Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Okuma Grubu

Hocam bende katılmak istiyorum. Fakat benim elimde çok az Türkçe çizgi roman var. Yani katılmak için Türkçe çevirili çizgi roman paylaşmak gerekiyor mu ?

@emir
Hazır arşivlerden okuyorduk zaten ama katılımın az olması ve bizim de ihmalkarlığımızdan suya düştü.
Bi yol bulunursa süreklilik için yapılabilir yeniden.

Gerekmiyor yani senin de paylaşman. Ama önerin varsa oluyordu.

@emir
Hazır arşivlerden okuyorduk zaten ama katılımın az olması ve bizim de ihmalkarlığımızdan suya düştü.
Bi yol bulunursa süreklilik için yapılabilir yeniden.

Gerekmiyor yani senin de paylaşman. Ama önerin varsa oluyordu.
Benim finaller dün bitti 1 ay bomboşum.Devam etmeyi düşünüyodum aslında.

Hocam bende katılmak istiyorum. Fakat benim elimde çok az Türkçe çizgi roman var. Yani katılmak için Türkçe çevirili çizgi roman paylaşmak gerekiyor mu ?
Bir şey paylaşmaya gerek yok.Ben link paylaşıyorum ve oradan indirip okuyoruz.

dün bitti 1 ay bomboşum
Benim de yapacak işim yok. Başlayalım o zaman yeniden.

şimdibir ay boş olcağımız kesin ya. Direk 1 ayı bölelim. Yoksa ben bitirdim sen bitirdin diye zaman harcıyoruz. Program yapalım. 1 aylık, 4 tane ve ya 6 tane, ne kadar okuyacaksak belirleyelim ve başlayalım diyorum.

@Homelander
@Rakatas

Bazı çizgi romanlar seçtim.Bu 1-1.5 aylık süreçte okumamız için.

Batman;
Year one
Dark knight returns
Batman R.I.P
Killing Joke
Arkham Aslyum

Bu Batman cizgi romanları Utkan abinin bana önerleri aynı zamanda.Okuma sıraları önemli ise @Nabu abi bize bilgi verir.

https://readcomiconline.li/Comic/Batman-Year-One
'Year One' ın Türkçesini bulamadım internette.

Dıgerleri için Link
https://mega.nz/#F!qQ8ywQZJ!n5c-bWV-yaJ7AHQ24JeaAw

Green Lantern yeniden doğuş
Shazam New52
Aquman atlantis tahtı
All star Superman
Superman Gizli köken.

Bunlar da yukarıdaki linkte.

Utkan abi, Trinity War/Forevil evil eventi için yukardaki Megalink teki sayılar yeterli mi? (üçlü savaş ve ebediyen kötü başlıkları altında) Ayrıca bu eventin öncesinde ve sonrasında okumamız gereken sayılar var mı?

Utkan abi, Trinity War/Forevil evil eventi için yukardaki Megalink teki sayılar yeterli mi? (üçlü savaş ve ebediyen kötü başlıkları altında) Ayrıca bu eventin öncesinde ve sonrasında okumamız gereken sayılar var mı?
Bence Trinity War ile vakit kaybetmeyin çünkü o hikaye New 52 lore serisi gibi aşırı New 52 özelinde bir şey pek geçerliliği yok.

Trinity War okuma sırası şu -> https://comicbookreadingorders.com/dc/events/trinity-war-reading-order/ (bu siteden faydalanın diye linkledim. işinizi kolaylar)

Öncesinde şart olmamak ile beraber Justice League Grid ve Justice League Most Dangerous (Trinity War öncesi New 52 Justice League eventleri yani) okunabilir.

Forever Evil ise çok fazla tie in olan bir eser takibi biraz zor. Gerçi siz Forever Evil olarak hazırlanmış hazır paketi okuyacaksınız sanırım o yüzden takip sorunu olmaz. Forever Evil öncesinde Trinity War okunsa yeter ancak illa çok detay istiyorsanız Justice League:Origin (İlk new52 adalet birliği hikayesi) ve Justice League: Most Dangerous'a bakabilirsiniz ancak şart değil.

Forever Evil sonrası ana event; "Justice League Injustice League" okunabilir. Ayrıca Forever Evil sonrası olanlar Titans, Justice League of America, Suicide Squad gibi diğer kahraman takımlarının serilerinde de etki ediyor. Onların serilerine de bakabilirsiniz ancak gene söylüyorum şart değil.

9k.png

Forever Evil sıkıştırılmış okuması bu (tie*in ler ile beraber)

Full tecrübeyi istersen bu -> https://comicbookreadingorders.com/dc/events/forever-evil-reading-order/

Yani o linkteki sanırım en ama en yalın hali. Yeterlidir büyük ihtimal ancak full değildir.

Year one
Dark knight returns
Batman R.I.P
Killing Joke
Arkham Aslyum
Year One -> Batman R.I.P-> Arkham Asylum -> Killing Joke -> TDKR

şeklinde tavsiye ederim.

@Shrimp

Nabu hocanın mesajından sonra değişiklik var mı okuyacaklarımızda yoksa üsttekilere devam mı?

@Shrimp

Nabu hocanın mesajından sonra değişiklik var mı okuyacaklarımızda yoksa üsttekilere devam mı?
Yukardaki mesajımdaki hikayeleri okuyalım.Sonra yukarıda paylaştığım linkteki üçlü savaş ve ebediyen kötü hikayelerini okuruz.Bağlantılı eventler.

Utkan abinin söylediği hikayelerle ,Üçlü Savaş/Ebediyen Kötü hikayelerine tüm derinlikleriyle ve bakıs açısıyla hakim oluruz.Fakat oldukça zahmetli ve pek çoğunun türkçesi internette yok.Ayrıca çok da önemli hikayeler değilmiş genel lore açısından.O yüzden sadece paylaştıgım Megalinksteki sayılarını okuyalım Üclü savaş/Ebediyen Kötü hikayelerinin.llk okuduğum çizgi roman hikayeleri olduklarından benim için yerleri bir tık ayrı.

@Rakatas

Stajım sonunda bitti.Devam edecem okumaya.Sen de okuduysan yazayım sıradaki hikayeleri istersen.Ayrıca tartısabiliriz de.Özellikle Batman hikayeleri cok iyiydi.

Stajım sonunda bitti.Devam edecem okumaya.Sen de okuduysan yazayım sıradaki hikayeleri istersen.Ayrıca tartısabiliriz de.Özellikle Batman hikayeleri cok iyiydi.
Ben de sayenizde tekrar okumuş oldum :D Aralarında okumadığım bir tek Arkham Asylum vardı. Onu da okumuş oldum :D

Genel olarak tüm Batman çizgi romanları iyiydi aslında. Ama aralarında en iyisi kesinlikle TDKR idi.

Batman dışında ise All Star Superman mükemmeldi. Okuduğum en iyi Superman çizgi romanı olabilir.

Ama All Star Superman dışında olanları çok beğendiğimi söyleyemem. Hatta tamamını okuyamadım bile. Çok sıkıldım.

Nitekim, okurken keyifli vakit geçirdim :D

Batman dışında ise All Star Superman mükemmeldi. Okuduğum en iyi Superman çizgi romanı olabilir.
Benim de favori Superman hikayelerimden birisi.Animasyon filmi de var bu hikayenin ama açık ara çizgi romanı daha iyi.Superman'in gücunden ziyade diğer özellikleriyle de ön plana çıktığı, Superman diyince akıllara gelen "klişe Superman" tasvirini paramparça eden bir eser.

Ama All Star Superman dışında olanları çok beğendiğimi söyleyemem. Hatta tamamını okuyamadım bile. Çok sıkıldım.
Önerilere açığım.Hatta sen de belirleyebilirsin sıradaki hikayeleri.Illa Dc olmasına gerek de yok bu arada.

Ben de katılmaya devam ederim.
Ama fazla bölümlük olmasın mümkünse.
DC, Marvel farketmez.