Manga Berserk Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Berserk favori mangam. 2004'de okumaya başladım ve hala güncelde değilim. HA HA Yani Ekilipsten sonra etrafına çoluk çocuğu toplayıp kurduğu yeni ekibi ile yaşadığı maceralarda fena değil okuduğum kadarıyla, ama Ekilips ile tamamlanan Golden Age Arc'dan sonra sanki manga anlatmak istediği asıl hikayeyi anlatmış, gerisi teferruatmış gibi geliyor bana. Yani Guts asıl yaşayacağını yaşamış, daha yapacağı bir şey kalmamışta öylesine etrafta dolaşıyormuş hissiyatını veriyor bana, o yüzden pekte umursamıyorum mangada güncel olarak ne olduğunu ve bu yüzden de hala güncele gelemedim uzun yıllardır Berserk okumadığım için. Aşırı geride de sayılmam tabi, aşağı yukarı bir 90 bölüm gerideyim. Tamda Berserk hayranlarının şikayetlerinden gördüğüm kadarıyla şu manganın kalitesinin en düşük olduğu uzun gemi yolculuğunun başladığı yerdeyim.

Son düzenleme:
Tamda Berserk hayranlarının şikayetlerinden gördüğüm kadarıyla şu manganın kalitesinin en düşük olduğu uzun gemi yolculuğunun başladığı yerdeyim.
O kısma kötü demem fakat düzenli okuyuculara çok baş ağrısı çektirmiş bir dönem. Hem diğer arklara göre önemli olayların olup bitmesi açısından daha az şeyin gerçekleştiği bir ark hem de yanlış hatırlamıyorsam manganın seyrek çıkmaya başladığı dönemlere denk geliyor. Bu yüzden arkın tamamının çıkması 8.5 sene sürüyor. Bu kadar low stakes bir arkın bu kadar uzun sürmesi de okuyuculara illallah dedirttiriyor.

Zaten artık bitmiş gitmiş olduğu için, hepsini bir arada okuyan birisi için sorun olacağını düşünmüyorum çünkü güzel worldbuilding ve karakter etkileşimleri var.

Yeni başlayacak olan birisi ,bu sitedeki 01'den mi baslamasi gerekiyor yoksa , 0-01 de var.Hangisi ilk bölum oluyor?

Yeni başlayacak olan birisi ,bu sitedeki 01'den mi baslamasi gerekiyor yoksa , 0-01 de var.Hangisi ilk bölum oluyor?
0-01'den başlayacaksın. Prolog bölümleri onlar. Okunması şart. Kara Kılıç Ustası Arc+Golden Age'in ilk bölümlerini içeriyor.

Geri