Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel My Hero Academia / Boku No Hero Academia Genel Tartışma Başlığı

AfO ve OfA ve de kökenlerine dair idi son bölüm ancak karakterleri o kadar sığ şekilde yerleştirdi zamanında ve de savaş o kadar falafoş halde ki köken hikayesini umursayamadım yani, metin balonlarını okumaya üşendim ya.

Battle shounen tarihinde gördüğüm en korkunç savaş arkı ve final olma yolunda hızla yükseliyor seri. İşin kötüsü her şeye rağmen yeni nesil içinde en iyi çizilen seri istikrarlı bir şekilde bence BnHA idi. Şu aralar o da gitti, kalabalık anlaşılması zor, perspektif yoksunu (ki en iyi olduğu konulardan biriydi) panelleri buruşturulmuş çarşafa dönmüş bir halde ...

Hiç bir zaman elit bir seri olmadı belki, belki her daim potansiyelinin biraz uzağında idi. Ancak şu son arkın son çeyreği.. Yikes !

Animenin 7. sezonu Bahar 2024'de geliyor.
GA_kWJJbEAENVV-.jpg

Seriyi animeden takip etmeyi sevdiğim için mangasına geçmedim. 6. sezon güzeldi bence gayet keyif aldım. Savaş arkı hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum ama. Naruto'nun savaş arkından bile daha mı kötü gidiyor?

Seriyi animeden takip etmeyi sevdiğim için mangasına geçmedim. 6. sezon güzeldi bence gayet keyif aldım. Savaş arkı hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum ama. Naruto'nun savaş arkından bile daha mı kötü gidiyor?
Bence biraz daha kötü.

Bu arada ben de animeden çok daha fazla keyif aldım. Manga çok sarmadı açıkçası.

Naruto'nun savaş arkından bile daha mı kötü gidiyor?
Naruto'nun savaş arkı serinin potansiyelini zedelediği, aceleye getirildiği ve de (arkın 2. yarısı en azından) biraz klişeleşti diye çok eleştirildi. Ki hepsi doğru ancak genel anlamda kurgusal açıdan, çizim açısından, savaşların epikliği anlamında o kadar da kötüleşmemişti seri.

BnHA'nın savaş arkı ise düpedüz saçmalık bence, Naruto Savaş Arkı özellikle de ilk yarısı BnHA'nın tamamından iyidir zaten.

Bence biraz daha kötü.

Bu arada ben de animeden çok daha fazla keyif aldım. Manga çok sarmadı açıkçası.
Beklemiyordum böyle olmasını. Çok üst düzey bir seri değil belki ama bu kadar kötü yorumlar göreceğimi düşünmezdim. Halbuki bir önceki büyük savaş fena değildi bence.

Mangaya göz ucuyla baktım S&S dövüşünün sonuna kadar ama çok sarmadı beni biraz karışık geldi çizimleri. Galiba pek manga insanı değilim ya devamını çok merak ettiğim bir seri olmadıkça animeyi tercih edip kolaya kaçıyorum. 😄

Beklemiyordum böyle olmasını. Çok üst düzey bir seri değil belki ama bu kadar kötü yorumlar göreceğimi düşünmezdim. Halbuki bir önceki büyük savaş fena değildi bence.

Mangaya göz ucuyla baktım S&S dövüşünün sonuna kadar ama çok sarmadı beni biraz karışık geldi çizimleri. Galiba pek manga insanı değilim ya devamını çok merak ettiğim bir seri olmadıkça animeyi tercih edip kolaya kaçıyorum. 😄
Ben hiç manga insanı değilim zirve işler hariç.

Çizimlere biraz dikkatli ve panel panel irdeleyince anlaşılıyor. Temiz de aslında ama yok yani sarmadı beni de. Ben 4.sezonun sonunda mangaya geçmiştim. Animeden aldığım verimi alamadım. 20 sayıdır falan da okumuyorum.

Naruto'nun savaş arkı serinin potansiyelini zedelediği, aceleye getirildiği ve de (arkın 2. yarısı en azından) biraz klişeleşti diye çok eleştirildi. Ki hepsi doğru ancak genel anlamda kurgusal açıdan, çizim açısından, savaşların epikliği anlamında o kadar da kötüleşmemişti seri.

BnHA'nın savaş arkı ise düpedüz saçmalık bence, Naruto Savaş Arkı özellikle de ilk yarısı BnHA'nın tamamından iyidir zaten.
Naruto'nun daha iyi bir seri olduğu su götürmez bir gerçek ama savaş arkı seriyi ciddi anlamda düşürüyor bence bunu da kabul etmek gerek. Üzerinden zaman geçtikçe daha iyi gelmiş olabilir ama tonla sıkıntı vardı.

Sanırım BnHA mangakası bu tarz büyük ve uzun bir savaş arkının altında kalkabilecek kadar kalibreli biri değil. Uzadıkça batırıyor gibi geldi bana. Zaten çoğu arkı hep kısa tutuyordu.

Sanırım BnHA mangakası bu tarz büyük ve uzun bir savaş arkının altında kalkabilecek kadar kalibreli biri değil. Uzadıkça batırıyor gibi geldi bana. Zaten çoğu arkı hep kısa tutuyordu.
Ya zaten arkın bir yerinde, finale gelir gibi olduk. Herkes savaşacağı son kişiyle eşleşti, verilen kayıplar artık verilen kayıplardır denildi. Tam böyle son boy gösterme gibi bir ortama gelmişti seri (onlarca sayı önce) . Zaten mangaka 2 yıl önce falan seri sonu yaklaşıyor falan demişti. Ancak editörler mi dürttü başka bir şey mi oldu bilmiyorum, aynı şeyleri tekrar ede ede, araya yerli yersiz karakter soka çıkara bir şekide bitiyor denilen yerden tekrar uzattı arkı.

Ya mangaka yazım konusunda pek yüksek kalibreli değil, ancak kendisi içinde çok limitli bir evren ve çok limitli bir zemin seçti/dizayn etti en başta. Şahsen benim seriye ve evrenine dair sorun olacak dediğim her şey sorun oldu. Bunların bazılarını güzel yamadı, bazılarını yamayamadı. Bazı yamadıklarını da tekrar açtı/yırttı.

Yani ne kadar iyi yazar olsan da (ya da olmasan da) hazırladığın zemin ve sınırlar bazen en iyisini yapmana izin vermeyebilir. Böyle bir etik ve kötü adam algısıyla böyle 2-3 Liseden oluşan bir evrenle zaten olmayacağı aşikâr idi.

Bu sene çıkacak olan yeni film için fragman gelmiş. Yeni bir All Might? İlginç duruyor.

İlk filmi izlemiştim. Çerezlik vakit geçirmelik bakılabilir gibiydi eğer evreni de seviyorsanız.

Villain All Might fikri ilgi çekici aslında, bakılabilir buna. Gerçi manga çok kötü gittiğinden salmıştım son 1 yıldır okumayı. Animeden takip etmeyi planlıyorum buna da çıktığında bakarım.

İlk filmi izlemiştim. Çerezlik vakit geçirmelik bakılabilir gibiydi eğer evreni de seviyorsanız.

Villain All Might fikri ilgi çekici aslında, bakılabilir buna. Gerçi manga çok kötü gittiğinden salmıştım son 1 yıldır okumayı. Animeden takip etmeyi planlıyorum buna da çıktığında bakarım.
İkinci film ilkinden iyiydi bence. Üçüncüyü izlemedim henüz. Çerezlik olarak iyi gidiyor dediğin gibi. Ben de bakmayı düşünüyorum çıktığında buna. Animeden de razıyız biz aga oradan devam.

2-3 yıl önce manga sona yaklaştı bitecek haberleri dolaştığında ara vereyim bitince topluca okurum diyordum. Hâla devam ediyor ya la.

Horikoshi ve Oda'nın yıllar önce beraber verdiği bir röportajda Horikoshi seriyi 30 ciltte bitirmeyi düşündüğünü söylüyor, Oda ona sen onu 50 cilt diye hesap et diyor. Horikoshi ise ama 10 sene devam edebilir miyim ki diye soruyor. Oda'nın cevabı ise "Kendini zaten devam ederken bulacaksın" oluyor.

Bu sene BnHA'nın 10. senesi ve manga hâlâ devam ediyor. Oda reis tecrübesini konuşturmuş.