Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Poğaça & Çay vs Simit & Ayran

Hangisi?

• Simit & Ayran

• Poğaça & Çay

• Karar veremiyorum, zor soru.

• Hiçbiri. Tavuk döner + kola.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Uncle Paulie

Vincenzo Montella
Gözcü Baykuş
Poğaça(Neli olacağı size kalmış.) & Çay

cd393b5b-9cd2-46e7-92a2-35e2386a17ee.jpg

vs

Simit & Ayran

[img='https://www.simit.gen.tr/images/simit-ayran-diyeti.gif',none,424][/img]
Not: Çay şekerli mi şekersiz mi size kalmış, ama şekersiz tadı tuzu olmaz söyleyeyim.

Kasım-Mart aralığı -> Poğaça - Çay daha iyi bir seçenek, zira hava soğuk.

Diğer zamanlarda simit + ayranı tercih ederim.

Ben direk simit+çay diyeyim.

Diğer türlü seçim yapması zor oluyor :D

@The Last Outlaw

Nasıl gitmez hocam ? Şekersiz içiyorsanız gider. Şekerli içiyorken pek güzel olmuyordu ama şekersiz içerken bayağı güzel oluyor :D

Ama simit & ayran'da çok güzel şaka maka.

@The Last Outlaw

Önce şekersiz içmeye alışmanız gerekiyor. Bir sürü testten geçmeniz gerekiyor daha sonra şekersiz içebilme kapasitesine geliyorsunuz. Simit ile güzel gidiyor öyle.

Ama Simit & Ayran'ın yeri ayrı :)

Simiti ekmek niyetine tüketemiyorsak, poğaçanın çok gerisinde kalıyor. Bir zeytin,reçel,beyaz peynir domates olmalı yanında. Poğaçanın böyle bir olayı yok. Simit poğaça veya kaşarlı simit açma yapıyor simit sarayı onlar favorim. Ama seçeneklerim buysa muhtemelen poğaça+ çay diyeceğim. Simitin büyük marifeti gidiyor çünkü yanında birşey olmayınca. Poğaça ise yanında birşey kabul etmez, kaşarlı,zeytinli çeşit çeşit alıp gömeceksin çayın yanında. Ha tabi çay şekersiz olacak. Şeker veya herhangi bir tatlı simit poğaça gibi besinlerin tadını fazlaca bastırıyor. Çayın tadını bile bastırıyor zaten, şeker çok baskın bir tat. Ama çay iyi demliyse şeker gider şekersiz çayın güzelliği az demli olmasıdır benim için.

Neyse fazla uzattım :D Poğaça(lar)+çay

Yıllar boyu sabahları üç poğaça artı kahve kahvaltım olmuştur. Kahve olmazsa çay da olur. Poğaça üstün ırkına oyum. Prepli, prepsiz her türlü alır.

@Feindbild

Yanlış. Prep time varsa Simit tokatlar. Prep time süersinde Kaşar peyniri,zeytin vb. karakterleri elde ederse poğaçanın içinden geçer.

@Mergen Bullshit diyorum.

Bu Simiti nereden aldığın nerede yediğine göre değişir. Ayrıca Simit paylaşılabilir, poğaça bölüşülünce içi dolu taraf kime gitti ? Sıkıntı. Bir de dışından içini anlayamazsın sahtekardır. Martılara atamazsın, sevgilinle bölüşemezsin.

Simit yanına bir şey istemek, simitin ruhunu anlamamak demektir. Simit edebiyata ve şiirlere bile girmiştir. Öte yandan poğaçanın söylemesi bile bir garip. Ayrıca simit ile poaçanın bileşebildiği "açma"diye bir form var.

Simit'in üzerindeki susamında kalorisi en yüksek vede çörek otu gibi en faydalı şeylerden biri olduğunu unutmayalım. Zeytinli poaça diye poaça başına bir zeytin düşen bir şeydense Simit'i yemesi daha kolaydır.

Simit diğer sektörlere istihdam sağlar, poaça gibi tekelleştirmez her şeyi kendi içinde. Simit alan, üçgen peynir alır, haşlanmış yumurta alır, çay alır. Pek çok sektörü besler, Simit yiyen kişi hayvani bir hızla simiti gömmez etrafına dağıtır, dostlarına bölüştürür, kuşa, balığa atar vs.

Ayrıca Simit bize hayat döngüsünü gösteren en sevimli ve bağdaştırılabilir şekil olan dairenin içi boş hali yani çember şeklindedir. Poaça gibi kirli çıkı değildir.

Elbette poğaçalar da bizim değerimiz, onlarsız da yapamazdık ancak Simitin, samimiyeti, sanatsal kaygısı ve de pratikliği ile poğaça yarışamaz.

Base Simit >> Base Poğaça

Su ve süt dışında şekersiz bir şey içmek. Naaaa şey.

Simit + çayı sevemiyorum bir türlü, şekerli içtiğimden sanırım. Poğaça ayran da benim için uyumsuz bir ikili. Kaşarlı Poğaça + 3 şekerli çay...
Tabii gizli tavuk döner + kolacıyım ama şu an konumuz o değil. :D

@Nabu

Katılıyorum. Ve Prep time varsa yine simit diyorum ben. Şurda nedenini açıklamıştım;
Prep time süersinde Kaşar peyniri,zeytin vb. karakterleri elde ederse poğaçanın içinden geçer.
----

Tabii gizli tavuk döner + kolacıyım ama şu an konumuz o değil. :D
Aramızda hain var :D :p
Amaç karın doyurmak ise tavuk döner + kola en iyisi aga. Ama poğaça ve simit bir tane ile kesmiyor ki, en az iki simit ya da poğaça gömecen. Bazen eksik alıyorsun, doyurmuyor yetmiyor, kalmıyor. Döner güzel, akarı yok kokarı yok turşusu soğanı biberi içinde. Bir tane kesiyor beni. :D

@The Last Outlaw

Döneri bende çok severim :D Ama çok aç olmadığında atıştırmalık bir şey aradığında simit daha güzelmiş gibi bence.

Sen anlatınca canım döner çekti sipariş edeyim de bir döner gömeyim :D

@Nabu
Simit fetöcüdür bunu kanıtlayabilirim.

Zeytinli poğaça tamamen bizim toprakların durum buğdayı ve zeytiniyle yapılır. Ege ile iç anadolunun birleşmesiyle çıkmış bir üründür. Susamın ana yurdu ise afrikadır. Afrikayı sömüren ise abd ve israildir. Bizim durum buğdayı ile yapılan simit hamurunun üzerine abdnin sömürdüğü susamlar konuluyordur. Oysa poğaça öyle mi her türüyle, peynirlisiyle, patateslisiyle tamamen bizim malımızdır. Ayrıca simit hayvanlara yapılan gizli eziyeti temsil eder. Tamamen etçil olan martıları israil gizli yollarla soktukları susamları kullanarak, simit yoluyla martıları simitkolik yapmıştır. Lütfen uyanalım arkadaşlar, nabu tam bir amerikan ajanıdır. Burada afili sözlerle sizi etkileyerek simitin yoluna çekmeye çalışıyordur sizi.

Simitin paylaşımcılığını vurgulayarak, dahada içimize inmeye çalışıyorlar. Şekerli çaya geleceksek, çay bizim topraklardan yetişirken küp şeker ingiliz ma.... Neyse

Aslında en güzeli, bir kaç kişi arkadaşta kalınan günün ertesi mahalle fırınına gidip 20-30 TLlik poğaça + simit almak ve fırıncının "Bugün et yiyebileceğim sayenizde," bakışına tanık olmak.

Simit + Ayran ilkokullu kahvaltısıdır ve bunu hepiniz biliyorsunuz.

@Noralyma

Güçlü bir argüman sunuyorsun ama poğaça pişirilirken verilen prep time ile çok güçlü formlar açabiliyor.

Düzenleme: Bahsi arttırıyorum ve poğaça + akşamdan kalmış viskiden şat diyorum.