Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Hal Jordan vs Silver Surfer

Hal Jordan vs Sılver Surfer

• Sılver Surfer Orta Zorlukta Alır

• Sılver Surfer Yüksek Zorlukta Alır

• Hal Jordan Orta Zorlukta Alır

• Hal Jordan Yüksek Zorlukta Alır

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Hal 2-3 tık üstün. (BENCE)
Bence demekle yırtamazsın :D :D

Silver Surfer istikrarlı bir şekilde Thor, Superman gibi adamların üzerinde resmedilen bir tip. Hal ise bu adamların bir tık altında ya da dengi.

Hal'de bir kaç yüzük olsa o zaman olabilir ancak tek yüzük ve tek batarya ile SS'i alt etmesi güç. Bir de SS enerji ve madde manipülatörü olduğu için Fenerlerin yaptığı yapılar onu ne kadar tutabilir açıkçası bilemiyorum.

Tabi Hal'In versiyonlarına göre bu değişir.

@Nabu

Enerji ve madde maniplasyonuyla da ss yırtamaz :D

Tamam istikrar önemli ancak biz çok sık görülmeyen olaylardan yola çıkıyoruz. :D

Siz gördünüz mü Hal'ın iradesini sonuna kadar zorlayıp yenildiğini ?

Thor,Superman de zaten istikrarlı olarak Silver Surfer dengi gösteriliyor hocam :D

Thor,Superman de zaten istikrarlı olarak Silver Surfer dengi gösteriliyor hocam
Yoo...

Thor hiç bir zaman Silver Surfer'In dengi gösterilmedi. Potansiyeli SS'den çok denildi ancak bildiğimiz Prens Thor genelde hep SS'in gerisinde oldu.

Galactus > Odin
SS > Thor

Siz gördünüz mü Hal'ın iradesini sonuna kadar zorlayıp yenildiğini ?
Bu mantıkla Hal Jordan'ın hiç bir mücadeleyi kaybetmemesi ve dünyadaki tüm sorunlarını rahatça çözmesi gerekirdi ancak yok böyle bir şey.

Enerji ve madde maniplasyonuyla da ss yırtamaz
Hal'In irade gücüne etki edemez ancak en azından kendisini savunup, karşı saldırılar yapabilir. Niye yırtamasın ?

@Nabu

Peki bunu kanıtlayabilir misiniz ? Silver surfer > Thor olayını ?

Çünkü daha önce Thordan dayak yemişliği var.

O zaman ben de derim Silver surfer madem bu kadar güçlü neden her karakterin enerjisini alıp onu yenmiyor ? Mesela Thor'un odin force'unu alabilir. Peki neden odin force thor karşısında sıkıntı çekiyor ? Sonuçta madde maniplatörü enerji maniplatörü.

Bir tek özellikle bir savaşın kazanıldığını ben görmedim. O zaman ben derim Supermanın fiziksel özellikleri SS'den daha üstün SS'yi alır diye.

Çünkü daha önce Thordan dayak yemişliği var.
Thor'un da Wolverine'den dayak yemişliği var, Hal Jordan'In da Aquaman'den dayak yemişliği var. Eğer gitmek istediğin yol buysa :D

O zaman ben de derim Silver surfer madem bu kadar güçlü neden her karakterin enerjisini alıp onu yenmiyor ? Mesela Thor'un odin force'unu alabilir. Peki neden odin force thor karşısında sıkıntı çekiyor ? Sonuçta madde maniplatörü enerji maniplatörü.
1. silver Surfer dövüşlerinin %98 inde kendisini kısıtlayan, pasifist, savaşı ve şiddeti sevmeyen bir tip olduğu için karşı tarafın ona ulaşabilmesine vurabilmesine oldukça imkan sağlayan birisi evet Bazen Black Panther tarafından kafa kola alınmak gibi low anları olsa da SS istikrarlı olarak intergalaktik bir varlık.
2.si Odin Force bir büyü gücü , eski bir enerji türü .. SS'in fiziki becerilerinin dışında kalıyor.
3.sü Thor zaten base iken bile neredeyse solar sistem buster bir tip. Odin-Force ile SS'e bir kaç darbe indirmesi zor değil.

Thor, Surfer'a bir kaç darbe indirdikten sonra SS sinirlenince;
3661143-mightythor-zone-082.jpg

915783-brbgh_02_009.jpg

SS burada Beta Ray Bill'e kendisinin dengi olmadığını söylüyor ve neden inat ettiğini soruyor.

Beta Ray Bill zamanında 2-3 kere Thor'u yenmiş ona çok denk birisi.

SS ile Thor defalarca kapıştılar pek çok maç tam bir galip çıkmadan sonuçlandı. 3-4 tanesini Thor aldı (bunlardan sadece birinde SS cidden ciddi idi) 1-2 tane de SS aldı.

Ancak SS'in üstü Galactus'un Odin'e olan üstünlüğü, bir nevi SS'i de Thor'un üstü yapıyor zaten.

SS'in istikrarsız bir karakter olabildiği doğrudur. Ancak Hal'da istikrar abidesi sayılmaz.

Bir tek özellikle bir savaşın kazanıldığını ben görmedim.
Enerji ve Madde Manipülasyonu söylerken kullağa bir özellik gibi gelebilir ancak bunun onlarca farklı çeşit kullanımı var. Fiziksel kuvvet gibi bir şey değil.
Hal iradesi sayesinde neredeyse sınırsız potansiyele sahip.
Tek bir özellikle bir savaş kazanılmıyorsa neden her şeyi Hal'In iradesine bağlıyoruz ? :D

@Nabu

Aynı şekilde Thor'un sınırlarını kaldırıp SS ve Adam Warlocku aynı anda dövmesi, Beta ray bill'i teklemesi, sinirli SS'yi ayağının altına alması da var :D

Hala tatmin olmadım..

Hal'ın her şeyi irade zaten :D

Odin-Force fiziksel becerilerin dışında kalıyor. İlginç.

Hocam Galactus'un Justice League'ye olan üstünlüğü bir nevi SS'i JL'nin üstü yapıyor diyebilirmiyiz :D

@Nabu

Hocam feat lazımsa Hal'ın Spectre'nin çenesini parçaladığı, Tüm lig üyelerinin gücüne sahip olan amazoyu teklediği, Nerdeyse tüm fenerlerin gelip alt edemediği Krona'yı tek başına aldığı fotoğrafları atabilirim

@father

Neden ? Anayasa kanunu felan mı Utkan abinin anlattıkları :D

Hal >> SS olduğunu düşünüyorum ben. Sebebim de gayet açık. Krona'yı öldürmesi. Eğer başka varsa böyle iradesini zorlayıp savaştığı bir versus onları da hesaba katalım.

İstikrar diyorsunuz ama burda istikrar atanamaz zaten az featler.

@Noralyma
Uzun uzun anlatmış sebebleri ile sen ise sadece bir kaç abartılı featini söylemişsin hocam :D Sentryi molecul man'i yendi her kezi alır gibi bir şey diyorsun...

İstikrarsız ve az feati olan bir kahraman ise yapabilecek bir şeyimiz yok. Ben zaten normalde karşılaştırmama tarafındaydım ama dh de tartıştık diye açtım sende biliyorsun

@father

Sentry Molecule man örneğini çok fazla söylemeye başladınız sıkıldım. Sentry Molecule man ı yenmedi. Yendi de benim bildiğim Molecule man atomlarına ayırdı sentryi Sentry de yeniden oluştu :D :D (yani ben öyle biliyorum)

Uzun uzun anlatmadı sebepleri ile Thor vs SS konusunu anlattı. Ki Thor'un kazanacağını düşünüyorum. Hadi Superman'den yırttı solar enerji emme vs. şeklinde Thor'dan Nasıl yırtacak :D

@Noralyma
Hocam siz dh de süpermani galactus ile karşılaştırıyosunuz bırakın da bende sentry örneğini vereyim :D

Çünkü siz thordan girmişsiniz o yüzden thoru anlatmış aynı zaman da hal'i de anlatmış :D Süperman thordan nasıl yırtıyorsa Ss de öyle yırtacak :D

@father

Uydurma :D Galactus'un zarar verilmemezliğinin Superman kadar olmadığını söylüyorum. Ayrıca karşılaştırınca ne oluyormuş ?

Hal'ı pek anlatmadı. Superman Thor'dan yırtar çünkü daha kuvvetli, daha dayanıklı, daha hızlı vs.

SS ise daha hızlı ve daha yönlü.

Konu dışı ama Sentry o hikayede cidden Molecule Man'i cidden yeniyor hatta yok ediyor görünüşte.

Her neyse Silver Surfer'ın Hal Jordan'dan daha güçlü olduğunu düşündüğüm Nova Prime ile eşit dövüşmüşlüğü var. Krona olayına gelirsek Hal Jordan hiç öyle güçlü bir karakter değil ne yazık ki.

f42532d74a3edf110cb771f851d6642f47c59e1f_hq.jpg

214ea678685dce045d2e595d7458b6e2.jpg

Hatta böyle sahneler bile yaşayabiliyor.
green-lantern-vs-the-shark-4.jpg

Yanlış anlaşılmasın Hal Jordan en sevdiğim karakterlerden biridir.

@Noralyma
Zarar verilmemezlikte karşılaştırıyosun ama yine karşılaştırmış sayılıyorsun :D Ss > süperman ise galactus ile karşılaştırmak saçma

Anlatdı hocam daha dikkatli okuyun derim

Ss de süperman ile eşit dayanıklık da shazam ile eşit fiziksel güce sahip yani bu durumda Ss thora göre daha hızlı, daha dayanıklı ( yada eşit ), Daha güçlü, Daha çok yönlü diyebiliriz :D