Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket MCU Thanos vs Madara

Madara mı Thanos mu ?

• Madara alır

Oy: 4 36.4%
  • Thanos alır

Oy: 7 63.6%

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Bu anket kapanacak: .

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
MAD TİTAN THANOS

[img='https://thumbs.gfycat.com/ApprehensiveSoupyIvorybilledwoodpecker-size_restricted.gif',none,460][/img]
2020-03-09 21-57-16.GIF

SAVİOUR OF THİS WORLD UCHİHA MADARA

E958AA35AEA6B82CC735B44445D880A25AD0F579

şartlar/sınırlamalar:

Hızlar eşit

Thanos tüm taşlara sahipdir

Madara six path sage halindedir

Eldiveni elden çıkarma gibi olaylar yasak.

nakavt veya öldüren kazanır

Madara taşların güçlerinden haberdardır.Aynı şekilde Thanos'da Madara'nın yeteneklerinden.

Lokasyon:Wakanda
Screenshot_29.jpg

Thanos içinden geçer.Juudara taşlı Thanosla karşılaşınca kendi kendine intihar eder zaten :D Bleach için böyle bi konu açılsaydı bu bliç fanları da amma abartıyor güçleri yaff derlerdi

Edit: Bu arada Thanos'u sinematik evrendeki haliyle mi baz alacaz? Öyle olsa bile yine de gerçeklik bükmeyle Star lord'un silahından baloncuk çıkarıyordu. Onun gibi enerji saldırılarını geri itme, telekinesi,teleport olma,mini kara delik yaratma,Dr.Strange'in ayna saldırısını kırma vs.. gibi özellikleri var. Parmak şıklatmayla evrendeki canlıların yarısının yok olması da cabası.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Thanos'un parmağını şıklatmasıyla ölmeyeceğini varsayacaksak Madara ezer diye düşünüyorum.

Zaten MCU Thanos'un öyle çok üstün featleri yok (attığın gifte yaptığı hariç) Madara ne yapsa duman eder. Limbo'yla da tokatlar, Chibaku yağmuruna da tutar. Çok yönlülük olarak da Madara önde.

Kastedilen MCU Thanos mu ? Bunu o zaman konu başlığında MCU Thanos Vs Madara olarak belirttin.

Bir de konunun MCU Thanos'u baz alıp almadığını ya başlıkta ya konu içinde net belirtmek gerek sadece gif ile olmuyor zira tam anlaşılmamış;
Thanos'u sinematik evrendeki haliyle mi baz alacaz?

Konuya gelirsek. Herhangi bir top jonin, blitz atıp eldiveni elinden alacağı için sorun yok :D Madara aklını alır. Naruto ninjaları, mcu marvel kahramanları gibi keko değil. Ya direkt kafasını uçurur ya da kolunu keser eldiveni alır.

Starlord'un bombaları ve Spider-Man'in yumrukları ile sağa sola itilebilen bir varlık MCU Thanos :D

Madara, mugen tsukiyomi'nin başını beklerken Limbolar alır MCU Thanos'u :D

Çizgi romanlardaki Thanos olsa herhangi taşa ihtiyac duymadan kazanırdı.Fakat konudaki MCU Thanos olduğundan birkaç soru işareti var kafamda.

Öncelikle MCU karakterleri inanılmaz yavaş.Thor'un reaksiyon veremediği Quicksilver makineli tüfekle öldürülmüştü o derece yavaşlar.Thanos da aşağı yukarı aynı hızda Thorla bunu ikili arasındaki savaşlardan anlayabiliriz.O yüzden Madara daha Thanos ne olduğunun farkına varamadan Thanos'u indirebilir.(Gerçi hızlar eşit denmiş şimdi dikkat ettim,neyse yazdım o kadar silmeyeyim)

Hızlar eşitse ve Thanos, Madara'nın yeteneklerini biliyorsa değil 1 tane Madara 100 tane Madara olsa bile faydası yok.Evrensel düzeyde Omnipotent oluyor Thanos o eldivenle ve bunu bize evrendeki canlıların yarısını yok edebilmesiyle gösterdiler.

Thanos güç taşını eldivenden çıkarıp Kaptan Marvel'e "be-GONE THOT" yaptığında kalbimi çalmıştı. O yüzden Thanos diyorum. :D

@Shrimp söyledikleriniz iyi, hoş da Madara'nın Genjutsu gibi çok önemli bir özelliği var ve MCU Thanos'un da zihin manipülasyonlarına karşı ne kadar güçsüz olduğunu biliyoruz. Titan'da olan savaşta Mantis gibi biri bile Thanos'u zihin manipülasyonu altına aldıysa Madara hiç zorlanmaz Genjutsu yaparken. Her ne kadar Thanos Madara'nın yeteneklerini bilse bile. Bence bu savaşta Madara nefes alırken daha çok zorlanır. Ayrıca MCU Thanos'un Omnipotent olduğunu düşünmüyorum.

Titan'da olan savaşta Mantis gibi biri bile
Mantis gibi birisi yaşayan gezegen Ego'yu bile bir süre durdurabilen birisi.Ayrıca Thanos'da direk gerçekliği değiştiren bir taş var.Genjutsudan daha üstün bir şey yani.ki Adamda zihin taşı varken genjutsudan etkilenmeyi geçtim direk Thanos Madara'yı kontrol edebilir.

Konuya gelirsek Thanos alır dye düşünüyorum.limbo biraz sorun çıkarır ama onun dışında Madara'nın her türlü yeteneğine cevabı var.

@omerbzkrt

Direk omnipotent değil zaten,evrensel seviyede omnipotent olduğunu söyledim.Yani evrende her şeyi yapabilir anlamında.Canlıların yarısını parmak şıklatmasıyla yok etmesi gibi.

Genjutsu konusunda dediklerine pek katılmıyorum.Thanos ,Madara'nın genjutsu yeteneğini biliyosa binbir türlü şekilde kurtulabilir Madara'dan.En kötü kendini başka bir gezegene ışınlayıp,Madara'nın olduğu gezegeni patlatır.Yani bu en basit çözüm.
Titanda olan savaşta ekip hazırlıklı idi,Thanos'ta sanırım 3 taş vardı yanlış hatırlamıyosam.Bu şartlar altında Mantis zihin kontrolü altına alabildi Thanosu.Yukarda ise 6 taşı olan ve hazırlıklı bi Thanos'tan bahsediyoruz.Yani durumlar farklı.

Son olarak da "Mantis gibi biri bile" diye bir ifade kullanmışsın.Unutmayalım ki Mantis koca bir yaşayan gezegeni bile uyutabiliyor.Buna karşılık Madara'nın tek genjutsu feati shinobi ordusuyla savaşırken rastgele bir askeri genjutsuya almak.Ben şey mantığını sevmiyorum "Itachi veya Hebi Sasuke bile üst düzey genjutsu yapıyorsa Madara hayli hayli daha üstünü yapar".Belki nispeten, belki de bayağı doğru bir bakış açısı olabilir bilmiyorum ama ben bu mantığı sevmiyorum.Bana göre Madara zaten çok iyi bir genjutsu kullanıcısi olsa Genjutsu'yu Hashiramaya karşı,8 kapılı Guy'a karşı kullanırdı.En kritik savaşlarında bile başvurmadığı bir silah Genjutsu ,diğer tarafta ise gezegen uyutabilen tamamen bu özelliği ile ön plana çıkmış Mantis var.

Madara'nın Genjutsu gibi çok önemli bir özelliği var
Genjutsu'nun çakra içermeyen kişilere bir telepati gibi işleyip işlemeyeceği hala bir soru işareti o yüzden ona çok güvenmezdim.

Buna karşılık Madara'nın tek genjutsu feati shinobi ordusuyla savaşırken rastgele bir askeri genjutsuya almak
4. Raikage'yi ve %100 Kurama'yı da genjutsu altına alıyor.

Ben şey mantığını sevmiyorum "Itachi veya Hebi Sasuke bile üst düzey genjutsu yapıyorsa Madara hayli hayli daha üstünü yapar".Belki nispeten, belki de bayağı doğru bir bakış açısı olabilir bilmiyorum ama ben bu mantığı sevmiyorum.
Sevmemen doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Şahsen Itachi ve Obito'dan iyi midir bu konuda emin değilim ancak çok geride durmayacağı aşikâr.

Madara zaten çok iyi bir genjutsu kullanıcısi olsa Genjutsu'yu Hashiramaya karşı,8 kapılı Guy'a karşı kullanırdı.
Hashiramaya karşı
%100 Kurama ile kan antlaşması yapıp onu summon'I olarak Hashirama'ya saldırtmasının sebebi, Kurama'yı genjutsuya alarak onu zorlaması yani dolaylı olarak Hashirama'ya karşı kullanıyor.

Kaldı ki Hashirama genjutsu ile alabileceğin biri değil. Adam Madara'yı ve sharingan'ı çok iyi tanıyor ve doğa enerjisi kullanıyor ve genelde göz temasından uzakta savaşıyor.
Bir de o iki arkadaş arasında "göğüs göğüse mücadele" düsturu var. Genjutsu, Madara için fazla "hile" kaçar.

8 kapılı Guy'a karşı kullanırdı.
8 Kapı Gai'ye karşı hiç bir şey kullanmadı bunun sebebi adamın güce, savaşa ve yeni şeylere olan düşkünlüğü. Gai ile Gai'nin şartlarında dövüşmek istedi adam. Gai'nin o kadar iş kotarabilmesinin baş sebebi de zaten Madara'nın "göğüs göğüse savaş" mantalitesi.

Yapamadığından değil.

Ama dediğim gibi ben genjutsuyu bu savaşın dışında tutuyorum. Çünkü net değil işlevselliği.

Savior' Alıntı:
Ego'yu bile bir süre durdurabilen birisi.
MCU Ego'nun fark yapacak bir kriter olduğunu düşünmüyorum.

Savior' Alıntı:
Adamda zihin taşı varken genjutsudan etkilenmeyi geçtim
Zihin taşı zihin manipülasyonlarına karşı immune'luk mu sağlıyor? Eğer öyleyse cevabımı tekrar gözden geçiririm. Tekrardan şunu söyleyeyim: ''Mantis'in zihin manipülasyonu yabana atılacak bir seviyede değil, gayet güçlü'' argümanını savunup bu argümanı destekleyecek ''MCU Ego'' örneğini verirsen ben de tekrardan MCU Ego'nun çok güçlü birisi olmadığını söylerim. Hatta bu argüman Thanos'u daha aşağıya bile çekebilir. Thanos gibi güçlü biri, Ego gibi güçsüz birini zihin manipülasyonu altına alan kişi tarafından zihin manipülasyonu yiyor.

Shrimp' Alıntı:
Buna karşılık Madara'nın tek genjutsu feati shinobi ordusuyla savaşırken rastgele bir askeri genjutsuya almak.
Fazla abartmışsın sanki. Mugen Tsukuyomi attı, Kurama'yı genjutsu altına aldı adam. Thanos'a Mugen Tsukuyomi atar demiyorum, ama tek genjutsu featinin bu olmadığı aşikar.

Shrimp' Alıntı:
Unutmayalım ki Mantis koca bir yaşayan gezegeni bile uyutabiliyor.
Shrimp' Alıntı:
diğer tarafta ise gezegen uyutabilen tamamen bu özelliği ile ön plana çıkmış Mantis var.
Keşke Ego, kendisi yaşayan bir gezegen olduğu için tieri direkt Planet Level olsa.

Madara'nın her türlü yeteneğine cevabı var.
Limbo'ya yok
Hızına yok.

Iron-Man'in bile kan akıtabildiği, Captin America'nın bile 5 taşlı haline bir süre de olsa meydan okuyabildiği adamın. Işık hızında lazer tekniğine, her biri ülke büyüklüğünde çoklu meteorlara ve en önemlisi hızına ve zekasına nasıl bir cevabı var ??

Thanos maç başlar başlamaz parmak şıklatacaksa ok Thanos alır derim. Ancak karakteri gereği önce biraz dövüşmek isteyecektir. Zira hiç bir Avengers üyesini o şekilde öldürmedi.

Madara, o eldivenin gücünü biliyorsa , Madara o eldiveni kendisinin yapmak için her şeyi yapar ve daha Thanos "göster bakalım sen de ne var" diyemeden. Kellesinden olur.

Doctor Strange'in planı doğrultusunda SPider-Man, Iron-man ve Drax bu adamı tutabiliyorsa Madara + Limboları hayli hayli tutar.

Thanos gibi güçlü biri, Ego gibi güçsüz birini zihin manipülasyonu altına alan kişi tarafından zihin manipülasyonu yiyor.
500

Adam gezegen ve adama ilah diyen varmış filmde kendisi söylüyor. Kız daha ne yapsın. Ego'nun zayıf olduğunu da sana ne düşündürdü? Adam milyonlarca yıl yaşamı bir gezegen ve Mantis bu adamı manipüle ediyor.

Fazla abartmışsın sanki. Mugen Tsukuyomi attı, Kurama'yı genjutsu altına aldı adam. Thanos'a Mugen Tsukuyomi atar demiyorum, ama tek genjutsu featinin bu olmadığı aşikar.
Buna katılıyorum EMS ile Genjutsu yeteneği gerçekten artıyor. MS'si olan kişilerin birkaç kere Kurama gibi yüzlerce yıllık bir yaratığı Genjutsu altına aldığını gördük.

Hızları eşitlemiştim hocam.Yoksa dövüşün sonucu zaten belliydi :D

Thanos'un da Madara hakkında bilgisi olacağı için Limboyu zaman taşı ile zamanı geriye alarak hiç oluşmamasını sağlayabilir.

Peki hocam Madara Thanos'un yeteneklerini nasıl karşılayacak ?

zamanı durdurursa Madara ne yapacak mesela? veya zihin taşı ile zihnini manipüle edebilir,Madaranın saldırılarını gerçeklik taşıyla yok edebilir(Malekith gerçeklik taşıyla 9 diyarı yok edecekti Thor olmasa) veyahut Madara'nın ruh manipüle edebilir.

Ama haklısınız karakteri gereği yenilebilir belki

Hızları eşitlemiştim hocam.Yoksa dövüşün sonucu zaten belliydi
Ha o zaman Thanos'Un şansı var ancak hala Madara'nın fiziki hızını kısıtlasan da tekniklerinin hızları gene tüm MCU'nun çok üstünde

PNntkR.gif
FloweryPleasedArchaeopteryx-size_restricted.gif

Anime de yavaşlatmışlar ancak. Lazer ışık hızında deniliyor en azından relativistic. Yıldırımda da büyük ihtimal en az sub-relativistic.

MCU Evreninde bunun dengini bırak, yakınından geçen kombat hızları yok. Thor'un baltasından kaçamadı yavaşlatmasına rağmen.

zihin taşı ile zihnini manipüle edebilir,
Madara seviyesinde birine yapabildiğini görmedik.

adaranın saldırılarını gerçeklik taşıyla yok edebilir
Reaksiyon gösterebilirse yapar ancak hangi birine yapacak ? İnanılmaz büyüklüklere sahip o kadar fazla atağı o kadar kısa bir zaman da çıkarabiliyor ki Madara. Thanos, Avengers'a zorlanıyorsa buna çok daha fazla zorlanacaktır.

zamanı durdurursa Madara ne yapacak mesela?
Limbolar bundan etkilenir mi emin değilim. Kaldı ki adamda uzay-zaman jutsusu olabilir, başka bir boyuta kaçabilir.

Madara'nın ruh manipüle edebilir.
Bunun da featini görmedik o yüzden bir şey diyemem. Ancak Naraka ve Human Path güçleri sayesinde aynını Madara'da yapabilir.

Madara Bansho Tein ile eldiveni elinden de alabilir :D

Garou' Alıntı:
Adam milyonlarca yıl yaşamış bir gezegen
Zihin manipülasyonlarında bunun bir kriter olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan irade gücü. Thanos filmde gerek irade hakkında yapmış olduğu yorumları olsun, gerek kendini göreve adamışlığı olsun, gerek de iradesi sayesinde Mantis'in manipülasyonuna karşı direnç göstermeye çalışmış olması olsun bunun kanıtı bence. Demem o ki, Thanos gibi iradesi kuvvetli birinin Mantis'in zihin manipülasyonuna zar zor karşı koyuyorsa, Madara'ya karşı bir şansı yoktur bence. Mantis gibi biri diyorum çünkü Ego'yu uyutmuş olması onu çok güçlü yapan, aman aman bir özellik değil. Ego ile kendini kontrol edemeyen Hulk'u uyutmak arasında bir fark yok bence. İkisinin de iradesi belli. Evet, Ego binlerce yıl yaşamış biri, evet çok büyük bir bilgi birikimi var ve kendisi bir gezegen ama bunlar ne işe yarıyor zihin manipülasyonuna karşı dirençte? Ego çok komplike ve mental kapasitesi çok yüksek olan bir herif değil. Yani Ego'yu uyutmakla, Mugen Tsukuyomi yapmak, 4. Raikage ve Kurama'yı genjutsu altına almak aynı şeyler değil. Thanos'un ise kırılmaz bir iradesi ve görevine olan büyük odağı var. Bu özelliklere sahip olan biri Mantis gibi birinden etkileniyorsa, Madara'ya karşı ne yapar bilemiyorum. Nabu'nun ''Genjutsu'nun çakra içermeyen kişilere bir telepati gibi işleyip işlemeyeceği hala bir soru işareti o yüzden ona çok güvenmezdim.'' demesi yüzünden devam etmeyeceğim, mantıklı bir yorum. Ama bence Madara zihin manipülasyonunda kesinlikle Mantis'ten çok çok daha üst bir seviyededir, onu söyleyebilirim. :D (Mantis'i küçümsemişim biraz, üzgünüm. Kendi çapında tabii Ego'yu uyutabilmesi büyük başarı ama aynı zamanda çok da büyük bir başarı değil bence. :D )

Ama bence Madara zihin manipülasyonunda kesinlikle Mantis'ten çok çok daha üst bir seviyededir, onu söyleyebilirim.
Buna katılıyorum EMS ile Genjutsu yeteneği gerçekten artıyor. MS'si olan kişilerin birkaç kere Kurama gibi yüzlerce yıllık bir yaratığı Genjutsu altına aldığını gördük.
Sana katıldığımı söyledim zaten. Sadece Mantis biraz fazla küçümsenmiş gibi. Bu Ego, bu da Thanos. Yani Thanos daha fazla direnmiş evet ama bu Ego'nun iradesinin zayıf olduğunu değil Mantis'in güçlü olduğunu gösterir. Ego normalde de Mantis'i kendisini uyutabilmesi için yanında tutuyordu.
Bildiğim kadarıyla Thanos irade gücü oldukça yüksek biri. Hikayelerinden gördüğüm kadarıyla.

Madara Bansho Tein ile eldiveni elinden de alabilir
Eldiveni elden çıkarma gibi olaylar yasak.
Hocam onuda yasaklamışım :D

Ancak Naraka ve Human Path güçleri sayesinde aynını Madara'da yapabilir.
ruh taşı olan bir adamın ruhunu çekebileceğini sanmıyorum hocam.

Limbolar bundan etkilenir mi emin değilim. Kaldı ki adamda uzay-zaman jutsusu olabilir, başka bir boyuta kaçabilir.
Dormammu gibi bir varlık kendi boyutunda zaman taşından etkileniyorsa büyük ihtimal limbolarda etkilenir.

Madara'nın fiziki hızını kısıtlasan
Hocam ben Madara'nın hızını kısıtlamaktan ziyade Thanos ile hızlarını eşitledim.Yani Madara ışık hızında ise aynı şekilde Thanosda o hızlarda kabul varsayacağız.O açıdan bakınca da Madara'nın tekniklerine gerekli reaksiyonu verebilir Thanos :D

Ayrıca sadece güç taşına sahip bir celeastial bir gezegeni yok ediyor

giphy.gif

Hocam onuda yasaklamışım
Ohooho Madara'nın ellerine kelepçe, gözüne de mıh çek olsun bitsin :D :D

Dormammu gibi bir varlık kendi boyutunda zaman taşından etkileniyorsa büyük ihtimal limbolarda etkilenir.
Dormamu zaman taşından etkilenmiyor. Zaman olgusunun kendisinden etkileniyor çünkü boyutunda normalde zaman yoktu.

Hocam ben Madara'nın hızını kısıtlamaktan ziyade Thanos ile hızlarını eşitledim.Yani Madara ışık hızında ise aynı şekilde Thanosda o hızlarda kabul varsayacağız.O açıdan bakınca da Madara'nın tekniklerine gerekli reaksiyonu verebilir Thanos
Lel :D yok ya :D Çakala bak :D :D Trafikte bile akış hızını en yavaş olan belirler.

Şaka bir yana ben bu tarz konuları oldum olası hiç sevmem ya...

Madem adam dengi değil bir tarafı bufflayıp, diğer tarafı nerfleyip hadi dövüşün demek bana lezzetli gelmiyor.