Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Marvel Comics Genel Sohbet, Tartışma ve Paylaşım Başlığı

Hocam bende Fernando Comics de görmüştüm aslında. Thor konusunda son 5 yıldır çok kötü işler yaptılar evet ama bu kadar da olmamalı bence.

Edge Lord Thor oldu. Hayır bir de madem herald oldu kozmos ile ilgilensin yok gene BRB ile dövüştürüyorlar.. Lel

@rawwrath Burada Marvel Çizgi Romanları için bir konumuz var zaten. İstersen buradan devam edelim, çünkü o konuyu sileceğim.

Açıkçası sorduğun soru her yeni başlayanın sorusu ve cevaplaması çok çok zor.

Eğer ben bir kaç karakter inceleyip onların önemli hikayelerini okumak istiyorum diyorsan. Alacağın cevap başka

Yok ben tüm marvel külliyatını aynı anda güncel olarak takip etmek istiyorum diyorsan başka...

Hayır ben taa başlangıçtan günümüze kadar her şeye vakıf olmak istiyorum diyorsan başka... Ki bu 3. seçeneği şu an için sana önermem.

Daha çok 2. seçenekten bahsediyordum.
O zaman şöyle söyleyeyim. 2017 yılında Marvel bir retcon yaşadı ve süreklilik baştan başlatıldı. O zamandan bu zamana olanları okuman çok daha kolay olur. Ancak tam istediğin kıvamda bunu yapabilmen için ingilizce geliştirmen şart.

Daha başka soruların varsa, marvel hakkında benden daha bilgili @Ascalon u etiketleyeyim.

O zaman şöyle söyleyeyim. 2017 yılında Marvel bir retcon yaşadı ve süreklilik baştan başlatıldı. O zamandan bu zamana olanları okuman çok daha kolay olur. Ancak tam istediğin kıvamda bunu yapabilmen için ingilizce geliştirmen şart.
Daha başka soruların varsa, marvel hakkında benden daha bilgili @Ascalon u etiketleyeyim.
İngilizcem yeterli seviyede o sıkıntı değil dediğiniz şeye nereden başlayacağımı söylerse mutlu olurum.

O zaman şöyle söyleyeyim. 2017 yılında Marvel bir retcon yaşadı ve süreklilik baştan başlatıldı. O zamandan bu zamana olanları okuman çok daha kolay olur. Ancak tam istediğin kıvamda bunu yapabilmen için ingilizce geliştirmen şart.Daha başka soruların varsa, marvel hakkında benden daha bilgili @Ascalon u etiketleyeyim.
İngilizcem yeterli seviyede o sıkıntı değil dediğiniz şeye nereden başlayacağımı söylerse mutlu olurum.
En güncel marvel dönemine(Fresh Start dönemin adı) bakmak istiyorsan 2018 deki Infinity Wars eventi ve sonrasında çıkan şeylere bakabilirsin ama Türkçeleri var mıdır hiç bilgim yok.

@Ascalon
Hocam War of Realms eventini biliyomusun?Türkçe olarak internette nerdeyse hepsini çevrili halde bulunca indirdim, 2-3 sayısınî okudum.Açıkcası güzel şeyler vaat ediyor bence.Sence okunmaya değer mi?

Thor'a bu yıl sanki iyadeyi itibar yapmışlar; kolsuz, çekiçsiz Thordan Galactus'un tam güçteki halinden zorla güç alan Kozmik King Thor'a.

@Nabu

Beyonder ve Molecule Man'in olayı nedir? Bir ara birleşmişler filan. Birde Beyonder'a retconlar gelmiş galiba, önceki Beyonder ile sonraki Beyonder arasındaki fark nedir?

Molecule Man ile Beyonder'a kardeş deniyor ama Molecule Man paralel evrenlerde tek olan bir varlık değil yani her evrende bir Molecule Man var bu durumda Marvel evreninde tek varlık olan Beyonder ile nasıl kardeş olabiliyor? Bu arada sonsuzluk eldiveni de Marvel evreninde tek değil, her evrende bir tane sonsuzluk eldiveni var bu durumda Multi Eternity bir sonsuzluk eldiveninden daha güçlüdür değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyonder ve Molecule Man'in olayı nedir? Bir ara birleşmişler filan. Birde Beyonder'a retconlar gelmiş galiba, önceki Beyonder ile sonraki Beyonder arasındaki fark nedir?
Bu Marvel Cosmic'i için (özellikle eski düzeni için) önemli bir konu bunu detaylıca daha sonra müsait olduğum bir zaman anlatayım ancak bu konuda @Ascalon benden daha yetkin olabilir onu da etiketleyeyim.

Nabu' Alıntı:
Bu Marvel Cosmic'i için (özellikle eski düzeni için) önemli bir konu bunu detaylıca daha sonra müsait olduğum bir zaman anlatayım ancak bu konuda @Ascalon benden daha yetkin olabilir onu da etiketleyeyim.
Tamam o zaman, ben sizi beklerim. Bu arada Ascalon foruma uzun süredir uğramıyor, cevap verir mi bilemem.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bir Marvel Klasiği, karakterleri güya oldukları en güçlü hallere çıkarıp sonra o seviyede onları nerfleyen saçma bir savaş yaratmak.... :facepalm1:

Sizde isterseniz ve müsait olduğunuz sıralar sohbet edebiliriz.Bu aralar Moon Knight'ı acaip okumak istiyorum.Dizinin etkisi sanırım
Bir kaç güzel Moon Knight run'ı var okunabilecek. İşte ingilizce olayına eğilseniz biraz daha topluca okumalar yapılabilir .. Teşekkürler tekrardan.
Eğer çeviri yardımı ile okunabilecekse okuyabilirim yada türkçe çeviri varsa.Yok okunmuyorsa sağlık olsun.Türkçe'ye çevrilmiş hikayeleri okurum artık.

ilk okuyuşumda farketmemiştim ama bu Thor'un 2020 serisinin 2 .sayısında Justice league göndermesj varmış

IMG_20220928_145305.jpg
Yalnız burda dikkatimi çeken jl üyelerine tanımlarken iken Tanrı sıfatı kullanıyor.Acaba burda ki gönderme, yanlış hatırlamıyorsam new 52 döneminde Darkesid öldüğünde JL üyeleri yeni tanrıların güçlerini almıstı(Süpermen-Kuvvet tanrısı Shazam-Tanrıların Tanrısı Barry'de yanlış hatırlamıyorsam hız tanrısı olmuştu)bu olaya mı yapılmış

bu olaya mı yapılmış
O olaya olduğunu sanmıyorum çünkü orada Aquaman tanrı olmamıştı burada tanrı demiş. Ayrıca Superman Kuvvet Tanrısı olmuştu burada güneş demiş. Batman bilgelik tanrısı idi burada karanlık denmiş.

Bence Justice League'in comics alemindeki statüsüne bir gönderme olmuş.

bu olaya mı yapılmış
O olaya olduğunu sanmıyorum çünkü orada Aquaman tanrı olmamıştı burada tanrı demiş. Ayrıca Superman Kuvvet Tanrısı olmuştu burada güneş demiş. Batman bilgelik tanrısı idi burada karanlık denmiş.
Bence Justice League'in comics alemindeki statüsüne bir gönderme olmuş.
dediğiniz gibi büyük ihtimalle.Altaki kutucuk da kuvvet tanrısı yüzünden dedim acaba o olaya bir gönderme mi(çünkü süpermen dediginiz gibi kuvvet tanrısı olmuştu.) ama sanırım kuvvet tanrısı dediği ya shazam ya da ww herhalde.

Bir yerlerden gördüğüme göre Current Molecule Man; Pre-Retcon Beyonder'dan, hatta One Above All'dan sonra en güçlü ikinci kişi olarak görülmeliymiş. Öyle bir feat yapmış ki onu en güçlü Marvel karakteri yapmış.

Feat:
Bir kutu içinde 5 Multiverse yaratmakla beraber Eternity'i Outversal olarak tekrar yaratmış.

Sizin görüşünüz nedir? Bu gerçek ve canon bir feat mi? Öyleyse, Molecule Man'i bu kadar yukarılara atması normal mi? Çünkü bana aşırı abartı geldi xd. Aydınlatabilirseniz sevinirim.