Analiz ve Öngörü:
1.Eren daha Titan değilken bile geleceği görebilme yeteneği vardı. İlk bölümde annesinin bir dev tarafından yenildiği bir frame vardı. Ardından Eren uyanıp hiç bitmeyen bir rüya gördüğünü ve mikasanın saçlarının uzadığı ile ilgili bir şeyler söyledi.
2.Grishanın kısa sürede reiss mahvilini bulması, reiss ailesinin katledilmesi kendi iradesi dışında gerçekleştiği kanaatinde bulunabiliriz. Sanki Eren grishanın ne yapması gerektiğinin talimatlarını veriyormuş gibi. Burada SnK’nın geçmişe müdahale edebildiği anlaşılmakta.
3.Kurucu dev ne olursa olsun savaşmama yeminini bozmayacak ve yavaş yavaş eldianın kendini tüketmesini talep etmekte.
4.Bertoldh Annie ve Reiner ile ilgili eldianın içine sızmış casus oldukları ve iki amaçları olduğunu biliyoruz. Adadaki insanların helakı ve kurucu devin alınması.
5.Ymir ile ilgili ise pek bir şey bilmiyoruz.
Tahminim: Zamanda bir döngü olduğunun varsayımını yapıyorum. 4 numarada bulunan Marley casusları görevlerinde muvaffak olup eldialıları katletti. Ymir ise zamanda geriye dönerek Erenin kurucu dev üzerinde hakimiyet elde etmesini ve eldialıları yani ymir deneklerini kurtarmasını sağladığını tahmin ediyorum. Çünkü reiss ailesi savaşmaktan uzak durmaktalar. 2 numarada grisha ne karşı gelebiliyordu ne de gelecekte olanları görmesine rağmen erene SnK’yı vermekten vazgeçmemesi, onun üzerinde muazzam bir baskı olduğunun göstergesi. Eren görevinde başarılı olamazsa zamanda tekrar geriye dönüleceği ve başarılı olana kadar tekrarlanacağını düşünebiliriz. Yani Eren boyutsuz bir zaman aralığında esaret altında tutulduğunu anlayabiliriz. Erenin üç amacı var birisi eldialıları kurtarmak diğeri ise bitmesini istediği rüyadan uyanmak( yani esaretten kurtulmak) son olarak ymiri sonsuz esaretten kurtarmak.
Kenny ackkerman ne diyordu herkes bir şeylerin kölesi. Eren dışında herkes köle hatta ymir bile. Eren’in ne kadar önemli bir figür olduğu burada öne çıkacak sanırsam.
Son iki volume kaldı. Tabi ki isiyamanın nasıl bitireceğini bilemeyiz. Sonsuz olasılıkta son yazılabilecekken kendi hayal dünyamdan bir kaç şey paylaşmak istedim.
Eren eldialıların helak edilmesini önleyecek, mikasa, armin ve diğer sevdiklerinin yaşamalarını sağlayacak vs...