Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Superman vs Son Goku

Darkseid

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Superman
b1d054a67a3d5ac43d0a968bbe680e8e.jpg

Son Goku
images.jpeg

Kurallar: Birbirlerini öldürmek için dövüşecekler ama çıldırmış veya delirmiş değiller. Superman'ın Güneş'e uçup güneş banyosu yapması yasak ama dövüşte çok zorlanıcak olursa yapmasına izin var.

Yer: Yok edilemez bir gezegen ve uzay. Güneş sistemi olarak, bizim dünyamızdaki gibi bir sarı Güneşin olduğu yer.

Goku Evrensel civarı diye biliyorum. Süpermen'i ezer o zaman.

Süperman hakkında çok bilgim yok ama goku’nun ultra instinct uzmanlığından sonra yenileceğini sanmam. Tek sıkıntı artık güç seviyesi değil. Hem hız sıkıntı hem de reflexleri çok iyi. Hiç düşünmeden tamamen içgüdüleriyle dövüşüyor. Yıkım tanrılarının bile yapamadığı bişeydi.

Bu iki karakter uzun zamandır karşılaştırılıyor youtube’da görüyordum. Super saiyan god olayından önce bile karşılaştırılıyorlardı. “Super saiyan god super saiyan” ve ardından ultra instinct çıktı onları biliyorum. Üstüne tekrar eğitim de almış. O kadar eskiden bile bu karakterler karşılaştırıldıysa artık goku geçmiştir diye düşünüyorum.

Süperman hakkında çok bilgim yok ama
Benim de Goku hakkında pek bilgim yok o yüzden olaya Superman kısmından bakacak olursam;

Bence burdaki karşılaştıma yapılan en büyük yanlış Goku'nun evrensel seviyelere ulaşabilenen modları ile Base Superman'i kıyaslamak.Base Superman yıldız-yıldız sistemi arasında bir seviye sahip.Gidip evrensel seviye olduğu söylenen Goku ile kıyaslanması doğru değil.Ya Goku'nun da yıldız sistemi seviyesi bir formunu alıp öyle kıyaslamaylıyız ya da Superman'in de güçlü formlarıyla Goku'yu kıyaslamalayız.

Kal kent==>Galaksi seviye

Superboy Prime zırhi ve oa enerjisi ile ==>Galaksi-Çoklu galaksi

Superman Prime==>Evrensel

Goku'yu bu 3'lüden biriyle kıyaslamak daha doģru gibi duruyor.

Açıkcası ben Son Goku ile Superman'in bir yerlerde hep kapıştırıldığını gördüğüm için burada da konusunu açayım dedim. Gördüğüm, okuduğum yerlerde de bazısının Superman'in kazanacağını söylemesi, bazısının ise Son Goku'nun kazanacağını söylemesi üzerine bu vs yi iyice merak etmiştim. Birde Son Goku karakterine yanlızca kulak aşinalığım olduğu için Son Goku karakterini öğrenmek için de bir fırsat olarak düşünmüştüm. Bu vs yi açtığım için de yanlış yaptığımı düşünmüyorum.

Superman'i yazanlar kantarın topuzunu kaçırdığı için Superman bu savaşı kazanır.

Super saiyan normal formu 50’ye katlıyordu. Super saiyan 2 bunun 2 katı. Super saiyan 3 ise onun 4 katı. yani ss3 base goku’nun 400 katıydı. Defalarca doğrulanmış deniyor bu bilgiler için.

Super saiyan god’ı hesaplamak imkansız. Beerus Gücünün %5-10’unu kullanırken bile parmağıyla ss3 bloklayıp elinin tersiyle tek atıyor, ki blast bile atmıyor. Ssg goku bu beerus’u %70’e zorladı. Daha sonra ssgss çıktı, onu kaioken 10x’le birleştirdi, ultra instinct açtı.

Base goku ve vegeta için gezegen patlatmak baya basit bişeydi diye biliyorum. Sıradan ki blast yetiyordu ve daha da güçlendiler. Base haliyle ezebileceği cell mesela bi solar system yokedebileceğini iddaa etmişti ama görmedik tabi o yüzden doğrulandimadı.

Ss3’ü base halinden az çok hesaplanır. Ama ssg hesaplanamaz bence. Beerus %5 kullanırken ciddi dövüşseydi neyse ama parmak kullandı. Evrensel deyip geçiyor millet.

baya tutarsız evren zaten. Frieza’dan sonra (super saiyan dönüşümleri çıkınca) ipin ucu kaçtı. Güç seviyelerinden ziyade dövüş tarzına bakmak lazım bence.
goku dövüş manyağı. Ultra instinct zaten sadece güç seviyesi değil aynı zamanda bi dövüş tekniği. Kendisinden kat kat güçlü bi rakibi alabilir onun sayesinde. Ben onunla yener diyorum superman’i. Superman hayvani güçlerini kullanıp kazanan biri değil mi? Bilgim yok ama goku kadar dövüş ustası değildir diye tahmin ediyorum.

@Hanzo7682 SSG'nin hesaplanması zor zaten. Beerus'la yumrukları çarpıştığında makroverse'u sallıyorlardı. SSG Supo'ya fazladır ama SS3 olabilir. Gerçi Base halinde gezegen patlatabiliyorsa o zaman o da Supo'ya fazla olabilir bilmiyorum artık.

DBZ kadar gösterimleri tutarsız ve evrenini bu denli güçlerle doldurup da hala pek çok dövüşü planetary dediğimiz dekor da tutan saçma bir ortam.

Base Superman'in bence SSJ4 (Dark) Goku ve üstü Gokulara gideri olmaz gibi (eğer Goku'nun sadece yüksek gösterimlerini baz alacaksak) . Ancak goku'nun versiyonlarının , modlarının 10-20 katı mod, versiyon da Supe de var.

Değil Goku'yu. DBZ evrenini sololayabilecek 5-6 tane Supe çıkartabildiğimiz için. Superman her zaman daha güçlü olan taraf olacaktır.

DBZ kadar gösterimleri tutarsız ve evrenini bu denli güçlerle doldurup da hala pek çok dövüşü planetary dediğimiz dekor da tutan saçma bir ortam.

Base Superman'in bence SSJ4 (Dark) Goku ve üstü Gokulara gideri olmaz gibi (eğer Goku'nun sadece yüksek gösterimlerini baz alacaksak) . Ancak goku'nun versiyonlarının , modlarının 10-20 katı mod, versiyon da Supe de var.

Değil Goku'yu. DBZ evrenini sololayabilecek 5-6 tane Supe çıkartabildiğimiz için. Superman her zaman daha güçlü olan taraf olacaktır.
Valla o konuda Allah'ın çok hakkını yiyor herkes. Baksana devasa evren var ama güç dengesi tam yerinde. Ben senin ağzını burnunu kırabilirim, sen benim ağzımı burnumu kırabilirsin.
Çizgiroman, manga falan bahane, hiçbirinde güç dengesi yok. O an kim iyilik için savaşıyosa o güçlü. Ama gerçek evrende mis gibi, sadece çabalayan güçlü. :D

Dragon Ball'ın asıl sıkıntısı gerçek kimliğinin bir parodi serisi olması. Daha serinin başlarında Master Roshi dünyadan aya Kamehameha atıp ayı yok etmişti. Dragon Ball dövüşler yazılırken güç dengesinin göz önüne getirildiği bir seri değildi. Bu sonradan eklenmeye çalışılan bir mekanik olduğu için sırıttığını düşünüyorum.

Kac yildir Dragon Ball okur izlerim hala Goku'nun bu evrenselligine dair birsey göremedim. : D

Ne soylendigi kadar fiziksel guclu, ne de o denli hizli, en azindan gosterilen featleri ciddi bir sekilde incelersek. Power levelleri ilk tanitimlarimlarindan itibaren surekli anlamini yitiren bir konsept oldu ve artik sozu bile gecmiyor canon olmayan speciallar disinda.

Superman alir bu maci.

Kac yildir Dragon Ball okur izlerim hala Goku'nun bu evrenselligine dair birsey göremedim. : D

Ne soylendigi kadar fiziksel guclu, ne de o denli hizli, en azindan gosterilen featleri ciddi bir sekilde incelersek. Power levelleri ilk tanitimlarimlarindan itibaren surekli anlamini yitiren bir konsept oldu ve artik sozu bile gecmiyor canon olmayan speciallar disinda.

Superman alir bu maci.
Ya Goku vs Beerus savaşında yumrukları çarptığında tüm evren sallanıyordu ya, ona ithafen denilen şey bunlar.
Ya da ne bileyim, Frieza'yı SSJ olup yendiğinde Frieza'dan daha güçlü olduğu ve buna bağlı olarak da rahatlıkla gezegenleri parmağıyla yok edebileceği çıkarımı yapıldı.
UI olduğunda ise God of D. ların seviyesini geçtiği için artık bir evrenden de daha güçlü olduğu çıkarımları yapıldı ki Beerus uyurken hapşurmasıyla gezegenler yokediyordu.
Yani "söz" olarak Goku'nun kendi evrenlerini yokedebilecek kadar güçlü olduğu söyleniyor, belirtiliyor, ima ediliyor ama hiçbir zaman bunu yapabileceğini görmedik.

Ama gerçek evrende mis gibi, sadece çabalayan güçlü.
Çaba dediğin iki ha hi ho diye tekme atmak 100G de şınav çekme
Adamdaki karizmaya bak be. Tüm DB serisinde var mı bu adam yoksa sadece Z felan mı? Ona göre okumak istiyorum.
Ne orijinal DB ne de DBZ de var. Beerus çok sonraki bir eleman.

Beerus uyurken hapşurmasıyla gezegenler yokediyordu.
superman-super-sneeze-destory-solar-system.jpg