Dünya'daki suyun harcandığını ve oldukça azının tatlı su olduğunu biliyorsunuzdur hatta bu konu hakkında korktuğu için konuşmayanlar bile olabilir
Bu uygulama su kaynaklarının tükenmesi yüzünden ortaya çıktı
Bu uygulamada su karnesiyle günlük yalnızca 25 litre su kullanılacak
Bu videoda zaten anlatıyor ama yine de çok az kişinin bu videoyu izlemek için zaman ayıracağını düşünüyorum bu yüzden kısaca videoda neden bahsettiğini söyleyeceğim videoyu izleyenlerin burayı okumasına gerek yok
------------------------------
Videoda: İstanbul'daki insanların günlük 190 litre, Yazın 210, Kışınsa 170 litre civarı su harcandığı söyleniyor
"Ben bu kadar su harcamıyorumdur" diye düşünüyorsanız eğer o kadar emin olmayın buradaki Gökhan Özoğuz adlı şarkıcı bu sistemi kendi evinde deniyor ve nasıl daha aktif kullanabileceğini bulmaya çalışıyor
Bu sistemin kullanılacağı zamanın önümüzdeki senelerde olacağı söyleniyor
Dünya'nın 70%'i sularla kaplı ama bu suyun 2,5%'i tatlı (içilebilir) su yine de buradaki suyun da bir kısmı kirlilikten kullanılamayacağı için Dünya'daki suyun 1%'den azı içilebilir
Biz günde sadece bir sifonda 15 litre su harcıyoruz bu yüzden bu 25 litreyi bir güne nasıl bölebileceğinize bir bakın ve bölüp bölemeyeceğinizi bir görün
Diğer yandan dolaylı su tüketimi de var yani bir ürünün yapımında kullanılan su miktarı bu miktar:
Kahvede 140 litre
Bir bardak portakal suyu 170 litre
Bir bardak süt 180 litre
Giyilen pamuklu T-shirt'ler 2700 litre
Bir Hamburger 2400 litre
Bu konuda hakkındaki düşünceleriniz ve neler yapılabilir?
"Sonsuz değil" her şeyi anlatıyor zaten
Bu uygulama su kaynaklarının tükenmesi yüzünden ortaya çıktı
Bu uygulamada su karnesiyle günlük yalnızca 25 litre su kullanılacak
Bu videoda zaten anlatıyor ama yine de çok az kişinin bu videoyu izlemek için zaman ayıracağını düşünüyorum bu yüzden kısaca videoda neden bahsettiğini söyleyeceğim videoyu izleyenlerin burayı okumasına gerek yok
Videoda: İstanbul'daki insanların günlük 190 litre, Yazın 210, Kışınsa 170 litre civarı su harcandığı söyleniyor
"Ben bu kadar su harcamıyorumdur" diye düşünüyorsanız eğer o kadar emin olmayın buradaki Gökhan Özoğuz adlı şarkıcı bu sistemi kendi evinde deniyor ve nasıl daha aktif kullanabileceğini bulmaya çalışıyor
Bu sistemin kullanılacağı zamanın önümüzdeki senelerde olacağı söyleniyor
Dünya'nın 70%'i sularla kaplı ama bu suyun 2,5%'i tatlı (içilebilir) su yine de buradaki suyun da bir kısmı kirlilikten kullanılamayacağı için Dünya'daki suyun 1%'den azı içilebilir
Biz günde sadece bir sifonda 15 litre su harcıyoruz bu yüzden bu 25 litreyi bir güne nasıl bölebileceğinize bir bakın ve bölüp bölemeyeceğinizi bir görün
Diğer yandan dolaylı su tüketimi de var yani bir ürünün yapımında kullanılan su miktarı bu miktar:
Kahvede 140 litre
Bir bardak portakal suyu 170 litre
Bir bardak süt 180 litre
Giyilen pamuklu T-shirt'ler 2700 litre
Bir Hamburger 2400 litre
Bu konuda hakkındaki düşünceleriniz ve neler yapılabilir?
"Sonsuz değil" her şeyi anlatıyor zaten
Moderatör tarafında düzenlendi: