Alper Çağlar'ın yönetmenliğini yaptığı o beklenen Göktürk filminin ilk teaser'ı en sonunda yayınlandı. Şimdi olay biraz karışık ama güzel: Bu bir üçleme olacak ve ilk film o kadar uzunmuş ki tamamı sinema salonlarına sığmamış. Bu yüzden ilk filmi ikiye bölmüşler; bir kısmı HBO Max'te (hani BluTV'ydi ya, HBO Max satın aldığı için artık oraya bağlı) yayınlanacak, kalanı da sinemalarda gösterilecek.
HBO Max'teki yetkililer de "Eğer izlemeler bizi tatmin ederse 3 değil daha fazla bölüm olabilir, bütçeyi artırırız" demişler, yani resmen bize yeşil ışık yaktılar, top biraz da bizde.
Fragmana bakınca koreografiler cidden güzel duruyor; hani şu bizim yerli filmlerdeki bir yumruğun altı ayrı kameradan gösterildiği veya sürekli slow-motion giren ucuz dövüş sahnelerine pek benzemiyor, kaliteli bir şeye benziyor. Tabii ne kadarı filmin geneline yayılmış göreceğiz ama hafif bir "Yüzüklerin Efendisi" havası yakalamak mümkün.
Açıkçası ben heyecanlandım. Elbette bir film "ilk" diye, ülkemizden çıkıyor diye eleştiriye kapalı değil, gayet de eleştirilecek ama ilk olması benim için özel; çünkü buradan gelecek başarı bu tarz filmlerin sayısını artırabilir.
Ek olarak, filmin %98 kadarı Türkiye'de, çok az bir kısmı Kazakistan'da falan çekilmiş. Filmde asıl düşman da Bumin Kağan'ın mücadelesini verdiği Avarlar olacakmış; ama Batı (Türk) Avarları değil, daha çok hanedanı Moğol olan, tebaası da Moğol ağırlıklı olan Avarlar.
Valla ben bayağı meraklandım, bakalım ne çıkacak.
Bu arada @Nabu nun favori eleştirmeni Taha Ulukaya (
Ha bir de Yapay Zeka yazmadı Ulen Ben yazdım