Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Marvel Sinema Evreni Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Bu arada bu nasıl +13 onu da anlamadım.
Valla bende anlamadım. Venom +16 ve bu filmden çok daha az şiddet içermesine rağmen Doctor Strange +13. Garip yani.

Bu arada Captain Carter'ın ölümü muhtemelen kesilmiştir :D Ve cidden dediğin gibi saçma olmuş. Ha bir de Captain Marvel'ın heykel üstüne düştü diye ölmesi de komik olmuş. Kadın uzay gemilerinin içinden geçiyor ama bir heykel üstüne düştü diye ölüyor :D Her MCU filminde olduğu gibi bu filmde de bayağı bir tutarsızlık var.

Wanda fanlarını tatmin etmek için yapılmıs bir fanservis filmi.Filme Doctor strange filmi diye gittik meğerse Scarlet Witch'in filmiymiş.Filme beklentimi düşürdüğüm halde beklemediğimi alamadım.Marvelin Endgame'den beri Kadın power polikakasi canımı sıkıyor.

@Garou @Homelander @Mihawk

Filmi izlemedim de merak ediyorum?
Strange mi daha güçlü Wanda mı?

Filmde ölen karakterler ,mesela CM, direk ana MCU'dakiler mi yoksa multiversedekiler mi?

Wanda sonunda ölüyor mu? Veya Strange?

Spoilerden çekinmeyin izlemeyeceğim zaten

Strange mi daha güçlü Wanda mı?
Valla olması gereken strange ama filmde wandayı balon gibi şişirdlrleri için şu anlık wanda gibi
Filmde ölen karakterler ,mesela CM, direk ana MCU'dakiler mi yoksa multiversedekiler mi?
Figuranlar hariç genelde varyantlar ölüyor(Karakterlerin multiversede ki versiyonları)

Wanda sonunda ölüyor mu? Veya Strange?
Strange ölmüyor.Wanda da büyük ihtimal ölmüyor(Maalesef ki)

8490033-screenshot2022-05-1220.18.13.png

@Nabu

Hocam MCU takip etmeyi bıraktınız mı ? Pek konuşmuyorsuz da ondan sorayım dedim.Birde sizin son çıkan yapımları hakkında fikrinizi de merak ediyorum.Özelikkle diziler hakkında.

Hocam MCU takip etmeyi bıraktınız mı ? Pek konuşmuyorsuz da ondan sorayım dedim.Birde sizin son çıkan yapımları hakkında fikrinizi de merak ediyorum.Özelikkle diziler hakkında
Son dönem çok meşgulum bazı projelerden dolayı. Abimin işi, benim tezlerim, ailevi meseleler vs derken. O yüzden vaktim olmuyor.Ayrıca MCU , DCU falan bunlar artık sarmıyor bence o rüzgârı da kaybetti. Ayrıca hem Marvel hem DC'den firma olarak çok soğudum. Biraz da o yüzden. Eskiden sevmesem de inceleme için izliyordum ancak şu aralar incelemelere de çok vakit ayıramıyorum.

Diziler desen hiiiiiç izlemedim. Zaten çok uzun zamandır dizi izleyebilen biri hiç değilim. Bir fikrim olsa paylaşırım fakat yok maalesef :D

Anladım hocam size kolay gelsin.Mcu filmlerini düşüşte gerçekten ama dizileri son dönem filmlere kıyasla epey iyi.

Bende bu aralar sadece anime manga okuduğumu farkettim.Bu yüzden biraz farklı şeyler tartışmak istediğimdem sordum :D

Bu yüzden biraz farklı şeyler tartışmak istediğimdem sordum
Beklentine karşılık veremediğim için üzgünüm. Belki arayı ileride kapatırız hah :D
Estağfurullah hocam ne beklentisi :D olur mu öyle şey.Hem belki Çizgi roman okumaya geri dönersem
Sizde isterseniz ve müsait olduğunuz sıralar sohbet edebiliriz.Bu aralar Moon Knight'ı acaip okumak istiyorum.Dizinin etkisi sanırım :D

Sizde isterseniz ve müsait olduğunuz sıralar sohbet edebiliriz.Bu aralar Moon Knight'ı acaip okumak istiyorum.Dizinin etkisi sanırım
Bir kaç güzel Moon Knight run'ı var okunabilecek. İşte ingilizce olayına eğilseniz biraz daha topluca okumalar yapılabilir .. Teşekkürler tekrardan.

Marvel filmlerini yapan görsel efekt şirketleri istifa edip tazminat davası açmışlar aşırı çalıştırıp, gereken ücreti ödemedikleri için.

Doctor Strange 2'yi izledim.
Ilgi çekiçi konsepti olan vasat altı bir filmdi.Wanda'nın villain olması ve ana sinematik evrende olmayan ve farklı filmleri olan bazı marvel karakterlerinin filmde olmaları farklı ve ilgi çekici detaylardı.Fakat pek de güzel işlendiklerini söyleyemem.
Aksiyonunu hiç beģenmedim.Özellikle bazı yerlerde baya kötüydü.Cw dizilerinde bile daha iyilerini izlediğimi hatırlıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mcu yeni çıkacak olan projeleri.Açıkcası heyecan yaptım desen yalan olur.Bazıları acaip gereksiz

Thor Love and Thunder filmini izledim.Üzerinden birkac gün geçti.Thor ve film hakkında içimden gecen birkaç seyi söyleyeyim

Öncelikle en sevdigim Marvel karakteri benim açık ara Thor.Hatta en sevdiğim 10-15 kurgusal karakterden biri.Şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki bu izledigim karakter Thor degil.Kesinlikle bunu kabul etmiyorum.Böyle bir Thor olamaz.Tamam epik bi Thor beklemiyorum artık anladım da, bu kadar da değil yani.
Thor Ragnarok filminde hadi anlayabiliyorum yine biraz.Daha doğru dürust hayatında kimseyi kaybetmemiş, 1-2 tane dısinda büyük krizlerle yüzleşmemiş;savaş, sex, içki ücgeninde bin küsur yıldır yaşayan daha enerjik, komik bir karaker anlaşılabilir.Fakat bu filmde artık anneni,babanı,kardeşini,memlektini,sayısız arkadaşını,onurunu, her şeyini kaybetmiş bir adamsın.Her şeyi "Thor depresyona girdi, spor yapti, savaştı,düzeldi hehe" diye anlatamazsın.1000 küsur yaşında birisinin birkaç yıl icinde sevdiği herkes ölmüş.Yani bu bizim 1 hafta içinde tüm sevdiklerimizin ölmesi gibi bir şey.Ne bileyim biraz ağırlığı olması gereken bir şeymiş gibi geliyor bana.

Film hakkında çok da bir şey söylemek istemiyorum.İzlerseniz 5-6 sahnede biraz gülersiniz o kadar.Gerisi tamamen bomboş bir film.Merak uyandırıcı bir süru olay var ama hiçbiri açıklanmadan 1-2 espiriyle geçiştiriliyor.Açık ara en kötu Thor filmi ve en kötu Marvel filmlerinden birisi.