Akaza'yı bitirmiş olabilir, kesinlikle önemli bir iş yaptı orası da doğru ama Giyuu 10 kere bıçak sırtından almasaydı kendisini ya da Akaza'yla 1v1 atıp Tanjiro'ya inceleme ve düşünme fırsatı vermeseydi, Tanjiro'nun eline hiç böyle bir fırsat geçmeyecekti.
Akaza'yı tek alırdı diyen yok zaten. Ancak Giyuu, Tengen ve Shinobu hariç diğer Hashiraların yapabileceği şey dışında bir şey yapmadı dediğim o.
Bak senin için üşenmeyip sayı sayı baktım. 146. Sayıda Akaza bizimkilerin önüne dalıyor. 147 de Akaza vs Tanjiro oluyor ve Akaza'nın yumruğundan sıyrılıp onun kolunu kesiyor hatta Giyu'da şok oluyor.
Sonra Tanjiro düşünürken Akaza, yumruğunun tersini sallıyor ve tam yanağına temas etmek üzere iken Hinomi Kagura ile Tanjiro, Akaza'nın arkasına geçiyor. Ve o sırada kafasını kesiyor , bak çoktan 2 taraf atak takas ettiler, Giyu hala izlemede.
Sonra Giyuu şok olup, Hashira seviyesinde kabiliyeti var vs diyor. Sonra da Akaza, Kyorjuro'nun sözlerinin doğruluğuna şahit oldum ve sana saygı duyuyorum sen zayıf değilsin diyor Tanjiroya ve Compass Needle açıyor yani Tanjiro'ya karşı Compass Needle gereği duyuyor, daha Giyu hiç girmemişken ve arkasında bir Hashira dururken tüm dikkatini Tanjiro'ya veriyor.
Compass Needle sonrası Giyu dalıyor. Sonra Tanjiro dalıyor, Akaza arkasına geçiyor ve Tanjiro gene Hinomi Kagura ile savuşturmaya çalışırken, savuşturmasına gerek kalmadan Giyu araya dalıp kolu kesiyor. Giyu'nun Tanjiro'yu ilk kurtarışı ancak net bilmiyoruz Tanjiro oradan çıkar mıydı çıkmaz mıydı?
Sonra Giyu dalıyor, ardından Tanjiro dalıyor (Sayı 148) Tanjiro'yu arka tekme ile uzaklaştırıyor, Giyu ile isimsiz ataklar takaslıyor. Sonra Akaza isimli tekme atağı ile Giyu'yu dövüş sahasından uçuruyor ve Tanjiro ile Akaza başbaşa kalıyor.
Sonra Tanjiro ile iki isimli atak takaslıyor. Sonra 149. Sayıda Tanjiro ona ustasını hatırlatıyor ve sinirlenip, dikkati dağılan Akaza tam öldürme isteği ile dalıyor artık, bir kaç isimli atak daha takaslıyorlar. Hatta tek başına kafasını kesmeye de çok yaklaşıyor.
Ondan sonra daha 17 panel tanjiro vs akaza devam ediyor. Ancak 149. sayının son panelinde Giyu gelip, yardım ediyor. Giyu'nun 2. yardımı bu.
Ve Giyuu off-panel sonrası Mark açıyor. Mark öncesine kadar kesinlikle Tanjiro daha ağır basan kişi dövüşte, açık ara.
Sonra Giyuu bir kol kesme ve boynunda derin olmayan bir kesik hariç Akaza'ya bir darbe indiremiyor, Hatta Tanjiro bile, Akaza, Giyu'nun artırılmış hızına çok çabuk adapte oldu diyor. Sonra Tanjiro bir şeyler düşünüp arkadan saldırmak istiyor, Akaza, Tanjiro'nun kılıcını tutuyor, arkasına dönüp bakıyor, Tanjiro ile konuşuyor sonra da bedenin açıkta diyip Tanjiro'ya saldırıyor. Marklı Giyuu boşta o sıra, Tanjiro ataktan kendisi sıyrılıyor.
Tam o sırada Transparan dünya açmış zaten, malum flashback'i görüyoruz vs. Sonrasında 152. sayıya geliyoruz.
152. sayıda tamamıyla tek taraflı bir Giyu vs Akaza var yani Marklı Haliyle ve Giyuu'nun kılıcı dahi kırılıyor , Rengoku'dan çok farklı bir şey çıkarmıyor. Ve Akaza tam öldürücü atağı yapacak iken, Tanjiro onu kurtarıyor.
Sonra Akaza, "Vücudumdaki her bir lif ve hücre bu çocuğu öldürmemi söylüyor" deyip tüm dikkatini Tanjiro'ya veriyor, bu açıktan faydalanmak isteyen Giyuu, Akaza'nın atağından feci yaralanıyor. Dead Calm ile bile engelleyemiyor, O isimli atağı. Sonra Gİyu'ya Kyojuro ve Tanjiro gibi ölme diyor, Tanjiro'nun hala ayakta olduğunun farkında olmadığını görüyoruz. Ve sonra malum olay olup, İşi bitiriyor .Akaza evrim geçirme arefesinde, Tanjiro'ya saldırıyor ilk ataktan sıyrılıyor sonraki atak ile duvara sokuyor Tanjiro'yu o sırada Giyuu yanıt veremiyor, ancak ve ancak Tanjiro'nun üzerine yürürken araya Gİyu giriyor, ve önce beni öldürmen gerekir dedikten sonra zaten malum flashback ile Akaza koyveriyor.
Nitekim, 10 kere kurtarılan bir Tanjiro yok 3 kere oluyor ve bunlardan birinden kendisi de kurtuluyor gibiydi zaten. Öte yandan 2 kere de Tanjiro Giyu'yu kurtarıyor ki bunlardan birinde Giyu'nun kılıcı bile yoktu %100 ölüm idi artık.
Giyu'nun off panel dövüşü kadar Tanjiro'nun da var. İkisi de Akaza ile benzer sürelerde 1 v 1 atmak zorunda kaldılar. Tanjiro 1 v 1 'nin sonunda hala bir kılıca sahip iken, Giyu değildi, onu da eklemek isterim.
Ayrıca tekme stiline geçene kadar Giyuu Akaza'dan sıfır darbe aldı.
Dostum tekmeden önce Akaza Gİyu'ya isimli tek bir atak atıyor zaten xD Tekmeye kadar, Tanjiro' da hiç darbe almamıştı o mantık ile.
Eğlencesine dövüşüp tarafına çekmeye çalışmıyor burada. Öldürme odaklı savaşıyor.
Giyuu'yu da tarafına çekmek istedi zaten. Sadece Tanjiro için %100 öldürülmeli gibi bir güdüye sahipti. Giyuu konusunda Rengoku'ya karşı olduğundan çok çok daha ciddi değildi.
Dostum Muzan karşısına Obanai ve Mitsuri hariç sakatlık olmadan çıkan olmadı ki. Tanjiro, Gyutaro karşısına bilmem kaç kırık kemik, 2 kırık parmak ile gene iş gördü. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Giyuu'ya dönük saldırıyor.
Giyuu'ya dönük saldırmıyor. Adam Tanjiro öldü sanıyor zaten, tek rakibi Giyuu ama ne zaman Tanjiro çıkagelse onu her daim önceliğine aldı.
Giyuu'nun yarısı kadar bile darbe almadı veya dövüşmedi, ona rağmen.
Giyuu'nun yarısı kadar darbe almadı demek doğru değil ama bir nebze anlarım ama yarısı kadar dövüşmedi asla diyemeyiz. Giyuu Mark açana kadar Tanjiro vs Akaza dövüşü var bildiğin.
Nitekim 3. Sıra'ya karşı taşıması gereken bir takım arkadaşıyla savaşması bile ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.
Giyuu'nun taşıdığı bir Tanjiro yok bence, Tanjiro da onu bir o kadar taşıyor, hatta Akaza'ya karşı avantaj sahibi olan Tanjiro olduğu için aslında dövüşün gidişatını o belirliyor. Giyu, Akaza'ya adam akıllı hiç bir hasar veremiyor. Tanjiro teketek iken bile daha derin kesik atıyor boynuna.
Sanemi'nin aldığı en büyük hasar gövdesine bir kesikti ama iç organlarına bile varmamıştı. Zımbalayıp devam etti.
Abi adam 2 kere kesiliyor gövdesinden ve 2 parmağını kaybediyor. Zımbalayıp devam edebiliyor olması hasarın az olmasından ziyade biraz da Saneminin özel durumu ile de alakalı.
Böyle olabilir benim şu anki liste.
Muichiro'nun o kadar aşağıda olması bir crime bence xD
Bence Giyuu en kötü 4. olabilir.
Benim için de en kötü 5 zaten çok fark yok ben en güçlü Hashira ya da top 3 falan diyenlere uyuz oluyorum sırf film etkisiyle. Manga da herhangi kalburüstü bir Hashira'nın yapamayacağı bir şey yapmıyor çünkü yani Muichiro ya da Obanai olsa da benzer bir durum olacaktı zaten. Giyu'nun en sıkıntı yanı, gönülsüz dövüşen biri olması ve su hashirası olması sebebiyle bitiriciliği sıkıntılı biraz. Yetenek ve sezgi bakımından çok çok iyi bir isim ancak bitiricilik Top 5 deki en zayıf büyük ihtimalle.