Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@thanos

Superman'ın yok mu sanıyorsun o kadar dayanıklılığı ? :D

Thor bitti sıra Silver Surfer'de he :D

O dayanıklılık Thor'da da var Superman'de de

Moderatör tarafında düzenlendi:
@thanos

Burda konu o değil. SS galaktik mi peki ? Superman'ın dayanıklılık featini söylüyorum. Superman evrensel dayanıklılık feati oluyor onu kabul etmiyosun. Sonra gelip bana SS'in galaktik feati var diyosun. Superman'ın o evrensel,çoklu galaktiksel feati havaya karışıyor herhalde ?

Senin her zaman Superman'ı ezmeye çalıştığını söylüyorum ben (Kötü bir söz olarak algılama)

Superman'ın featlerini söyleyince biz suçlu oluyoruz. Geçen gün Thor multiversal adamı incitti WW'ye tek atar diyen sendin. Ben dedim mi sana Thor en az universal biz de konuşuyoruz diye ? :D

@thanos

Burda konu o değil. SS galaktik mi peki ? Superman'ın dayanıklılık featini söylüyorum. Superman evrensel dayanıklılık feati oluyor onu kabul etmiyosun. Sonra gelip bana SS'in galaktik feati var diyosun. Superman'ın o evrensel,çoklu galaktiksel feati havaya karışıyor herhalde ?

Senin her zaman Superman'ı ezmeye çalıştığını söylüyorum ben (Kötü bir söz olarak algılama)

Superman'ın featlerini söyleyince biz suçlu oluyoruz. Geçen gün Thor multiversal adamı incitti WW'ye tek atar diyen sendin. Ben dedim mi sana Thor en az universal biz de konuşuyoruz diye ? :D
Artık bu işler üzerine kafa yormak istemiyorum. Dc ve Marvel'i karşılaştırmayacam artık. Kusura bakma cevabım yok.

@Noralyma

Kerem bazen haklı dahi olsan aşırı baskı kurman diğerlerinin havasını bozabiliyor. Bunlar çok yakın karakterler biri bir diğeri için daha güçlü, daha dayanıklı dese bu tamamen hatalı olmaz (aşağılamadığı sürece) . Bazen ortak yol bulun, tatlıya bağlayın. Yoksa böyle milleti Superman'den nefret ettireceksin :D

@Nabu

Aşırı baskı kurmaya çalışmıyorum ama biz evrensel dayanıklılık feati var diyince yok sayıyor uçuk feati ele alıyorsunuz diyor. Ama kendisi de uçuk feat ele alıyor. Ben multiversal atak tankladı dedim diye bana Superman multiversaldı onu unuttum diyerek dalga geçiyor :D

Multiversal atak tanklamayı başkası yapınca sorun yok (Mesela Thor phoenix'in atağını tanklamışdı) Superman yapınca sorun oluyor. Ben nefret ettirecem de o da Supermanı bilmeyenlere Küçük Emrah gibi tanıtıyor :D

Neyse.

Superman yapınca sorun oluyor.
Superman maalesef biraz anlaşılmayan ve kıskanılan biri. Bunu burada olsa @ferio abi güzel anlatırdı.
Ama kendisi de uçuk feat ele alıyor
Ama kendisini o yanlış girişinden dolayı eleştirmiş ve hatasını düzeltmiştik zaten bunun daha da üstülenmesine gerek yok. İki tarafında fikrinin değişmeyeceği noktaya ulaşıldığında devam ettirmek iki tarafı da yorar diyorum ben.

@Nabu

Yok hocam ben Mikaboshi örneğni demiyorum. SS galaktik dayanıklılığı var diyor ve onu kanıtlayan feat sunuyor. Ben Superman’ın evrensel dayanıklılığı var diyip feat sunuyorum. Ama benimki uçuk feat oluyor onunki istikrarlı featmiş gibi davranıyor. Onunki de uçuk feat. Çok uçuk değil ama yine de uçuk feat.

Zaten bu konuyu tartışmaya devam etmeyecem ben.

@Nabu Hocam iki şirketin çizgiromanları arasında bariz güç farkı var. Artık karşılaştırmıycam bu ikisinin kahramanlarını. Ayrıca söylediklerimin arkasındayım Thor WW'a tek atabilir. SS neredeyse galaktik dayanıklılığa sahip. vsvs. Ama karşılaştırarak gelme bunlarla ilgili yorum yap @Noralyma

Hocam iki şirketin çizgiromanları arasında bariz güç farkı var. Artık karşılaştırmıycam bu ikisinin kahramanlarını. Ayrıca söylediklerimin arkasındayım Thor WW'a tek atabilir.
Bariz güç farkı var ama yakın karakterleri istikrarlı gösterimleri ile karşılaştırarak hala keyif alınabilir. Siz gençler çok acelecisiniz o kadar.

Thor, WW'ye tek atamaz (WW sabit ve habersizken gelip arkasından bir yerden en güçlü atağını atarsa o zaman belki) .

Merhabalar ben yeniyim. kahramanbaykus.com sitesindeki En güçlü DC karakterleri ve aynı şekilde En güçlü Marvel karakterlerine yorum yazdım. İsmim Ömer. DC için yazdığım yorumda Utkan Aktaş, ''Grant Morrison’ın tanrılığı kendi serileri için geçerli genel geçer DC için değil.'' demiş. Şuanlık DC'de Grant Morrison'un konsepti geçerli ve DC evreninin tanrısı Grant Morrisondur. En güçlü Marvel karakterlerine yazdığım iki tane soruyu tekrar sormak istiyorum. Neden Fulcrum ikinci? Hotu neden listede var? Benim bildiğim kadarıyla Hotu non canon (geçersiz evren). Eternals vol.4 de bir Celestial mutasyona uğrayıp kendi duygu ve iradesine sahip olmuştur. Ve Fulcrum o Celestial’e ”artık bana denksin” diyor çizgi romanda. Yani Fulcrum sanırım eski mutasyona uğramış bir Celestial. Jack Kirby'i temsil ettiğini zannetmiyorum. Çünkü Jack Kirby direkt olarak Fantastic Four'da gözüküyor. 2. Fantastic Four'da gözüken The God yani Jack Kirby olmalıydı bence.

Ekli dosyalar

• 4680003-2+grant+morrison.jpg
    4680003-2+grant+morrison.jpg
    604.6 KB · Görüntüleme: 240
@omerbzkrt
Ben sadece fulcrum ile ilgili kısma cevap vereyim gerisini nabu hocamız verir. Fulcrum eski mutasyona uğramış bir Celestial olamaz çünkü Celestiallerin yaratıcısı fulcrum. Hangi Celestial fulcrum ile güçlü olmuş bilmiyorum zaten hiç bir kaynakta da bunla ilgili bilgi görmedim ben. Fulcrum'un jack kirby'i temsil ettiği çoğu okuyucu tarafından kabul edilmiştir aynı zamanda marvel wikiye de bakarsanız fulcrum'un takma adına jack koymuşlar.

@father

Dediği gibi Fulcrum mutasyona uğramış bir Celestial olabilir. Celestiallerin başı da olabilir o yüzden Celestials ona hizmet ediyordur büyük ihtimalle. Yani kralları olduğu için. Jack Kirby'i temsil eden kişinin The God olduğunu düşünüyorum ben de. Uzun zamandır aklımdaydı da söylemeyi unutmuştum :D

@Noralyma
Olması imkansız çünkü Celestialleri yaratan fulcrum yani bu durumda kendini de yaratması lazım o da biraz saçma olur :) Fulcrum'un jack kırby'i temsil ettiği her kez tarafından kabul görmüş bir şeydir. Bunu kabul etmemek benim burda Toaa stan lee'yi temsil etmiyor demem gibi bir şey olur :D

@father
Belki kendisi tek Celestial'di sonra mutasyona uğrayınca Celestial oldu ? Bilemeyiz. Herkes tarafından kabul görülmedi hocam kabul etmeyen bir sürü insan gördüğümü hatırlıyorum ben. Yabancı sitelerde olsun Instagramda ki geek sayfaları olsun vs. vs.

Jack Kirby'i temsil eden The God adlı karakter olabilir belki.

@Noralyma
Bir kez en güçlü Celestial Oaa olarak geçiyor (marvelin tanrısı olan oaa değil ) yani öbür türlü fulcrum Celestial olsa Celestial liderleri Oaa fulcrumdan güçlü olur. öyle bakarsak Hulk'un süperman'i alacağını söyliyen kesim de var ? Herkes derken ben çoğunluktan bahsediyorum ve çoğunlukta fulcrum'un jack kırby'i temsil ettiğini söylüyor. The god dediğin karaktere baktımda bir sürü karakter çıktı hangisinden bahsediyorsunuz ?

@omerbzkrt
Fantastik Dörtlüde Jack Kirby şeklinde gözüken the God karakteri için genel kanı One Above All'ın kendisi olduğu yönünde keza Fulcrum'un kendisi de One Above All'ın muhtemel başka bir sureti.