Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Sizce Her Elementin En Güçlü Atağı Hangisi ?

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş

Şu videoyu görünce aklıma geldi. Biraz nostalji olsun, bizim foruma da açayım dedim. Sizce 5 ana elementi baz alarak, her elementteki en güçlü atak hangileridir ?
Tek bir atak söyleyebileceğiniz gibi 1 kaç onursal adaydan da bahsedebilirsiniz. Fakat dikkat etmenizi istediğim bir şeyler var.

ab76270500adca82b179ff1863c46c63.gif

2 farklı senaryoda değerlendirin.

1. Senaryo; kekkei genkai, six paths, juub, bijuu, senjutsu, dojutsu, hücre buffları olmadan en güçlü teknikleri düşünmeniz
2. Senaryo; Her şey dahil en güçlüleri düşünmeniz ve paylaşmanız şeklinde.

Şartlar: Noveller, Oyunlar, Boruto içeriği, Filmler vs dahil değildir, 700 sayılık Mangada ne olduysa ona bakacağız.

İyi Sohbetler.

Katon:
1. Senaryo: Sanırım Gamayu Endan derim.
2. Senaryo: Goemon’da Bunta olsa Goemon derdim. Ama şuan Gouka Mekyakudur.

Diğerlerini sonra yazacağım. Hızlıca yazmam gerekiyor. Vaktim olunca diğerlerine geçerim.

Valla Narutoyu unutmuşu ama aklımda kalan en güçlü elementler jutsularını yazayım

ATEŞ

1.
Jiraiyanın summonla yaptığı teknik olabilir
2.

YILDIRIM
1.
Kirin olabilir

2.Indranın okunda herkes hem fikirdir zaten

RÜZGAR
1.
Odaama Rasengan

2.Naruto’nun Biju çakralarını oluşturarak Kaguya attığı saldırı(Biju dama da olabilir o saldırı tam emin değilim.Eğer Biju damaysa O zaman Tanrı ağacını kestiği ataktır

Su ve toprak aklıma sadece Kisamenin devasa alan açtığı teknik ve Juubinin Biju damadını yavaşlatan topluca yapılan bir teknik vardı o

Çok baştan savma cevaplar oldu kusura bakmayın ama cidden çoğu şeyi hatırlayamıyorum 😀

1.Odaama Rasengan
Rasen Shuriken demek istedin sanırım.
2.Naruto’nun Biju çakralarını oluşturarak Kaguya attığı saldırı(Biju dama da olabilir o saldırı tam emin değilim.Eğer Biju damaysa O zaman Tanrı ağacını kestiği ataktır
İçinde bijuu dama da vardı ama esas olarak diğer bijuuların elementleri vardı. Fuuton yoktu sanırım aralarında.

Biju damaysa O zaman Tanrı ağacını kestiği ataktır
Güzel seçim.

Ateş
1 -> Jiraiya'nın yaptığı Gamayu Endan gibi. Madara'nın Gouka Mekkyaku'su da olabilir.
2 -> Amaterasu sayılıyor mu? Eğer sayılıyorsa Amaterasu. Veya Jinton da olabilir. Yok sayılmıyorsa yine muhtemelen yukarda dediğimle aynı.
Ateş elementi bence genel olarak olması gerektiğinden çok daha zayıf ve işlevsiz bir element. Yazarın o an kafasına nasıl estiyse öyle oluyor. Sadece Naruto için de demiyorum bunu Avatar veya Pokemon gibi farklı serilerde de böyle. O yüzden bir çıkarım yapmak zor benim için.

Hava
1 -> Rasenshuriken ardından da rasengan türevleri (gezegensel rasengan, odama rasengan vs.).
2 -> Naruto'nun, Indra Oku'na karşı yaptığı devasa Rasenshuriken

Yıldırım
1 -> 3. Raikage'nin tek parmak yıldırım tekniği veya Kirin
2 -> Indra Oku gibi ardından da Kamui Raikiri

Su
1 -> Kisame'nin yaptığı dev su küresi
2 -> Yine aynısı gibi aklıma çok fazla suiton tekniği gelmiyor açıkçası. Mokuton sayılıyorsa 1000 kollu budha.

Toprak
1 -> Bundan da çok bir şey hatırlamıyorum açıkçası ama Kakuzu'nun elmas zırh tekniği olabilir.
2 -> C0, Jinton, Mokuton falan dışında aklıma bir şey gelmedi yine.

Amaterasu sayılıyor mu?
2. senaryo için, evet sayılır.

Veya Jinton da olabilir.
Sanırım "Enton" demek istedin.

rasengan türevleri
Rasenganlar element teknikleri değil saf çakra teknikleridir ama Naruto'nun rüzgar rasenganı var 1 kere kullandı o ayrı.

Mokuton sayılıyorsa 1000 kollu budha.
Yok o suiton hariç doton da istiyor.

C0, Jinton, Mokuton falan dışında aklıma bir şey gelmedi yine.
Ben Kekkei Genkai'ler dahil derken özel göz güçleri ile, senjutsu ile vs yapılan teknikleri kastettim yoksa içinde o elementi barındıran tüm kekkei genkai'ler demek istemedim. Bunu da aslında rikudo, juubi, bijuu,rinnegan, sharingan bazlı versiyonlar için istedim. Amaterasu/Enton gibi vs vs

Yani 5 ana elementten biri olarak kalmak zorunda.

Epeyce bekledim, şimdi kendi yanıtımı vereyim.

Her elementten önce onursal adaylarımı yazacağım sonra da senaryolara göre tercihlerimi. En zayıf element olan ateş/katon ile başlayayım.

Onursal Adaylar:

Madara= Katon: Gouka Mekyakku
Obito= Katon: Bakufu Ranbu

C54WJPl.png

yOGuOIh.png

Bunlar seride gördüğümüz en büyük sade katon teknikleri olabilirler. Fakat tercihim değiller.

1. Senaryoya göre tercihim:

Katon : Gamayu Endan

0170-014.png

Taa part 1 zamanları zehirlenmiş bir Jiraiya tarafından yapılmasına rağmen neredeyse yukarıdaki iki jutsu kadar büyük. Jutsuyu Sennin Jiraiya yapsa çok çok daha büyük olurdu. Ama bunu seçme sebebim sadece büyüklüğü değil, aleve bakarsanız, seride gördüğümüz tüm base katon tekniklerinden doku olarak çok daha yoğun ve renk olarak çok daha koyu. Bunun sebebi yağ ile fitilleniyor olması ve seride Katon'un üstü olan element Suiton yani su, ancak yağ bazlı saldırılar su ile söndürülemiyor. Diyebilirsiniz ki Abi Kishimoto bunu düşünmüş müdür bunu biliyor mu ?

Biliyor !

iI53jPD.jpeg

Jiraiya, Konan'ı yağ ile paketlediğinde Nagato spesifik olarak suyu "köpük/sabun" olarak sıkabilen bir summon çağırıyor ve Jiraiya "Köbük/Sabun! Eski öğrencim olduklarından zayıflığımı bilmeleri normal. Yağımı arındırıp, yıkıyorlar" diyor. Nagato çok genç yaşta 5 elementi de öğrendiği söylenilmişti, her hangi bir suiton suya karşı iş yapsa Nagato sıkar geçerdi ama sabun/köpük sıkabilen bir canavar çağırıyor. Yani Kishimoto yağ ile su etkileşimin farkında, su yağı yok edemiyor bu evrende, tıpkı bizdeki gibi... Benzer sebeple Gengetsu az yağ eklenmiş su kullanabiliyordu, suyu yağı götürmüyordu.

Nitekim bunlar ışığında Jiraiya su ile söndürülemez tek base katon tekniği sahibi ve boyutları neredeyse Obito - Madara ateş teknikleri boyutlarında bu da otomatikman onu en iyi base Katon tekniği yapıyor gözümde.

2. Senaryoya göre ise:

Enton Kagutsuchi Türevleri
alır.

0682-013.png

Amaterasu / Enton garip bir şey kekkei genkai değil, gizli jutsu da değil, katon -> alev salınımı iken enton -> Gazap Ateşi ve/veya Harlı Ateş Salınımı gibi bir şey. O yüzden alev tekniği sayacaksak eğer 2. Senaryoya göre Enton: Kagutsuchi alır gibi.

Diğer elementleri daha sonra atacağım. Ya da buraya eklerim, bakacağız.