Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Satranç Turnuvası

Kimi destekliyorsunuz?

• Hermonie Granger

Oy: 0 0.0%
  • Near

• Schineizel V Britannia

Oy: 1 11.1%
  • Aizen Sousuke

• Uçiha İtaçi

• Namikaze Minato

• Uryuu İshida

• Makishima Shougo

• Chrollo Lucifer

• Urahara Kisuke

• Edward Newgate

• Walter White

• Rust Cohle

• Koon Agero Agnis

• Yagami Raito

• Lelouch V Britannia

• Shikamaru Nara

• Edward Elric

• Meruem

Oy: 2 22.2%
  • Trafalgar D. Water Law

• Shikaku Nara

• L(Ryuzaki)

• Batman

• Kakashi Hatake

• Tony Stark

• Reed Richards

• Bruce Banner

• Kullanılan toplam oy
    9

Uncle Paulie

Şalıom
Gözcü Baykuş
Evet. Size bir haberim var. Ben bir satranç turnuvası başlatacağım. Bu epey değişik bir turnuva olacak. Sizin de turnuvada olmasını istediğiniz adaylar varsa yazabilirsiniz.

Katılımcılar;

A grubu

Yagami Raito
Ruruşu(Lelouch) V Britannia.
Shikamaru Nara
Urahara Kisuke

B Grubu
Aizen Sousuke
Mustang
Uçiha İtaçi
Koon Agero Agnis

C grubu

Edward Newgate
Trafalgar D. Water Law
Namikaze Minato
Schineizel vi Britannia
Meruem

D Grubu
Kururo(Chrollo) Lucifler
Shikaku Nara
L(Ryuzaki)
Walter White

E Grubu
Near
Rust Cohle
Makishima Shougo
Hermonie Granger
Edward Elric

F Grubu
Batman(Bruce Wayne
Kakashi Hatake
Reed Richards
Tony Stark(Ironman)
Bruce Banner

Evet, kimi destekliyorsunuz?

Not: Konuyu eğlencesine takılalım diye açtım sorun olacaksa kilitlenebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyaz sakal ne yapıyor ya orada :D :D

Açıkçası buraya daha çooook karakter girer.

Bu turnuvanın galibi kafamda normalde kendi evreninde zekasının çok abartıldığını düşündüğüm, zekasını pratik olarak, anında kullanamadığını bu sebeple evrenindeki diğer karakterlerden çok da üstün bir stratejist ya da taktisyen olmadığını düşündüğüm Shikamaru'dur.

Evet Shikamaru'nun savaş dehası abartıdır (bence en azından) ancak. Adamın IQ'su 200'ün üzerinde ve yıllardır Shogi oynayan Asuma'yı Shogi oynadığı ilk gün yenmiştir. Bu tip masa başı strateji konusunda kolay kolay rakibi çıkabileceğini sanmıyorum.

Esas, Shikamaru'nun henüz bir kere bile yenemediği babası Shikaku bu listede olsa ona verirdim oyumu. Aaa bir dakika varmış :D O zaman Shikaku diyorum.

Shikamaru, Aizen, Urahara, L aklımdaki diğer iddialı isimler.

Güzel konu olmuş. Batman,Tony Stark,Reed Richards filan ekleyebilir misin?

Güzel konu olmuş. Batman,Tony Stark,Reed Richards filan ekleyebilir misin?
Hemen.
Beyaz sakal ne yapıyor ya orada :D :D
Ben de aynısını düşünüyordum.
@Ryusa Bakuryu Hocam Edward Elric'i 2 kere listeye eklemişsiniz.

Açıkçası Aizen demek isterdim ama oyumu Urahara'ya verdim. L, Aizen, Shikaku ve Shikamaru da oldukça zeki.
Teşekkürler çıkartaym.

Harry Potter serisinde mantığın sesi olan karakter Hermoine olsa da satrançta iyi olan karakter Ron o yüzden Hermoine yerine Ron'u öneririm.

Lelouch'un satrançla ne kadar ilgili olduğunu ve taktiksel olarak ne kadar zeki olduğunu düşünürsek benim favorim Lelouch yada Schneizel'ın Lelouch'a hiç kaybetmediğini söylediğini düşünürsek Schneizel.

Edit:

Edward Elric'in satrançta özellikle iyi olduğunu hatırlamıyorum, taktisel zeka büyük bir özelliği olmdağından öyle olduğunu da sanmıyorum. Onun yerine Mustang daha mantıklı geliyor.

Whitebeard niye orada anlamadım.

Rust'ın süpergüçleri, süperzekaları olan fantazi karakterlerine karşı kazanacağını sanmıyorum.

Shikaku yada Shikamaru varken Minato'nun veya Itachi'nin kazanacağını düşünmüyorum.

Whitebeard'ı sırf forum üyelerinin tepkisini ölçmek ve haterlıklarını yüzüne vurmak için açtım. En güçlüye biraz hürmet, biraz saygı. Başka bir şey değil.

Aizen
Urahara
Meruem
Shikamaru
Shikaku
Minato
Itachi

Tanıdığım karakterler içerisinde burada şansı olanlar sanırım bunlardır.

Meruem'in sadece normal insan olan kişilere (turnuva şampiyonlarına) karşı kazandığını ve sonrasında bir başka normal insan olan Gungi şampiyonu Komugi'yi yenemediğini düşünürsek onun da şansı yoktur.

Taktiksel deha olarak Shukaku ve Shikamaru burada en öne çıkan kişiler. Aizen, Urahara ve Itachi, Minatp ile Kakashi vb. daha farklı konularda zekiler.

Ha yok konu kim kazanır değil de kimin kazanmasını istersiniz olduğu için oyumu Law'a atıyorum.

Aizen
Urahara
Meruem
Shikamaru
Shikaku
Minato
Itachi

Tanıdığım karakterler içerisinde burada şansı olanlar sanırım bunlardır.

Meruem'in sadece normal insan olan kişilere (turnuva şampiyonlarına) karşı kazandığını ve sonrasında bir başka normal insan olan Gungi şampiyonu Komugi'yi yenemediğini düşünürsek onun da şansı yoktur.

Taktiksel deha olarak Shukaku ve Shikamaru burada en öne çıkan kişiler. Aizen, Urahara ve Itachi, Minatp ile Kakashi vb. daha farklı konularda zekiler.

Ha yok konu kim kazanır değil de kimin kazanmasını istersiniz olduğu için oyumu Law'a atıyorum.
Komugi'nin yeteneği yüzünden yenemedi. Komugi'yi buradaki kimse yenemez.

Bu neye dayanarak söylenildi bilmiyorum da buradaki pek çok karakter Komugi'den çok daha zekidir.
Mangada geçen bu. Komugi'nin Nen yeteneği oyununu sürekli gelişmesine yardım ediyor. Meruem o yüzden yenemedi, hatta o yüzden asla yenemeyeceğim dedi.

Ayrıca Meruem noırmal insanları yendi diye yazmışsın da, hepsi Dünya Şampiyonları falandı... Onları da rahatlıkla yendi. Hani HxH evreni zeka olarak gayet iyi bir evren. Ortalama olarak buradaki çoğu seriden iyidir.

Bu neye dayanarak söylenildi bilmiyorum da buradaki pek çok karakter Komugi'den çok daha zekidir.
Mangada geçen bu. Komugi'nin Nen yeteneği oyununu sürekli gelişmesine yardım ediyor. Meruem o yüzden yenemedi, hatta o yüzden asla yenemeyeceğim dedi.
Sürekli olarak gelişmek farklı ancak üstte de denildiği gibi Shikamaru mesela sırf oyunu kullanma kılavuzuna bir kez bakarak öğrenip, Shogi'de 100 hamle sonrasını görüyor denilen birisi var.

Eğer rakibin senden çok üst düzey ise sürekli gelişmek o kadar da işe yaramaz.

Sürekli olarak gelişmek farklı ancak üstte de denildiği gibi Shikamaru mesela sırf oyunu kullanma kılavuzuna bir kez bakarak öğrenip, Shogi'de 100 hamle sonrasını görüyor denilen birisi var.
Eğer rakibin senden çok üst düzey ise sürekli gelişmek işe yaramaz.
Shikimaru bir kez bakarak öğrendi diyorsun da aynısını Meruem de yapıyordu. Zaten Meruem, Komugi'nin seviyesine yakın olmaya başladığı zaman bu yeteneği uyandırdı. Komugi Gungi'de rakibini yenememek ölmek demek, bu yüzden sürekli kazanmasını için gelişiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Küçük çaplı ama Gungi'de hax yetenek.

@Earendill

Normal insan dediklerin ülke şampiyonları, bugün Magnus Carlsen'i satrançtaki üstünlüğünden dolayı yaşadığı dönemde Hawking'den zeki ilan edebilir miyiz?

Komugi'ye gelirsek onun ile oynadıkları oyun satrançtan daha karmaşık ve Komugi iş gungiye geldiğinde yenilmez birisi. Bir turnuvada keşfettiği kazandıran oyunu hemen sonraki turnuvada, oyun esnasında karşı oyununu kurup sonra da Meruem ile oynadıkları oyunda bu karşı oyunu bulunan oyununu geliştirerek bu sefer karşı oyununa karşı galip geliyor. Bunları sadece o oyunu oynarken keşfediyor.

Shikamaru Asuma'yı yense bile Asuma'nın üst düzey bir oyuncu olduğu nerede geçti? Ben Shika'nın babasının onun için "iyi adamdı da çok kötü shogi oynardı" dediğini hatırlıyorum (manga mı anime mi kararsızım). Meruem ülke şampiyonlarını yenerken karşısındaki oyunu oyun olarak bile görmeyip "ritim" olarak değerlendiren birisi. Bu adam dünyaya geleli 40 gün bile olmamışken hem de :D

Yukarıdaki tüm isimleri bilmiyorum. Bildiklerim arasında Meruem'i kurallı bir oyun da(satranç, go vs) yenebilecek biri olduğunu düşünmüyorum. Hepsini bilenler Shikamaru'ya odaklanmış o zaman en iyisi Meruem diyebilirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Reed Richards veya Batman kazanacaktır. Bunlar olmasa çekişmeli olurmuş.

Eğer rakibin senden çok üst düzey ise sürekli gelişmek o kadar da işe yaramaz.
Meruem de Komugi için "Bunun olabilmesi için şuana kadarki 142 hamleyi de önceden bilmiş olması gerekiyor dedi."(Sayı 142 olmayabilir ama o civarda bir şey).Ayrıca bunu derken Komugi'nin yeteneği de daha devreye girmemişti.O yüzden Komugi gungi ve benzeri oyunların One Punch Man'idir.Burdaki hiçbir isim onu yenemez.