Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hocam bu Taskmaster hareketleri anında kopyalıyorsa 1v1 dövüşte çok zorlanmaz bence. Daredevil'la falan karşılaşmışlardır sonuç ne oluyor genelde?
Deathstroke'da hafife alınacak biri değil Flash'ı vurmuş yanlış hatırlamıyorsam. Deathstroke uzakta kalırsa vurabilir Taskmaster'ı.
Taskmaster'ın daha önce kendinden çok daha iyi olan Cat gibi dövüş ustasını hareketlerini kopyalayarak yenmişliği var. Kendisi bir jobber olarak yazılmadığı zamanlar Captain America gibi karakterlerin üzerinde görülüyor. Spiderman ve Daredevil gibi karakterlerin hareketlerini kopyalamış biri onlar kadar akrobat.
Taskmaster yetnekleri belli bir miktar kopyalasa da fiziksel özellikleri kopyalamıyor sonuçta. DS daha güçlü, daha zeki, daha tecrübeli, daha hızlı, çok daha çabuk iyileşiyor ve DS'de sınırlı da olsa olacak olanı bilme/görme becerisi var. Yani Taskmaster yeteneklerine adapte olsa bile DS zaten gelecek hamleyi biliyor olacak.
DS bayağı ağır siklet kaçıyor Taskmaster için. Taskmaster geçmişinde Captain America, Mr.X, Elektra, Daredevil, Moon Knight gibi pek çok isime yenilmişliği var diye biliyorum hatta Punisher'In bile bir keresinde onu epey zorladığını öğrendim.
DS, istikrarlı bir şekilde sokak seviyesi için fazla güçlü olan ve meta-insanları avlayan biri olarak tasvir edilen biri.
Yetenekleri belirli miktarda kopyalamıyor tamamen kopyalıyor Spiderman'in kareografileride dahil. Tabi zaten Deathstroke için çok bir teknik kopyalamasına gerek.
Cat'in istikrarlı bir şekilde o seviyelerde yansıtıldığını düşünmüyorum ve Cat yetenekten ibaret onlar kopyalandı mı iş sıkıntı ama DS Fiziksel olarak üstün.
Roket Atarı tanklamıyor kalkan ile blokluyor.
7 tonluk birini eğitim sırasında etkilemesi DS klasmanında biri için çok dert değil.
Paylaşılanların hiç biri geçtim DS'i, Batman'in bile üstüne koyacak şeyler değil (çift kaptan amerika hariç) .
-------------------------------
Nth metali zırhını ve Ikon zırhını, promethium ya da God Slayer kılıcını zaten hesaba katmıyorum. Base gidiyorum.
Yükrek eğitimli bir grup ordu askeri tepki dahi veremeden , tetiğe basamadan uzak mesafeden speed blitz yiyorlar.
Rahatlıkla "Bullet-Timer" gösterimleri
Çeşitli Gösterimler:
[img='https://i.postimg.cc/wMcfN4gr/7hBK7Td.jpg',none,621][/img]
Görmediği şeye tepki veriyor.
Süper hız ve süper sezi özelliği olan bir meta-insanın speedblitzini karşılayıp etkisiz hale getiriyor.
Görüş gücü ve nişancılığı
Çok daha yaşlı halinde kurşun yaralarından bir dakikanın altında iyileştirebiliyor.
Aquaman gibi bir süper meta-insanın ezeli rakibi Black Manta'yı su altında yeniyor. Hemde onlarca süper suçluyu yendikten sonra yapıyor bunu.
Gökdelenden aşağıya doğru düşerkenki akrobasisi ve rahatlığı.
En üstün sınıf tanegarya asker sınıfı mensubu bir "warhawk" ı elinin kiri gibi öldürüyor. Nth metali ile kaplı uçabilen bir süper insandan bahsediyoruz.
[img='https://static.comicvine.com/uploads/original/11121/111216997/4557174-4051434-7557200727-12166.jpg',none,620][/img]
Kendisi için 100 adam gücünde deniyor. Standart adam gücü 50 kilo kaldırma desek bu bile 5+ ton sınıfına sokar DS'i ancak rahatlığına bakılırsa bunun çok üzerinde olduğu açık.
300 yüksek eğitimli ninjayı yara almadan hallederken.
DS, Teen Titans gibi inanılmaz güçlere sahip bir ekibi avlamaktan tutun, Adalet Birliği'nin peşinde olduğu kişileri korumaya orada Lobo'yu durdurmaya kadar pek çok inanılmaz meta-insan sınıfı görevlere atandırılan.
Batman de başta olmak üzere sokak seviyelerinin en iyilerinin bile 2-3 tık üstü gösterilen birisi.
Taskmaster , Moon Knight, Elektra ve Daredevil gibi isimlere yenilmiş birisi. Ancak iyi gününde meta-insan gösterimleri de olan birisi (Batman gibi) ...
DS hala daha hızlı, daha güçlü, daha tecrübeli, daha zeki, daha yetenekli, daha iyi eğitimli, daha iyi zırhlara silahlara erişimi olan taraf.
Kalkanıyla beraber tanklıyor dedim zaten roket kalkanda patlıyor bloklamak tan kastın buysa. Batman'in eliyle havada eliyle kurşun yakalayabileceğini sanmıyorum.
Taskmaster saydığın isimlerden sadece Elektra'ya yenildi o da Elektra'nın ikinci dövüşte kendini hazırlaması sayesinde. Daredevil'de radar gücünü kullanarak oyuna getiriyor Taskmaster'ı Moon Knight ise psikolojik baskı ile çökertiyor Taskmaster'ı. Yani Elektra hariç hiç biri fiziksel veya dövüş yeteneklerini kullanarak yenmiyorlar. Batman popülarite ile oynayan bir karakter saçma Superman dövüşlerini saymazsak 7 ton kuvveti olan birine tek yumrukla nakavt edebileceğini veya 4-5 tane devi tek bir kalkan fırlatışıyla nakavt edebileceğini hiç düşünmüyorum. Zaten pek çok kez Lady Shiva tarafından rezil edilmiş bir karakter. Taskmaster çok daha büyük tehdit ve tekrardan belirtiyorum bu adam Spiderman'in tekniklerini kopyalamış biri.
Şundan da bahsedeyim kendisi bir kötü adam eğitmeni tecrübesi yüksek birisi sayısız tehlikeli görev yapmış. Çok yetenekli olduğu için ecnebilerin dediği gibi cocky davrandığı ve rezil olduğu pek çok defa oluyor. Adam dünyadaki en eğitimli ajan ve katillerden birinin sıktığı kurşunları zincirle engelliyor.
Konuda standart ekipman olduklarını yazdım zaten. Bir kaç tane fodder adamı speedblitz yaparak öldürmek çokta önemli değil hatta bazı scanlarda kurşun yiyor bacağına.
Görmediği Moon Knight'ın saldırısını havada bakmadan tutup geri yolluyor.
Bullseye'ı tek yumrukla iki seksen uzatıyor.
Sinirli bir örümcek adamdan darbe alıyor.
Kendine sıkılan kurşunu engelleyip deliğe ok fırlatıyor.
Kopyaladığı yetenekleri ardı ardına kullanıyor uzman shield askerleri bile tepki göstermiyor.
Fandral ve Hogun ile savaşıyor Asgard'ın en iyi savaşçılarıyla yani. Bir tanesi 30 tonner ve iyi eğitimli.
Gözleri kapalı bir şekilde Elektra'yı yeniyor.
Demir Adam ve Kaptan Amerikayı tutuyor.
Demir Adam ile oynuyor yakın dövüşte.
Daken(Wolverine'in oğlu) da dahil olmak üzere bir sürü adamın içinden geçiyor. Bunu yaparken de kalkanında bozuka patlıyor.
7 farklı örgüt tarafından gönderilen kelle avcıları ve paralı askerleri tek başına biçiyor.
Bronze Tiger Cat gibi bir karakter zaten. Neyse benim Taskmaster kesin kazanır gibi bir iddiam bulunmuyor ancak kendisi kesinlikle Deathstroke'un liginde biri. Flash ve Green Lantern gibi karakterler ile yaşadığı saçma sahneleri hesaba katmaz isek.
Bats ölümcül saldırmıyor çünkü ve genelde gadgetlara baş vurmuyor. Adamın kötü adam galerisinde Bane, Grundy, Clay-Face,Man-Bat gibi Spidy ayarı ve hatta üstü tipler var zaten. Bunlardan güçlü demiyorum ancak TM'den çok da geride durmuyor.
Ayrıca TM'yi elektra yenebiliyorsa. Shiva'ya yenilmek sorun arz etmemeli.
Elektra'nın ikinci dövüşte kendini hazırlaması sayesinde. Daredevil'de radar gücünü kullanarak oyuna getiriyor Taskmaster'ı Moon Knight ise psikolojik baskı ile çökertiyor Taskmaster'ı
Deadpool'u da okuyamıyor diye yeniliyor vs vs. Sonuçta adam yenilmez armada falan değil. Seviyeleri Slade ve Black Manta gibilerinden aşağıda olan 4-5 adam tarafından yenilgiye uğratılabilmiş ve pek çok kez de bu tip eşleşmeler de zorluk çekebilmiş biri sonuçta. . Yetenek kopyalasa bile fiziksel olarak Slade değil.
Taskmaster'ın da Iron-Man ile yaşadıkları epey saçma Cap ile I-M'yi gerçekten yenebileceğini düşünüyorsak. Ya da 30 tonluk adamın gürzünü rahatlıkla tanklıyorsa Punisher'ın tekmesi bu adamı nasıl itebiliyor ? Yani Task için paylaştığın bazı şeyler de DS'in Flash ve GL featleri kadar saçma bence ki Slade bu iki karaktere karşı daha istikrarlı bir bela olma tarihine sahip.
DS'in de yeşil fener, flash ve atom gibilere yaptıklarını saymamak için bir neden yok.
Ayrıca işin içine Deathstroke'un Ikon Zırhı ya da Nth metali zırhı girerse DS bayağı Hawkman üstü bir tehdide dönüşüyor zaten. Ancak daha zeki ve çevik olanı.
Evet ama DS bunu yaparken TM gibi zırh, kalkan ya da yetenek kopyalama kullanmıyor direkt yeke yek dövüyor.
----------------------------------
Benim fikrim açıkçası şu;
Benim DS kazanır diye bir iddiam var. ve TM her ne yaptıysa 1-2 tık üstünü istikrarla yapmış bir kariyeri var. TM'nin yetenek kopyalama ve kısa süreliğine hızını iki katına çıkarma gibi yetenekleri ve zekası gerçekten kayda değer beceriler. Ancak fizikzel üstünlüğü, zekayı, iyileşme gücünü ve silahlarını kopyalayamıyacak. Onu geçtim. Slade'de kısa süreli precog var. Bir darbenin öncesini görebilir. Ha bir de insan kapasitesinin üstünde bilgi işleme olayı var, beynin %90 ınını kullanma olayına hype diyebiliriz tabi ancak her halükarda bu adamın taskmaster yeteneklerini kopyalıyor diye işi bitecek biri değil. Aynı dövüş stilini kullanıyor olsalar bile DS hala daha hızlı, daha güçlü, daha tecrübeli, daha dayanıklı, daha iyi iyileşebilen, daha iyi zırh ve silahları olan ve kısa süreli kombatı okuyabilen kişi olacak.
TM, ara sıra Cap, Spidy ve IM gibilerine şov yapabilir. Öte yandan uzun yıllar boyunca meta-insanlardan oluşan süper takımları avlamak üzere tasarlanmış birisi Slade. Yani üst-sınırlarının TM'den daha istikrarlı olduğunu düşünüyorum.
Titans üyelerine bakarak bile anlayabiliriz bunu
Starfire, dur bir deneyiyim edasıyla bir geminin içinden geçip yarattığı şok etkisiyle onu havaya sıçratacak güçte, gücünün sınırlarını zorlamazken bile. (Zorlayınca güneş sistemi seviyesi oluyor zira)
Starbolt ışınlarını kalkan olarak kullandığında ise (ki buradaki ilk denemesi acemi halleri) ) rahatlıkla yüzlerce tonu kaldırıyor.
Aynı dönemde DS Vs Starfire yaşanınca
DS bu atağı tanklıyor. Ve sonraki atak denemelerinden kaçıyor.
Starfire'ın speedblitzini ona karşı kullanıp nakavt ediyor. Ayrıca önceden el bombasıyla ortadan kırdığı/yardığı (nasıl bir el bombası ise artık) bina ve diğer yıkılmakta olan binalar meselesiyle Starfire'ı baş başa bırakıyor.
Dick Grayson'In ölümüne sebep olduğu için kendini suçlu hisseden Slade Nightwing'in en iyi vuruşlarını ve darbelerini karşılık vermeden alır. Yeterince dayak yedikten sonra rahatlıkla darbelerden sıyrılır ve Dick daha da inat edince elini tersiyle öyle sert vururki Nightwing havada metrelerce uçar ve çarptığı ağır metal bileşenli iş makinasında hasar oluşur. Bu kendini tutan ve Dick ile empati kurmaya çalışan Nth metali olmayan Slade'in gücü.
Hal Jordan ve Aquaman gibi büyük silahlara karşı bile gideri var.
Bu dayaktan sonra Flash'a çelme takıyor ama onu biraz outlier bulduğumdan paylaşma gereği görmüyorum ancak her halükârda üç üst seviye adalet birliği üyesinin ortak eforuna ihtiyaç duyulması (tabi millet hafiften aldığı için ) gene DS'in team buster yanını gösteriyor.
Öyle ki
Superman, Mongul'un Warworld'üne karşı savaş için Slade'i taktiksell lider olarak düşünüyor.
Superman'i bile şaşırtan hızlı hareket etme ve düşünce yetisi. Tabi olacak olanı görebilme de dahil.
Impulse'un aniden karşısına çıkıp o gerekeni yapamadan dizinden vurması.
DS'in süper takımlara karşı istikrarlı bir tehdit oluşuna başka bir kanıt -> (1)
Skill kopyala sürecinde Punisher'dan bile (sonra canını okuyor Punisher'ın o ayrı) darbe alıyorsa. DS gibi acımasız birine karşı işi zor. DS Spidy ya da Cap gibi heroic biri değil.
Ayrıca dediklerim arasından sadece Elektra!'ya yenildiğini söylemiştin ancak dediğim gibi Mr.X rahatlıkla yeniyor. - (1) (Bu arada buradaki koreografi de leş. Sıradan bir yumruk atıyor "işte daredevil yumruğunun tadına bak" diyor sonra sıradan bir kalkan savurması yapıyor "ama bu kaptanın en iyi bitirici hareketiydi" diyor bir şeyler kopyaladığını bilelim diye zorlamışlar gene )
Mr.X'in en büyük özelliği ise precog yani olacak olanı fark edebilme ve hareketleri önceden okuma. DS'de olan yeteneğin aynısı..
Bats 127 savaş sanatında usta olan ve bir adamı boğazından yakaladığında "seni sonlardırmanın olası 427 yolunu hesapladım" diyen bir manyak. Ve DS' bu adama daha bir kez bile yenilmedi. Taskmaster'ın track record'u ise ortada.
Taskmaster çöp ya da DS'den onlarca gömlek aşağıda falan demiyorum ancak karakterin kendi canon gerçeğine göre
Ondan daha yetenekli olmak ve hareketlerini kestirebilmek >> hareketleri kopyalama.. Bu durumda DS'in yenildiğini hayal etmek çok zor.