Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel SMITE - Genel Paylaşım ve Sohbet Başlığı

Ejderlerin yeni mid oyuncusu bakalım pro seviyesinde iş yapcak mı. Adam rütbeli turnuvalarda efsane gibi anlatıldı ancak pro lig de ne olacak merak ediyorum. SPL 7. sezonu full takip edeiblmiştim. 8. sezonu ise kaçırdım. 9. sezonu tekrar takip etme niyetindeyim.

Takip ettiğim bir pro oyuncu kendince "Oynaması en eğlenceli tanrılar tierlisti" içeriği yapmış ve acaip ikiyüzlü ve yanlı bir liste yaptı hatta yayını izleyenler de daşak geçti biraz. Ben de kendi versiyonumu yaptım :D

unknown.png

Hazır Liste yapmışken şu an (Fetih modu ağırlıklı olarak) bir meta listesi de yapayım (yani hangi tanrılar güçlü ve revaçta gibi).

unknown.png
Ama şunu unutmamak gerek, 9. sezon yeni başladı henüz yerleşik bir meta yok her şey değişebilir. S ve S+ ve/veya D-Trash sınıfları arasında kalanlar çok sık yer değişebilirler.

Smite 9. sezonu sanırım, Smite tarihinde en çok yenilik denenen ve getirilen yıl oldu. Yani söylenenlere göre 3. sezon da böyleymiş ancak o zaman oyun taze elbette çok radikal değişiklikleri sık sık deneyebilirsin. Ancak şu an biraz çalkantı da Smite özellikle, büyük patron Hi-Rez, Pro Lig'in play-off ayağını halka açık yapmayacağını , yani seyircisiz online yapılacağını duyurdu duyurulalı tepkiler artmakta. Çünkü Smite oyuncu sayısı, LoL ve Dota gibi titanlara kıyasla çok çok az onların 10 da 1'i kadar olan bir oyun olsa da rekabetçi arenası ve pro lig topluluğu çok saygın, oyunun kendisine çok etki ettiği. Smite oynamayı bırakanların hala pro liglerini izlediği bir ortam var. O yüzden tepki aldı. Hi-Rez, Smite ailesinin ünlü markalarla yaptığı cross-over'ları , pro liginden daha önemli bulduğunu bir nevi göstermiş oldu. Evet cross-over'lar önemli. Para kaldırmak ve ilgi toplamak için elbette çok önemli ancak süreklilik ve de aidiyet duygusu için Smite Pro-Lig'i pohpohlamazsan Smite söner. Bir başka Hi-Rez firması olan Paladins oyununun da zamanında Pro-Lig turnuvalarını iptal etmişlerdi oyun sonra öldü.

Aynı hata umarım yapılmaz.

Ancak şunu da demem lazım. İnanılmaz etkileyici ve de güçlü balance update'leri yaptılar ve gene büyük bir update show geldi. Yeni itemler tanıtıldı, eski itemler üzerinde çalışılmış. Diminishing Returns ve CC üzerine gene büyük değişiklikler getirilmiş bunlardan yola çıkarak kimi tanrılar bufflandı kimileri nerflendi. Farklı tanrılar farklı rollerde daha sık denenebilsin diye yeni bir sistem başlattılar denemesini üç tanrıyla başlatıyorlar, iyi dönüş olursa devam edecekler. Support yani benim klasıma sonunda sahip çıktılar benim adıma harika bir duyuru idi.

Gerçekten, Hi-Rez (Smite'in büyük patronu) 'in getirdiği karabulutları Smite ve Titanforge ekibi dağıttı. Helal olsun.

Ayrıca ilk defa bu güncelleme de Fetih modu için ayrı balans, diğer modlar için ayrı balans diye bir şey düşünmüşler. Bazı tanrıların statları, oynadığın moda göre değişecek. Bunu ben hep söylüyordum sonunda Smite ekibi bunu akıl etti.

Smite daki tanrıların zorluklarının listesini yaptım. Ancak biliyorsunuz bu tip oyunlarda iki tip zorluk olur 1.si bir tanrıyı/karakteri öğrenmedeki yani eline ilk aldığında onunla işe yarar işler yapabilme zorluğu bir de o tanrıda ustalaşma, o karakterin potansiyelini tamamıyla kullanabilme zorluğu

Elin oğlu karakterlerin ilk kullanımındaki zorluğa "floor" taban zorluğu, ustalaşmadaki zorluğa da "ceiling" yani tavan zorluğu diyor.

Bir karakteri oynamak için gerekli olan yetenek tabanı ve yetenek tavanı farklarını göstermeye çalıştım.

unknown.png

@Nabu
Oyuna Danny Phantom ve diğer Nickelodeon karakterleri gelmiş galiba. Bunlara özel karakter mi yaptılar (çok olası değil gibi), yoksa sadece kostüm olarak mı getirdiler? Kostüm ise, bir kere satın alınca sonsuza dek bizde duruyor mu?

Yeni update geldi. Yeni Tanrı(ça)mız da geldi. Support buffları ile günüm şenlendi xD

https://www.smitegame.com/news/fire-giant-update-10-1-update-notes/

Smite 9. sezon boyunca oyuna yapılmış en radikal değişikliklerin bazılarını yapmıştı ancak 10.Sezon açılışında gelen yenilikler ?!?!?! WOW !

Yani bazılarını sevmedim ve aşırı buldum ancak kesinlikle oyunu canlı tutma tutkularını hissettim. Tezim biter bitmez, uzun zamandır ara verdiğim biricik Smite'ıma döneceğim :D

Valla can sıkıntısından build yaptım. Kaydetmek için aklıma bir yer gelmedi. Sonra da foruma koyayım belki birilerinin işine yarar dedim. Bu mesajı, meta değiştikçe , daha güncel versiyonları ile değiştiririm diye umuyorum.

9k.png
PRATİK DESTEK ROLÜ YAPILANDIRMALARI (Quick Support Role Builds)

4K+ Saatlik (Rütbe olarak en fazla Plat gördüm ancak Masters ve Grandmaster sınıfından arkadaşlarla beraber casual da az oynamadım) bir Support olarak Smite'da Support oynanabilir her karakterin build'ini yapma gibi garip bir uğraş buldum kendime. Yeni bir quick build sitesi buldum ve çok pratik.

Alfabetik olarak Supp oynadığım her tanrı için supp build'leri göstereceğim. Tabi bunlar full build olacak, oyun başındaki değil, sonundaki hali gibi. Ayrıca karşınıza çıkan sayfada başka grafikler, istatistikler, karakterin olası buffları falan yazar. Bunlarla kafanız karışmasın. Ana build "loadout" yazan sekansdır.

Yanına soru işareti ( :?: ) koyduklarım, tercih edilmeyen "off-role" build'lardır, ya karakterler support karakteri değildir. Ya da support karakterin üzerine supp olmayan bir build koyuyorumdur. Yanında ünlem( :!: ) olanlar ise en sağlıklı ve güçlü build'ler. Yanında kalp ( Conquest" modu baz alınarak yapıldı.

- A Harfi -

:?: Achilles'in Sentinel Build'i (sağdaki maça nasıl başladığın soldaki de final build)

:?: Ah Muzen Cab - Animosity Axe Build'i (burada sondaki item Frostbound Hammer olacak bir sebepten eklenemiyordu, eğero olmuyorsa Runeforged ile değişin) (sağdaki maça nasıl başladığın soldaki de final build) (Gerisi de aynı şekilde olacak)

:?: Amaterasu - Animosity Axe Build'i

:?: Anhur - Animosity Axe + Runeforge + Binding Build'i

url]

:?: Anubis - Hybrid Tank Build

:!: :?: Aphrodite - Hybrid Heal & Shield Build

:!: :?: Aphrodite - Full Tank Heal & Peel & Shield Build

url]

:!: :?: Ares - Double Protection Build (Koridorlar arası gezip Thebes'i istiflemeyi çabuk bitirirseniz build çok sağlam bu konuda geri kalırsanız biraz şaibeli)

url] (Yüksek Risk, Büyük Ödül Build'i)

url]

:!: [url='https://SmiteBuildMaker.kirbout.repl.co/?Lg=1782&Ll=20&Li0=19627&Li1=15594&Li2=23873&Li3=14178&Li4=7528&Li5=21504&Lb=none&Lmb=none&Lfb=none&Leb=none&Lpb=none&Rg=1782&Rl=1&Ri0=12663&Ri1=19609&Ri2=N&Ri3=N&Ri4=N&Ri5=N&Rb=none&Rmb=none&Rfb=none&Reb=none&Rpb=none&bn=true']Ares - Full Aura Build
(Ares pasifi gereği her bir "Aura" iteminden 30 Sihirsel Güç alıyor. Bu build'de tüm itemler aura. Yani hem aşırı tank hem de yüksek güç olacak)

:!: :?: Hasar Build[/url]

url] (Daha sık relic kullanımı, bol hareket hızı ve de cooldown)

:?: Artemis - Deneysel Tank Build

Bruiser Build[/url] (Baştaki starter itemini 20 level olsan da upgrade etme, Builddeki son itemi aldıktan sonra baştaki itemi satın onun yerine Spirit Robe alın)

:!: Artio - Güvenli Tank Build

:!: :?: url]d (Son itemden sonra baştaki itemi (gene yükseltmeyin o baştaki itemi) satın ve yerine Pythagorem's Piece alın)

:!: :?: url] (Cooldown Ağırlıklı)

:?: url] (İyileştirme ve Kalkan Auralarına Dönük) (Başlangıç itemini upgrade etmeyin. Diğer tüm itemler bitince başlangıç itemini sat yerine Divine Ruin al)

:!: Athena - Genel Geçer Supp Build (Athena çok sevmem ve çok oynamam o yüzden tek build yeter)

:!: url]

:!: :?: url] (Başlangıç itemini upgrade etme, diğer 5 itemi bitince onu sat Spirit Robe al)

:!: :?: Atlas - Utility Build

-B Harfi-

:!: url] (6. itemi de aldıktan sonra başlangıç itemini yükseltmeden satın ve eğer takımca öndeyseniz Divine Ruin al, geride iseniz Mantle of Discord al) (Favorim)

:!: Bacchus - Full Tank Build

:!: url]

:?: url]

:!: :?: url] (Başlangıç İtemini yükseltmeden diğer itemler alındıktan sonra satın ve yerine Spirit Robe alın)

:!: :?: url]. İyileştirme Ağırlıklı.

:?: url]. Bir öncekinin hasarı artırılmış versiyonu gibi.

:!: url]. Bu ise önceki iki build'un orta noktası gibi. Ayrıca utility değeri var. (Favorim)

:?: Baron Samedi - Riskli Utility Build'i(Başlangıç İtemini yükseltmeden diğer itemler alındıktan sonra satın ve yerine Spirit Robe alın)

:?: Baron Samedi - Deneysel Ultra Tank Lono Mask Build

:?: Bastet - Deneysel Support Build (Başlangıç itemini yükseltmeyin, diğer tüm itemler alınınca onu satıp Spirit Robe alın)

:?: url] (Bu Build için Archdruid's Furry itemi yerine duruma göre Frostbound Hammer alınabilir, ikisini de test eder hangisini daha çok sevdiğinizi anlarsınız)

:?: Bellona - Baskı Odaklı Tank Agresif Support

Sürekli mobilden oyun oynadığım için elim henüz klavyeye alışamadı. Ama yakın zamanda oynamayı düşünüyorum.