Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@father Kusura bakma adresim şaşmış :D

Kendi mekanı var denemez pek ancak içine çekildiği bir boyut var ve orada DC Zeus'u kadar var diye biliyorum. DC'de 5 Büyük Highfather var Juve, Odin, Zeus, Highfather, Ares.. Ares bunlardan biri yani.

@Noralyma

Aynen, bağımlılık yaptın Kerem valla :p :D

Ulan bende bakındım dün bir sürü bu benim hangi mesajıma binaen konuşuyor diye Paranoyak oldum, triplere girdim
Bu mesajı alıntılasammı diye düşündüm bir an :D Ben de sizi etiketlemiştim başkası yerine :D

Kendi mekanı var denemez pek ancak içine çekildiği bir boyut var ve orada DC Zeus'u kadar var diye biliyorum. DC'de 5 Büyük Highfather var Juve, Odin, Zeus, Highfather, Ares.. Ares bunlardan biri yani.
Hocam ben sizin kendi mekanında nigh omnipotent dediğinizi hatırlıyorum sanki.

Hocam ben sizin kendi mekanında nigh omnipotent dediğinizi hatırlıyorum sanki.
Arkadaşlar omnipotent kalıbı -> her şeye kadir demek.

Ancak buradaki "Her Şey" nedir ? Bunun sınırlarını vermek lazım. DC'de Skyfatherlar neredeyse evrensel çapta adamlar eğer buradaki her şey "evrensel düzlem" ise evet bu adamlar omnipotent ya da en azından nigh-omnipotent ancak tüm DC Omniverse'üne bakarsan olmaz. Çünkü bu kadar büyük bir düzlem de her şeye kadir değiller.

Presence, TOAA gibi tipler hariç kimse değil. Ama bir ton adama omnipotent dendiğini duyarsınız. İşte bu düzlemi ile alakalı.

@NABU

Ancak buradaki "Her Şey" nedir ? Bunun sınırlarını vermek lazım. DC'de Skyfatherlar neredeyse evrensel çapta adamlar eğer buradaki her şey "evrensel düzlem" ise evet bu adamlar omnipotent ya da en azından nigh-omnipotent ancak tüm DC Omniverse'üne bakarsan olmaz
Evet sınırlamalar var. Mesela uzay taşıyla evrensel derecede omnipresent olursun.

Cevap için sağolun :)

@NABU

Az önce ordan baktım ama en zayıfları çoklu galaksi, en güçlüleri çoklu evrensel galiba.

Bu durumda da NABU çoklu evrensel oluyor. Doğru anlamışmıyım ?

Bu durumda da NABU çoklu evrensel oluyor. Doğru anlamışmıyım ?
Yani Elçisi Doctor Fate'in bile alt-çoklu evrensel featleri var.

Nabu olaylara nadiren direkt müdahale ettiği için net bir gösterimi yok ancak üç örnek çok önemli Modern Nabu için.

1. Spectre'nin 9. Büyü Çağını kapatma çabalarının son ayağında gücü epey yükselmişken Nabu onu çokça zorlamış hatta en son büyü kazansın diye bilerek öldürtmüştür kendini.

2. Bir diğer olay ise aşırı zayıflamış haliyle( neredeyse ölü) 6. Boyuta bir kapı açmış ve oradan geçmiştir. Nitekim çoklu boyutsal da

3. Kendisini Lordların en güçlüsü olarak tanıttı ve diğerleri onayladı. Düzen Lordlarından olan Kismet'in Marvel'da Eternity'nin dengi olması ve Kaos lordu Dominus'Un çok-evrensel featleri olduğunu düşününce ... Nabu'nun seviyesi beliriyor.

Ayrıca Kaos ve Düzen Lordları çoklu evrende versiyonları olmayan kişiler yani tekler. Tüm bunları toplayınca anlaşılıyor.

Superman DC'nin sembolüdür tabii. DC diyince akla ilk o gelir.
Akla ilk gelen farklı sembol etmek farklı. Dc'nin sembolü o evrenin tanrılarıdır bildiğim kadarı ile dc'yi temsil edence over-void oluyor yoksa bende biliyorum en popüler kahramanın süperman olduğunu :D

DC diyince çoğu kişinin aklına Supo gelir ama benim aklıma Batman geliyor. :p
Sonuçta sembolüdür yani

Birşey soracam. Superman Galactus'un backhand saldırısından tek mi yer ?
Tok Galactus'un bile sadece fiziksel bir saldırı ile Superman'e tek atabileceğini sanmıyorum.. Superman'in bundan sağ çıkabileceğine hatta tanklayabileceğine inanmak için yeterli marifet gösterimi(feat) var.

Ve SupermanDC evreninin sembolü müdür ?
Evet.

Dc'nin sembolü o evrenin tanrılarıdır bildiğim kadarı ile dc'yi temsil edence over-void oluyor
Bence o konuda The Presence, Over-Void'den daha iyi. Primal Monitor of Over-Void bir hikayelik bir maceradır. The Presence ise yetmişli yıllardan beridir bildiğimiz Presence. Yani DC Sonsuz Evrenselliğini biri sembolize etse bu The Presence olur. Ancak tüm bu oluşumun merkezi rolü ve potansiyeli gereği Superman'dir. Tabiki ikisi farklı şeyler.

@Nabu
Tok Galactus'un bile sadece fiziksel bir saldırı ile Superman'e tek atabileceğini sanmıyorum.. Superman'in bundan sağ çıkabileceğine hatta tanklayabileceğine inanmak için yeterli marifet gösterimi(feat) var.
Ben de öyle düşünüyorum ama bazıları Odin'den bile tek yer gibi şeyler söylüyor. Galactus vursa yarısı boşa gider diyen var :thumbdown:

@Nabu
Ben ilk kez siz ve noralmydan duydum süperman'in dc'yi temsil ettiğini ilginç ? Galactucus konusunda ise ben tek atacağını düşünüyorum :D

@Noralyma
Odin tek atacağı tüm yabancı forumlarda dolaşıyor. Galactucus vursa yarısı boşa gider lafımın hayla arkasındayım :D