Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Naruto Serisi Genel Tartışma Başlığı

Boruto'da kaşını çatmadan durabilen bir karakter var mı? Ne zaman bir yerde görsem hepsi bir ters bakıyor. Çok edgy duruyor şahsen. 😄

Sarada bence Boruto'daki en iyi karakterlerden biri ama güç olarak kıyaslanamaz Hagoromo ile.

Yıl olmuş 2026 hala sağda solda "Jiraiya'nın Akatsuki bilgilerini sağlayan Itachi idi, köydeki kimsenin canını yakmadı, Kisameyi oyaladı, Danzo'ya selam çaktı ve gitti" diyenler var xD Ne retcon bilirler ne de naratif.

Yıl olmuş 2026 hala sağda solda "Jiraiya'nın Akatsuki bilgilerini sağlayan Itachi idi, köydeki kimsenin canını yakmadı, Kisameyi oyaladı, Danzo'ya selam çaktı ve gitti" diyenler var xD Ne retcon bilirler ne de naratif.
Hahaha, aynen xD Sözde ajanın Tobi'yle ilgili bir tane bilgi bile vermemesi :D Veya Jiraiya'yı, Pain hakkında herhangi bir şekilde bilgilendirmemesi falan. Zira Jiraiya tamamen kendi başına sızıp soruşturarak Pain'den haberdar oluyor. Might Guy yetişmese köyünün en güçlü 3 joninini mefta edecekti vs. Itachi'nin karakter tasarımını, yeteneklerini ve kişiliğini seviyorum ancak Itachi'nin yazımsal olarak karakteriyle ilgili mantıksız olan ve kendiyle çelişen bir sürü olayı var ancak millet saçma sapan kılıflar uydurmaya çalışıyor.

Benim en anlamlandıramadıklarımdan birisi ise madem Tobi, Itachi'nin ajan olduğunu biliyor neden Akatsuki'ye katılmasına izin veriyor? Benim gördüğüm millet genelde Tobi'nin, Itachi'yi kendi amaçları için kullanmasını savunuyor ama bu çok mantıksız. Ne Itachi, Tobi'nin kullanabileceği birisi ne de kendisinin sağladığı herhangi bir katkı da yok. Hiçbir kuyruklu canavarın yakalanmasında bir katkısı olmuyor Itachi'nin. Hakkında çok fazla şey biliyor vs. Burda mantıklı olan şey Tobi'nin, Itachi'yi öldürmesi olmaz mıydı? Eğer gerçekten onunla ve Akatsuki ile ilgili bilgi yaysaydı durumu vahim olurdu yani.

15-16 yaşlarında ilk izlediğimde Itachi'nin hikayesi etkileyici gelmişti ama yaş aldıkça fark ediyorsun aslında ne kadar tutarsız ve saçma kısımları olduğunu. Tüm seri içerisinde en eğreti duran hikayelerden biri bence.

Benim en anlamlandıramadıklarımdan birisi ise madem Tobi, Itachi'nin ajan olduğunu biliyor neden Akatsuki'ye katılmasına izin veriyor? Benim gördüğüm millet genelde Tobi'nin, Itachi'yi kendi amaçları için kullanmasını savunuyor ama bu çok mantıksız. Ne Itachi, Tobi'nin kullanabileceği birisi ne de kendisinin sağladığı herhangi bir katkı da yok. Hiçbir kuyruklu canavarın yakalanmasında bir katkısı olmuyor Itachi'nin. Hakkında çok fazla şey biliyor vs. Burda mantıklı olan şey Tobi'nin, Itachi'yi öldürmesi olmaz mıydı? Eğer gerçekten onunla ve Akatsuki ile ilgili bilgi yaysaydı durumu vahim olurdu yani.
Ya işte evrene retcon yapıştırınca bunun arkasındaki yarıkları kapatmak çok zor.

Elbette Itachi en başından beri özel bir villain idi. Sasuke'nin çocukluk flashback'lerinde gördüğümüz Itachi olsun, diğerleri ile olan konuşmalarındaki Itachi olsun, Sasuke ortamda olduğunda sakinliğini koruyamaması olsun elbette bu adamın düz bir soykırımcı bir kasap çıkmayacağı belliydi ama "Senin abin bir melekti, her şeyi o yaptı biz de izledik" falan yani çok kofti şeyler ...

Itachi bir ajanlık yapsa, Oroc'un Akatsukiden ayrıldığını ve köye saldıracağını haber ederdi en başta. Onun bile haberini vermeye Jiraiya geliyor ama geldiğinde saldırı oluyor maalesef falan filan.

Sözde ajanın Tobi'yle ilgili bir tane bilgi bile vermemesi
Ben sana daha facia bir şey söyleyeyim. Sasuke'nin gözüne, Madara (tobi) yı görünce aktive olan Amaterasu koyana kadar, Naruto'nun içine soktuğun shisui gözlü kargayı Sasuke'ye sok, Tobi'yi görünce "Konoha'yı Koru" kodunu sıksın Tobi'ye ?? Yani adam kardeşine genjutsu sıkamadı mı eli ayağı titriyor xD İlla Sasuke'ye sıkılacak bişiler xD