Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel 25 Litre

Utkan'ın dediklerine ek olarak, bu makinelerin litre hesabı var. Duş başlıklarının suyu nasıl püskürttüğünün önemi var. İşin içinde çok fazla kıstas varken bu kadar üstünkörü bir testi kâle alamıyorum.
Evet ama yapacak bir şey yok. Ben suyu son tazyikte açmam ama ona göre yazdım. Bu arada @Eru @Earendill tebrikler.

Edit: Yeniden hesaplıyorum ama bu test bir garip. Sudan geçirmiyorum diyorum söz ver bölümünde sudan geçirmeyeceğime söz veriyorum. Bir de sormak istiyorum haftalık 1 kg et yemek fazla mı? Eti severim.

Edit2: Yeni harcadığım miktar tekrar sözlerle birlikte 2630 Litre. Daha da indirmeye çalışacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kilona bağlı bir durum o ve günlük beslenmene. İş ihtiyacın kadar beslenmeyse çok farklı hesaplamalar gerekiyor zaten. Bir ara o konuda bilgilendirme amaçlı bir konu açasım var.

Dünyadaki su sabittir. Ne kadar tüketirseniz tüketin bu sabit değişmez. Fark atık su-temiz su oranıdır. Günümüzde su arıtma tesisleri daha işlevsel olsa dahi gelecek için yeterli mi sorusunun cevabı hayır. Ancak bu demek değildir ki belgeseldeki gibi karamsar bir tablo meydana gelecek. Su kıtlığı artması durumunda deniz suyu arıtılma faaliyetlerine geçilecek. Dünyanın yüzde 70'i sularla kaplı. insanoğlunun tüketemeyeceği kadar çok. Peki neden şimdi yapılmıyor sorusuna gelecek olursak tabi ki maliyet. Suyun buharlaştırılması için yüksek enerjiye ihtiyaç var. Bu da para demek. Barajlar meteorolojik faaliyetler sayesinde doluyorken (yani doğa ana sayesinde bedava su) kim deniz suyu için yatırım yapar ki?

Biz göremeyiz ancak dünyaya yeşil enerji hakim olacak güneş enerjisi ile su arıtma tesisleri kurulacak, fosil yakıtlar terk edilecek. Bazı ülkeler şimdiden başladı. Bunların dışında doğaya nankör davrandığımız için bu gibi problemlerle karşı karşıyayız. Küresel ısınmada bunlardan birisi. Doğayı korumak da tıpkı doğayı katleden insanoğlunun elinde.

Son 2-3 gündür millet 5 litrelik boş şişe arıyor benzin/ mazot almak için. Boş şişe bulamayınca da 5lik su alıyolar. Sonra da içebildiğini içip kalanını boşa döküyolar.

La ben zaten her gün duş alırım, üstüne bir de en az 7-8 lite su içiyorum. Her gün hem de. Test falan yapmam, yüksek çıkar.

He ya, bir bardağım var zaten sanırsın bavyera, sürahi hatta. İşten gelince 2 bardak ondan içiyorum. Ölçmüştüm bardak 1 litreye yakın. İşte de, 750 ml'lik cam şişem var onu en az 6 kere falan içiyorum. Aşağı yukarı 7 yapıyor. O da en az.
7 litre su aşırı fazla.Fizyolojik değil.Dahiliye doktoruna görünmeni tavsiye ediyorum.Psikonejik polidipsi tanısı alman olası.

7 litre su aşırı fazla.Fizyolojik değil.Dahiliye doktoruna görünmeni tavsiye ediyorum.Psikonejik polidipsi tanısı alman olası.
Söyleme öyle şeyler, ben evhamlıyım. Bugün doktora giderim, kesin.

Moderatör tarafında düzenlendi: