Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@father

Ayıp ediyosunuz hocam

İnsan suretine bürünmüş hali galiba :D
[img='http://berkeleyplacecomics.files.wordpress.com/2013/03/img_2462.jpg?resize=570%2C550',left][/img]

@Noralyma
Ayıp ediyorsunuz dediniz de ondan söyledim. Bu arada attığınız fotoğraftaki Toaa oluyor dh Toaa'nın gözükdüğü yerleri paylaşan bir konu vardı orda bu fotoğrafı da görmüştüm :)

@Noralyma
Evet hatta fulcrum oaa olabilir diyen kesim de çok fazla ama artık farklı bir birey gibiler birisi barda çalışıyor diğeri hiç bir şey yapmıyor :D O yüzden ben aynı kişi olduklarını sanmıyorum :D

The God'un tipi Jack Kirby'nin aynısı :D
[img='https://www.alexrossart.com/thumbnail.asp?file=assets/images/Kirby100.jpg&maxx=300&maxy=0',left][/img][img='https://static.comicvine.com/uploads/scale_medium/1/17892/432124-Jack_Kirby01.jpg',left][/img]

@Noralyma
Tiple olucak işler değil bunlar stan lee'nin yaşlılığına bakarsak Oaa ile alakası yok denilebilir :D

oaa.jpg toaa.jpg

Birisi stan lee diğeri de Toaa'nın insan suretine bürünmüş hali aralarında baya fark var gibi geldi :D @Noralyma

TOAA sadece Stan Lee değil Stan Lee ile Jack Kiry'yi ve muhtemelen diğer yazarları temsil eden bir varlık ve pek çok sureti var bir insan yaratıcısını nasıl görüyorsa TOAA'da o surette görünüyor. Ama Jack Kirby genel kanı olarak tüm çizgi roman sektöründeki en önemli şahıs yani diğer yazarlar tarafından tanrı olarak görülmesi oldukça olası kişi. Fulcrum'da, Fantastik Dörtlüde görülen varlıkta Jack Kirby'ye bir saygı duruşu olarak yaratılmış Omnipotent tanrı yorumları. Kendilerini One Above All'ın suretleri olarak yorumlamamızın bir sakıncası yok bu yüzden.

Şuanlık DC'de Grant Morrison'un konsepti geçerli
Hayır değil. Grant Morrison'ın Final Crisis hikayesinden bu yana evren iki retcon yedi. Grant Morrison'ı baş şeflerden biri pozisyonunda görüyor muyuz ? Hiç oldu mu ? Çizgi Roman departmanının operasyon başkanı mı? Hiç biri değil. Bu isimler Geoff Johns, Jim Lee ve Dan DiDio'dur.

Ve şu an tamamen yepyeni bir DC konsepti var ve bunu Geoff Johns önderliğinde yeni yazarlar yarattı. Grant Morrison 2019 da Yeşil Fener serisini yazacak yani sadece orada çalışan bir yazar, bir memur, DC tanrısı değil.

Grant Morrison, DC çoklu evreninin haritasını 2011 yılında yapmıştı sanırım. Multiversity vakasıydı. DC Comics 1935'de kuruldu. Grant Morrison ise DC Comics'deki ilk işine 1987 yılında girdi. Final Crisis'i 2008 de yazdı. Yani koca DC Comics külliyatının ne kadar ufak bir parçası ettiğini sanırım anlatabilmişimdir.

Büyük üstattır, yaptığı şeyler iz bırakır ancak her şeyi onun vizyonu ile açıklayamayız.

DC evreninin tanrısı Grant Morrisondur.
Hangi resmi, doğrulanmış bilgiye göre ?

Her yazar, yazdığı eserde kendisini isim vermeden tanrı gibi gösterebilir, yazarların hikayelerle etkileşimlerini çok abartmamalısınız. Yazarlar ölür, karakterler yaşar. Bugün tanıdığımız popüler karakterlerin hiç birinin yaratıcısı şu an yaşamıyor. (Stan Lee, Alan Moore gibi istisnalara uzun ömürler.)

Hotu neden listede var? Benim bildiğim kadarıyla Hotu non canon (geçersiz evren).
Canon olmayan ancak hayranlar tarafından çokça bilinen şeyleri de hem DC hem Marvel listelerinde katmaya çalıştık. Ayrıca HoTU hikayesinin kendisi (The End) canon olmasa da daha sonra o kadar fazla canon 616 hikayesinde bu hikayeye referans verilmiş ki bir yerden sonra "partly-canon" kabul ediliyor.

Neden Fulcrum ikinci?
Kendisinin evrende ikinci adam olduğu resmi databook da belirtilmiş galiba ve comicvine ile marvel wikia da bunu karakterin wiki sayfalarına eklemiş. Yani aslında resmi ilan gibi bir şey.

Eternals vol.4 de bir Celestial mutasyona uğrayıp kendi duygu ve iradesine sahip olmuştur. Ve Fulcrum o Celestial’e ”artık bana denksin” diyor çizgi romanda. Yani Fulcrum sanırım eski mutasyona uğramış bir Celestial.
Hikayeyi bilmiyorum ancak, birine denklik onun tıpatıpı olmanı gerektirmez.

Jack Kirby'i temsil ettiğini zannetmiyorum. Çünkü Jack Kirby direkt olarak Fantastic Four'da gözüküyor. 2. Fantastic Four'da gözüken The God yani Jack Kirby olmalıydı bence.
Arkadaşlar, hepinizin yaptığı minik bir hata aslında bir hata da değil, düştüğünüz bir yanılsama var. Yanlış anlamayın bunu ben çok biliyorum, siz bilmiyorsunuz gibisinden söylemiyorum. Ancak şahsen gözden kaçırılan ya da yanlış anlaşılmış bir olgu görüyorum. O da şu;

Yazarların kararlarının çok kalıcı ve sarsılmaz kurallar vs olduğunu sanıyorsunuz. Bir adam Fulcrum'u yaratırken. Jack Kirby' de Stan Lee ile beraber Marvel tanrısı olsun hatta tanrının bir görünümü Lee iken biri Kirby olsun diye karakteri yaratmıştır. Ancak daha sonra (ya da önce farketmez) başka bir yazar, saygı sebebiyle karaktere direkt, bir referans yapmak istemiş ve kendi Kirby tanrısını göstermiştir.

Siz bir yazar kendi serisinde bir karar alınca bunu tüm Marvel aldı sanıyorsunuz (ya da DC). . Bu tarz şeyler birbirleri üzerine biner, birbirlerini silmez.

Atıyorum DC'de evrenin karanlık, boşluk ve multiverse öncesi hiçliğini temsil eden bir ton karakter yaratıldı. Great Evil Beast, Pralayai Mother Night, vs vs hepsinin tasviri aynı. Her yazar kendi serisinde bu fikrin, temanın kendi versiyonlarını koymuş ama biri geldi diye öbürü iptal olmamış.

Nitekim bir Jack Kirby görmeniz, Fulcrum'un Jack Kirby olmasını ya da olmamasını o kadar da etkilemez.

Bu arada aramıza hoş geldin Ömer :)

Hoş bulduk ilk öncelikle. Uzun cevabınız için çok teşekkür ederim. Comicvine ve marvel wikia siteleri zaten fan siteleri. Resmi olduğunu söylüyorsanız kanıt göstermeniz gerek çünkü ben herhangi bir bilgiye sahip değilim ''Fulcrum, Jack Kirby'dir.'' diye. Kirby eğer saygı ve referans için yapsaydı hiçbir karaktere müdahale etmemesi gerekirdi. Thing'i yeniden yaratıp, Reed'in yüzünü iyileştirdi ve onların geleceğini belirledi. Fulcrum'un bu derecede önemli bir feati var mı? Tek feati, bir Celestial'i evrime uğratması. Eğer resmi kanıt gösterilirse daha iyi olur ama The God featlerle Jack Kirby olmaya daha yakın. Eğer Fulcrum dediğiniz kadar güçlü olsaydı zaten ''bana denksin'' demezdi. Grant Morrison'u ben öyle biliyordum ancak pek bilgim olmadığı için cevap veremem o konuda. Başka arkadaşlar verebilirse versin.

@father Celestialleri First Firmament yaratıyor bu arada. Nereden çıkardın Fulcrum'un yarattığını? First Firmament Marvel'in ilk varlığı. Kendisi sıkılıp kendi canlılarını yaratıyor, bu canlılar bizim bildiğimiz Celestiallar. Ama bir süre sonra bu Celestiallar 2 gruba ayrılıyor, birisi First Firmament'e itaat eden, diğeri isyan eden. Sonra bu 2 grup savaşıyor ve isyankar taraf kazanıp, First Firmament'e saldırıyor, sonucunda First Firmament parçalara ayrılıyor ve bu parçalar ile marvel evreni, sonsuzluk taşları ve Living Tribunal hariç tüm kozmik ve ilahi varlıklar oluşuyor. İstersen First Firmament'i biraz daha araştırabilirsin. Neden böyle bir şey söyledin merak ettim doğrusu. :) Fulcrum sadece Celestialleri sahiplendi. Celestialler ilk olarak Eternals'da ortaya çıkıyorlar. Sanırım ya okumamışsın ya da anlayarak okumamışsın. O seriyi okuyan herkes Fulcrum ile evrimleşmiş Celestial olayını bilir. Daha doğrusu Celestiallerin nasıl yaratıldığını bilir. Saygılarımla.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Comicvine ve marvel wikia siteleri zaten fan siteleri. Resmi olduğunu söylüyorsanız kanıt göstermeniz gerek çünkü ben herhangi bir bilgiye sahip değilim
Comicvine, dünyanın en geniş ve detaylı wiki arşivine sahip ve orada wiki yazmak ve bunu onaylattırmak kolay değildir yani resmi olmasa da güvenilebilir. Sonuçta comicsler ile bizden daha uzun süredir, daha haşır neşir isimlerin kurduğu ve yönettiği bir yer. Marvel Wikia ise biraz daha niteliksiz elbette ancak fikir verebilir. VE Marvel'ın resmi databookları ile şekillendiriliyorlar.

İki sitede olmayan bir şeyi varmış gibi yazamazlar en azından.

Fulcrum'un çizimi genç Jack Kirby'den esinlenildiği söylenegelir. Ayrıca karakterin adı Jack .

745762-vodka_002.jpg

9331fc4066531b1552e721209654d7e0--the-wolverine-book-people.jpg

Kirby eğer saygı ve referans için yapsaydı hiçbir karaktere müdahale etmemesi gerekirdi.
Böyle bir şart olduğunu düşünmüyorum.

Fulcrum'un bu derecede önemli bir feati var mı?
Feat yok ancak hakkında söylem var. Celestialların ve Watcherların hizmet ettiği kişi diye. Bir de bir ara Dreaming Celestial'ın kendisiydi sanırım tam bilmiyorum ama.

The God featlerle Jack Kirby olmaya daha yakın
Yazara bir gönderme olmanın featlerle çok alakası yok aslında ayrıca @Ascalon un da dediği gibi çok büyük ihtimal Fulcrum ve God, The One Above All'ın başka formları. Bunu anlatan hoş bir yazı var. https://scifi.stackexchange.com/questions/16446/who-is-the-fulcrum

Celestialleri First Firmament yaratıyor bu arada. Nereden çıkardın Fulcrum'un yarattığını?
Fulcrum'a hizmet ettikleri için öyle sanmış olabilir.

First Firmanent yeni kozmik düzene göre yaratıcısı eskiden yoktu böyle bir durum.

Eskiden orijinleri belirsizdi. Kimilerine göre Eternity'nin parmağı vardı, kimilerine göre Fulcrum. Reed Richards'a göre hyperspace in kendisi vs vs. Fakat güncel evrende durum farklı gibi.

@omerbzkrt
Comic vıne de karakter tanıtımına bakarsanız fulcrumun yarattığı söyleniyor :D Bu arada comic vıne ve marvel wiki nasıl fan siteleri oluyor ?

@father

Yanlış söyleniyor hocam demek ki :D

Comic vıne zaten fan sitesiydi hocam ? Marvel wikia'da fan sitesi dedi ama bakalım gelince aydınlatır bizi :)

@Noralyma
Onlar fan sitesiyse tüm bilgi veren siteler fan sitesi oluyor ? Ben hiç bir bilgi veren siteye yazarın gelip yazdığını görmedim o zaman hepsi mi fan sitesi olucak ?

@Noralyma
Fan sitesi olmaması için yazar veya çizerlerin yazması lazım biliyor musun öyle bir site ? Marvel wiki de bir sürü çizgi roman okuyan adam birleşip karakterlerin bilgilerini düzenliyor şuan en güvenilir kaynaklardan birisi yaptıkları işe de objektif oluyolar ben hiç bir karakterin yapmadığı şeyi yapmış gibi gösterdiğini görmedim ?