Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Re-Aksiyon!

Mangayı Satın Aldınız mı?

• Evet aldım

Oy: 0 0.0%
  • Hayır almadım

Oy: 3 100.0%
  • Almayı düşünüyorum

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

Monolith

Genç Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
26710_e66848321910.jpg

Re-Aksiyon! Nedir?

GLY Yayıncılık yani Grand Line Yolculuğu kanalı ile bildiğimiz Engin Deniz Duru tarafından başlatılan ve içerisinde birden fazla hikayenin aylık olarak yayınladığı yerli bir manga dergisidir. Manga çizerliği ve okuyuculuğu kültürünün ülkemizde yayılmasını amaçlayan bir projedir.

Ülkemizde daha önce buna benzer manga dergisi projelerine imza atıldı. Zaman azlığından, maddi sıkıntılardan, ülkemizde manga okuma-satın alma alışkanlığı olmamasından ve insanlara erişim zorluğundan dolayı maalesef tutunamadılar. Bu seferki proje daha iddialı ve şu ana kadar dört sayısı yayınlanmış bulunmakta. Dördüncü sayı ile beraber içinde dokuzu manga biride Light Novel olmak üzere tam on farklı hikaye bulunuyor. Seriler her ay yeni bölümüyle devam ediyor.

Çizerler ve Yazarlar : Ares-kun, Bekir Burak Şen, İmes, Tomaso, MeiMei, Kuzey Yalgın Kişioğlu, Galzala, DaisyBumkey, Rian & Sans, Engin Deniz Duru

Seriler: İntikamın Yüzü (Bekir Burak Şen), Dungeon Creatures (İmes), Devil Within You (Kuzey Yalgın Kişioğlu), Dark Spin (Tomaso), Memories of New Generation (Ares-Kun), Kai no Gen (MeiMei), Marplo (Galzala), The Others (DaisyBumkey), Simyacının Hümkü (Rian & Sans) Harabeler (Engin Deniz Duru&Bekir Burak Şen)

Ülkemizde büyümekte olan manga sektörüne ve bu yerli çalışmamıza hepimizin destek vermesi gerektiğini düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim. İlgilenenler için satın alma ve sosyal medya bağlantılarını paylaşıyorum. Eğer almış ve okumuş olan varsa düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Satın Alabileceğiniz Yerler
Amazon
Bkmkitap
Anime Evim
Presstij
Gerekli Şeyler

Sosyal Medya Adresleri
Instagram
YouTube

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk sayı ile ilgili yorumlara baktığımda şikayet edilen iki kısım gördüm. İlki baskı kalitesi ikincisi de yayınlanan serilerin birbirine benzemesi. Birçoğu battle shonen ve kıyamet sonrası dünyada geçiyor. Farklı olarak sadece bir spor serisi gördüm. Eğer yerli Shonen Jump gibi olmak istiyorlarsa çeşitliliği arttırmaları lazım. Bir iki slice of life türünde seri eklenebilir örneğin.

Bölümlerin sayfa sayıları da kısa geldi bana. Genelde mangaların ilk bölümleri evreni tanıtma açısından daha uzun olur. Bu dediklerim sonraki sayılarda düzeldi mi bilmiyorum ama ilk sayı üzerinden aldığım izlenim böyle. Yolları açık olsun, umarım güzel yerlere gelir.

İlk sayı ile ilgili yorumlara baktığımda şikayet edilen iki kısım gördüm. İlki baskı kalitesi ikincisi de yayınlanan serilerin birbirine benzemesi. Birçoğu battle shonen ve kıyamet sonrası dünyada geçiyor. Farklı olarak sadece bir spor serisi gördüm. Eğer yerli Shonen Jump gibi olmak istiyorlarsa çeşitliliği arttırmaları lazım. Bir iki slice of life türünde seri eklenebilir örneğin.

Bölümlerin sayfa sayıları da kısa geldi bana. Genelde mangaların ilk bölümleri evreni tanıtma açısından daha uzun olur. Bu dediklerim sonraki sayılarda düzeldi mi bilmiyorum ama ilk sayı üzerinden aldığım izlenim böyle. Yolları açık olsun, umarım güzel yerlere gelir.
2.sayı itibari ile baskıcıyı değiştirdikleri için baskı kalitesini düzelttiler. Yeni sayılar baya iyi gözüküyor, sayfa sayısı konusunda da yeni seriler eklendiği için artış var. İlk sayı 112 sayfayken 4.sayı 160 sayfa olmuş. Yeni eklenen serilerle beraber tür sayısı artmış. Fantastik, Oyun ve Gizem temalı mangalarda var şuan. Farklı seri sayısı daha da artar diye umuyorum ileride.

2.sayı itibari ile baskıcıyı değiştirdikleri için baskı kalitesini düzelttiler. Yeni sayılar baya iyi gözüküyor, sayfa sayısı konusunda da yeni seriler eklendiği için artış var. İlk sayı 112 sayfayken 4.sayı 160 sayfa olmuş. Yeni eklenen serilerle beraber tür sayısı artmış. Fantastik, Oyun ve Gizem temalı mangalarda var şuan. Farklı seri sayısı daha da artar diye umuyorum ileride.
Bunlar güzel gelişmeler ama ne kadar tutar bu proje bilemiyorum. Maliyetini karşılayabiliyor mu acaba. Daha devam ettiğini görürüz umarım şöyle uzun soluklu bir manga dergimiz olmuş olur. Çizerlere baktım da bir çoğu öğrenci. Gençlerin böyle bir işe kalkışması sevindirici. Çok bir beklentim yok ama bir şans verebilirim destek olmak adına.

Bunlar güzel gelişmeler ama ne kadar tutar bu proje bilemiyorum. Maliyetini karşılayabiliyor mu acaba. Daha devam ettiğini görürüz umarım şöyle uzun soluklu bir manga dergimiz olmuş olur. Çizerlere baktım da bir çoğu öğrenci. Gençlerin böyle bir işe kalkışması sevindirici. Çok bir beklentim yok ama bir şans verebilirim destek olmak adına.
İlk sayı Amazon'da rekor kırmıştı en çok satan kitaplar listesinde birinci oldu. Devam sayıları o kadar çok satmamış ama yine de umutları var proje adına. Verdikleri emeğin karşılığını almalarını isterim bende. Çizerler genç ama yetenekliler cidden aralarında en büyükleri Bekir ve Tomaso galiba. İkisi de 26 yaşındaydı. Böyle projeler pek göremediğimiz için devam edebilmesi adına destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi.

Bir arkadaşım çizimlerini beğenmiş almayı düşünüyor.(Mangaturk'ten.)

Ben de baktım da şimdi fena değil çizimleri. Ama önemli olan hikaye ve istikrar tabii.

Bence önce bi 10-15 bölüm kadar plot bölüm yapıp onları digital platformlardan bedava yayınlayıp, sonra beğenildiğinden emin olduktan sonra paralı yapsalarmış keşke.

Ama bu tarz girişimlere her daim olumlu bakıyorum. Başarılar diliyorum.