Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Speedforcenin icine atıyorlar zaten speedforcenin kendisi +multiverse diye biliyorum yani az guc cok guc olayi sacma biraz
Vallahi birader Spectrenin kolunu kesebilen Phantom Stranger'i zamandan silen bir objeyi yani kılıcı ortadan ikiye ayırıyor
yani spectreye zarar veren , phantom strangeri tamamen yok eden bir kılıcı ortadan ikiye ayiran bir heatvision var ortada? yani bana diyemezsin superboyprimenin heatvisionu spectreye zarar veremez falan dengi olmayabilir ama sergilediği featler ortada
4.duvarı kırmak sana gore belki sacma ama yazarlara gore degil demekki? gercektende sacma birsey olsaydi pek sanmiyorum crde yansiticaklarini
Spectre pre52 dönemiydi yanlis hatirlamiosam o deilde supergirl spectrenin kozmik heatvisionundan hasar almıyor
Zauriel de hafife alincak karakter değil spectreyi geri puskurtmuslugu var.
Vallahi birader Spectrenin kolunu kesebilen Phantom Stranger'i zamandan silen bir objeyi yani kılıcı ortadan ikiye ayırıyor
yani spectreye zarar veren , phantom strangeri tamamen yok eden bir kılıcı ortadan ikiye ayiran bir heatvision var ortada? yani bana diyemezsin superboyprimenin heatvisionu spectreye zarar veremez falan dengi olmayabilir ama sergilediği featler ortada
Yani sen mantıklı buluyorsun ? Kurgusal bir karakterin kendilerini kurgulayan birini alaya alması veya dövmesini mantıklı buluyorsan bir şey demeye gerek yok. Zaten adamlar bile saçma olduğunu bildiğinden bu işi çoğu zaman Mxy'e yaptırıyorlar Myx de Troll karakter zaten
Speedforce'nin kendisi +Multiverse
speedforcenin icinden cikabilmek icin bu gücü aşmak gerek Speedforceye hapsedenin tierinin bir onemi yok
sadece heatvisionuyla Zauriel in kılıcını ikiye ayırdı diyorum bana superboyPrimenin güçsüz olduğunu söylüyorsun bunuda Speedforceye hapsolmasina bağlıyorsun guzel mantık
O kılıçla beraber Spectrenin karsisina çıkamaması kılıcı güçsüz kılmıyor.
4.duvar kırma olayı ise saçma değil ama eglence amacli olabiliyor çoğu zaman
bazen de gayet ciddi bir iş oluyor 4.duvarı kırmak örneğin Mr.mxptlk son hikayelerde birinde yazarın kalemini kırıyor cr tam bitmemiş halde mr.bat ile dövüşüyor burda aslında yazar karakterin gucüne değiniyor.
Herzaman senin bildiğin gibi 4.duvarı kirip yazarla kavga olayı olmuyor anlıyacağın. veya şakalaşma nedersen artik
Ve burada bir sorun var speed force kullanıcıları (mesela Barry) speed force girip çıkabiliyor diye biliyorum bu onu Çoklu Evrensel + mı yapıyor ve yanlış bir bilgim varsa lütfen bilgilendirin
Bir şeyin konum olarak multiverse olması ile otorite olarak multiverse olması başka ve bu ikisiyle de güç seviyesi olarak multiverse olmak başka bir şey arkadaşlar.
Aynı kılıcın Spectrenin kolunu kesmesi Phantom Stranger gibi bir karakteri zamandan silmesi böyle kudrete sahip bir silahı ortadan ikiye ayırmak büyük marifeet.
Superboy Prime'ın Spectre'den güçsüz olduğunu bildikten sonra bu örneği vermeye gerek yok. Belli ki ya bilmediğimiz bir koşul var ya da outlier/PIS bir örnek var. Superboy Prime Spectre ya da Speed-Force kadar otoriter ve güçlü olmayan pek çok başka şeyden zarar alabiliyordu çünkü.
Rebirth dönemi retcon sonrası. DC Evreninin büyü kökeni değiştirildi. Büyü bizim dünyadan doğup evrenlere yayıldı. Kaynağı bura denildi. Spectre'nin 9. büyü çağına son verdiği dönem Spectre tüm multiverse' u geziyordu. Burada ise Fate, dünyanın ve bu dünyadaki büyüyü yok etmekten bahsediyor. Bölümü okumadım ancak sanırım çekirdek yok olursa büyü de yok olur gibi bir mantalite var.
Çünkü yazarlar buna bizim gibi bir kuvvet feati olarak bakmıyor. Bu metafiziksel araç kullanma sanatı oluyor edebiyattaki ayrıca kendilerini eserleri ile bütünleştiriyorlar. İşin eğlencesi de var yani. Nitekim eninde sonunda karakterin 4. duvarı kırdığı şekilde yazan da , o kalemi kırıyormuş gibi çizen de yazar ve çizerin kendisi sonuçta gene sanatçılarının kararları "dışında" çizgi roman karakterinin bir hareketi olamıyor.
Bu nedenle de aslında çok da mühim bir şey değil. Yazarın canının çekmesi ile her karakterin bir 4. duvarı kırma ya da yazara gider sahnesi olabilir. Superman'in, Batman'in falan bile var böyle sahneleri.
Nitekim bu tarz metafiziksel anlatıları çok da kudret ya da avantaj gibi görmemek lazım. Çünkü mantıken bunun böyle olmasını gene yazar istediği için karakter bunu yapabilmiş oluyor.
Ayrıca bizler buralarda ve diğer forumlarda tahmini karakter savaşları tartışırken yazar etkisinden sıyrılırız genelde, eğer sıyrılmıyor olsaydık her vs için ortak cevap "yazar ne isterse o olur" olurdu. Ancak bu işin eğlencesi için amaç, "yazarın ya da editörün müdahalesi olmadan bu iki karakter sahip oldukları kişilikleri, ahlakları ve de güçleri ile karşılaşsa sonuç nasıl olurdu ?" sorusuna yanıt aramaktır. Nitekim 4. duvarı kırma ya da yazardan haberdar olma vs gibi tamamıyla yazarın forse ettiği şeylere bu kadar prim vermek bir bakıma bu düşüncenin ve bu hobinin doğasına aykırı kaçıyor. Tabi bence bu böyle...
Ayrıca, @TheHand mesajlarda türkçe yazım kurallarına (büyük harfle başlama, türkçe karakter kullanma vs gibi) biraz daha dikkat edersen seviniriz.
-----------------
Zauriel'e gelince meleklerin kendi aralarındaki ilişki sebebiyle o feat biraz da. Misal Martian Manhunter'ı döven (zayıflığını kullanarak) ve Blue Superman 'in yenişemediği AsModel'a , Zauriel çok daha fazla hasar verebiliyor çünkü ikisinin hamuru aynıydı. Ancak Zauriel'in hiç Superman ya da MM'den güçlü tasvir edildiğini de hatırlamıyorum. (Zauriel'i de çok severim bu arada) . Yani istese Spectre maymun ederdi Zauriel'i ya da Supergirl ' ü
Konuya gelirsek dediğim gibi kağıt üstünde Shazam'ın alması gerek ancak DoV hikayesi tamamıyla bir saçmalık olduğundan Superman Prime'ı çok daha güvenilir buluyorum. İki türlü de gitse şaşırmazdım diyebilirim.
Speedforcenin konumu multiverse bir güç oladak gösteriliyor, otoritesinden ziyade bu superboyprimenin ordan kurtulması için +Multiversal bir güç sergilemesi gerektiğini gösteriyor.(yanlış hatırlamıyorsam kurtuluyor yazarlardan habersiz 4.duvarı kırıp kendi güçlerini kendine veriyor, yazarın burda yansıttığı olayda bu zaten Primenin yeri geldiğinde bu tür çılgınlıklar yapabilir bize bile ihtiyaç duymadan kendi güçlerini kendine verebilir Yazarın okuyucuya yansıttığı durum bu Primenin nekadar cool ve güç gosterisi yapmış oldugunuda göstermiş oldular bize )
tabiki normal şartlarda yazar çiziyoe yazardan habersiz güçlerini alamaz ama okuyucuya yansıtılan durun tam tersi. )
SuperboyPrime'nin Spectreyi yenebileceğini söylemedim zaten , lakîn çok rahat zarar verebilir Zauriel'in kılıcı çok rahat bir şekilde Spectre'nin kolunu kesebiliyorsa veya PhantomStranger gibi bir varlığı zamandan silme bir güce sahipse , ve bu kılıcı sadece heatvisionuyla ortadan ikiye ayırıyorsa bir karakter , o karakter heatvisionuyla spectre,ve phantom strangerede çok rahat zarar verebilir. normal superman bile , PhantomStranger'in içinden geçiyorsa zihin okumasına engel olup tek yumrukta kanatabiliyorsa? superboyprime için çerez mi demeliyiz? o halde hehehe
Dr.fate konusunda ise çokluevrenlerden bahsediyor büyünün gerçek gücünün thesourceye dayandığını söylüyordu yanlış hatırlamiyorsam sourcede multiverse dışında olduğuna göre.
4.duvar kırma konusuna gelince Mxy'in bir kaç featina bakarak genelde insanların troll amaçlı olduğunu söylerler. yazarla şakalaşması kavga etmesi falan, Lakîn bu 4.duvar kırma olayı bazende gerçekten ciddi bir güçmüş gibi gösterilebiliyor Örneğin: Mxy , yazarın kalemini kırıyor çrnin bir bolümü karakalem le cìzìlmìş gibi kalıyor ve öyle olmasına rağmen Mxy mr.bat ile kavga etmeye devam ediyor bu resmen güç gösterisidir, (Yazar tarafından yansıtılan burada Mxy'in neler yapabileceği)
Zaten yazar olmasa tabikide 4.duvarı kıramaz hiç bir karakter yazar öyle görmemizi istiyor
Tahmini vslerde yazar etkilerinden sıyrılmak kendi hür düşüncen yazar bu karaktere bu güçleri bahş ettiyse ben herharukaledede kullanırım bu güçleri herkesin kendi düşüncesi, Şu mantık bana còk sığ geliyor A karakterinin güçleri çok iyi ama B karakterininde mutlak yazar gücü var ee kardeşim bu karaktere yazar vermiş bu gücü senin sevdiğin hayran olduğun karaktere vermemişse bu onun suçumu? bu şey gibi oldu aynı Benim sevdiğim karakterin Reality warping gücü var ama karşı karakterin her özelliği var bi Reality warping gücü yok ooo benim karakterim senin karakterini ezer çünki senin karakterinde Reality warping gücü yok? bu tür olaylarda genellikle bu tür söylemler söylenir ama durum yazar gücüne gelirse oo ben oynamıyorum siz devam edin ... nebilim bayabayaaa sıradışı bir düşünce yapısı...
4.Duvar kırmakla yazar gücünün hiç-bir alakası olmadığınıda belirtmek gerekir..
Fate diyorki diğer insanlar dünyadaki büyüyü yerken bizde sphere of the gods u yok ediyoruz ve büyünün gerçek kaynaginıda belirtmiş (Source) yani dünyayı yok etmekten bahsetmiyor Sphere of the gods u yok etmekten bahsediyor hatta tüm multiverseyi sanırsam
Flashlar defalarca oraya hapsolup geri kurtuldular.
Ve pek çok kahraman defalarca Speed Force'un sınırları dışındaki tanrılar katına girip çıkmışlığı var. Dediğim gibi haritadaki konum değişiklikleri her zaman güç ile ilişkilendirilebilir şeyler değiller. Superboy Prime'ın multiversal+ olduğunu düşünüyorsan o başka. O zaman nasıl diğer kahramanlar buna hasar verebiliyor ?
bu kılıcı sadece heatvisionuyla ortadan ikiye ayırıyorsa bir karakter , o karakter heatvisionuyla spectre,ve phantom strangerede çok rahat zarar verebilir.
Nitekim kendi sözlerin ile (ki mantıklı olan bu zaten) zaten bu olaydaki paradoksu göstermiş oluyorsun. Onun o kalemi kırıyormuş gibi görünmesini de yazar istedi. Gerçekten yazarın kalemini kırmadı sonuçta o yüzden çizgi roman kağıdından dışarı taşan konsept ve olayları çok dikkate almıyorum şahsen. Bunun sebebini de bir önceki mesajımda açıkladım. Çünkü bizler yazar faktörünü indirgeyerek yorum yapıyoruz. Öbür türlü "yazar ne isterse o " derdik ve bu yanlış da olmazdı ancak öyle demediğimize ve analiz ettiğimize göre. Bu tip gösterimler çok şov kalıyor.
Biz de onu kullanıyoruz zaten. Bunda bir sorun yok. Ancak yazarın karar verdiği bir yazara ilişebilme sahnesinin aslında yazara ilişemediğini onun gene yazarın tasarısını olduğunu anlamak da gerek. Öbür türlü kurgu ile gerçek arasındaki ayrımı yapamıyoruz demektir.
Yazarın etkilerinden sıyrılmayı çok manipülatif anlamışsın. Bu karakterleri değerlendirirken kullandığımız bilgiler yazaralardan geliyor elbette onları tamamıyla yok saymıyoruz. Ancak biz iki karakteri dövüştürürken. "Şu yazar yazsaydı şu karakter alırdı." gibi bir yorum yapmıyoruz ya da Vs leri açarken Jim Starlin Thanos'u vs Jeph Loeb Red Hulk'u diye açmıyoruz. Karakterin bir ton yazardan ve zamandan pek çok gösterimine ve bunların kesişimlerine dikkat ediyoruz.
Nitekim hal böyleyken, "yazarın kalemini kırdı" iş karakterleri değerlendirmeye geldiğinde biraz anlamsız kalıyor. Çünkü o kalemi kırdırılmış gibi resmeden de yazar ve çizer hiç bir şey değişmiş olmuyor zaten.
Yazar Gücü adı üstünde yazara bahşedilmiş bir şey. Bir karakterin yazara müdahale edebiliyormuş gibi yapan da yazarın kendisi karakterler gerçekten kendi 2 boyutlu sayfalarından bu dünyaya müdahale etmediklerine göre bunu büyütmek tüm bu fantastik kurgusal karşılaştırma ve fan fiction olayının doğasına tezat zaten.
A karakterinin güçleri çok iyi ama B karakterininde mutlak yazar gücü var ee kardeşim bu karaktere yazar vermiş bu gücü senin sevdiğin hayran olduğun karaktere vermemişse bu onun suçumu?
Bunu diyen haklıdır çünkü dediğim gibi bir karakterlerin belli zaman aralığı içerisine yayılmış gösterimleri, tasvirleri, itibarları ve de konumlarını baz alarak değerlendirmeler yapıyoruz ve bu değerlendirmelerde farklı tarzlara ve bakış açılarına sahip canon olan pek çok yazarın işini göz önüne alıyoruz. Ancak "x karakteri yazardır, y karakteri okurdur" gibi yazarın tamamen metafiziksel araç kullanarak yaptığı metaforları olduğundan başka bir şey gibi görüp, gerçekten yazara bir etkileri varmış gibi davranıp bunlara bir "aşılamaz armada" muamelesi yaparsan, tabi ki de bu hobinin doğasına tezat davranıldığından karşıdaki "siz devam edin" der. Bu yanlış değil.
Bir karakterin gücü gerçeklik manipülasyonu ise ve bu gerçekliğin sınırları çizilmizse bunu dikkate alır ve değerlendirirsin. Ancak tamamen farazi ve varsayımsal, deneysel bir "yazarım ben, okurum ben" gibi yazanların edebi sebeplerle yaptığı bir şeyi dikkate almak saçma. Çünkü o karakterin öyle biriymiş gibi yazılması ve çizilmesine de kararı veren gene yazar, editör, çizer vs.. Yani eylem ile iddia birbirini götürüyor. Geriye kalan elde var sıfır.
----
Bir de tekrar uyarmak istemem ancak, yazıma biraz daha özenirsen çok daha güzel olur. Mesajların ve konulara ilgin için teşekkür ederiz ..
Flashların defalarca Speedforceye girip çıkması Birnevi sfyle bağlantısından kaynaklanıyor olabilirmi? kolay girip çıkmaktan bahsetmişsinya
Diğer hangi kahramanlar speedforceyi aşıp sphere of the gods bölgesine girdiğini söyleseydin keşke ? biz zaten Sf'nin içine hapsolmaktan bahsediyoruz bildiğim kadarıyla gerekli bir hız seviyesine ulaşınca Sf yi aşıp sphereGod bölgesine girebilirsin (Hapsolmadan)
Evet, SuperBprime nin Multiversal olduğunu düşünüyorum belki bir tık altı olabilir ama superman versiyonlarinin gerektiği zamanlarda tier falan dinlemediğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz.. Primeye zarar vermekten kastın bart ın primeye yumruk atması falanmı? hani batmanin spectreye tekme atması veya superman yumruklarıyla spectreyi dövmesi gibi? Ozaman spectrede +multiversal değil spectreye gelince PIS superboyPrime ye gelince nanay
Mxy'e gelincede o hikayede hem 4.Duvar manipulasyon gücünü kullaniyor hemde yazar gücü olan Plotcontrol gücünü kullanıyor. Sıradan bir 4.duvar patlama olayı olmadığı herhalinden belli yazarın mxy'in gücüne değindide belli
bazı karakterler tüm yazarlar tarafından aynı güçte kabul görülür yani Mxy'in PlotControl gücünü elinden alabileceklerini hiç sanmıyorum veya 4.duvar manupulasyon gücünü yıllardır sergilediği featler ortada
bu gücü var diye zaten önüne gelene tek atması gerçeğini beklemek aşırı ironu olur o gücün gerektiği zamanlarda kullanilabilir olacağını bilmek gerekir AaA mxy Gogdan tek yedi hani bu karakterin PlotControl gücü vardı? ozaman her hikayede yazar gücünü kullandırtsın önüne gelene tek atsın cr 3.sayfada bitsin Crlerin bir ilerleyiş olayı vardır maalesef işler öyle yürümüyor
ama söz konusu Tarafsız bir vsyse tek bir kağıt üzerinde olucaksa cr olayı ortadan kalkıcaksa sınırlar kaldırılıcaksa sonuç zaten belli,
Bu, arada zaten yazar istemezse hiçbirşeyin olmuyacağı belli bunun açıklamasını yaptım yukarıki yazımda ...( mxy'in gayette gücünün doruklarını gösteren bir tablo. yazar tarafindan resmedilmiş)
Plotcontrol plotdevice(omnipotentlevel) Story manipulasyon cok ayrı kavramlar 4.duvar manipulasyonu 4.duvar bilinci çok ayrı kavramlar
Plotcontrol,Story,plotdevice olayı zaten hikaye içerisinde gercekleşicek güçler o yüzden seninde dediğin gibi ````bir karakterin gerçeklik manipulasyon gücü varsa o gerçeklik bir kağıt üzerinde belliyse```` bizde zaten cr içerisindeki olaydan bahsediyoruz kalemi kırmasını bir kenara bırak crnin o sayfası Mxy'in kontrolu altında(büyükOlasılıkPlotControl) bir tarafi karakalem gibi çizilirken diğer tarafı boyalı normal bir cr sayfası gibi yani nir nevi gerçekliğin oluşmasını önlemiş crnin bir kısmının çizilmesine engel olmuş. buda cr içerisinde bir feat. Ama tabi Kalemi kırmasa cizim devam edicek lakin yazarın orda mxy'in gücüne değindi olayı aksine birşey görememekteyim,
Yazı tipimde bir sorunmu var onuda pek anlıyamadım? yanlış olan nedir??
Ben teşekkür ederim bilgi alışverişi için..
Hayır tabikide çizgiromanı o kurgusal karakter çizmiyor ama çizenede mani olmasını biliyor ☺ Yazar gücüyle çizgi-romanıñ kimin yazdığı konusuyla alakası nedir? yazar çiziyor o gerçeklik içerisinde yani hikaye îçerisinde Karakter yazarın kendisine tanımış olduğu ayrıcalıkları hicbir karakterde olmayan ayrıcalıklı bir gücü kullanıyor sadece
Spectre'nin tasviri, konumu ve itibarı ve de en üst featleri ile SBP bir mi ? Sadece Bart yumruk atmadı ki bir ton kişi hasar verebildi (Old Superman, martian manhunter, sodam yat vs vs) .. SBP belki universal olabilir ama multi değil.
Bir de Batman ile Martian Manhunter, Bart gibilerini bir mi tutuyoruz... Sokak seviyesi adam tanrının sağ koluna tekme atınca PIS dersin elbette. Ancak SBP gibi güç seviyesi asla tanrısal bir konuma oturtulmamış biri solar system tipler tarafından dövülebiliyorsa burada PIS görmek hele Batman tekmesine denk PIS görmek saçmalık ..
Bir de şu "buna gelince böyle şuna gelince nanay" tavrı da ayrı bir sıkıntı.
Mani olabilmişse sen o feati nasıl öğreniyorsun ? O çizgi romandan değil mi ? BU paradoksu anlamadığın çok belli o yüzden bu sohbeti daha ileri götürmeye gerek görmüyorum.
Ayrıca 4. duvar ve yazara sözde "mani olmak" demişken;
ve tonlarca örnek var ancak bu karakterlerin hiç biri dokunulamaz güçlere erişmiş kimseler değil. Bu işin sanatı ile fantazisini ayrı ayrı görebilmek gerek.
Spectre'nin tasviri, konumu ve itibarı ve de en üst featleri ile SBP bir mi ? Sadece Bart yumruk atmadı ki bir ton kişi hasar verebildi (Old Superman, martian manhunter, sodam yat vs vs) .. SBP belki universal olabilir ama multi değil.
Bir de Batman ile Martian Manhunter, Bart gibilerini bir mi tutuyoruz... Sokak seviyesi adam tanrının sağ koluna tekme atınca PIS dersin elbette. Ancak SBP gibi güç seviyesi asla tanrısal bir konuma oturtulmamış biri solar system tipler tarafından dövülebiliyorsa burada PIS görmek hele Batman tekmesine denk PIS görmek saçmalık ..
Bir de şu "buna gelince böyle şuna gelince nanay" tavrı da ayrı bir sıkıntı.
Mani olabilmişse sen o feati nasıl öğreniyorsun ? O çizgi romandan değil mi ? BU paradoksu anlamadığın çok belli o yüzden bu sohbeti daha ileri götürmeye gerek görmüyorum.
Ayrıca 4. duvar ve yazara sözde "mani olmak" demişken;
ve tonlarca örnek var ancak bu karakterlerin hiç biri dokunulamaz güçlere erişmiş kimseler değil. Bu işin sanatı ile fantazisini ayrı ayrı görebilmek gerek.
Bencede, fazla konuşmaya gerek yok
bu fotoğraflarda gösterdiğin karakterler 4.duvar bilinci featini uyguluyor. mxy'in göstermiş olduğu tam olarak yarı 4.duvar bilinci yarı Plotcontrol gücü. gösterdiğin karakterlerin PlotControl gücü olmadığına göre? SuperboyPrime'yi spectre seviyesinde görmedim ama hikaye bakımından daha değerli olduğu aşikar biri superman hikayesi biri spectre SuperboyPrimenin , spectreye zarar veremeyeceğini düşüneceğim gene birşey yok ortada .
Spectrenin konumu belli tabiki ama madara olduğu olaylarıda biliyoruz Zero hour Haljordandan tek yiyip 6 7 sayfa gozukmediginide biliyoruz jimcorrigan(spectre) 《 tek yiyen
Gerçi Haljordan orda Parallax'ın gücü vardı hatta o çr'de kendi multiversesini hatta ve hatta Yaşam ölüm kavramlarını Yaratmıştı herolar bile are you serious? diyip kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam eğer Takion,c.atom,jimcorriganSpectre daha sayamadığım üst duzey karakterlerle dalga gecmisligi vardı ParallaxZeroHourHalJordan 》 jimcorriganSpectre ve hemenhemen tüm herolar ozaman? Ki benim fikrim böyle Takion da yanlış hatirlamiosam sourcenin avatari gibi birşeydi biyerde okumuştum ama gel gorki Zerohour HalJordanin bu featini kimse konuşmaz ki o tür sağlam feat sergileyen görmedim vardir muhakkak ama dogru o güç parallax olduğu için kabul görülmez. hehe neyse
Tanrının sağ kolu diye kayırıcak değilim yani coğu kez alaya alındığıda biliyoruz
Superman kaderin mizragiyla onu öldürürken nasıl heycanla uçarak supermene engel olmak için gelecekteki alternatifi gösterip beni gerçektende öldürücektin superman demesinide biliyoruz. ben objektif yaklaşmaya çalıştım sadece Specteylede Sbpyi bir tutmadım(featbakımından) sadece çok rahat zarar verebileceğini düşünüyorum , aksini gösterebilen birşey goremiyorum..
Spectrede multiversal değil dememdeki olay , superboyprime için, ondan hasar alıyor ozaman multiversal olamaz spectre, batmandan tekme yiyor supermenin yumruklarından hasar alıyor ama bu pIs neden cunki spectre tanrının sağ kolu
Spectrenin başarılarından ziyade başarısızlıklarını oturup konuşsak oooo hani tanrının sağ koluydu? bir işi başaramadı derler adama ( konumu belliya hani )
Speedforce konusundada söyledim aksini söyleyebileceğimiz gene birşey yok ortada
SuperBoyPrimenin mistik , büyülü objelere bağışıklığı var( crde bir cok kez kendisi söylüyor bunu) zaten fiziksel hasar ALABİLİR her yumruk yigince dimdik durması sacmalik olur hasar almalı veya kolundan tutup sfye hapsedilmeli ozaman sbp durduğu yerde dursun önüne gelene tek atsın hiçbirşeyden hasar almasın öyle bişey pek mümkün değil maalesef.
4.duvar bilinci demişken
Shehulk,lobo,deadpool,in 4.duvar bilinciyle mr.mxptlk inkini falan bir tutuyorsan sıkıntı
Shehulk fizik gucunden başka bir gücü olmayan , deadpool , lobo gene aynı tarz karakterler bunların kalemi kırıp içerideki cr'yi kontrol altına alıp crdeki gerçekliği lehine çevirmesini beklemek nebilim baya sıkıntılı bir durum.(plotcontrol)
Ayrıca BlackAdam,shazam(her nekadar powerup almış olsalarda karşısindaki..unboundSpectre.. Unbound spectre ye üstünlük kurabiliyorsa içinden gecebiliyorsa bunu SuperBoyPrime gibi bir karakterin yapamayacağını neye dayandiriyoruz? ordaki spectrede en güçlü bedenlerinden birindeydi birde. ama pardon o hikaye saçmalıktı biz fanlar tarafindan kabul edilmemisti. ,
PhantomStranger gibi bir karakterin metafiziksel formunun içinden geçen normal superman değilmi? hatta zihin telepat yöntemiyle clark'in zihnine girmeye çalışmıştı clark izin vermeyip tek yumrukta ağzını kanatip savurmustu Phantomu? o phantom bir kac kez Spectrenin formlariyla dövüşmüş hatta üstünlük kurabilmişti sanki birtanesindede yaradılış tehlikeye giriyordu sanırım Presence ayırdı?
Normal supermanin heatvisionu karanlik güç kullanan Eclipsoyla ayni seviyede heatvision atmıştı? o eclipso Spectreyi birebirde yenmişti (crispus Allen spectreyi) gerçi the Source tarafından +Multiverse densede Crispus Allen için biz fanlar tarafindan kabul görülmüyor .s normalSupermenin yaptığı bu featlerin sbp nin yapamayacağını düşünmek garip...
Neyse iyi forumlar , dediğin gibi fazla uzatmaya gerek yok :saint: