Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel My Hero Academia / Boku No Hero Academia Genel Tartışma Başlığı

Manganın son bölümleri acaip gaz. Hala motivasyonlar ve gidişat açısından yetkin bulmuyorum. Ancak hazırladığı ortamlar ve de aksiyon süper. Üstelik çizim konusunda da epey estirdi.

Anmede 4 sezonu da bitirdim. 2. sezonun AfO Vs OfA dövüşünden sonra bırakmıştım. Beğenmediğimden değil, vaktim olmadı, araya bir şeyler girdi geri dönememiştim şimdi tamamladım. Açıkçası, anime bazı süper kararlar almış manganın bazı salaklıklarını kapatmak için;

Bunlardan bazı örnekler;

- Aoyama'nın Midoriya'nın camına gelmesinden sonra ertesi bölüme geçilmiş ve Aoyama'nın derdi 3-4 bölüm anlaşılmamıştı. Burada 1 bölümde hemen o olayı topuyorlar. Manga da ise yurttaki hain aoyama mı yoksa ? Diye düşündürtüp, gereksiz cliffhanger kastırıyorlardı. Anime bunu tatlı, arkadaşça bir havayla hemen geçiverdi.

- Gentle - La Brava kısmını çok kısa tutmaları, Bahar Festivali etkinliği hazırlıklarını kısa tutmaları, mangadan daha başarılı olmuş. Yani bölüm içi filler üretip uzatmak bir kenara hattı bazı konuşmalar yok bile. Haa Gentle ile La Brava her türlü bu evrenin kara lekesidir ancak böyle daha yenilir yutulur.

- Anime'de Lemillion'ın özgünlüğünün geri gelebileceği biraz daha vurgulandı. Manga da ben bu olasılığı unutmuşum bile o kadar silikti. Nighteye'ın ölümü de öyle bence daha yerini buluyor animede.

Mangada daha çok beğendiğim ise

- Overhaul Vs Deku savaşı da olmak üzere yakuza arkındaki dövüşler mangada çok daha iyiler. Bir tek Lemillion dövüşünde bence Lemillion'ın nasıl delühanlı olduğu güzel resmedildi onun haricidne Fat Gum ve Kirishima'nın, Tamaki amajiki'nin dövüşleri manga da daha vuruculardı.

- Animede, Endeavor Vs Hood dövüşü efekt bakımından çok hoş. Ancak duygusal açıdan ve karakterlerin tasvirleri açısından manga daha iyiydi.

- Animede Hawks'ın hızının yeterince iyi tasvir edildiğini düşünmüyorum.

- Animede Bakugo'nun kurtarılışında Bakugo'yu öyle bir uçurtmuşlar ki kimsenin kurtarmasına ihtiyacı yok :D :D Manga da çok daha yakın bir mesafeden yapıldı o iş.

Daha çok örnek var tabi ancak bunlar aklıma ilk gelenler. Açıkçası yakuza arkı sonrası seri bir bakıma çöküşe inişe geçiyor mangada, animede şimdi tam o döneme geldi bakalım anime ne gibi iyileştirmeler yapabilecek.

En iyisi ekipçe Gentle Criminal hakkında ne düşündüğünüzü bir okuyayım.
Bunu buraya taşıyayım. Valla ben o dövüşü okuduğum sıralarda yukarıya şunu yazmışım.

Boku no Hero'nun son 10-11 bölümünü okumamıştım bugün kapadım arayı... Gene tek sıkımlık saçma bir kötü adam yaratmışlar. Zaten çok kötü olacağını umuyordum. Tıpkı tahmin ettiğim gibi.
Hiç bir işte başarılı olamayıp sonra kötü adam olan ve kötü adam olunmasına ve loliconculuk yapmasına izin verilmiyor diye bu benim hayalim diye matah bişiymiş gibi bağıran salak bi villain idi.

Bir de erdemli biriymiş gibi muamele etti yazar o da çok saçmaydı... Dizi boyunda kızla takılıyor, tek yaptığı da insanların hayatına rahatsızlık vermek. Adam kalkmış Deku gibi hayali bir numaralı kahraman olup, herkesin yüzüne gülümseme getirmek olan biriyle "aynı motiflere sahipler" teması yazıyor... Bu BnHA kötü adam yazamayacak belli oldu. .

Onun haricinde bu konu yakın dönem de ben @Feindbild , @ugur_tatli , @memoww ve @Mergen arasında konuşuldu sanırım. Onlarda katılır belki diye etiketledim.

Yani BnHA'nın genel olarak villain ve karakter motivasyonları konusunda sınıfta kaldığı bir gerçek ancak Gentle bunun en dibi benim için :D

Yani bir şey diyemeyeceğim bu konuda, az çok ne düşündüğümü söylemiştim zaten. Her ne kadar derinlik açısından bir Rust Cohle olmasalar da bir altyapıları ve eleştirileri var bence. Toplumun nasıl kendisi gibi olmayanları dışladığını, kendisi gibi olmayanları bir şekle, kalıba koyarak yargıladığını, bunun sonucunda dışlanan, yaşadığı hayal kırıklığı ve depresif olaylar sonucu intihar etmeyi bile düşünen biri var karşımızda. Ardından şans eseri olsa da hayat ona gülümsemiş ve ışığını, hayatın anlamını, Gentle Criminal'i vermiş ona. Ve bu kişi ışığını bulduktan sonra her şeyini sevdiği kişiye adayan, ona yardım etmeyi seven, onunla vakit geçirmekten mutlu olan birisine dönüşüyor. Sanki nasıl olursa, ne olursa olsun onunla birlikte olmaya devam etmeliyim hissine kapılan birisi oluyor. Çünkü onunla birlikte olduğu zaman her şeyin daha iyiye gittiğini biliyor ve tüm sorunları aklından uçup gidiyor. Yardım işin bahanesi tabii, asıl amaç ömrünü onunla geçirmek. Hayatı o rezil, sefalet günlerden çıkmış, ışığı sayesinde artık daha yaşanabilir bir hale geliyor. Bilmiyorum, bana çok etkileyici geldi ve kendimi La Brava - Gentle ikilisiyle çok bağdaştırdım sanırım. Hayat hikayelerimiz benzer olmasa da ortak özelliklerimiz var La Brava karakteriyle. Bundan dolayı da etkileyici gelmiş olabilir. Çok içten, yakın hissettiğim ve gerçekten anlayabildiğim karakterlerden biri La Brava. Neyse, daha fazla övmeyeyim kızacaklar sonra. :D Sen ve o etiketteki isimler benim pestilimi çıkarırsınız. Güzel gurup olmuşsunuz, Anti La Brava - Gentle güçleri. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Nabu @omerbzkrt

Benim o hikayede karakterlerin yapısıyla alakalı tek sorunum pedofili havası olması. Onun dışında Gentle ve La Brava'yla alakalı, karakterleri yüzünden bir sıkıntım yok. Ha ama bu durum Nabu kadar gözüme batmadı. Belki de anime, manga tüketerek bu medyumlarda böyle şeylere göz çevirmeye alışmışımdır.

Hayatımda izlediğim en kötü anime bölümleri olabilir La Brava-Gentlelı bölümler.Pedofili bir ilişki,zevksiz bomboş kurgulanmış dövüş, saçma sapan amaçsız bi villain ve daha kötüsu amacı falan yok adamın ama bunu öyle işlemişler ki sanki Deku ile benzer karakterlermiş gibi yansıtmaya çalışmışlar.Yani sezon finalinin bende yaşattıgı duyguları düşünüyorum bir de Gentle-Deku mücadelesini düşünüyorum.Sanki iki farklı anime izlemişim gibi geliyor.

Pedofili kavramından kastımız ergenlik öncesi veya ergenliğe yeni girmiş küçük kızlara ilgi duymak mı yoksa kendisinden yaşça küçük kızlara ilgi duymak mı? İlki gibiyse La Brava 21 yaşında ve şu anlık ilişkilerinde bir sorun yok. Leon filmindeki gibi bir underage söz konusu değil. 2. gibiyse bir şey diyemem, aralarında yaş farkı var elbet. Fakat, her halükarda pedofili havası verse de pedofili değil bence. Çünkü anladığım kadarıyla pedofili spesifik olarak belirli bir unsurun üzerine odaklanıyor: O da yaş kavramı. Yani, Gentle bence La Brava'yı küçük bir kız olduğu için sevmiyor. Neyse, iki durumda da pedofili havası var elbette ama ilişkinin üzerine direkt pedofili damgası yapıştırmak biraz aşırı olabilir. Leon filminde bu benim daha çok gözüme takılmıştı çünkü Natalie Portman 13 yaşındaydı ve gerçek bir aktristi, yaşayan biri yani. Animedeki karakterler hayali kişiler oldukları için gözüme pek takılmamıştı, buna takılmaktan ziyade aralarındaki ilişkiye ve karakter yapılarına odaklanmıştım sanki o karakterler hiç var olmamış gibi. Pedofili açısından baktığımızda, evet, işler pek de iç açıcı değil tabii ki.

@omerbzkrt
Gentle'da mesele sorun inandırıcılık. İlk önce çok iyi bir gücü var ve lisede de gücünü kullanmakta sorun çekmediğini, karakter olarak dirayetli biri olduğunu görüyoruz. Bu adamın bilmem kaç sene lisans alamaması mantıksız. Sen oraya dersinki bu adamın gücü bizim sıvı olan eleman gibi kullanması zor bir güç, çok fazla çabaya rağmen gücünü iyi kontrol edememiş ve hep işlevsiz kalmış, o zaman sorun etmem.

2. kısım ise kötü adam olma motivasyonu resmen yok. Minik minik suçlar işleyip video çekiyor, yani? Bu adam hala kahraman olma içgüdüsü ile hareket ediyorsa, lisansız olarak anti-kahraman gibi hareket etmesi daha mantıklı değil mi? Punisher gibi bir şey olsun o zaman. Bu adam niye saçma sapan sırf gösteriş için kötülük yapıyor ki? Diyeceksin ki dikkat çekmeye çalışıyor, psikolojik olarak sorunlu zaten. He tamam o zaman madem böyle sorunlu, aşağılık kompleksli, egosunu tatmin etmek için saçma sapan hareketler yapan biri, deku bu adamı niye onaylıyor? Onayladığı gibi ''bende senin gibiyim'' gibisinden bir paralellik kuruyor. Tamamen bir bullshit bu durum. Deku ile bağdaşan bir yanı yok bu karakterin, bağdaşmadığı gibi geçmişi ve hareketlerinin motivasyonu gerçekçi değil, sağlam bir zemine oturmuyor. Dekunun bu kadar övdüğü, pedofili olan bu elemanın, aynı zamanda saçma sapan kötülükler yapıp ilgi çekmeye çalışan bir insanı(Ya bari madem kötülük yapıyorsun, bir amacı olsun. De ki kahraman toplumunun açık olduğu kısımları gösteriyorum. Bakın işte 32. mahallede ağır suçlar işleniyor ve kahramanlar bunu görmezden geliyor gibi. Yani bir şeylere dikkat çek en azından, o da yok düz ilgi çekmeye çalışan kötü adam bu) sağlam zemine oturtmaz isen okuyucu senin eserin ile bağlantı kuramaz.

Bu diğer kötülerde de olan bir durum. Fakat Gentle'in motivasyon problemi, tamamen Deku'nun onu onaylaması, hayatımdaki en zor dövüş demesi(Bir arc önce slime dövdü sanki) senle benzeşiyoruz demesi(Alakası bile yok onun gayet iyi bir gücü varmış hep eğer onla kahraman olamadıysa kendi tembelliği) karakterin aldığı spot ışığını hak etmemesi. Ha ben benzer sorunları overhoul, stain ve diğer tüm kötü karakterlerde de görüyorum fakat stain dışında bu kadar onaylanmadı hiçbir karakter. Stain'de detaya inince problemi olan bir karakter, açıkta aldığı spotu bir yere kadar taşıyor en azından o.

Mergen' Alıntı:
Gentle'da mesele sorun inandırıcılık. İlk önce çok iyi bir gücü var ve lisede de gücünü kullanmakta sorun çekmediğini, karakter olarak dirayetli biri olduğunu görüyoruz. Bu adamın bilmem kaç sene lisans alamaması mantıksız. Sen oraya dersinki bu adamın gücü bizim sıvı olan eleman gibi kullanması zor bir güç, çok fazla çabaya rağmen gücünü iyi kontrol edememiş ve hep işlevsiz kalmış, o zaman sorun etmem.
Animesini izlediğim kadarıyla lisede gücünü düzgünce kullandığı, karakterinin dirayet içerdiği bir sahnesini görmedim. Başarısızlıklarına rağmen sürekli denemeye devam eden, yılmayan karakterde birisi olarak portre edildi bizlere. Hatta anime her ne kadar göstermese de gücünü kullanmakta sorun çekmiş bile olabilir. Çok yüksek seviyeli, prestijli olmayan okulda bile sürekli başarısız olup geri kalması, 4 kere lisans sınavını geçememesi, gücünü kullanarak birisini kurtarmak istemesi ancak işlerin hayal ettiği gibi sonuçlanmaması dediğimi kanıtlar nitelikte bence. Kurtarılacak insanı kurtaramadı ve bir kahramana engel oldu. Bunun için cezasını ödedi ve okuldan atıldı. Gücünü düzgün kullanabilen insan sence bunlara sebep olur muydu?

Mergen' Alıntı:
2. kısım ise kötü adam olma motivasyonu resmen yok. Minik minik suçlar işleyip video çekiyor, yani? Bu adam hala kahraman olma içgüdüsü ile hareket ediyorsa, lisansız olarak anti-kahraman gibi hareket etmesi daha mantıklı değil mi? Punisher gibi bir şey olsun o zaman. Bu adam niye saçma sapan sırf gösteriş için kötülük yapıyor ki? Diyeceksin ki dikkat çekmeye çalışıyor, psikolojik olarak sorunlu zaten. He tamam o zaman madem böyle sorunlu, aşağılık kompleksli, egosunu tatmin etmek için saçma sapan hareketler yapan biri, deku bu adamı niye onaylıyor? Onayladığı gibi ''bende senin gibiyim'' gibisinden bir paralellik kuruyor. Tamamen bir bullshit bu durum. Deku ile bağdaşan bir yanı yok bu karakterin, bağdaşmadığı gibi geçmişi ve hareketlerinin motivasyonu gerçekçi değil, sağlam bir zemine oturmuyor. Dekunun bu kadar övdüğü, pedofili olan bu elemanın, aynı zamanda saçma sapan kötülükler yapıp ilgi çekmeye çalışan bir insanı(Ya bari madem kötülük yapıyorsun, bir amacı olsun. De ki kahraman toplumunun açık olduğu kısımları gösteriyorum. Bakın işte 32. mahallede ağır suçlar işleniyor ve kahramanlar bunu görmezden geliyor gibi. Yani bir şeylere dikkat çek en azından, o da yok düz ilgi çekmeye çalışan kötü adam bu) sağlam zemine oturtmaz isen okuyucu senin eserin ile bağlantı kuramaz.
Birazcık anti-hero atmosferi aldığımı söylemiştim zaten ve kötü adam değil ki zaten kötü adam motivasyonu olsun. Better Call Saul'daki Jimmy gibi düşünmek lazım bu karakteri. Hayalini gerçekleştirmek için ilginç yollara başvuran, üç kağıtçı bir eleman. Deku ile bağdaşan yanı da artık hayallerinin sadece ona ait olmaması. Gentle'in ''bu artık sadece benim hayalim değil!'' flashback'ini gördükten sonra Deku'nun ''seninle aynıyım, Gentle! Hayallerim artık sadece bana ait değil.'' demesi bunu göstermez mi?

Mergen' Alıntı:
Bu diğer kötülerde de olan bir durum. Fakat Gentle'in motivasyon problemi, tamamen Deku'nun onu onaylaması, hayatımdaki en zor dövüş demesi(Bir arc önce slime dövdü sanki)
Orada bahsettiği fiziksel savaştan ziyade psikolojik, duygusal bir savaş olarak zorlanması bence. Overhaul direkt pure evil birisi, onunla dövüşürken hiçbir ortak noktaları yoktu bu ikilinin. Deku kendisi ile ortak özellikler taşıyan, hayalleri birbirine benzeyen, birbirleri ile benzer duygu ve hisleri taşıyan ve bu kişinin kötü yollara saptığını, böyle birisiyle dövüştüğünü görünce böyle bir şey demesi normal.

Özür dilerim ama kötülemek için fazla zorlamışsın gibi. Karakteri beğenmeyebilirsin tabii, bununla bir sorunum yok ve ben de fanı değilim bu karakterin. Ama söylediğin şeylerin, sorduğun soruların hepsini anime neredeyse cevaplıyor. Anime bunları hali hazırda cevaplamışken ''bu mantıksızlık değilse nedir, bunun cevabı yok, ne kadar saçma!'' diye söylemlenmeni anlayamadım. Karaktere pek ısınamadığın için atlayarak veya pek dikkat ederek izlemedin galiba. Neyse, devam etmeyeceğim bu konu üzerine. Tartışma için teşekkürler.

İlki gibiyse La Brava 21 yaşında ve şu anlık ilişkilerinde bir sorun yok
Beynine bir imaj düştüğünde bunu "sağdaki adam 41 yaşında soldaki kadın 21 yaşında" gibi algılamaz. Örüntü olarak bunu kodlar. Üst bilinçte "evet bu kız 21" diyebilirsin. Ancak aslında bu gibi şeyler japon anime-manga sektöründe pedofiliyi normalleştiren kasıtlı ve kasıtsız hareketler. La Brava'nın vücut ölçülerinden tut, tavırlarına ,kıyafetlerine kadar hiç bir yanı yetişkin değil. Loli yani.

Kaldı ki La Brava şu an 21 yaşında, Gentle'a hayran olup, onun peşine düşmesi "ortaokul" yıllarına dayanıyor. Yani ilköğretim öğrencisi. Bu Gentle'ın evlatlık aldığı bir kıza aşık olması gibi bir şey aslında :D Genç yaşta evine alıp büyütüyor sonra da "La Brava, yalarım aşkım" moduna giriyorlar :D Düşününce iğrenç.

---------------------------

İşin rahatsız edici, seksüel imaj kısmını geçersek eğer kurgu olarak da çok sıkıntılı.

1.si Bu 2 karakter sadece ve sadece ama sadece. Okuyucuların " aa bak eriye yapacağı elmalı şekerin malzemeleri için akademi dışına çıktı ve dövüşmesine rağmen yetişti ve yaptı" vs vs diyebilelim diye karakterin önüne konulmuş engeller. Başka gram bir plot katkısı yok. Peki bu savaş olmasa Deku malzemeleri alsa gelse, yapsa sonra festival başlasa ancak biz gene Deku'nun neden akademi dışına çıktığını ve ne aldığını bilmesek. Ve finalde Eri'ye tatlısını verse. Bir şey mi eksilecekti ? NOPE !

2.si Hadi diyelim bu ikisi baş karakterin tecrübesi ve gelişimi için gerekliydi. Hem de okuyucu farklı bir villain türü görmüş olur denildi. Ve bu karakterlerin olmasına karar verdik.

Aga bu tasarımlar ne ? Bir kaç kere haksızlığa uğradı diye, sebat edip üstesinden gelmek yerine sorumluluklarından kaçıp, toplum huzurunu kaçıran, insanların emekleri ile dalga geçen eylemler yapıyor ama gizli kahraman, anti-hero falan oluyor öyle mi ? hem de pedo iken :D

Ve bu da yetmiyor bir de Baş karakterimiz bununla empati kuruyor. "Ya aslında yerlerimiz değişebilirdi, sen kahraman olabilirdin, mert adamsın" vs diye metiye döşüyor bu kadar saçma bir karaktere.

Ulan deku All Might, Lemillion vs gibi inanılmaz fedakar , cefakar ve idealist kahramanları geçip gelmiş geçmiş en iyi kahraman olacak adam diye lanse edildi serinin başında.
Bu çocuğun etrafında ona örnek olabilecek, All Might, Lemillion, Gran Torino, Aizawa, Nighteye gibi süper insanlar var. Gentle gibi biri nasıl "ahlaki pusula" (moral compass" olarak bir hikayede kullanılabilir yav ?

3.sü de eğer bu karakter Deku'nun gelişiminin daha önceki aşamalarında çıksa, daha saf ve daha kim necidir vs bilmezken gelse. Misal Stain öncesi, gene iğrenirdim ama birazcık daha anlayabilirdim, Deku'nun saçmalamasını.

Ulan artık kahramanlık lisannsı olan onlarca insan kurtarmış, en kötü düşmanlarla yüzleşmiş.
Lemillion, Nighteye, All Might gibi muazzam kahramanların inanılmaz sıkı çalışmalarını, fedakarlıklarını ve de bu uğur da nasıl ufalandıklarını gözlemlemişsin. Lan Gentle kim ?

Yok ezilmiş de , büzülmüş de .... Ezildim hemen kamu malını ve toplum huzurunu hiçe sayan fransız çakması pedofili bir villain olayım demiş.... Ahh ahh vahh vaah aslında ne mert adam ne yiğit bir yürek.

Valla konuşurken gene sinirlerim tepeme geldi :D :D

Ha ayrıca @Mergen in dediği "inandırıcılık" da önemli bak bu o kadar gözüme çarpmamıştı. Çünkü genel evren çok inandırıcı değil ancak dediği çok doğru.

Yani görünmez kız, göbek deliği lazerli oğlan ve sapık cüce gibi karakterlerin bile geçebildiği testleri o güçle nasıl geçemiyor ? Geçemiyorsa da ağlamasın :D

Bir de Gentle'ın "anti-hero" olabilmesine büyük engellerden biri bu evreni paylaşan diğer bir seri olan vigilantes. Orada lisansız bir şekilde, nasıl merdiven altı kahramanlık yapıldığını görüyoruz. Hiç biri gentle gibi ne şan arıyor, ne şöhret ne spot ışıkları. Sadece sert bir adalet.

Nitekim çok kötü bir iş

Gücünü düzgün kullanabilen insan sence bunlara sebep olur muydu?
Olmaz. Zaten @Mergen de onu diyor. Olamayacağı için inandırıcı değil. Mergen gösterilenden çıkması gereken sonuç ile eldeki sonucu kıyaslıyor.
Sen eldeki sonuçtan gösterilenin ne olması gerektiğini söylüyorsun. Zaten o da gerekliliği buyken, olan bu diyor ve bu inandırıcı değil diyor.
Deku ile bağdaşan yanı da artık hayallerinin sadece ona ait olmaması. Gentle'in ''bu artık sadece benim hayalim değil!'' flashback'ini gördükten sonra Deku'nun ''seninle aynıyım, Gentle! Hayallerim artık sadece bana ait değil.'' demesi bunu göstermez mi?
Küçük köpeklerinin gırtlağını kesme hayali olan biri bu hayalini başka bir psikopat ile paylaşabiliyor diye
Ben de hayallerimi başkaları ile paylaştığım için bu ikimizi benzer yapmaz. Saçma bu. Ve "Aynı" lafı bu durumu kapsayıp ötesine geçen bir terim. Seninle bir ortak noktamız var dese belki olurdu.

Orada bahsettiği fiziksel savaştan ziyade psikolojik, duygusal bir savaş olarak zorlanması bence.
Stain, Todoroki, Bakugo bu konularda daha da zor şeylerdi aslında. Ayrıca overhaul'un pür kötü olması savaşının duygusal olarak inanılmaz zorlu olduğu gerçeğini değiştirmez. Zira Eri gibi bir faktör vardı orada.

Ama söylediğin şeylerin, sorduğun soruların hepsini anime neredeyse cevaplıyor
Bir cevabı olması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Doku uyuşmazlığını "cevap veriyorum bak" ile kapatamayız bence.

Edit: Bu arada bu konuştuklarımız (Konuştuklarım) şu manada değil "Gentle'ı seviyorsan yünsün, kılsın, kalk git şimdi buradan" gibi bişi değil yani :D Bağ kurduğun noktayı anladım ve çok da anlaşılabilir. Ancak bu ve benzeri durumlar için çok çok daha iyi kurgusal karakterler yazıldı, çizildi yıllar içinde .Bu örnek çok çok kötü bir versiyonu gibi kalıyor maalesef.

Nabu' Alıntı:
Kaldı ki La Brava şu an 21 yaşında, Gentle'a hayran olup, onun peşine düşmesi "ortaokul" yıllarına dayanıyor. Yani ilköğretim öğrencisi. Bu Gentle'ın evlatlık aldığı bir kıza aşık olması gibi bir şey aslında
biggrin.png
Genç yaşta evine alıp büyütüyor sonra da "La Brava, yalarım aşkım" moduna giriyorlar
biggrin.png
Düşününce iğrenç.
Evet, bunu düşünmüştüm. Bu yüzden ''İlki gibiyse La Brava 21 yaşında ve şu anlık ilişkilerinde bir sorun yok.'' cümlesindeki şu anlık kelimesini kullanmıştım. :D İşin şakası olduğunu biliyorum da ''La Brava, yalarım aşkım'' moduna girdiğini görmedim hiç. İşin şakası olsa da pis taraflara çekebiliyor bu mevzuyu. :D

Nabu' Alıntı:
Olmaz. Zaten @Mergen de onu diyor. Olamayacağı için inandırıcı değil. Mergen gösterilenden çıkması gereken sonuç ile eldeki sonucu kıyaslıyor.
Sen eldeki sonuçtan gösterilenin ne olması gerektiğini söylüyorsun. Zaten o da gerekliliği buyken, olan bu diyor ve bu inandırıcı değil diyor.
Tamam da bu karakter zaten çok becerikli, zeki birisi olarak gösterilmedi bize, onu diyorum. Mergen onu Genin Sasuke gibi ''dâhi'' birisi olarak tasvir etmiş, onaydı cevabım. ''İlk önce çok iyi bir gücü var ve lisede de gücünü kullanmakta sorun çekmediğini, karakter olarak dirayetli biri olduğunu görüyoruz.'' gücünü tam olarak nerede kullandı da kullanmakta sorun çekmediğini öğrendik, tam olarak nerede hünerlerini gösterdi de dirayetli birisi olduğu kanısına vardık? Bunların hiçbirisi bize gösterilmedi ve gösterilmeyen bir şeyden ortaya çıkan sonucu nasıl kıyaslayabiliriz? Bize gösterilenler hayalleri olan, başarısızlıklarına rağmen sürekli denemeye devam eden bir karakter portresiydi. Dâhi, mükemmel birisi değil, başarısız birisi. Bu ''başarısız'' olarak gösterilenden çıkması gereken, eldeki olan sonuç oldukça tutarlı ve realistik. Birkaç talihsiz olayın da dahil olmasıyla sonuç olarak hiçbir şey olamamış bir insan. Herkesin umudunu kestiği, ''bundan adam olmaz'' dediği bir insan.

Nabu' Alıntı:
Küçük köpeklerinin gırtlağını kesme hayali olan biri bu hayalini başka bir psikopat ile paylaşabiliyor diye
Ben de hayallerimi başkaları ile paylaştığım için bu ikimizi benzer yapmaz. Saçma bu. Ve "Aynı" lafı bu durumu kapsayıp ötesine geçen bir terim. Seninle bir ortak noktamız var dese belki olurdu.
Hayallerinizi paylaştığınız için benzer olmuyorsunuz zaten. Benzer hayallere sahip olup, benzer olan bu hayalleri başkalarıyla paylaştığınız için benzer oluyorsunuz. Hem hayalleri benzer, hem de bu hayaller artık sadece kendileri için değil, ikisi de başkalarıyla paylaşıyor bu hayalleri. Birisi La Brava ile, bir diğeri de okul arkadaşlarıyla, All Might ile birlikte. ''Psikopat ve küçük köpeklerin gırtlağını kesen'' örneğini pekiştirmek için söylemişsin ama anlayamadım. :D Neyse, ''Aynı'' olmasa da benzerler bence. :D Evet, aynı biraz fazla. Gaza gelmiş biraz Deku. Benzer ya da ortak noktamız var demek aynıya göre daha kabul edilebilir.
Nabu' Alıntı:
Bir cevabı olması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Doku uyuşmazlığını "cevap veriyorum bak" ile kapatamayız bence.
Doğruluk tartışılabilen bir olgu. Bununla bir sorunum olmadığını ''karakteri beğenmeyebilirsin, bununla bir sıkıntım yok'' diyerek söyledim zaten. Tepki gösterdiğim yer daha farklıydı. :D Tüm metni değil de metin içindeki spesifik yerleri alıntılamak hoş değil, söylemediğim şeyleri söylemiş gibi gösterip istediğin yere çekebiliyorsun mevzuyu. Neyse, sıkıntı yok. :D

@omerbzkrt
1)Adam her videosunda devletin maaşlı çalışan polislerini ve kahramanlarını dövüyor. Minik çaplı şehir eşkiyalığı yapıyor. Bunu da yıllarca yapmış ve polis aramasında. Kötü adam nasıl değil? İla diğer bnha karakterleri gibi kötüyüm suratı takınıp, zaaa hepinizin dersini yüzeceğim zuhahaha diye takılmıyor diye mi kötü değil. Anti kahramandan kastım, kahramanlık lisansı olmadan kahramanlık yapan ve bu kahramanlık eylemleri sırasında legal olmayan yöntemlere başvuran.(Böyle bir karakter olabilirdi, ki o flashbackle, böyle olması daha mantıklı) Bu adam bildiğin düz eşkiya, bir iyiliği, vatandaşa bir faydası dokunmuyor adamın.

2) Nabu açıklamış ama sen sonucu yorumluyorsun. Yazar sana karakterin kahraman olamadığını, deneyip başarısız olduğunu gösteriyor. Fakat bu evrende görünmez kız, yapışkan atan velet, yerçekimi ile supportluk yapan kızın bile rahatça kahramanlık lisansı aldığını gördük. Hatta A-B sınıflarında bu lisansı almamak için ciddi bir gücünde problem olması gerekir. Karakter gücünü gayet kullanabiliyor(Yazar bununla ilgili bir sorun göstermiyor), gücüyle ilgili hayatı boyunca sorun yaşamamış. Ki zaten kötü yazım olduğunu sende farkındasın ki ''olabilir'' diye ifade kullanacak kadar yazarın göstermediği bir şey ile argümanını kurmuşsun. Gerçekte olan ise yazarın o kısıma mantıklı bir motivasyon yazmadığı, sonuca göre bu çıkarımları senin yaptığındır. Yazarın bize gösterdiği sahnelere bakarsak bu karakter lisede gücünü kullanabiliyor, bir yerde gücünü etrafı iyi gözetlemeden kullanıp inanılmaz bir hata yapıyor.(Bu deku, all might dahil herkesin başına gelebilecek bir olay, tesadüfi bir kaza, kendi beceriksizliği ile alakalı değil) Bu yaptığı hatadan gücünü kullanamadığını çıkaramazsın çünkü o sahnede de uzak mesafeli bir noktaya gücünü çok rahatça kullanabildiğini görüyoruz tam aksine. Yani senin kendi tezini kanıtlamak için verdiğin örnek aksine karakterin gücünü gayet düzgün kullanabildiğinin göstergesi. Yaptığı hata gücünü düzgün kontrol edememesinden değil, yanlış zamanda kullanması.

Not: Ki yazarda 4. sezon boyunca inanılmaz tembel bir yazıma sahip, Nabu bir gün aramızdaki konuşmaları paylaşırsa, orada çokça değindim bu meseleye. Ki uzamasın diye kestik diyebiliriz ona rağmen 1 saati geçmiştir.

3)Hacı sana Deku ile benzer bir özelliğinin olmadığını söyledim üstte zaten. Yine sonuca ve karakterin söylemlerine bakarak konuşuyorsun. Ben sana sonucun ve söylenilenlerin olan olaylarla bağdaşmadığını söylüyorum. Deku Özel gücü olmayan, analizci, ortamı ve zamanı iyi kontrol eden biri. Özel gücünü kullanmadan bir oyunda bakugo gibi bir hayvanı alt edebilmiş bir analizci bu herif. Çalışma kapasitesi ve iradesi çok üst seviyelerde. Gentle ise doğuştan çok iyi bir güce sahip, bu gücüde 2. söylediğim gibi kontrol etme becerisinin gayet yerinde olduğunu gördük.(Bir daha söylüyorum adam uzak mesafeye zorlanmadan tam istediği noktaya gücünü odaklayabiliyor.) Bu adam için 2 seçenek var(bize gösterilmediği için kalanları söylüyorum) ya bu adam tembelin teki, laylaylom hareket ediyor. Ya da kahraman lisansı sınavlarında bildiğimiz gibi güç dışında çevre duyarlılığı da önemli olduğu için bu adam insanlara ve çevreye aşırı duyarsız kötü kalpli biri. Yani neresinden tutarsan tut, Deku ile bir ortak noktası yok bu herifin. Zaten ekstra sinirlenme nedenimiz de o. Dekuyla ortak noktası olmadığı bariz ortadayken, Deku çıkıp ''birbirimize benziyoruz, bende senin gibi olabilirdim demesi''. Bunu yan bir karakter yapsa hadi neyse, fakat yazar orada öyle bir bok yiyor ki önceden dövüştüğü her şeyi boşa çıkarıyor.

3.1)Orada Deku dövüştüğüm en güçlü kişi sensin diyor. Overhoul, Stain slimedı galiba deme sebebim o. Bunu tartışmaya açmıyorum bile, bariz Deku orada beyin sarsıntısı falan geçirmiş olsa gerek, geçmişini iyi hatırlamıyor. Kat kat daha tehlikeli, daha güçlü heriflerle dövüştü Deku.

Yani burada problem tek başına Gentle değil. (Gentle probleminin %30'u falan kendisine ait) Büyük miktarda problem Deku'nun Gentle'a yaptığı yorum.

Not: Bence yazımı bir daha dikkatli okumalısın. Ben dahi gibi bir yorum yapmadım. Deku özel gücü olmayan biriyken, Gentle özel güçle doğmuş ve gücü gayet işlevsel olan biri diye söyledim. Dirayetli biri olması ise flashbackte herkes vazgeçmesini beklerken, gülümseyerek hayır başaracağım diye zorlamaya devam etmesinden çıkarıyoruz. Bu adam pes etmeyen biri belli ki denemekten vazgeçmiyor. (Günümüzde ise gücünü çok iyi ortamına göre şekillendirebilen biri olduğunu gördük zaten)
Not2:Bu arada gentle'ın bu hali izleyicilerin ve okuyucuların eleştirisine maruz kaldı. Myanimelist yorumları ve forumlarını veya yabancı forumları gezersen, Gentle'a benim yaptığım eleştirinin onlarca kat ağırı yapılıyor görebilirsin. Benim zorlamam değil yani bu, aksine ben hafifletiyorum :D

Mergen' Alıntı:
1)Adam her videosunda devletin maaşlı çalışan polislerini ve kahramanlarını dövüyor. Minik çaplı şehir eşkiyalığı yapıyor. Bunu da yıllarca yapmış ve polis aramasında. Kötü adam nasıl değil? İla diğer bnha karakterleri gibi kötüyüm suratı takınıp, zaaa hepinizin dersini yüzeceğim zuhahaha diye takılmıyor diye mi kötü değil. Anti kahramandan kastım, kahramanlık lisansı olmadan kahramanlık yapan ve bu kahramanlık eylemleri sırasında legal olmayan yöntemlere başvuran.(Böyle bir karakter olabilirdi, ki o flashbackle, böyle olması daha mantıklı) Bu adam bildiğin düz eşkiya, bir iyiliği, vatandaşa bir faydası dokunmuyor adamın.
Gentle Criminal kötü bir adam olamaz çünkü niyeti, karakterin yapısı belli. Bu söylediklerinin hepsi birer suç ve Gentle Criminal adı üstünde bir suçlu. Kötü adam ile bir suçlu arasında fark var, her suçlu kötü birisi olacak diye bir kaide yok. BCS'deki Jimmy karakteri bu örnek için biçilmiş kaftan.

Mergen' Alıntı:
Nabu açıklamış ama sen sonucu yorumluyorsun. Yazar sana karakterin kahraman olamadığını, deneyip başarısız olduğunu gösteriyor. Fakat bu evrende görünmez kız, yapışkan atan velet, yerçekimi ile supportluk yapan kızın bile rahatça kahramanlık lisansı aldığını gördük. Hatta A-B sınıflarında bu lisansı almamak için ciddi bir gücünde problem olması gerekir. Karakter gücünü gayet kullanabiliyor(Yazar bununla ilgili bir sorun göstermiyor), gücüyle ilgili hayatı boyunca sorun yaşamamış. Ki zaten kötü yazım olduğunu sende farkındasın ki ''olabilir'' diye ifade kullanacak kadar yazarın göstermediği bir şey ile argümanını kurmuşsun. Gerçekte olan ise yazarın o kısıma mantıklı bir motivasyon yazmadığı, sonuca göre bu çıkarımları senin yaptığındır. Yazarın bize gösterdiği sahnelere bakarsak bu karakter lisede gücünü kullanabiliyor, bir yerde gücünü etrafı iyi gözetlemeden kullanıp inanılmaz bir hata yapıyor.(Bu deku, all might dahil herkesin başına gelebilecek bir olay, tesadüfi bir kaza, kendi beceriksizliği ile alakalı değil) Bu yaptığı hatadan gücünü kullanamadığını çıkaramazsın çünkü o sahnede de uzak mesafeli bir noktaya gücünü çok rahatça kullanabildiğini görüyoruz tam aksine. Yani senin kendi tezini kanıtlamak için verdiğin örnek aksine karakterin gücünü gayet düzgün kullanabildiğinin göstergesi. Yaptığı hata gücünü düzgün kontrol edememesinden değil, yanlış zamanda kullanması.
Evrendeki görünmez kız, yapışkan atan velet o evrenin güç skalasıyla alakalı. Sırf güzel bir özgünlüğe sahipsin diye bunu tamamıyla işlevini yerine getirecek kadar kullanabildiğin, güçlü olduğun anlamına gelmiyor. Özgünlükleri iyi olup da kontrol etmekte başarısız olan onlarca kişi var. ''Karakter gücünü gayet kullanabiliyor(Yazar bununla ilgili bir sorun göstermiyor), gücüyle ilgili hayatı boyunca sorun yaşamamış. Ki zaten kötü yazım olduğunu sende farkındasın ki ''olabilir'' diye ifade kullanacak kadar yazarın göstermediği bir şey ile argümanını kurmuşsun.'' Sen de şu an varsayımsal konuşuyorsun ama. :D Yazar bize gücünü düzgün kullanabildiğini göstermedi. Sadece gücünü ''kullanabildiğini'' gösterdi, yaptığın çıkarımları yapacak kadar yeterli değil bu. Karakterin gücünü kullanabilmesi dediğim gibi onu ''gayet kullanabilir'' bir halde birisi yapmıyor. Oluşan sonuçlar da bunu destekler nitelikte. Yazarın ''dur bi, karakterin yapabildikleriyle tutarsızlıklar göstereyim, bilerek saçmalayayım'' dediğini düşünmüyorum. Bunu anlamak için illa yazarın göstermesine gerek yok. Belki de vardır ve bu kötü yazarlık örneğidir, bilemedim şimdi. Tam Delusional gibi konuşmaya başladım galiba. :D ''Bu yaptığı hatadan gücünü kullanamadığını çıkaramazsın'' gücünü çok düzgün bir şekilde kullandığı çıkarımını da yapamazsın. ''çünkü o sahnede de uzak mesafeli bir noktaya gücünü çok rahatça kullanabildiğini görüyoruz tam aksine'' üstteki söylediğimi tekrar etmeyeceğim.

3) ''Gentle ise doğuştan çok iyi bir güce sahip, bu gücüde 2. söylediğim gibi kontrol etme becerisinin gayet yerinde olduğunu gördük.'' üstte yazdım cevabımı. Hayalleri dışında ortak noktaları yok, evet. ''Dekuyla ortak noktası olmadığı bariz ortadayken, ''Deku çıkıp birbirimize benziyoruz, bende senin gibi olabilirdim demesi''. Bunu yan bir karakter yapsa hadi neyse, fakat yazar orada öyle bir bok yiyor ki önceden dövüştüğü her şeyi boşa çıkarıyor.'' Deku, Gentle Criminal gibi asla olamaz, karakterin yapı taşlarına ters. Deku'yu BCS'deki Jimmy gibi bir karakter olarak hayal edemeyiz. Ama bu Deku'nun sorunu, benim savunduğum karakter olan Gentle Criminal'in değil.

Mergen' Alıntı:
Orada Deku dövüştüğüm en güçlü kişi sensin diyor. Overhoul, Stain slimedı galiba deme sebebim o. Bunu tartışmaya açmıyorum bile, bariz Deku orada beyin sarsıntısı falan geçirmiş olsa gerek, geçmişini iyi hatırlamıyor. Kat kat daha tehlikeli, daha güçlü heriflerle dövüştü Deku.
omerbzkrt' Alıntı:
Orada bahsettiği fiziksel savaştan ziyade psikolojik, duygusal bir savaş olarak zorlanması bence. Overhaul direkt pure evil birisi, onunla dövüşürken hiçbir ortak noktaları yoktu bu ikilinin. Deku kendisi ile ortak özellikler taşıyan, hayalleri birbirine benzeyen, birbirleri ile benzer duygu ve hisleri taşıyan ve bu kişinin kötü yollara saptığını, böyle birisiyle dövüştüğünü görünce böyle bir şey demesi normal.

Mergen' Alıntı:
Not: Bence yazımı bir daha dikkatli okumalısın. Ben dahi gibi bir yorum yapmadım. Deku özel gücü olmayan biriyken, Gentle özel güçle doğmuş ve gücü gayet işlevsel olan biri diye söyledim. Dirayetli biri olması ise flashbackte herkes vazgeçmesini beklerken, gülümseyerek hayır başaracağım diye zorlamaya devam etmesinden çıkarıyoruz. Bu adam pes etmeyen biri belli ki denemekten vazgeçmiyor. (Günümüzde ise gücünü çok iyi ortamına göre şekillendirebilen biri olduğunu gördük zaten)
Yazını gayet iyi anlayarak okudum. Dâhi işin abartısı. Dirayet becerikli, yetenekli anlamına gelen bir isim değil mi? Başarısızlıklarına rağmen sürekli denemeye devam eden, yılmayan karakter portresinin dirayet anlamına geldiğini düşünmüyordum, bundan kendim bahsetmiştim zaten. Okul zamanından bu yana oldukça zaman geçti, tecrübe olarak artması ve gelişmesi normal.

Bir de çıkarımlarınızla uyuşmayan sonuç belki de sizin sorununuzdur, belki de sizin yanlış yorumlamanızdan kaynaklıdır? Benim yorumlamama göre sonuç oldukça uyuşuyor çünkü ve belki de yazar bunu vermek istemiştir? O kadar başarısızlık yaşamış birisi için o çıkarımlarda bulunmak oldukça iddialı ve zor. Bence mantıksız ve ekstrem kaçıyor. Tabii, sizin bileceğiniz iş. Belki de ben yanlış yorumlamışımdır ama durumun ne olduğu ve yazarın vermek istediği şey belli bence. Bunu başarıyla verememesi kötü yazarlık örneği olabilir tabii ki, fakat ben hiç sizin düşündüğünüz gibi düşünmedim. Durum böyleyse yapacak bir şey yok ama yine de seviyorum Gentle'i. Her ne kadar yanlış anlaşılmaya sebepler vermiş, kötü yazarlık sergilemiş yazarına rağmen. :D Karakter bence BNHA standartları içerisinde iyi ve güzel dizayn edilmiş ama kötü yazarlık örneği bu işin rengini boyadığı için öyleymiş gibi gözükmüyor. Peki bu karakterin suçu mudur, bence değil. :D

Madem konuştuk konuşmaya, her zamanki detaya inen tavrıma uyacak şekilde. O zaman işin derinine inelim.

[img='https://media1.tenor.com/images/b9312e397f43932bc50b2ec584d4ea42/tenor.gif',none,375][/img][img='https://media.giphy.com/media/oadZJB3hwMFjy/giphy.gif',none,294][/img]

------------------------------------------------------------

Gentle Kötü Adam mıdır ? Gentle Deku ile Benzer midir ? İyi Bir Karakter miydi ?

Karakterin serideki ilk aksiyonuna bakalım:

[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0170-014.png',none,978][/img]

Bir dükkana bıçaklı soygun için girer. Ardından onu durdurmak için 4 yerel kahraman gelir, hepsini fena halde döver, sakatlar ve de dükkanın içini dışına getirir. Ancak çaldığı 1000 yen parayı almaz. Çünkü aradığı şey para değil, "Tarihi kayıtlara adını yazdırmak" . Bunu yapma şekli ? Yukarıda

Adalet aramıyor, kahramanlık kesinlikle yapmıyor ? Peki geriye ne kaldı ? Tamam kesinlikle şeytani biri değil. Ancak iyi ve kötü arasında bir skala yapsak kötüye yakın düşeceği gayet net.

Bu tarz eylemlerini de git gide büyüterek "greatness" [url='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0170-016.png']yani muhteşemliğe ulaşmay hedeflediğini[/url] söylüyor.

Ha ama sonra şunu öğreniyoruz. Meğerse bu mağazada bir marketler zincirinin bir ürünüymüş ve bu marketler zincirinde satlan bir puding sağlığa zararlıymış(tarihi gecikmiş). Buna tepki çekmiş. Marketin çalışanlarını ters yüz, edip kahramanları pataklayarak mı ? ?

Nitekim karakterin eylemleri ile motivasyonları ve şartları ile kişiliği birbiri ile örtüşmüyor. Buna bir diğer örnek.

La Brava buna "J-Mağazası videomuz yeterince ilgi çekmedi, seni anlamıyorlar, harikasın sen 6 yıldır internet kötüsüsün (evet aynen böyle diyor) ancak aptal kötüler liginin aksiyonları daha çok ses getiriyor." diye söyleniyor.

Yüce Gentle ise cevap olarak ; " Haklısın La Brava şoke edici şiddet eylemleri halkın ilgisini üzerine daha çok çekiyor. Ama bu tamamıyle benim tarzıma aykırı."

?? WHAT ? Lan bir dükkanın içini dışına çıkarttın ve 4 kahramanı hastanelik ettin ? Şiddet ile alakası yokmuş gibi, asil asil takılıyor. İşte uyuşmuyor dediğim buydu.

Ve Gentle daha çok ses getirmek için U.A kampüsüne sızıp olay çıkartmak istediğini açıklıyor. Peki bu sefer alt motif ne ? U.A de tarihi geçmiş öğretmen mi varmış ? Yani olay çıkarmanın neresi kahraman vari ya da anti-kahramanvari. Hiç bir mantıklı motifi yok. "Yaptım oldu" kafasında biri. Geçmişi bunu düzeltmiyor maalesef.

U.A Kampüsüne sızmak içinde festivali bekliyor. Ancak festival kalabalık olacağından La Brava "Ama Gentle onların çoğu çocuk ve parlak gelecekleri var onlara bişi olsun istemeyiz" diyor. Gentle da "Auuhua La Brava, bu saldırım sadece bu yavruları daha da çok güçlendirmeye hizmet edecek."

Yani adamın. dünyadan haberi yok. U.A ve öğrencileri devlet tarafından izleniyor, en ufak olay ya da hata programlarını riske atabilir. Aynı zamanda yıllardır türlü türlü işkencelere maruz kalmış küçük bir kızın gülümsemesi için hazırlanan bir çalışma var. Bu saldırı ile kız bir travma daha yaşayacak. Bunun nesi "hizmet" olabilir ya ? Ayrıca senin niye üzerine vazife bu ? Vasfın ne ? Bundan önce güçlendirdiğin isimler, hizmet ettiğim masumlar neredeler şimdi. Ne başardın şimdiye kadar.

Gente bu baskını yaparsa önüne geçeceği onca emek ve mutluluğun ufak bir portresi

[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0175-015.png',none,900][/img]
Ama en önemlisi;

Erinin şu halden
[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0170-007.png',none,933][/img]
[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0176-011.png',none,917][/img]

[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0182-016.png',none,878][/img]
[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0182-017.png',none,872][/img]

Şu hale olan dönüşümünün ve gerçek anlamda kurtarılışının önüne geçecekti.

[url='https://v217.mangabeast.com/manga/Boku-No-Hero-Academia/0176-008.png']Burada da[/url] adam diyor ki; "Delikanlı seni anlıyorum, kalbindekini Ancak bu benim sakalım ve ruhum ile kıyaslanamaz bile Bu yüzden bu pelerinlinin yarihe geçecek bu eyleminin önüne geçme." ?? Ya okudukça tiksindim.

Burada da yaptığı eylemin sonuçlarını gram kavrayamadığını görüyoruz.

Burada da o öykündüğü "geçilecek tarih kitabının" Süperkötülüğün Tarihi olduğunu görüyoruz.

Deku'nun hayali ile Gentle'ın bir olmadığını da kanıtladık. Bu açıdanşu sahne saçmalık olmuştur.

Ve duygusal yükümlülükleri ve hayallerinin taban tabana zıtlığı ve metodlarının zıtlığı sebebiyle Midoriya'nın "bu en zor dövüşüm oldu" lafı da kötü yazımdır. Güç olarak demiş olsa. En güçlü halindeki adama tek smash ile tek attı

Sonuç:

Kötü adamdır ancak bunda bile beceriksizdir fakat şeytani değildir.
Deku ile benzemesi için gram sebep yok. Ya da karşılıklı saygı bulmaları için. Bu olduysa tek sebep berbar kurgudur.
Rezalet bir karakter ve çok gereksiz bir sekans malzemesi idi. Daha iyi olabilirdi.

KB Er Meydanı Münazaralarından daha aktif, heyecanlı, çekişmeli ve eğlenceli oldu. Yapalım bunu hep. :D

@omerbzkrt
1)Nabu neden kötüye yakın, kötü adam olduğunu bence yeterince belirtmiş. O konuya girmiyorum. Bence ahlaki anlayışlarımız biraz farklı, ben iyi niyetle suç işleyen birini(suçun büyüklüğüne de bağlı) kötü olarak görmem. Fakat yazımda yaptığı hareketleri iyi bir amaç için değil, şov amaçlı yaptığının altını çizmiştim. Nabu atttığı karelerle bunu ortaya koymuş zaten. Buna rağmen anti-kahraman gibi bir yere çekmek istiyorsan, saygı duyarım bu dediğim gibi ahlak anlayışına göre değişir.

2)Yazarın belirsiz olarak gösterdiği birkaç kare var. Yazar zaten burada net bir şey demediği için senin söyleminde, benim söylemimde geçerli olacak bir konuma geliyor, buna itirazım yok. Lakin kaçırdığın bir nokta var ben bu adam için 2 seçenek koydum orada. Ya tembel biri gücünü verimli kullanamıyor, ya da kötü kalpli biri çevresine dikkat etmiyor. İki seçenekte de Dekuyla zıt tavırlar. Benle aynı şeyi yazmışsın zaten, sonuç kısmında ayrı düşüyoruz. Kurtarmak için yaptığı hareket bize gücünü kullanmakta bir sorun yaşamadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Burada ben yorum olarak ''Eğer bu kadar uzak bir mesafeye, zorlanmadan tam istediği yere gücünü göndere biliyorsa gücünü iyi kullanıyordur'' diyorum. Evet bu bir yorum, yazar gücünü iyi kullanıyor demiyor, doğal olarak sonucun kötü olmasından da sen gücünü iyi kullanamadığı varsayımını yapıyorsun. Zaten sonuca bakıyorsun derken kastım da bu, sonuç kötü olabilir ama sonuç gücünü iyi kullanmamasından değil, beklenmedik bir olay gerçekleşmesinden oluyor. Burada aynı hatayı All might'da yapabilir.

3)Dirayet konusunda haklısın doğru kullanmadım tam, fakat bu diğer dediklerimi değiştirmiyor.

4)Şimdi gelelim ortak hayalle. Eğer argümanın birbirleri ile ortak hayalleri olması ise(Kahraman olmak) yani bu o lisenin %95'inin hayali olduğu için biraz geçersiz bir argüman. Fakat Deku'nun en iyi, barışın sembolü olacak bir kahraman olacağı hayali ise Gentle'ın böyle bir hayali yok. Bu konuda da birbirleriyle empati kurabilecek seviyede değiller. Zaten problemde bu ilk yazımda Gentle'ı bir iki oynamayla nasıl çok daha iyi yazılmış bir karakter haline getirilebileceğinden bahsettim. Benim okuyucu veya izleyici olarak, seriyi tüketimim sırasında bunu düşünmem, seriden kopmam, empati kuramam yani immersion konusunda sorun yaşadığımı gösterir. Genelde çoğunluk argümanını kullanmayı sevmem ama notlarda bahsettiğim gibi bu argümanlar Nabu ve benim olduğum çok ufacık bir kitleye ait değil, aksine büyük bir kesim Gentle'ı farklı veya benzer sebeplerle ama özellikle Dekunun söylemleri yüzünden sevmiyor.

Not: 1. kısımda açıkladığım kısımda kısır döngüye girmemek için bir önerim olacak. Senin için anti kahraman nedir. Bir suçluyu kötü olmakta ne alıkoyar, bir insan kötü olmaya nerede başlar? Sorularına netlik getirmen gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü açıkça kendisinden kötü diye bahseden, kahramanları ve polisleri ağır bir şekilde döven(Oysa gücünün kaçmaya ne kadar elverişli olduğunu gördük, yani kaçma tercihini yapabilir her zaman fakat dediğim gibi amacı tamamen şov), işlevsel olacağı için bir kızın duygusal durumunu kendi çıkarları için kullanan biri kötüye çok daha yakındır. Evet zuhaha derinizi yolacağım bnha kötüsü değil, akşamları çocuklardan kanlarını çekip, bacaklarını kırıp dilendiricilik yaptırmıyor. Fakat diğer kötülerden çok daha az kötü olması onun kötü olduğunu değiştirmez ''benim için''.

Mergen' Alıntı:
1. kısımda açıkladığım kısımda kısır döngüye girmemek için bir önerim olacak. Senin için anti kahraman nedir. Bir suçluyu kötü olmakta ne alıkoyar, bir insan kötü olmaya nerede başlar? Sorularına netlik getirmen gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü açıkça kendisinden kötü diye bahseden, kahramanları ve polisleri ağır bir şekilde döven(Oysa gücünün kaçmaya ne kadar elverişli olduğunu gördük, yani kaçma tercihini yapabilir her zaman fakat dediğim gibi amacı tamamen şov), işlevsel olacağı için bir kızın duygusal durumunu kendi çıkarları için kullanan biri kötüye çok daha yakındır. Evet zuhaha derinizi yolacağım bnha kötüsü değil, akşamları çocuklardan kanlarını çekip, bacaklarını kırıp dilendiricilik yaptırmıyor. Fakat diğer kötülerden çok daha az kötü olması onun kötü olduğunu değiştirmez ''benim için''.
Tartışmaları kişiselleştirmeyi pek sevmiyorum ve buradan itibaren tartışma; ahlak anlayışı gibi toplumsal olgular tarafına, öznelliğe kayıyor. Devam etmeyeceğim. Tek cevap vereceğim yer şu ikisi olacak: ''bahseden, kahramanları ve polisleri ağır bir şekilde döven'' Gentle, ''dur bi döveyim şu kahramanları'' şeklinde harekete geçen, boş zamanlarında kahraman döven birisi değil. Tabii bu yaptığı davranışı değiştirmiyor, fakat bunda bir art niyet yok. Yani asıl amacı onları dövmek değil, daha çok durumsal bir olay. Bu da anti-kahraman olayına daha çok yaklaştırıyor Gentle'i. Öyle olduğunu söylemiyorum, sadece bu vibe'ı veren bir olay olduğunu söylüyorum. ''işlevsel olacağı için bir kızın duygusal durumunu kendi çıkarları için kullanan biri kötüye çok daha yakındır.'' bu fazla manipüle etmeye yönelik bir mesaj. Durumun böyle olmadığı aşikar ve Gentle'in son sahnelerinden anlayabilirsin bunu. Ki durum senin için böyle bir şeyse bile yazılarının başında Gentle için ''Dekunun bu kadar övdüğü, pedofili olan bu elemanın'' şeklinde bir söylemin olmuştu. Bu durumda bu yazdığın iki şey tutarsızlık içerisinde. Eğer gerçekten öyle düşünüyorsan ortada pedofili içeren bir davranış kalmaz. Çünkü Gentle onu sevmiyor, kendi çıkarları için onun duygusal durumunu kullanıyor.