Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler Kimetsu no Yaiba - Sizce Hashira'ların güç sıralaması nasıl olur ?

Abi İnstagram ve YT Shorts da yeni filmin etkisi ile amansız bir Giyu abartma var en güçlü Hashira diyen bile var, halbuki manga da bayağı vasıfsız Giyuu, hele Muzan dövüşünde non-factor'e yakın adam. Zenitsu, Inosuke etmez.

Şimdi, Sanemi, Obanai ve Muichiro'da güçlüymüş hatta mark olmadan Rengoku'dan güçlüymüş ? Çünkü Akaza, Rengoku ile oynamış ama Giyu'yu dikkate almış. La Akaza, Rengoku'ya iblis olda sonsuz dövüş partnerim ol diye yalvardı ya. Adama bayıldı. Ölmeye çeyrek kalmış Rengoku'nun kavramasından kurtulmak için uzuvlarını koparttı adam. Öte yandan Giyu, Tanjiro tarafından taşındı dövüşte.

Bir de Tengen abartan bir tayfa var onlara göre Gyutaro > Akaza :D :D Yani cidden fanlık çok tuhaf bir şey.

Çünkü Akaza, Rengoku ile oynamış ama Giyu'yu dikkate almış. La Akaza, Rengoku'ya iblis olda sonsuz dövüş partnerim ol diye yalvardı ya. Adama bayıldı.
Ya Akaza bayılmasına bayıldı Giyuu'ya da ama durumlar arasında fark var.

Rengoku'ya ilk bakışta sadece denk geldi Akaza ama Sonsuzluk Kalesi'nde Muzan'ın kesin emri altında hareket ediyordu. Kesici İzi açmadan da Akaza, Giyuu'ya Rengoku gibi şahane olduğuna dair bir söylemde bulunmuştu.

Ölmeye çeyrek kalmış Rengoku'nun kavramasından kurtulmak için uzuvlarını koparttı adam. Öte yandan Giyu, Tanjiro tarafından taşındı dövüşte.
Buna da katılmıyorum, özellikle filmi izleyip hafızamı biraz tazeledikten sonra. 😄 Tanjiro Giyuu'nun kendisinden net üstün olduğunu söylüyordu en başta da. Ve farklı durumlarda Giyuu tarafından kurtarıldı, hatta biraz yük bile oldu Giyuu sürekli onu kurtarmak zorunda kaldığından dolayı.

Şeffaf Dünya'yı açıp son darbeyi indiren Tanjiro oldu, evet ama Tanjiro'nun hafızasını yokladığı ve gücünü uyandırdığı sırada Akaza'yla savaşan hep Giyuu'ydu. Hiç görmediğimiz üst düzey ve bacak tekniklerini Giyuu'ya karşı kullandı. Hatta Giyuu gayet kendini idare ediyordu Akaza'nın Rengoku'yu telef ettiği ataklara karşı, bacak stiline geçince ilk kez bloklayamamıştı.

Ha filmden kaynaklı bir hype vardır etraflarında ona bir şey demiyorum. Ama Giyuu'dan sanki çer çöpmüş gibi bahsetmek de biraz ekstrem olmuş hocam. 😄

Tanjiro Giyuu'nun kendisinden net üstün olduğunu söylüyordu en başta da.
Su Nefesi kullancısı olarak ayrıca Tanjiro kişiliğinde biri hiç bir Hashira'yı kendisinden alta görmez ancak şu kesin Transparan Dünya Sonrası Tanjiro Vs Akaza ft. Giyu ya döndü dövüş.

Kesici İzi açmadan da Akaza, Giyuu'ya Rengoku gibi şahane olduğuna dair bir söylemde bulunmuştu.
Rengoku kadar yere göğe koyamama olmamıştı yine de.

Ama Giyuu'dan sanki çer çöpmüş gibi bahsetmek de biraz ekstrem olmuş hocam.
Abi çer çöp desem kendi sıralamam da 5. olmaz zaten. Çer çöp değil ama Top 3 değil yani, Animedeki ile Mangadakinin alakası yok bir önceki sezonda da ekstra sahne eklediler Gİyuu için hep yaptılar bunu fan-servis için çünkü daha popi ve ana karaktere daha yakın. Yoksa mangadaki performansı ortada adam Muzan savaşında kılıcını tutamamış tek kişi, kızıl kılıcı bile diğerleri ile tokuşturunca açtı vs

Kesinlikle çer çöp değil ancak Top 3 materyali değil. 5. sırada oluşu bile Rengoku'nun çok erken ölmesi ile alakalı.

Doğru konuşayım diye bölümlere bakayım derken bütün dövüşü okudum. 😄

Su Nefesi kullancısı olarak ayrıca Tanjiro kişiliğinde biri hiç bir Hashira'yı kendisinden alta görmez ancak şu kesin Transparan Dünya Sonrası Tanjiro Vs Akaza ft. Giyu ya döndü dövüş.
Saydam Dünya sonrası dövüş yoktu ki? 😄 Akaza Tanjiro'nun savaş ruhu yok diye apışıp kalmıştı ve sonra Tanjiro tek hamlede yendi. Tanjiro iki saat analiz yaparken adamı tutan kişi Giyuu'ydu, ondan önce Tanjiro'yu birkaç kere kurtaran da Giyuu'ydu. Son dakika power-up'la tek hamle yaptı diye dövüşü Tanjiro'ya mâl etmek mantıklı gelmiyor bana.

Akaza'yı bitirmiş olabilir, kesinlikle önemli bir iş yaptı orası da doğru ama Giyuu 10 kere bıçak sırtından almasaydı kendisini ya da Akaza'yla 1v1 atıp Tanjiro'ya inceleme ve düşünme fırsatı vermeseydi, Tanjiro'nun eline hiç böyle bir fırsat geçmeyecekti.

Rengoku kadar yere göğe koyamama olmamıştı yine de.
Dediğim gibi durumlar farklı. Eğlencesine dövüşüp tarafına çekmeye çalışmıyor burada. Öldürme odaklı savaşıyor. Bir de Rengoku savaştığı ilk Ateş Hashira'sıydı o yüzden teknikleri falan da ilk kez görüyordu. 50 yıl önce Su Hashirası öldürmüştü ama.

Ayrıca tekme stiline geçene kadar Giyuu Akaza'dan sıfır darbe aldı.

Abi çer çöp desem kendi sıralamam da 5. olmaz zaten.
Yok sıralamadan haberdarım da sanki Akaza dövüşünde de çok bir şey yapmamış gibi Tanjiro'yu ön plana koyduğunuz için dedim. Yoksa benim onu koyduğum yer de çok manyak bir yer değil.

bir önceki sezonda da ekstra sahne eklediler Gİyuu için hep yaptılar bunu fan-servis için çünkü daha popi ve ana karaktere daha yakın.
Nerede? Bir de Iguro ve Sanemi için de hiç var olmamış bir dövüş sahnesi koydular. Animeye genel olarak ekstra içerik ekliyorlar bence Giyuu'yla bir alakası yok.

Yoksa mangadaki performansı ortada adam Muzan savaşında kılıcını tutamamış tek kişi, kızıl kılıcı bile diğerleri ile tokuşturunca açtı vs
Çünkü Akaza'nın en güçlü atağını yedi, tek kulağı sağırdı ve bir elinde his yoktu. (link koydum, MX kullananlara haber ediyorum) Ayrıca Saydam Dünya'yı açmış Tanjiro'yu görüp tehdit olduğunu düşününce bile Giyuu'ya öncelik verdi Akaza.
0152-018.png
0152-019.png
0152-020.png
Giyuu'ya dönük saldırıyor.

0152-021.png
0152-022.png
Giyuu'nun hayatta kalmasına şaşırıyor ve Tanjiro'nun kesin öldüğünü düşünüyor. Tanjiro'ya öncelik vermediğinde bile Tanjiro da hasar almış Saydam Dünya ile ağır çekimde görmesine rağmen. Kafası kanıyor, önceki panellerde sağlamdı orası.

0152-024.png
0153-002.png
0153-003.png
0153-004.png
Burada da Akaza'nın nasıl afalladığını görüyoruz. Dövüşürken beklenmediğe de ayak uydurmak gerektiğinden bahsediyor ama adamın dövüş stili pusulası üzerine kurulu. Bir anda ondan sıfır tepki alınca adam dumura uğruyor tabii ki.

Bundan hemen sonra Tanjiro limitini geçtiğinden bahsediyor. (link) Giyuu'nun yarısı kadar bile darbe almadı veya dövüşmedi, ona rağmen. Akaza'dan bir darbe yiyip bilincini yitiriyor, yine Giyuu kurtarıyor Tanjiro'yu. (link)

Sonra Akaza Giyuu'yu yenip Tanjiro'yu öldürmeye giderken yine Giyuu ona müdahale edip önce kendisini öldürmesini söylüyor vs.

Nitekim 3. Sıra'ya karşı taşıması gereken bir takım arkadaşıyla savaşması bile ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Kokushibou'ya mesela Sanemi net en güçlü Hashira'yla beraber dalıyor ve Muichiro'yla Sanemi'nin kardeşi (adını unuttum) adamı sırf yavaşlatmak için canlarını verip sürpriz ataklar yapıyorlardı. Sanemi'nin aldığı en büyük hasar gövdesine bir kesikti ama iç organlarına bile varmamıştı. Zımbalayıp devam etti. 😄 Tabii ki inanılmaz bir acı toleransı, tabii ki normal şartlarda çok ciddi bir yara ama adamın içi de kemikleri de hala yerli yerinde. Son dövüşteki en ağır yaralılar Giyuu ve Tanjiro'ydu.

Kesinlikle çer çöp değil ancak Top 3 materyali değil. 5. sırada oluşu bile Rengoku'nun çok erken ölmesi ile alakalı.
Yine katılmıyorum, dediğim gibi Rengoku pazarlık yapan bir Akaza'ya karşı sırf yumraklarıyla dövüşürken yenildi. Giyuu tekmeler işin içine girene kadar tek darbe almadı Akaza'dan.

Sizin güç ölçümü şu an sadece Akaza'nın övgülerinin sayısına dayanıyor. Akaza Rengoku'yu, savaş ruhuna bakıp Hashira olduğunu görünce direk davet etmişti zaten. Daha önce de bir sürü Hashira'yı davet ettiğini de söylemişti. Giyuu'yu da öldürme emri almasına rağmen en güçlü atağını durdurunca yine davet etti.

Bence Giyuu en kötü 4. olabilir. Yaralanmalardan vs. dolayı milleti net ölçüp tartmak biraz zor ama son dövüşteki en aktif isimlerden biriydi ve savaştan da hayatta kalarak çıktı.
_______
Gyomei
Sanemi
Oboro
Giyuu
Rengoku
Mitsuri
Muichirou
Kochou
Tengen

Böyle olabilir benim şu anki liste.

Akaza'yı bitirmiş olabilir, kesinlikle önemli bir iş yaptı orası da doğru ama Giyuu 10 kere bıçak sırtından almasaydı kendisini ya da Akaza'yla 1v1 atıp Tanjiro'ya inceleme ve düşünme fırsatı vermeseydi, Tanjiro'nun eline hiç böyle bir fırsat geçmeyecekti.
Akaza'yı tek alırdı diyen yok zaten. Ancak Giyuu, Tengen ve Shinobu hariç diğer Hashiraların yapabileceği şey dışında bir şey yapmadı dediğim o.

Bak senin için üşenmeyip sayı sayı baktım. 146. Sayıda Akaza bizimkilerin önüne dalıyor. 147 de Akaza vs Tanjiro oluyor ve Akaza'nın yumruğundan sıyrılıp onun kolunu kesiyor hatta Giyu'da şok oluyor.

Sonra Tanjiro düşünürken Akaza, yumruğunun tersini sallıyor ve tam yanağına temas etmek üzere iken Hinomi Kagura ile Tanjiro, Akaza'nın arkasına geçiyor. Ve o sırada kafasını kesiyor , bak çoktan 2 taraf atak takas ettiler, Giyu hala izlemede.

Sonra Giyuu şok olup, Hashira seviyesinde kabiliyeti var vs diyor. Sonra da Akaza, Kyorjuro'nun sözlerinin doğruluğuna şahit oldum ve sana saygı duyuyorum sen zayıf değilsin diyor Tanjiroya ve Compass Needle açıyor yani Tanjiro'ya karşı Compass Needle gereği duyuyor, daha Giyu hiç girmemişken ve arkasında bir Hashira dururken tüm dikkatini Tanjiro'ya veriyor.

Compass Needle sonrası Giyu dalıyor. Sonra Tanjiro dalıyor, Akaza arkasına geçiyor ve Tanjiro gene Hinomi Kagura ile savuşturmaya çalışırken, savuşturmasına gerek kalmadan Giyu araya dalıp kolu kesiyor. Giyu'nun Tanjiro'yu ilk kurtarışı ancak net bilmiyoruz Tanjiro oradan çıkar mıydı çıkmaz mıydı?

Sonra Giyu dalıyor, ardından Tanjiro dalıyor (Sayı 148) Tanjiro'yu arka tekme ile uzaklaştırıyor, Giyu ile isimsiz ataklar takaslıyor. Sonra Akaza isimli tekme atağı ile Giyu'yu dövüş sahasından uçuruyor ve Tanjiro ile Akaza başbaşa kalıyor.

Sonra Tanjiro ile iki isimli atak takaslıyor. Sonra 149. Sayıda Tanjiro ona ustasını hatırlatıyor ve sinirlenip, dikkati dağılan Akaza tam öldürme isteği ile dalıyor artık, bir kaç isimli atak daha takaslıyorlar. Hatta tek başına kafasını kesmeye de çok yaklaşıyor.

Ondan sonra daha 17 panel tanjiro vs akaza devam ediyor. Ancak 149. sayının son panelinde Giyu gelip, yardım ediyor. Giyu'nun 2. yardımı bu.

Ve Giyuu off-panel sonrası Mark açıyor. Mark öncesine kadar kesinlikle Tanjiro daha ağır basan kişi dövüşte, açık ara.

Sonra Giyuu bir kol kesme ve boynunda derin olmayan bir kesik hariç Akaza'ya bir darbe indiremiyor, Hatta Tanjiro bile, Akaza, Giyu'nun artırılmış hızına çok çabuk adapte oldu diyor. Sonra Tanjiro bir şeyler düşünüp arkadan saldırmak istiyor, Akaza, Tanjiro'nun kılıcını tutuyor, arkasına dönüp bakıyor, Tanjiro ile konuşuyor sonra da bedenin açıkta diyip Tanjiro'ya saldırıyor. Marklı Giyuu boşta o sıra, Tanjiro ataktan kendisi sıyrılıyor.

Tam o sırada Transparan dünya açmış zaten, malum flashback'i görüyoruz vs. Sonrasında 152. sayıya geliyoruz.

152. sayıda tamamıyla tek taraflı bir Giyu vs Akaza var yani Marklı Haliyle ve Giyuu'nun kılıcı dahi kırılıyor , Rengoku'dan çok farklı bir şey çıkarmıyor. Ve Akaza tam öldürücü atağı yapacak iken, Tanjiro onu kurtarıyor.

Sonra Akaza, "Vücudumdaki her bir lif ve hücre bu çocuğu öldürmemi söylüyor" deyip tüm dikkatini Tanjiro'ya veriyor, bu açıktan faydalanmak isteyen Giyuu, Akaza'nın atağından feci yaralanıyor. Dead Calm ile bile engelleyemiyor, O isimli atağı. Sonra Gİyu'ya Kyojuro ve Tanjiro gibi ölme diyor, Tanjiro'nun hala ayakta olduğunun farkında olmadığını görüyoruz. Ve sonra malum olay olup, İşi bitiriyor .Akaza evrim geçirme arefesinde, Tanjiro'ya saldırıyor ilk ataktan sıyrılıyor sonraki atak ile duvara sokuyor Tanjiro'yu o sırada Giyuu yanıt veremiyor, ancak ve ancak Tanjiro'nun üzerine yürürken araya Gİyu giriyor, ve önce beni öldürmen gerekir dedikten sonra zaten malum flashback ile Akaza koyveriyor.

Nitekim, 10 kere kurtarılan bir Tanjiro yok 3 kere oluyor ve bunlardan birinden kendisi de kurtuluyor gibiydi zaten. Öte yandan 2 kere de Tanjiro Giyu'yu kurtarıyor ki bunlardan birinde Giyu'nun kılıcı bile yoktu %100 ölüm idi artık.

Giyu'nun off panel dövüşü kadar Tanjiro'nun da var. İkisi de Akaza ile benzer sürelerde 1 v 1 atmak zorunda kaldılar. Tanjiro 1 v 1 'nin sonunda hala bir kılıca sahip iken, Giyu değildi, onu da eklemek isterim.

Ayrıca tekme stiline geçene kadar Giyuu Akaza'dan sıfır darbe aldı.
Dostum tekmeden önce Akaza Gİyu'ya isimli tek bir atak atıyor zaten xD Tekmeye kadar, Tanjiro' da hiç darbe almamıştı o mantık ile.

Eğlencesine dövüşüp tarafına çekmeye çalışmıyor burada. Öldürme odaklı savaşıyor.
Giyuu'yu da tarafına çekmek istedi zaten. Sadece Tanjiro için %100 öldürülmeli gibi bir güdüye sahipti. Giyuu konusunda Rengoku'ya karşı olduğundan çok çok daha ciddi değildi.

Çünkü Akaza'nın en güçlü atağını yedi, tek kulağı sağırdı ve bir elinde his yoktu.
Dostum Muzan karşısına Obanai ve Mitsuri hariç sakatlık olmadan çıkan olmadı ki. Tanjiro, Gyutaro karşısına bilmem kaç kırık kemik, 2 kırık parmak ile gene iş gördü. Bilmem anlatabiliyor muyum ?

Giyuu'ya dönük saldırıyor.
Giyuu'ya dönük saldırmıyor. Adam Tanjiro öldü sanıyor zaten, tek rakibi Giyuu ama ne zaman Tanjiro çıkagelse onu her daim önceliğine aldı.

Giyuu'nun yarısı kadar bile darbe almadı veya dövüşmedi, ona rağmen.
Giyuu'nun yarısı kadar darbe almadı demek doğru değil ama bir nebze anlarım ama yarısı kadar dövüşmedi asla diyemeyiz. Giyuu Mark açana kadar Tanjiro vs Akaza dövüşü var bildiğin.

Nitekim 3. Sıra'ya karşı taşıması gereken bir takım arkadaşıyla savaşması bile ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.
Giyuu'nun taşıdığı bir Tanjiro yok bence, Tanjiro da onu bir o kadar taşıyor, hatta Akaza'ya karşı avantaj sahibi olan Tanjiro olduğu için aslında dövüşün gidişatını o belirliyor. Giyu, Akaza'ya adam akıllı hiç bir hasar veremiyor. Tanjiro teketek iken bile daha derin kesik atıyor boynuna.

Sanemi'nin aldığı en büyük hasar gövdesine bir kesikti ama iç organlarına bile varmamıştı. Zımbalayıp devam etti.
Abi adam 2 kere kesiliyor gövdesinden ve 2 parmağını kaybediyor. Zımbalayıp devam edebiliyor olması hasarın az olmasından ziyade biraz da Saneminin özel durumu ile de alakalı.

Böyle olabilir benim şu anki liste.
Muichiro'nun o kadar aşağıda olması bir crime bence xD

Bence Giyuu en kötü 4. olabilir.
Benim için de en kötü 5 zaten çok fark yok ben en güçlü Hashira ya da top 3 falan diyenlere uyuz oluyorum sırf film etkisiyle. Manga da herhangi kalburüstü bir Hashira'nın yapamayacağı bir şey yapmıyor çünkü yani Muichiro ya da Obanai olsa da benzer bir durum olacaktı zaten. Giyu'nun en sıkıntı yanı, gönülsüz dövüşen biri olması ve su hashirası olması sebebiyle bitiriciliği sıkıntılı biraz. Yetenek ve sezgi bakımından çok çok iyi bir isim ancak bitiricilik Top 5 deki en zayıf büyük ihtimalle.

Bak senin için üşenmeyip sayı sayı baktım.
Eyvallah. 😄

Tanjiro'ya karşı Compass Needle gereği duyuyor, daha Giyu hiç girmemişken ve arkasında bir Hashira dururken tüm dikkatini Tanjiro'ya veriyor.
Tanjiro Hashira seviye ama "dikkatini verme" kısmı Giyuu kendisine henüz saldırmadığı için. Pusulası zaten Giyuu saldırınca Spidey Sense gibi haber edecek. Ki pusulayı kullanınca hemen sonraki bölüm Giyuu'nun Akaza'yla çarpışması zaten.

Compass Needle sonrası Giyu dalıyor. Sonra Tanjiro dalıyor, Akaza arkasına geçiyor ve Tanjiro gene Hinomi Kagura ile savuşturmaya çalışırken, savuşturmasına gerek kalmadan Giyu araya dalıp kolu kesiyor. Giyu'nun Tanjiro'yu ilk kurtarışı ancak net bilmiyoruz Tanjiro oradan çıkar mıydı çıkmaz mıydı?
Demin aynı atakla kaçışına şahit olduktan sonra araya girme gereği hissettiyse demek ki yetişmeyecekti. Filmde de biraz öyle lanse etmişlerdi hafızam beni yanıltmıyorsa.

Hatta tek başına kafasını kesmeye de çok yaklaşıyor.
Hiç Güneş Nefesi görmedi çünkü. Kılıcı uzadı (mış gibi göründü ya da artık siz anlarsınız beni 😄 ) o yüzden boynuna ulaşabildi.

Su Nefesi'nde görmediği tek şey 11. Form o da Giyuu icat ettiği için ve ofansif bir şey değil.

Ondan sonra daha 17 panel tanjiro vs akaza devam ediyor. Ancak 149. sayının son panelinde Giyu gelip, yardım ediyor. Giyu'nun 2. yardımı bu.
3. yardımı. 1, 2, o da 3. (link yine)

Ve Giyuu off-panel sonrası Mark açıyor. Mark öncesine kadar kesinlikle Tanjiro daha ağır basan kişi dövüşte, açık ara.
Tanjiro'nun Kesici İzi aktif ve Giyuu öteye şutlanana kadar bir bölümde iki kere kurtarıyor adam çocuğu.

Ayrıca bölümleri okuduysanız siz de görmüşsünüzdür hocam, Tanjiro'nun herhangi bir atağı bertaraf ettikten sonraki yüzü ya da savuşturduktan sonra düşe kalka dikilmesi vs. Giyuu'da hiç böyle tepkiler görmüyoruz. Tanjiro Akaza'yla isimli teknik (Güneş Nefesi vs Akaza'nın atağı) çarpıştırıyor ve geri itiliyor yine. 148'de yalnız kaldıklarında görünüyor ve 149'da da atak çarpıştırıp kan tükürüyor ve düşe kalka ataktan kaçıyor vs.

Ve Akaza tam öldürücü atağı yapacak iken, Tanjiro onu kurtarıyor.
Burası da doğru ama bir şeyi belirtmek istiyorum, Tanjiro Saydam Dünya açtığı için artık Pusula'yla sezilebilecek bir durumda değil. Akaza dolayısıyla öngöremiyor Tanjiro'yu Giyuu'ya yapabildiği gibi ve neyin değiştiğini de çözemiyor.

Nitekim, 10 kere kurtarılan bir Tanjiro yok 3 kere oluyor ve bunlardan birinden kendisi de kurtuluyor gibiydi zaten. Öte yandan 2 kere de Tanjiro Giyu'yu kurtarıyor ki bunlardan birinde Giyu'nun kılıcı bile yoktu %100 ölüm idi artık.
5 kere oluyor. O yukarıda bahsi geçen 3'ten sonra iki kere de baygın Tanjiro'yu koruyor Giyuu, hem de Son Form Yıkıcı Ölüm'den yaralandıktan sonra. 1, 2

Giyu'nun off panel dövüşü kadar Tanjiro'nun da var. İkisi de Akaza ile benzer sürelerde 1 v 1 atmak zorunda kaldılar.
148'in sonunda 1 atak çarpıştırıp sonra konuşuyorlar. Sonraki bölüme kayıyor bu konuşma ve ilk çeyrek boyunca aksiyon yok. Aynı bölümün sonunda Giyuu Tanjiro'yu kurtarıyor.

Ona kıyasla 149'un sonundan 152'nin ortasında Tanjiro Saydam Dünya'yla gelene kadar Giyuu dövüşte ve hatta kırıldıktan sonra bile dövüşte.

Tanjiro toplasan 1 bölüm savaşmış belki, Giyuu 3 bölümlük anımsama sahneleri boyunca mücadele ediyor. Öncesini söylemiyorum bile. Pusulayı açar açmaz Giyuu vs Akaza'ya evrildi hikaye.

Tanjiro 1 v 1 'nin sonunda hala bir kılıca sahip iken, Giyu değildi, onu da eklemek isterim.
O da Giyuu sayesinde, onu da ben eklemek isterim. 😄
0149-016.png
0149-018.png
0149-019.png
Tanjiro Giyuu için aynı performansı sergileyemiyor ama. 😄 Hem de Saydam Dünya'yı açmış olmasına rağmen. 1, 2 Aynı sfx. (Gwooo)

Dostum tekmeden önce Akaza Gİyu'ya isimli tek bir atak atıyor zaten xD Tekmeye kadar, Tanjiro' da hiç darbe almamıştı o mantık ile.
Doğru. 😄 İkinci cümle yanlış ama. Tanjiro yine kanıyordu Akaza'nın tekmesinden ve Giyuu sayesinde ölmedi.

Sadece Tanjiro için %100 öldürülmeli gibi bir güdüye sahipti.
Giyuu'yu en son atağını durdurmasından çok etkilendiği için ve artık yaralı olduğu için davet etti. Tanjiro'yu da içgüdüsel olarak nefret ettiği için öldürmek istiyordu.

Dostum Muzan karşısına Obanai ve Mitsuri hariç sakatlık olmadan çıkan olmadı ki.
Belki de en ağır hasarlı Giyuu'ydu. Kale'de savaştığı Üst Ay'la bu kadar uzun solo dövüş atan başka hiçbir Hashira yok. Bu kadar atak yiyen de kimse yoktu. İç hasar raporumuz yok diye belli olmuyor ama Giyuu diğerleri gibi kesici alet kullanan biriyle değil çıplak elli biriyle dövüştü. Sırf ilk yediği tekmeden bile birkaç kırık kaburgası olabilir.

Tanjiro, Gyutaro karşısına bilmem kaç kırık kemik, 2 kırık parmak ile gene iş gördü. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Sanemi'nin de iki parmağı eksikti. Felçli elle kırık/kesik parmak bir değil.

Giyuu'ya dönük saldırmıyor. Adam Tanjiro öldü sanıyor zaten, tek rakibi Giyuu ama ne zaman Tanjiro çıkagelse onu her daim önceliğine aldı.
Hocam adam saldırıya başlarken direk Giyuu'ya dönük. Tanjiro atak sırasına Saydam Dünya'yla onlara bakarken de birbirlerine karşılar. Her açıdan, Akaza Giyuu'ya dönük.

Tanjiro Giyuu'nun Akaza'yı meşgul etmesinden yararlanıp sürpriz atak yaptığı için ona dönüyordu. Tanjiro ikilinin daha güçlüsü olsa ya da hiç değilse Giyuu'ya denk olsa 3 bölüm savaşıp adamı meşgul eden ya da dövüşün başından beri kurtaran Giyuu olmazdı. Tanjiro adamı sadece dövüşün sonunda yaralı ve yorgun haldeyken yeni power-up alınca kurtardı. Giyuu'nun üstünlüğü çok net Saydam Dünya'ya kadar.

Giyuu Mark açana kadar Tanjiro vs Akaza dövüşü var bildiğin.
Yani bölümleri koydum oraya. Akaza ciddileşip Pusula açtıktan sonra kim ne kadar dövüştü orada var.

Giyuu'nun taşıdığı bir Tanjiro yok bence, Tanjiro da onu bir o kadar taşıyor,
Taşımadan kasıt dövüşü bitirmesiyse okey öteki türlü fikrim belli zaten. 😄

Giyu, Akaza'ya adam akıllı hiç bir hasar veremiyor. Tanjiro teketek iken bile daha derin kesik atıyor boynuna.
Kesici İzi'ni uyandırınca en az öyle bir tane yara veriyor. Ve Tanjiro'nunki sürpriz faktörü. Tekniğin illüzyon efekti vermesi sayesinde. Giyuu düz kılıç savurarak yapıyor.

Abi adam 2 kere kesiliyor gövdesinden ve 2 parmağını kaybediyor. Zımbalayıp devam edebiliyor olması hasarın az olmasından ziyade biraz da Saneminin özel durumu ile de alakalı.
O yüzden acı toleransından bahsettim. Tabii ki ciddi bir yara yanlış anlaşılmasın ama adamın iç organları hala sağlam, dışarı dökülmesinler diye yarayı dikiyor sadece.

Muichiro'nun o kadar aşağıda olması bir crime bence xD
Valla çok potensiyeli yüksek bir çocuk ama hem çok genç hem de bütün özelliklerini sağlıklı bir şekilde aynı anda kullandığını hiç görmedik. O yüzden bu biraz Kesici İzi Muichirou gibi bir şey oldu. Saydam Dünya + Kızıl Kılıç da eklersek daha yüksek olur ama spekülasyona giriyor biraz.

Benim için de en kötü 5 zaten çok fark yok ben en güçlü Hashira ya da top 3 falan diyenlere uyuz oluyorum sırf film etkisiyle.
Bir sıra için başlamadı münazara ya. 😄 Sadece birkaç görüşünüze katılmamıştım. Bence de ilk 3'e girmez Giyuu. En az 4 dedim de biraz da maks 4 gibi bir durum var. Gyomei, Sanemi, Obanai falan daha iyi featlere sahip.