundaki ikiyüzlülüğü beni bitiriyor. Büyük şehirlerimizi ve Trakya ile Ege gibi olaya direkt yüzyıllardır ev sahipliği yapan lokasyonları çıkardığımızda en çok alkol tüketen şehirler genelde İç ve Doğu Anadolu'dan hani AKP'nin, siyasal islamın çılgın attığı illerimizden çıkıyor. Güneydoğu kaçak olduğu için doğru rakamı vermiyor olabilir xD

Yani cidden bizi böylesine temsil eden, daha yeni Avrupa 2.si yapan adama bir rakı yüzünden bu kadar üstüne gidilmesi saçmadır. Kaldı ki "İçki" ile "İçecek" farklı şeylerdir. Tıpkı İngilizce'de anlam olarak olmasa da kullanılma şekli olarak "Drink" ile "Beverage" ın farklı olması gibi.

Ayran ya da Çay'a "Milli İçki" ya da "Official National Drink" denilmez. Kaldı ki Çay'ın bizdeki tarihi çok çok çok yeni, Atam tanıttı bizi, Rakı çok çok daha eskidir.

Ayran içecektir, beverage denebilir en fazla.

Rakı, içki'dir, daha "drink" havası vardır. Adam "National Drink of Turkey is Raki" diyor. Yani bağlam olarak alkollü içeceklerini ya da en azından "akşam içkilerini" kastettiğini anlıyoruz. Zira videonun konsepti, Alperen ile 1 gün ve günü noktalarken yani akşam sonrası Rakı'ya gidiyor.

Bizim Rakı'dan daha resmi ve ulusal bir alkollü içkimiz var mı ? YOK !

Teknik olarak Alperen'in bir hatası var mı ? Yok. Rakı'ya özendirmek için Alperen şart mı ? Değil. Rakı'nın özendirilme ihtiyacı var mı ? Hayır. Haa ülkemizde kendi viskimizi falan üretmeye başlarsak o zaman belki bir Rakı kampanyası görürüz gelecekte onun haricinde yıkılmaz bir tahtta zaten Rakı.

Rakı da sevmem bu arada ama bu konu üzerinden Alperen'e yürüyerek adamın o ana kadar o kadar da izlenilmemiş videosunu tıklanma canavarına çevirdi kraldan çok kralcı olan siyasal islamcılar ve aslında Rakı'nın gündemde yer edinmesine Alperen'den çok hizmet ettiler XD O da ayrı bir ironi.

Siyasal İslam'dan cidden gına geldi artık. Bunlar bir 10 sene daha bu kafayla giderlerse Alfa sonrası kuşak dinsiz olacak zaten xD

Dalga geçiyorum.

Artık iki taraftan da ümidimi kestim. Bir taraf her olaydan ucuz siyaset devşirmenin peşinde. Diğer taraf ise 'Arabın hiçbir şeyini istemem' diye geziyor ama iş, kökeni ve icadı Araplara dayanan Rakı’ya gelince o meşhur Arap düşmanlığı bir anda rafa kalkıyor 😁 Hani hiçbir şeyini istemiyordun? İşine gelince 'Milli', işine gelmeyince 'Öcü' mü? Vallahi bu iki yüzlülükten yoruldum, artık ciddiye almıyor, sadece dalga geçiyorum."

Gerçek türkiye'de siyasetiyle alakalı her şey böyle ya ucuz pespaye yavan bayağı

Son düzenleme:
kökeni ve icadı Araplara dayanan Rakı’ya
Bu tam olarak doğru değil. Kullanılan damıtma yöntemi Antik Mezopotamya ve de Antik Mısır'a dayanıyor. Yani şu an Arap Ülkelerinin olduğu cografyalraının antik zamanlardaki kültüründen geliyor. Direkt olarak "Arap İcadı" değil. Kaldı ki bu damıtma tekniğine ilk nerede rastlanıldığı ile alakalı. Rakı'nın formülü ve popülerliği direkt Osmanlı ve Osmanlı'daki Rumlar ile ilintili diye biliyorum.

Zaten o yüzden "Türk İçkisi" değil ama "Türkiye İçkisi"dir.

İkiyüzlülük konusunda ise katılıyorum. Alayı öyle maalesef. Kaldı ki, İslam aleminin büyük kısmını Sunni kesim oluşturmakta bunun da %80 ve belki daha bile fazlasını Hanefi MEzhebi oluşturmakta ve Hanefi fıkıhlarına, fetvalarına göre sarhoş olmamak kaydıyla Şarap harici alkollü içecekler haram değil. Nitekim bir diğer ikiyüzlülük de bu xD

Alevi mezheplerinde zaten böyle bir şey yok. Kuran'da bu konuda günümüzde siyasal islamcıların ortaya attığı gibi bir tutumda değildir. Zira Sarhoş iken Namaza durmayın diye bir pasaj var ayet içinde. İçkili iken, Alkol tüketmişken demek yerine Sarhoş'u kullanmıştır ancak başka bir ayette ise şarabı kastederek, sarhoş olmaksızın tüketimi haram kılmıştır. @Ryuzaki sen daha iyi bilirsin, hatam varsa düzeltirsin.

Nitekim, Şarabı çıkarırsak İslam Aleminin yarıdan epey fazla çoğunluğu için kağıt üzerinde falan Alkol'ün diretk haram olma durumu aslında yoktur.

O yüzden de Türkiye gibi Doğu-Batı sentezi olmuş, bir çok dil, din ırk ve kültüre ev sahipliği yapmış. Arap gibi izole olmayan bir coğrafya da Kuran'ın ya da Hanefi Sahabelerin dert etmediği kadar Siyasal İslam'ın dert etmesi tamamen politiktir çünkü bir dönemin gerizekalı Batı hayranı JönTürk, Beyaz Türk kafası hani bu sözde "Atatürkçü" wannabe burjuvacıklar, sekülerliği rakı içmek ile ilişkilendirmişlerdir. O yüzden onlarla ortak bir şey paylaşmamak adına giderek daha da fazla öcü muamelesi yapmaya başlamışlardır.

Tıpkı, arap/orta doğu hayranı siyasal islamcıların bizde hiç olmayan Türban'ı bir sembol haline getirmesi ve buna karşılık da JönTürk CHP kafasının yıllarca Türban'a bilenmesi hikayesi gibi.

İki şey de bu ülkeye ait olmayan olguların bu ülkeye ait olmayan aparatlar ile kültürümüze sokulması ve bunun üzerinden sidik yarıştırmasıdır.

Nitekim, bırakın kim (kendine ve çevresine dönülemez zararlar vermedikçe) ne içerse içer, kim ne giyerse giyer. Günün sonunda Vatan, Türkçülük, İlkeler, İnkilaplar ve de Cumhuriyet ortak noktamız olmak zorundadır. Öbür türlü zaten işimiz zor.

NBA Sayfasını teşkilata çevirdik ha xD

Sporcu rakı içmez sana hayatının en kötü performanslarından birini sergiledi 🤣

Şaka bir yana olur böyle şeyler ya. Bir önceki maçta da Alperen Şengün, Giannis Antetokounmpo'nun üzerinden smaç bastı, bu maçta Jokić'in Alperen üzerinden bastığını gördük ki Jokić zaten şu an dünyanın en iyisi sanırım . Berbat performansları arada bir olur. Sağlık olsun.

Sporcu rakı içmez sana hayatının en kötü performanslarından birini sergiledi
O sırada LeBron ile Curry şarap içerek podcast yapıyorlar. xD XD

Alperen üstüste çok zor maçlar oynadı o yüzden sarsılmıştır biraz, bir de Rakı'dan da çok off-day de İstanbul'a uçup gelmek daha çok yormuştur kesin. xD

O sırada LeBron ile Curry şarap içerek podcast yapıyorlar. xD XD

Alperen üstüste çok zor maçlar oynadı o yüzden sarsılmıştır biraz, bir de Rakı'dan da çok off-day de İstanbul'a uçup gelmek daha çok yormuştur kesin. xD
Biz yine de sporcular genel olarak alkolden uzak dursun diyelim hocam 😁

"Ya Alperen bir yerde anlatıyordu, hatta yanlış hatırlamıyorsam. Adamlar gidiyorlar işte gece, alkol alıyorlar deli gibi. Ertesi gün antrenmana geliyorlar, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar. Ben onu yapsam ölürüm diyordu. Yani ayakta duramam, yok. Belki biraz daha alışma ile alakalıdır bilmiyorum tabii.

Biz yine de sporcular genel olarak alkolden uzak dursun diyelim hocam 😁
Ben demem, zira öyle bir tabu yok, tarihin en büyük atletlerinin alayı da arasıra içerdi zaten bundan da kimseye bir şey olmaz.

Ha partileyen, körkütük olan sporcuya benim de tavrım net. Ancak bu hayata da bir kere geliyorsun yani xD Çok da imam hatip kafa ile sporcu yetiştirmemek lazım.

Ben demem, zira öyle bir tabu yok, tarihin en büyük atletlerinin alayı da arasıra içerdi zaten bundan da kimseye bir şey olmaz.

Ha partileyen, körkütük olan sporcuya benim de tavrım net. Ancak bu hayata da bir kere geliyorsun yani xD Çok da imam hatip kafa ile sporcu yetiştirmemek lazım.
images (5).jpeg
Bizim sporcu yetiştirme tarzı

🇹🇷 Alperen Şengün'ün Phoenix Suns karşısındaki performansı 👇

⏱️ 35 dakika
🏀 18 sayı
🙌 5 ribaund
🤝 5 asist
🏹 2 üçlük
⛔ 1 blok
🎯 8/14 saha içi isabet

✅ Son 7 maçta 6 galibiyet

@Nabu genel bir düşüş mü başladı bana mı öyle geliyor, umarım yukarı doğru ivme başlar.

💬 "Alperen çok 'flop' yapıyor, kendimi FIBA maçında gibi hissettim"

🤯 Dillon Brooks'tan eski takımına:

“Bu kadar çok flopun ödüllendirildiğini hiç görmemiştim. Dürüst olmak gerekirse kendimi bir FIBA maçında gibi hissettim. Yani FIBA’da basketbol oynarken olduğu gibi, flop yapınca ödüllendiriliyorsunuz.

Bu durum rüzgarımızı kesti. Fiziksel oynayamadık ama Rockets fiziksel oynuyordu; tutmalar, itmeler, çekmeler… Biz yapmaya çalıştığımızda ise anında düdük geldi."

(via The Athletic

Ağlama oyna

KRAL'DAN JOKIC'E BÜYÜK ÖVGÜ 👑🃏

"Hayatımda daha dominant, daha komple bir oyuncuya karşı oynamadım"

Tüm zamanların en komple oyuncularından LeBron James'in bu sözleri çok değerli — sizce LeBron mu, yoksa Jokic mi daha komple bir oyuncu❓

Allah Allah Shaq, Kevin filan da daha aşağıda yani

Gerçi meraktan sordum Gemini şöyle dedi :

LeBron muhtemelen "Çaresizlik Hissi" üzerinden konuşuyor.
Shaq'ı faul çizgisine gönderebilirdin.
Curry'ye fiziksel baskı yapabilirdin.
KD'ye ikili sıkıştırma getirebilirdin.
Ama Jokic'e ikili sıkıştırma getirirsen tarihin en iyi paslarıyla seni cezalandırıyor, bire bir bırakırsan sayı atıyor, faul yaparsan atıyor. Sanırım LeBron'u en çok etkileyen şey, Jokic'in "oyunun her cevabına sahip olması."

Son düzenleme: