Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Superman Prime vs Day Of Vengeance Shazam

tebrikler ben de birkaç gün önce Süpermen Prime'ın normal Süpermen'den kaç kat güçlü olduğunu hesaplıyordum

Duyduğuma göre Süpermen Prime 15.000 yıl güneş banyosu yapmış
Yine duyduğuma göre Süpermen 1 dakikalık güneş banyosu ile gücünü 3 katına çıkarabiliyormuş
Buna göre Süpermen Prime'ın gücü normal Süpermen'den 23.668.200.000 kat güçlü
Peki öbür adamı duydum ne kadar güçlü olduğunu da (kısmen)
Yine de yeterli bilgiye sahip olduğumu sanmıyorum bilgilendirirseniz sevinirim

@Muhammed
15.000 yıl güneş banyosu yapan Superman prime one million (Spom). Superman prime, Superboy prime'in Guardians enerjisi çekmiş ve olgunlaşmış hali oluyor.

Rakibi Day Of Vengeance Shazam da normal Shazam'ın tüm büyücülerin gücüne sahip olduğu hali (Phantom Stranger dahil).

Evet o kadarını biliyorum teşekkürler (Shazam hakkında) ve Spectre'yi geri püskürttüğünü de biliyorum

İlk konum umarım doğru açabilmişimdir
Konu Oluşturma ve Kullanma Üzerine Hususlar

3. Maddeye bakarsan tam olarak doğru olmadığını görürsün. Ancak yeni üye olarak bunlar gayet doğal.

------

Konuya gelirsek Day of Vengeance'ın rezalet bir kozmik hikaye olduğunu düşünüyorum. Shazam ve Nabu gibileri ile savaşlarında gerçekten o kozmik Spectre'yi hissetsek de dünya kahramanlarına karşı aciz hali ve sürekli fiziksel takılması saçmaydı (Black Adam, kafasının içinden geçmişti.) Nitekim Spectre'nin bu kararsız ve çelişkili yansıtılışı kısa bir süre aklı karışmış SPectre'yi dövmekten başka feati olmayan DoV Captain Marvel'ı da etkiliyor.

Öte yandan Superman Prime çok net biçimde çoklu galaksi - evrensel arası bir güç.

Kağıt üstünde Captain Marvel'ın alması gerekir. Ama feat açısından Superman Prime daha net ve sağlıklı bir güç unsuru.

DoV Shazam için Spectre'yi püskürtmek büyük bir şey ancak daha genel bakarsak Superman Prime alır bence

@Nabu
Ben yinede Dov Shazam'a şans veriyorum nede olsa büyüyü yok edebilecek güce sahip Spectreye karşı üstünlük kurabildi.
Birde Black Adam'ın Spectrenin içinden geçtiğini biliyordumda bu hikayede olduğunu daha yeni öğrendim. Kaçıncı sayısında olmuştu o sayıyı bir daha okuyayım.

Ayrıca feat çokluğu bakımından Prime öndedir ancak Shazam'ın tüm büyüye sahip karakterlerden güç alması olayından yola çıkınca Dov shazam > Superman Prime gibi oluyor.

Dov Shazam daha güçlü.Fakat Superman Prime büyüden hasar almıyor.Superman Prime'ın sadece büyüden oluşmuş Dov Captain Marvel'a üstünlük kurabileceğini düşünüyorum.

Mantıklı fakat her ne kadar ikisi de inanılmaz güçlü olsa da Spectre'ye geri adım attıracak kadar güçlü büyü de Süpermen'e az da olsa etki edebilir bence
Sonuçta büyüyü verenler arasında Phantom Stranger var

Superman Prime'ın featleri daha çok ve daha sağlıklı featler.

Superman Prime alır bir aksilik olmadıkça.

@Noralyma
Çokluk konusunda haklısın ama Shazam da tüm büyücülerin gücünü çekti ve bu güçle Spectreye rahat üstünlük kurdu. Sadece Phantom Strangerin bile gücü en az Superman Prime kadar var.

Sadece Phantom Strangerin bile gücü en az Superman Prime kadar var.
Phantom'ın gücü aktığı sırada Phantom bayağı zayıftı. Spectre tarafından fareye çevrilmişti.

Spectre'ye üstünlük kurdu ancak Spectre gerçek Spectre gibi değil godzilla gibi dövüşüyordu :D

@Nabu Evet Phantom Stranger gücü aktarırken zayıftı ancak yinede yardımı dokunmuştur öte yandan diğer büyücülerde baya bir güc aktarımı yaptı (Bir Nabu yapmadı diye biliyorum ).

Godzilla gibi dövüşmeye gelirsek Spectre hikaye boyunca bir değişik dövüştü ona rağmen tüm rakiblerini yere serip amacına ulaşabiliyordu.

@Noralyma Mental olarak sadece kafası karışmıştı o da bedensizlikten kaynaklanıyor herhalde :D

Spectrenin kolunu kesen Zauriel'in kılıcı SuperbyPrime tarafından alaya alındı ortadan ikiye ayrıldı ayni kılıç PhantomStrangeri zamandan sildi :D superboyPrime'ye bu tarzda güçlü mistik bir obje zarar veremiyorsa
superman prime ye nasil zarar verebilir

Tüm büyüyü yok etme olayini son crlerde dr.fatede planliyordu gerci crnin devamına bakamadım herneyse

Spectrenin kolunu kesen Zauriel'in kılıcı SuperbyPrime tarafından alaya alındı ortadan ikiye ayrıldı ayni kılıç PhantomStrangeri zamandan sildi :D
Superboy Prime'nin böyle yüksek featleri olsa da Sped Force'a hapsedilebilecek kadar düşük bir karakter. Öte yandan Superman Prıme Universal+ filanmış yani Dov Shazam'ın baya bir şansı var.

Edit: Son Çr de Nabu sadece kendinin öldürülmesini planladı büyüyü yok etmesini planlamadı.

Ben yeni çıkan crlerden bahsettim dr.fate en son tüm büyüleri yok etmeyi planlıyordu

SuperboyPrimeyi fazla küçümsememek gerek, Zauriel le top gibi oynayan kılıcını ortadan ikiye ayıran sadece heatvisionu ile yaptı bunu. Ve dalga geçerek Senin kılıcın bana zarar veremez yaratılışına dön melek demişti. Aynı kılıcın Spectrenin kolunu kesmesi Phantom Stranger gibi bir karakteri zamandan silmesi böyle kudrete sahip bir silahı ortadan ikiye ayırmak büyük marifeet.
Speedforce +Multiverse olması lazım ordanda kısa süre içerisinde kurtuluyor zaten
Son versiyonlarinda ise 4.duvarı kırıp kendi güçlerini kendine veriyordu yazara ihtiyaç duymadan :)

Dr.fatenin Multiversedeki tüm büyüleri yok etme planı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190522-160106.jpg
    Screenshot_20190522-160106.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 254
Ben yeni çıkan crlerden bahsettim dr.fate en son tüm büyüleri yok etmeyi planlıyordu
Pardon ben yanlış anlamışım :D

SuperboyPrimeyi fazla küçümsememek gerek, Zauriel le top gibi oynayan kılıcını ortadan ikiye ayıran sadece heatvisionu ile yaptı bunu. Ve dalga geçerek Senin kılıcın bana zarar veremez yaratılışına dön melek demişti. Aynı kılıcın Spectrenin kolunu kesmesi Phantom Stranger gibi bir karakteri zamandan silmesi böyle kudrete sahip bir silahı ortadan ikiye ayırmak büyük marifeet.
Day of vengeance hikayesinde de Zauriel var ve Spectreyle yüzleşemedi bile. Süperboy Prime de baya güçlü biri ancak kesinlikle Spectre ayarı değil.

Speedforce +Multiverse olması lazım ordanda kısa süre içerisinde kurtuluyor zaten
Speed Force gücü Multiverse+ ama kullananlar tüm gücü kullanamıyor ki.

Son versiyonlarinda ise 4.duvarı kırıp kendi güçlerini kendine veriyordu yazara ihtiyaç duymadan :)
Bu kısım zaten komedi bence böyle yazarı döven veya alaya alan featler saçmalıktan öte değil