Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Okuma Grubu

Valla şu son podcast olayından sonra bir daha forumda aktif etkinlik yapmam tövbe diyordum fakat bu sefer teklif kullanıcımızdan gelince bir tuhaf oldu. hadi ben de varım.

Yalnız benim bir tavsiyem var ingilizcenizi geliştirmek için

2 Türkçe ÇR okunacaksa 1 tane de ingilizce okunacak gibi.Size de uyarsa bir nevi challenge.Ben de yardımcı olurum

İlk hikaye olarak Wonder Woman New52 serisinin ilk 23 sayısını seçtim.

Link bu;

http://cizgiromanvekitap.blogspot.com/2012/04/wonder-woman-new-52.html?m=1

Sayfanın en altında 1. Sayı var.Aşaģidan yukarı sırayla indirip okuyabilirz.
12. Sayıdan sonra 0. Sayı var okurken buna dikkat.
23. Sayı 3 kısımdan oluşuyor.23, 23.1, 23.2 şeklinde.Yanlış hatırlamıyosam ilk hikayenin sonu 23.2 olmalı.Buraya kadar okuyacaz.

Yalnız benim bir tavsiyem var ingilizcenizi geliştirmek için

2 Türkçe ÇR okunacaksa 1 tane de ingilizce okunacak gibi.Size de uyarsa bir nevi challenge.Ben de yardımcı olurum
Ingilizce Çr okumayi pek sevmesem de benim için fark etmez.Dıger arkadaşlar icin de sıkıntı olmazsa, belki oran olarak 2 ye 1 olmazsa da arada bir ingilizce okuyabiliriz.

bende katılmak isterim ama ingilizce pek yok bende
Önemli değil Türkcelere katılırsın.

Teşekkür ederim, doğru yerden indirmişim, şimdilik iki bölüm okudum da çok karışık gibi, olaydan olaya şak diye atlıyorlar.

@Shrimp
Hocam sıradaki durak?

Ek: Eğer öneri yapabiliyorsak içinde Constantine, Zatanna, Etrigan ve ya Trigon'un geçtiği büyülü alemden bir hikaye tercihim olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
10 bölüm kadar okudum, bildiğin Çin Manhuasından farkı yok sanki, olaylar kopuk, ne oluyor arkadaş demekten kendinizi alamıyorsunuz. Doğru düzgün bir şey anlamadım diyebilirim.

Zatanna(2010) diye geçiyor serinin ismi.Aşagı bıraktığım Türkçe linkte 12 sayı var.Biraz araştırdıgimda, readcomiconline sitesinde 16 sayısı olduğunu gördüm.Serinin detaylarını hiç bilmiyorum.Yani Canon hikaye mi değil mi,Canon ise hangi döneme ait falan bu tarz detaylarını bilmiyorum.12 sayıyi okuyalım ilk, sonra duruma göre devamına bakarız.

https://mobile.twitter.com/cizgitimarhane/status/1273178113099300864

Yukardaki linkteki mega linke tıklayıp, Zatanna kısmında hikaye bulunuyor.

Thor Ragnarok;Thor'un meshur hikayelerinden birisi.Aşagıdaki linkte ,Thor kısmına tıklayarak ulaşılabilir.
https://mega.nz/#F!xE4xRCjA!EZLGFgR4S6p_iG-rPByZOw

Bu iki hikayeyi seçtim.Okumayı bitirdiğimde konularını açarım.

Yani Canon hikaye mi değil mi,Canon ise hangi döneme ait falan bu tarz detaylarını bilmiyorum.
New 52 Öncesi ve canon denilebilir. Yalnız o seri biraz iptal edilmiş bir seri gibiydi. Yani tam bir sonu başı yok. Ancak çizimi hoş ve Zatanna adına ünlü sayılabilecek bir seri.

Çok yoğun bir sinav takvimini geride bırakabildim çok şükür.

@Rakatas hocam kusura bakma dedigim gibi aşırı yoğundum.Okumaya devam edeceğim.Sen de benimleysen hâla bu hafta baya bir hikaye okuyalım.Istek hikayelerim var mı yoksa ben mi seçeyim?

Ayrıca Zatanna konusu ayrıca açmıyorum.Zaten 2 kişi olduğumuzdan, hikaye hakkında yorumları buraya yapalım istersen.

Kısa bir şey seçin de biz de okuyalım ya, sınav haftasindayim öyle uzun gidemem.

Sen de benimleysen hâla bu hafta baya bir hikaye okuyalım.Istek hikayelerim var mı yoksa ben mi seçeyim?
Önümüzdeki 1 hafta da benim vize haftam. 1 hafta daha bekledikten sonra hafta 20 30 sayılık serileri okuyabiliriz bence. Hem ödül maiyetine olur.

@Shrimp
Ben bitirdim. Siz de bitirdiyseniz konu açılabilir bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
En çok Yeşil Fener hikayesini beğendim. Ama Hal Jordan'ı pek sevemedim. Biraz tiki çocuk gibi.

Süpermen Mevsimler de iyiydi onda da en çok babasının açısından olan hikayeyi sevdim. Clark'ı da çizimi biraz tuhaftı yazarın.

WW The Hiketeia ise önceden okuduğumuzdan iyiydi. Bunu hatırlayamadım. Okuyalı 1 hafta olmuş :D . Ama iyiydi yani.

Yeşil Fener'in büyük featleri olan hikayeleri olabilir.

Ben Silver Surfer okumaya başlamıştım. Norrin Rad olarak kendi gezegenini anlattığı ve Galactus ile tanıştığı. Daha başındayım o da olabilir.

Böyle kıtalar falan yok olsun işte. :rolleyes:

Teen Titans, Dick Grayson, Damian Wayne ve ya Jason Todd hikayeleri de olabilir.
Başkan sensin sen seç.

En çok Yeşil Fener hikayesini beğendim. Ama Hal Jordan'ı pek sevemedim. Biraz tiki çocuk gibi.
Evet hikaye oldukça akıci ve güzel.Ayrıca Hal Jordan'ın en önemli düşmanları ile ilk tanışmalarını da bu hikayede görüyorüz.Genel olarak oldukça iyi bir orijin.

Süpermen Mevsimler de iyiydi onda da en çok babasının açısından olan hikayeyi sevdim. Clark'ı da çizimi biraz tuhaftı yazarın.
Çizim ve aksiyon bakımından pek öne çıkmasada, benim açımdan en özel Superman hikayelerinden birisi.En yalın şekilde, Superman için en özel kişiler tarafından, onun betimlenmesi çok güzel.

Böyle kıtalar falan yok olsun işte. :rolleyes:
Çok yoğun oldugumdan sınavlar dersler falan henüz büyük eventlere başlayamadık.Birkac solo hikaye daha okuduktan sonra büyük eventlerden birini okuruz.

Teen Titans, Dick Grayson, Damian Wayne ve ya Jason Todd hikayeleri de olabilir.
Açıkcası Batfamily ve Teen Titans hakkında çok da bilgili sayılmam.Biraz araştırıp geri dönüş yaparım.

Şimdilik yine asağıdaki linkte bulabileceğimiz;
Green Lantern yeniden doğuş
Shazam New52
Aquman atlantis tahtı

Bu hikayeleri okuyalım.

mega.nz/#F!qQ8ywQZJ!n5c-bWV-yaJ7AHQ24JeaAw