R1
Ao'nun pek kombat feat'i yok tüm gösterimleri sensör becerileri üzerine idi. Ve savaşta aktif yer almadı. Öte yandan Hinata aktif savaşta yer aldı onlarca Zetsu kesti, ve gene bir o kadar juubi minyonu kesti ve hem aslan eller hem de 32 vuruş tekniklerini yapabiliyor. Tek eksiği Kaiten... Ao, kage koruması olduğuna göre elbette tek becerisi sensör olmak değildir fakat bu kadar feat eksiği ile emin olamıyorum. Zira Mei'nin kombat ağırlıklı olan koruması Chojuro bile Konoha 11'i üyelerinden çok da üstün biri değildi. Ancak Ao, byakugan'ı savaşta bir hyuuga klanı üyesini yenerek aldığını da söyledi. Fakat o üye Hinata kadar becerikli miydi ?
Berabere diyeceğim.
Inoichi büyük ihtimalle Ino'dan çok daha iyi bir sensör çok daha iyi bir shintenshin kullanıcısı ve fiziksel becerileri de daha üstündür. Bu sebeple Inoichi demek istiyorum. Ancak Inoichi ağdan nasıl kurtulacak ki ? Yine de Inoichi kadar itibarlı ve tecrübeli bir ninjanın, Kidomaru'ya gideceğini düşün(e)müyorum. Inoichi alır.
Haku, Lee kapıları açmadan buz domunu açabilirse büyük ihhtimalle en az Lee kadar hızlı olacak ve iğneleri ile Lee'yi felç edebilir. Fakat Haku tüm bunları yapana kadar Lee büyük ihtimalle onu yere serer.
Lee diyorum.
Gaara alır.
Shikamaru, Sakura kadar gözlem ve kaçınma yetenekleri güçlü birini yakalasa bile (bu kız Sasorinin atak dokusunu çözebilmiş biri) . Sakura kadar güçlü birini kontrol edebilir mi ? Hidan ve Kakuzu'yu edememişti ve Sakura fiziki olarak büyük ihtimal bunlardan (en azından Hidan'dan) güçlü. Shikamaru gölgelerle delik deşik etse Sakura iyileşebilir.
Ve Katsuyu'nun %0.25'ini çağırsa bile bu Shikamaru'yu öldürür

Bu eşleşmeden emin olamadım. Sakura'nın tek bir yumruğa ihtiyacı var.
Sakura diyeceğim.
Neji alır, kolay olmaz elbet ancak 13-14 yaş Neji, 13 yaş Kakashi'nin yapabildiği hemen hemen her şey + fazlası.
R2
Hinata alır.
Haku alır gibi. Ao daha prestijli ve byakugan ile Haku'yu takip etmek çok çok zor olmayacaktır ancak dediğim gibi Ao'da hiç kombat gösterimi yok. Haku çok teknik kalıyor Ao'ya göre.
Gaara öylece dikilip poz vermeye bayıldığı için Inoichi maç başlar başlamaz teki atar bence.
Inoichi diyorum.
Dövüş şartları ölümüne olsa Sakura derdim ancak nakavt etmek de sayılabileceğinden
Lee sanırım alır.
Neji büyük ihtimalle.
Zor maç, o yıllardaki Kakashi'nin biraz kibirli ve düşünmeden dalan bir velet olduğunu görmüştük böyle bir şeyi Shikamaru gibi birine yapmak ölüm demek. Ancak Kakashi, Shikamaru için çok hızlı. Sanırım ben yine de
Shikamaru diyeceğim.
R3
Hinata bence, Haku'ya ters bir rakip. Haku daha becerikli ve ölümcül olsa da yetkin bir byakugan ve juken dövüşçüsü her zaman Haku'ya üstün gelir bence.
Gaara. (yazık Kidomaru'ya)
Genjutsu ve byakugan faktörü ile Ao sanırım Sakura'nun gücünden uzak durabilir ancak karşılığında ne yapabiliyor hiç bilmiyoruz.
Berabere diyorum.
Neji alır. Sintenshin ateşlenmeden önce çakra değişimlerini görebileceği için isabet etmesi imkansız. 128 vuruşla Inoichi'nin içi dışına çıkar.
Sharingan sonrası Kakashi olsa belki derdim ancak önceki Kakashi, Lee'yi göremez.
Lee alır gibi.
Shikamaru alır.
R4
Açıkçası Aslan Eller, gelen kum ataklarını dağıtabilir ve Gaara, Hinata'yı sararsa çakrasını dışarı çıkartıp bundan kurtulabilir (Kidomaru'nun ağına NEji'nin yaptığı gibi) .. Hakke Kuousho ile kumu itebilir). Lee ya da Neji kadar hızlı olmasa da Byakugan ile her yönden gelen atakları yavaş çekimde okuyabilir.Yine de Kum zırhını ve mutlak defansı neyle aşacak ? Kaiten de yok. Sanırım
Gaara alır gibi.
Haku.
Neji (canon gerçek)
Kakashi
Inoichi
Rock Lee
R5
zor da olsa Hinata.
Neji, sasukeden iyi dojutsusu, lee'den iyi taijutsusu, gaara'dan iyi defansı var denildi. Gaara'ya (bu versiyonuna) pek şans vermiyorum.
Haku'yu daha soğukkanlı ve teknik buluyorum. Ama iki türlü de gidebilir. Az farkla Haku.
Gölgeler, ağdan kurtulmasına yardım eder ancak 128 vuruşu tanklayan altın kabuk zırhına gölgeler bir şey yapamaz. Ayrıca Kidomaru bir kez pozisyonunu aldı mı tüm o ağlar ve örümcekler ... Çok fazla.. Kidomaru alır.
Shizune (kolay olmaz.)
Rock Lee, Gaara gibi yerinde duran bir hedef değil. Shintenshinlenmesi çok zor ve kapılar bir kez devreye girerse. Inoichi'nin tüm sensör becerisine rağmen Inoichi ne yapabilir bilmiyorum. Lee galiba.
R6
Neji 128 > 32 ve Kaiten > 0 Kaiten
Chidori, dayanıklılık ve gücü bypass ettiğinden sanırım
Kakashi
İlk vuran alır ve Gaara sabit duran olduğundan Shikamaru yakalar ancak sorun şu Gaara'yı yakalasa bile bitirici vuruşu annesinin çakrası engellemeye devam edecektir ve Shukaku'dan gelen güçle, Shikamaru'nun bağını koparabilir. Sanırım
Gaara diyorum.
Haku
Kidomaru, altın zırhı ile Lee'nin darbelerine dayanabilir ve tek bir ağ ile Lee'nin işi biter.
Inoichi.
R7
Sharingan'lı olsa Kakashi derdim. Ancak Kakashi, Minato olmasa sıradan bir Jonin'e bile ölecekti çünkü etrafını okuyamıyordu Chidori ile. Hinata gibi bir byakugan ustası Kakashi'nin hamlelerini yarım saat önceden görecektir. 32 vuruş ile gebertir.
Hinata diyorum.
Zor da olsa
Neji.
Sakura gibi
Gaara (canon gerçek)
Inoichi
Kidomaru en dahi byakugan kullanıcısını ölümün kıyısına getirdi. Ao ne yapabilir ki daha fazla ?
Kidomaru diyorum.
R8
İlk vuran kazanır durumu.
Berabere diyorum.
Kakashi
Neji.
Inoichi gibi
Gaara
Açık alanda Haku, Gerilla savaşında ise Kidomaru. Savaş alanında hem ağaçlık alan var hem de su kaynağı var. Zor karar. Haku tek elle mühür yapabildiği için ağlardan belki kurtulabilir. Ancak Kidomaru'nun lanetli mühür formundaki atak gücü aşırı fazla.
Kidomaru diyeceğim. Ama Haku'nun da şansı yüksek.
R9
Hinata
Rock Lee
Inoichi
Neji sanırım.
Eğer Kidomaru zamanında keskin nişancı pozisyonu alamazsa Sakura yerde onu dümdüz eder. Ancak Kidomaru mesafeyi korursa Byakugansız Sakura hangi atağın nereden geleceğini bilemez bir halde ne yapabilir ki ? Ufak bir katsuyu çağırırsa belki biraz şansı artar. Yine de bu ikili için
berabere diyorum.
Gaara
R10
Hinata gibi
Inoichi
Sensör çakra + Byakugan ile gölgelere yakalanması çok zor.
Ao diyorum.
Kidomaru
Neji (zor maç)
Gaara (ancak zor olur çünkü Sakura çok güçlü)
R11
Hinata
Sensör Çakra + Byakugan, Rock Lee'yi takip etmek için yeterli olacak mı ? Olabilirse Ao alır. Her standart kirigakure ninjası gibi bir de kirigakure no jutsu yapsa. SAnırım
Ao bunu alır.
Kidomaru
Buz domuna kadar Shikamaru aldı, aldı alamazsa ondan sonra yapabileceği hiç bir şey yok.
Haku diyorum.
Gaara
Genin Naruto, Kyuubi çakrası saldığında dev yılanları tutuyordu,Haku'nun buz domunu parçalıyordu. Ve Neji, Kaiten'i ile Naruto'nun daha fazla kyuubi çakrası salarken attığı yumruğu tankladı. Bu nokta da Sakura'nın saf gücünün çok matah bir yanını göremiyorum. Üstelik 128 vuruşa karşı bir çaresi yok. Tenketsu noktaları tıkanırsa en iyi özelliği çakra kontrolü olan Sakura işlevsiz kalır.
Neji diyorum (kolay olmaz).