SS'i her seferinde tokatlıyordu.
Böyle SS hiç bir karşı saldırı yapamadan pata küte gitmesi PIS diyorum zaten.
Yoksa Thanos, Galactus ile ne kadar savaşabiliyorsa SS de savaştı. Thanos, Mephisto ile ne yaptıysa 3 aşağı 5 yukarı SS de yaptı. İkisinin buster featleri hemen hemen aynı zaten. Bu denli bir dayak Zeus hulka attığında mantıklı. Çünkü biri Skyfather biri de düşük-orta herald seviyesi biri . Devasa bir far var. Ancak SS üst seviye Herald.
Thanos ise Herald ile Skyfather arasındaki boşluğu dolduruyor. SS ile aralarında koca bir tier farkı dahi yok. Bu bana oldum olası mantıklı gelmez.
Ama Thanos > SS o ayrı. Fakat böyle bir dövüş şekli mantıklı mı ? Değil tabi.
Bu seviye karakterlere yenildiğini hiç gördünüz mü ?
Bu seviye karakterlere yenildiğini görmedim ancak işin ilginci hazırlık ya da özel bir item olmadan da bu seviye karakterlerin yapabildiklerinden fazla bir şey yapabildiğini de hiç görmedim. Bu yüzden Thanos'u hep çok suni buluyorum. Bir an geliyor Blackbolt çığlığı tanklıyor bir an geliyor Namor'un yumruğu ile ağzından kan geliyor, Bir an gelir God Blast türevleri tanklar bir diğer an Spider-Man tekmesi ile kafası geri uçar.
Yani bunlar her karakterde olan şeyler. Bu sadece Thanos'da yok. Ancak Thanos böyle tutarsızlıkların yanı sıra hiç doğal feati olan biri değil.
Mesela bakın Thanos featleri diye konu açtık bir sürü insan bir araya geldik sunabildiğimiz feat sayısı çok az ve sunabildiklerimizin hepsi de birini dövmek. Bir doğa olayına karşı, bir kozmik fenomene ya da bir bilinmeze karşı bir mücadelesi yok hiç. Gerçi bu Marvel stilinin genel bir sorunu ancak Thanos, Odin vs gibi tiplerde daha da ayyuka çıkan bir mesele.
Ama portrayal (tasvir) olarak elbette Thanos'u bunlardan üstün kabul ediyoruz. Ancak kanıtlar açısından didelesek bu karakterlerden çok daha iyi yaptığı bir şey olmaması da (dayanıklılık hariç) ayrı bir kafa karıştırıcı konu.
Bana SS şunu yapar bunu yapar denmesi beni bağlamaz.
Keremcim bu işler "şu beni bağlar" , "şu ise bağlamaz" ile yürümez. Silver Surfer,Thanos ile karşılaşmadığında Thanos'un karşılaştığı pek çok büyük tehdide karşı Thanos kadar olmasa da Thanos a yakın bir performans gösterebiliyorsa. Thanos'un bu karakteri şamar oğlanı yapması tutarsızlıktır.
Thanos Marvel'ın son 20-30 yılının sevgili çocuğu. X-Men popülaritesi eridiğinden beridir evrenin en büyük kötücül güç kaynağı (eskiden Apocalypse, Doctor Doom falan etmeyen biriydi, itibar olarak). O yüzden şişti de şişti .. (Örnek King Thanos saçmalığı)... Nitekim tekrar söylüyorum itibarını ve tasvirini inkar etmiyorum. Ancak Feat açısından Thanos o kadar da etkileyici biri değil. Yazarın karakteri ittirdiğini çok hissettiğim isimlerden birisi. Tabi bu resmi bir bilgi ya da herkesin katılması gereken bir durum değil bu tamamen kişisel çıkarım.
Ancak Thanos'un SS'i 4-5 yumrukla yenmesi ve SS'in kılının dahi kımıldamaması PIS dir. Hulk bile Zeus dayağını yedikten hemen sonra işe koyulacak kadar keyfi yerindeydi yani. Zeus >>> Thanos >> SS >>>> Hulk sonuçta.