Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@KocaYusuf
Hocam bahsettiğin karakterin geçtiği seriyi Türkçe olarak internette bulabilirsin.Sadece Bruutal değil birçok enteresan karakteri içerisinde barındıran kapsamlı bir alternatif evren hikayesi.Link istersen özelden atarım.

Güç seviyesine gelirsek yaptıkları Bruutal'ı orta sınıf Heralde karakterlerden(Wonder Woman,Hal Jordan,Kendini kısıtlayan Superman gibi tipler) bir adım öne taşıyor.Ama çok basit bir şekilde yenildiğini düşünüyorum.O yüzden de Silver Surfer ,kendini kısıtlamayan Martian Manhunter(Fernus hali değil),Bloodlusted Superman gibi üst seviye herald karakterlerin yanına da koyamam kendisi.

Hızını sınırlamayan New52 Barry, hızını sınırlamayan ve uçan Post Crisis Superman'den hızlı mıdır ?

Hızını sınırlamayan New52 Barry, hızını sınırlamayan ve uçan Post Crisis Superman'den hızlı mıdır ?
Superman'in high end gösterimleri Yeni 52 Barry'den iyi ancak ben her zaman sağlıklı bir skalasyon için Barry ve Wally'i Superman'in üstüne korum hız olarak. Çünkü olması gereken odur.

@KocaYusuf
Hocam bahsettiğin karakterin geçtiği seriyi Türkçe olarak internette bulabilirsin.Sadece Bruutal değil birçok enteresan karakteri içerisinde barındıran kapsamlı bir alternatif evren hikayesi.Link istersen özelden atarım.

Güç seviyesine gelirsek yaptıkları Bruutal'ı orta sınıf Heralde karakterlerden(Wonder Woman,Hal Jordan,Kendini kısıtlayan Superman gibi tipler) bir adım öne taşıyor.Ama çok basit bir şekilde yenildiğini düşünüyorum.O yüzden de Silver Surfer ,kendini kısıtlamayan Martian Manhunter(Fernus hali değil),Bloodlusted Superman gibi üst seviye herald karakterlerin yanına da koyamam kendisi.
Link bekliyorum hocam.

Gladiator. Ultraman. Sentry. Brutaal. Shazam (Lord Marvel hâli)
Bunlar çok daha fazla potansiyeli olmasına rağmen gereksiz harcanmış karakterler gibi geldi bana. Keşke çok daha farklı olsaydı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Nabu yani Superman feat açısından daha iyi olsa da tasvir ve potansiyel olarak Barry daha üstün
Evet.

Gladiator. Ultraman. Sentry. Brutaal. Shazam (Lord Marvel hâli)
Açıkçası Gladiator çok bir potansiyel barındırmıyordu en başından beri. Marvel'ın ardı arkası kesilmez superman çakmalarından biriydi sadece.

Ultraman desen pek harcanmış biri değil.

Sentry de harcandıysa ? Hepimiz dağılalım zaten :D Sentry harcanmıyor sadece istikrarlı hale getirilemiyor çünkü tasarımı saçma bir başka supe çakması da o.

Brutaal neredeyse bir karakter bile değil bir araç sadece, işlevini gördü oldu bitti. Potansiyeli falan yok.

Shazam konusunda katılıyorum. Lord Marvel değil normal olarak da yeterince yatırım yapılmayan bir karakter.

Hep söylerim sağlıklı bir DC hiyerarşisinde Shazam, MM ile beraber Superman'den daha güçlü sayılı kahramandan birisi olmalıdır normalde.

@KocaYusuf
Hocam özel mesaj atamıyorum sana.Ayarlardan kapatmışsın heralde özel sohbet kısmını.Bir bak istersen ona.Ya da sen bana at mesaj ben cevap olarak atarım linkleri.

Bu Oa enerjisi muhabbeti nedir?

Konu açacağım da az biraz bilgim olsun dedim.
OA enerjisi ile kastedilen 2 şey olur genelde.

1.si Oa gezegenindeki ana yeşil fener bataryasının enerjisi
2.si Gezegen'in esas sakinleri olan gardiyanların ve gezegenin kendi enerjisi.

Sen Superboy Prime için soruyorsun sanırım. Ondaki Oa enerjisi bir gardiyanın onu yok etmek için kendisini patlatmasından geliyor. O patlamayla çoklu evrenin başka bir yerine geçti ölmedi. Ve o enerjiyi de kendisine eklemiş oldu. Ondan sonra Superman Prime oluyor zaten.

Hocalarım, artık şu Dc ve Marvel Skyfatherların ve Celestiallerin seviyesini bir belirlesek. Daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama hâlâ yerli yabancı sitelerde tartışılıyor, kimisi Marvel Skyfatherlari dahs güçlü diyor kimisi Celestialler hepsinden üstün diyor kimisi Dc Zeus Evrensel Dc Skyfatherlar daha üst seviye diyor.

Bir de Sentry Dark Reignde ki hâlinden daha güçlü bir hale ulaştı mı?

Hocalarım, artık şu Dc ve Marvel Skyfatherların ve Celestiallerin seviyesini bir belirlesek.
Belirlemiştik zaten. Listelerimizde yerlerini görebilirsin.

(Bu arada aga imzan göze sövüyor resmen ya :D )

Bana göre bunlar kendi aralarında;

Özel bir Celestial > DC Zeus (flashpoint öncesi) > Full Uyku uyumuş, tüm silahlarını kuşanmış bir Odin >= Sıradan Bir Celestial >> Sıradan Odin.

Hocalarım, artık şu Dc ve Marvel Skyfatherların ve Celestiallerin seviyesini bir belirlesek.
Belirlemiştik zaten. Listelerimizde yerlerini görebilirsin.
(Bu arada aga imzan göze sövüyor resmen ya :D )

Bana göre bunlar kendi aralarında;

Özel bir Celestial > DC Zeus (flashpoint öncesi) > Full Uyku uyumuş, tüm silahlarını kuşanmış bir Odin >= Sıradan Bir Celestial >> Sıradan Odin.
Peki bu özel Celestiallerin ismi var mı? Mesela Galactus filan özel bir Celestial mi? Değilse Özel Celestiallere bir kişi de olsa örnek verebilir misin isim olarak? Ya da olduğu bir çizgi roman ismi filan okumam için:D

Peki bu özel Celestiallerin ismi var mı? Mesela Galactus filan özel bir Celestial mi?
Celestial bir ırk ve Galactus bu ırkın mensubu değil aga. Celestial bir sınıf değil. Kriptonlular gibi ırk. https://marvel.fandom.com/wiki/Celestials_(Race)

Özel olanlar Exitar, One Above All, Dreaming Celestial, The Progenitor, Arishem The Judge, Scathan The Approver vs vs gibi pek çok var. Bunların kendi içinde bile çok aşırı farklılıkları olabiliyor.

Önceden internete aratınca Celestial fotosu çıkıyordu. Resim benzeyince ayni kişi sandım.

Ama Scathan harbi gucluymus.

@Nabu

Hocam Despero ne kadar güçlü?Post crisis döneminde Martian Manhunter'ı kolaylıkla hem fiziksel hem telepatik olarak domine etmek, tam kadro Justice leage ile başa baş savaşmak gibi featleri var.
Fakat az önce okuduğum Hawkman'in ölümü hikayesinde(Rebirth 'den sonra geçiyor sanırım) tüm nth metal kaynaklarını tamamen absorbe etmesine rağmen Hawkman ile başa baş dövüşüyor,kolu kopuyor(sonradan yenilense de) yara alıyor baya.New52 veya Rebirth de bi değişim mi yaşadı Despero yoksa benim kaçırdığım bir yer mi var?

Bir de hocam bu Nth metalinin olayı tam olarak nedir?.Bildiğim kadarıyla anti-gravity,iyileşme,fiziksel güç artışı tarzı şeyler sağlıyor kullanıcılarına ama daha önemli bir yeri var sanırım Dc evreninde benim bilmediğim.