Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler One Piece Genel Teori Başlığı

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
One Piece mangaları hakkındaki teoriler buraya. Eğer teoriler çok dallanıp budaklanırsa, yeni başlık açmanız önerilir.

Bol bol spoiler içerir.

Gorousei'nin kral karşısında neden eğildiğine anlam veremiyorum. Ne kadar güçlü olursa olsun ellerinde yedi amiral seviyesi adam var. (Garp = Akainu > Sengoku, Kizaru, Aokiji, Greenbull, Fujitora.)

Adam ölümsüz olsa yine deniz dibinde çok derin bir çukura gömerler ve sonsuza kadar oradan çıkamaz. Ya beyinleri yıkanmış ya da sayesinde yüzyıllardır ölmüyor olabilirler. O yaşadıkça kendileri de yaşıyordur. Bonney'in yeteneği gibidir. Demedi demeyin.

Bence Akainu daha fazla Gorousei ve bu adama müsaade etmeyecek. Zaten anlaşmazlık olduğu bariz. Fujitora Shichibukai sistemini kaldırmak için kendisine katılır, Kizaru ve Greenbull da yanında olur.

Öncelikle son bölümlerde teori kasılacak tonlarca şey var, bir teoriden bahsedebilmek için önce bunları bir bilmek gerek

- Rocks Korsanları
- Dev Hasır Şapka
- Kral Im
- Taht Odasında yırtılmış Karasakal, Luffy posterleri yanı sıra üzerine kılıç geçirilmiş Shirahoshi resmi ve en son merdivenlerde Im'in elinden attığı Vivi'nin resmi
- Kuma - Bonney bağlantısı.. Bonney-WB bağlantısı arasında 3. bir bağlantı var mı ?
- Devrimciler Kuma'yı kurtarmak için gelmediklerini belirttiler. Neden oradalar ? Dragon nerede ?
- Köleler tarafından yürütülen giriş platformu (memlekette kimse de gözlem hakisi yok dedirten olaylardan biri daha Gerçi Balık Adam prensinde varmış belliki)
- Kalenin adının Pangea olması (buna değineceğim)
- Dünya haritasındaki ufak rütuşlar
- Nefertari ailesinin 20 krallıktan biri olmasına rağmen hayin olarak değerlendirilmesinin sebebi gün yüzüne çıkmaları ? Bu ne demek..
- Vegapunk, Savaş Lordlarını gereksiz hale getirecek ne yapmış olabilir.
- Green Bull'un yemek yememe olayı vs (bunlar küçük teoricikler)
- Fujitora ve Greenbull'un diğer marine amirallerine tezat bir ideoloji de olması
- Shanks'ın Gorosei'in önüne gelmesi ve bir kişi hakkında konuşmak istemesi bu kişinin kimler olabileceği

vs vs
elde bunlar var.

-----------------------------------

Son bölümlerde benim hoşuma gitmeyen şeyi bir başka arkadaşımın/kardeşimin son bölüm ile ilgili yaptığı yorumla açıklayabilirim.

"10 tane soru işareti varken hiçbirini açıklamadan yeni soru işaretlerinin çıkması sıkmaya başladı. Manga artık bana gizemli gelmiyor. Hiçbirşeyi merak etmiyorum sıkıldım herşeyi merak etmekten. Azcık bilgi ver."

demişti son bölümle ilgili. Bu beni de geriyor... Yani senin serinin/evreninin zaten %80 i bilinmezlik içinde bu bilinmezliği %77 ye düşürecek 2-3 bölüm yaptıktan sonra bu sefer bilinmezliği %86 ya çıkaracak 1-2 bölüm yapınca bu iyi bir şey olmuyor.. Ben istiyorum ki serinin kabuklarını biraz daha soysun. Ama öyle olmayacak gibi..

Misal bize korsanlar çağını Roger başlattı denildi.. Şİmdi ise Rocks vardı.. Bu tarz evrenin kendi kendisine çelme atarcasına getirilen yenilikleri sevmiyorum aynı Naruto 'daki retcon muhabbeti gibi oldu... (gerçi OP retcon king ama neyse)..

--------------------

Ben sözü size bırakmadan önce bir şeye dikkat çekmek istiyorum.. Biliyorsunuz yıllar önce One Piece'in All Blue olduğu söylenmişti. Tüm Denizler bir araya geldiğinde ortaya çıkacak şey yani.. All Blue'nun önündeki engel ney ? Tüm dünyayı eksene biçimde bir ucundan diğerine saran redline... Redline ve yanında kimler var.

Dünya Hükümetine Dair Ofisler, Birlikler ve başkent Marejois..

Nitekim dünyayı bir yapmanın yolu bir bakıma buradan geçiyor... Peki Marijois daki kraliyet sarayının adı ne ?

"Pangea Kalesi"

Pangea dünyanın 4.5 milyarlık ömrü boyunca yaşadığı bir kaç nadir "süper kıta" deneyiminden biridir. Yani tüm kıtaların (kıtasal levhaların) iç içe girip tek bir kıta yaptığı an. Tek kıta olunca da Tek Okyanus oluyor haliylen... TÜm dünya kıtaları koca bir ada oluyor ve denizler etrafını çevreliyor..

0908-011.png

Buradaki OP dünya tasvirinde Kuzey'i bizimkine göre çap gösteriyorlar.. Dünya Hükümeti Sembolü ise kıyılarda 4 deniz ve ortada MariJois anlamına gelen 5 noktalı + işareti (haç gibi).

Gördüğünüz gibi Red Line en büyük kıta parçası ve tüm dünyayı sarıyor. Red line Doğu-Batı ve Kuzey-Güney'i ayırıyor.. Bunları kendi içerisinde ayıran ise Yeni Dünya diye geçen ekvatorel bölge.. Eskiden yeni dünya grand line ı geçtikten sonra gelinen bir bölge sanılıyordu ancak şimdi anlıyoruz ki tüm denizlerden ulaşımı serbest çok dar bir bölge..

Ayrıca Dünya Hükümeti Sembolünü buradaki dünya tasvirine uygun yaparsanız.. + şeklinde olan işaret X şeklinde olur (tüm noktaları yönlerin gösterildiği oklar ile eşleştirirseniz.)

Bu da size bir korsan bayrağı çıkarır.. Yani Dünya Hükümeti Antik-Korsanlar... Ve kurucuları ise başka bir dünyadan... Nitekim

Dünya Korsanları Vs Galaktik Korsanlar söz konusu olabili. Roger bunu bilen ve gören ilk kişiydi.. Hastalığı tesadüf olmayacaktır (retcon sağolsun)

Nitekim Pangea tüm kıtaların bütünlüğü temsil eden bir isim ... Korsanlar Kralı tanımı için Luffy ne demişti

"Dünyadaki en özgür insan"

Peki bu özgürlüğü ne engelliyor "Red Line" çünkü dünyanın iki yarısını çok net biçimde ayırıyor denizciliği tam potansiyelinde yaşamayı engelliyor..

Nitekim Dünya Hükümeti Kıtaları önemseyen bir politikaya sahipken, Korsanlar Denizleri...

Red Line ile Pangea Kıtasını birbirindne ayıran şey ise birinin dört tarafı denizlerle çevriliyken diğerinin iki... bu iki yarımı New World böldüğü için 4 deniz varmış gibi bir ilüzyon var...

Yani önce Yeni Dünya olayı ortadan kalkar ve iki denize düşer bu iş.. .Sonra da Red Line yıkılır.. Bir nevi Berlin Duvarının yıkılışı gibi bişi...

860-Palaeontinidae_Distribution_(Late_Jurassic).jpg

805-004-4AAEA47D.jpg

Pangea'nın dünyayı iki eksenel parçaya bölmesi (en azından yarısını) Red Line'a benziyor.. Red Line Pangea'nın halka versiyonu gibi bir şey..

Nitekim benim fikrim Dünya Hükümetini Kuranlar da eski korsanlar.. Ve dünya dışı korsanlar teorim tutarsa bilinki Kral Haki sahipleri bu türün kanını paylaşıyor.. Çünkü o haki türünün adı bizim dediğimiz gibi "Kral Hakisi" değil. Esas çevirisi "Fethedenin Hakisi"... Fetheden kim ?? Çatınız ;)

Kıtalar ile Denizler arası bir savaş söz konusu (En eski korsan grubunun "ROCKS" yani kayalar olması gibi)

---------------------------------------------

Bir diğer değineceğim konu Kaguya Vol.2 geliyor..

Kral Im türlü tropik ağaçların olduğu bir odadaydı... Buradan dünya ağacı ve şeytan meyvesi ağacının göndermesi var gibi ve @him in dediği gibi Im, Eve(Yani havva) anlamına geliyorsa...

Çakra Meyvesi ve Düşman Uzaylı Doğa Ana/Baba olayına hazır olun :D :D

Çok eskiden beri var olan son antik silahın toprakları birleştirme ve tek parça (One Piece) haline getirme teorisi tuttu diyebiliriz bence.

Serinin gidişatını düzgün bulmuyorum ben açıkçası. Oda BM arcından beri üç yüz elli kere fikir değiştirdi.

Serinin güç seviyesini bir düşürüyor, bir arttırıyor. Bundan sonra yapması sıkar gerçi. :D

Şu yandaki elemanlardan birisinde kesin kılıç karşıtı bir yetenek vardır pas meyveli Marine kaptanı Shūu gibi. Sandai (üçüncü) Kitetsu gider yerine Nidai (ikinci) Kitetsu gelir. İleride de bu kılıç parçalanıp Shodai (ilk / birinci) Kitetsu gelebilir.
Yalnız araştırma yaptım da bence kesinlikle tutacak bu teori. Shodai Kitetsu Mihawk'ın kılıcı ile aynı statüde imiş. (Efsanevi 12 En İyi Üstün Yetenekli Yaratı / Saijou Oowaza-mono 12) bu 12 kılıç dünyanın en iyi kılıçları. Bu kılıçlardan sonra Kuina ile Ryuuma'nın kılıçlarını da kapsayan (Zanaatçılığın 21 Büyük Başarısı / Oowaza-Mono 21) geliyor.

İleride Zoro bu kılıcı alırsa Mihawk'ın Kokutou Yoru'suna eşdeğer bir kılıca sahip olmuş olur.

Son yıllarda okumadığım epey bir bölüm var ama lore araştırırken aklıma bir fikir geldi.

Great Kingdom (GK) denilen krallığın, Dünya Hükümeti'ni oluşturacak olan 20 Krallık'ın düşmanı olduğu biliniyor. Poneglyph'leri GK'nin bıraktığı da biliniyor. Poneglyphleri okuyarak Raftel'e ulaşılabileceği de biliniyor. Aynı zamanda D denilen kişilerin Dünya Hükümeti için büyük bir sorun ve tehlike teşkil ettiği biliniyor.

Bütün bunları bağlayacak bir ilişki mümkün. O da, korsanlar denilen kişilerin ilkinin D'ler olması ve poneglyphlerin amacının, D'leri Raftel'e ulaştırmak olması. D'ler de aslında GK'den kalan bir soy. Bu şu anlama geliyor. Korsanlık aslında bir yafta, bir bahane. D'ler orijinal olarak korsan değildi ama Dünya Hükümet onları avlamak için, onları korsan olarak sınıflandırdı ve barış düşmanı ilan etti. Korsanlara karşı bütün bu kuvvetleri oluşturmalarının asıl amacı, D'lerin Raftel'e ulaşmasını önlemek.

Çok basit bir ilişki ve eminim aynı şeyi düşünenler olmuştur. Ancak eldeki bilgiyi en iyi açıklayan şey bu. Bir D olan Roger'ın zaten Raftel'e ulaştığı söylenebilir ve doğru. Ancak orada ne bulduysa, onu kovalayacak kadar ömrü kalmamıştı. Bu yüzden insanlara motivasyon olsun diye Korsanlar Çağı'nı başlattı zaten.

@Feindbild Mümkün. Daha önce okumuştum bu bakış açısını ve mantıklı da geldi. Ancak Oda sürekli yeni şeyler eklediğinden (Im-Sama, Rocks vs gibi) ortalık karışıyor. Kutsal Silahlar ise denizleri tekrar bir yapmak için var gibi.

Kınları kurtaran Toki. Arc sonu Momonosuke’yi geçmişe götürecek. Memo dövüş bittiği zaman gelecek en güçlülerden birisi olacak. Diye bir şey okudum güzel teori ama. Toki tekrar yolculuk edebilir mi. Etse bile bir saçmalık olacak o 20 yılı yaşayan kardeşi ağabeyini falan görmemişti. Mono onca yıl nerede yaşayacak.

Bu kadının videoları gördüğüm en temiz anlatımlı ve de mantıklı teoriler olabilir.

Son manga bölümünde ki Bonney'nin ani ruh değişiminden ötürü onun kılığına giren Catarina Devon olduğunu söyleyenler var. Karasakal korsanlarının gemisini Egghead'e gelirken görmüştük. Devon'da Garp savaşında yoktu. Sizce bu olabilir mi?

Öncelikle son bölümlerde teori kasılacak tonlarca şey var, bir teoriden bahsedebilmek için önce bunları bir bilmek gerek

- Rocks Korsanları
- Dev Hasır Şapka
- Kral Im
- Taht Odasında yırtılmış Karasakal, Luffy posterleri yanı sıra üzerine kılıç geçirilmiş Shirahoshi resmi ve en son merdivenlerde Im'in elinden attığı Vivi'nin resmi
- Kuma - Bonney bağlantısı.. Bonney-WB bağlantısı arasında 3. bir bağlantı var mı ?
- Devrimciler Kuma'yı kurtarmak için gelmediklerini belirttiler. Neden oradalar ? Dragon nerede ?
- Köleler tarafından yürütülen giriş platformu (memlekette kimse de gözlem hakisi yok dedirten olaylardan biri daha Gerçi Balık Adam prensinde varmış belliki)
- Nefertari ailesinin 20 krallıktan biri olmasına rağmen hayin olarak değerlendirilmesinin sebebi gün yüzüne çıkmaları ? Bu ne demek..
- Fujitora ve Greenbull'un diğer marine amirallerine tezat bir ideoloji de olması
- Shanks'ın Gorosei'in önüne gelmesi ve bir kişi hakkında konuşmak istemesi bu kişinin kimler olabileceği

vs vs
elde bunlar var.

Son bölümlerde benim hoşuma gitmeyen şeyi bir başka arkadaşımın/kardeşimin son bölüm ile ilgili yaptığı yorumla açıklayabilirim.

"10 tane soru işareti varken hiçbirini açıklamadan yeni soru işaretlerinin çıkması sıkmaya başladı. Manga artık bana gizemli gelmiyor. Hiçbirşeyi merak etmiyorum sıkıldım herşeyi merak etmekten. Azcık bilgi ver."

demişti son bölümle ilgili. Bu beni de geriyor... Yani senin serinin/evreninin zaten %80 i bilinmezlik içinde bu bilinmezliği %77 ye düşürecek 2-3 bölüm yaptıktan sonra bu sefer bilinmezliği %86 ya çıkaracak 1-2 bölüm yapınca bu iyi bir şey olmuyor.. Ben istiyorum ki serinin kabuklarını biraz daha soysun. Ama öyle olmayacak gibi..

Misal bize korsanlar çağını Roger başlattı denildi.. Şİmdi ise Rocks vardı.. Bu tarz evrenin kendi kendisine çelme atarcasına getirilen yenilikleri sevmiyorum aynı Naruto 'daki retcon muhabbeti gibi oldu... (gerçi OP retcon king ama neyse)..

--------------------

Ben sözü size bırakmadan önce bir şeye dikkat çekmek istiyorum.. Biliyorsunuz yıllar önce One Piece'in All Blue olduğu söylenmişti. Tüm Denizler bir araya geldiğinde ortaya çıkacak şey yani.. All Blue'nun önündeki engel ney ? Tüm dünyayı eksene biçimde bir ucundan diğerine saran redline... Redline ve yanında kimler var.

Nitekim dünyayı bir yapmanın yolu bir bakıma buradan geçiyor... Peki Marijois daki kraliyet sarayının adı ne ?

"Pangea Kalesi"

Pangea dünyanın 4.5 milyarlık ömrü boyunca yaşadığı bir kaç nadir "süper kıta" deneyiminden biridir. Yani tüm kıtaların (kıtasal levhaların) iç içe girip tek bir kıta yaptığı an. Tek kıta olunca da Tek Okyanus oluyor haliylen... TÜm dünya kıtaları koca bir ada oluyor ve denizler etrafını çevreliyor..

0908-011.png

Buradaki OP dünya tasvirinde Kuzey'i bizimkine göre çap gösteriyorlar.. Dünya Hükümeti Sembolü ise kıyılarda 4 deniz ve ortada MariJois anlamına gelen 5 noktalı + işareti (haç gibi).

Gördüğünüz gibi Red Line en büyük kıta parçası ve tüm dünyayı sarıyor. Red line Doğu-Batı ve Kuzey-Güney'i ayırıyor.. Bunları kendi içerisinde ayıran ise Yeni Dünya diye geçen ekvatorel bölge.. Eskiden yeni dünya grand line ı geçtikten sonra gelinen bir bölge sanılıyordu ancak şimdi anlıyoruz ki tüm denizlerden ulaşımı serbest çok dar bir bölge..

Ayrıca Dünya Hükümeti Sembolünü buradaki dünya tasvirine uygun yaparsanız.. + şeklinde olan işaret X şeklinde olur (tüm noktaları yönlerin gösterildiği oklar ile eşleştirirseniz.)

Bu da size bir korsan bayrağı çıkarır.. Yani Dünya Hükümeti Antik-Korsanlar... Ve kurucuları ise başka bir dünyadan... Nitekim

Dünya Korsanları Vs Galaktik Korsanlar söz konusu olabili. Roger bunu bilen ve gören ilk kişiydi.. Hastalığı tesadüf olmayacaktır (retcon sağolsun)

Nitekim Pangea tüm kıtaların bütünlüğü temsil eden bir isim ... Korsanlar Kralı tanımı için Luffy ne demişti

Peki bu özgürlüğü ne engelliyor "Red Line" çünkü dünyanın iki yarısını çok net biçimde ayırıyor denizciliği tam potansiyelinde yaşamayı engelliyor..

Nitekim Dünya Hükümeti Kıtaları önemseyen bir politikaya sahipken, Korsanlar Denizleri...

Red Line ile Pangea Kıtasını birbirindne ayıran şey ise birinin dört tarafı denizlerle çevriliyken diğerinin iki... bu iki yarımı New World böldüğü için 4 deniz varmış gibi bir ilüzyon var...

Yani önce Yeni Dünya olayı ortadan kalkar ve iki denize düşer bu iş.. .Sonra da Red Line yıkılır.. Bir nevi Berlin Duvarının yıkılışı gibi bişi...

805-004-4AAEA47D.jpg

Pangea'nın dünyayı iki eksenel parçaya bölmesi (en azından yarısını) Red Line'a benziyor.. Red Line Pangea'nın halka versiyonu gibi bir şey..

Nitekim benim fikrim Dünya Hükümetini Kuranlar da eski korsanlar.. Ve dünya dışı korsanlar teorim tutarsa bilinki Kral Haki sahipleri bu türün kanını paylaşıyor.. Çünkü o haki türünün adı bizim dediğimiz gibi "Kral Hakisi" değil. Esas çevirisi "Fethedenin Hakisi"... Fetheden kim ?? Çatınız ;)

Kıtalar ile Denizler arası bir savaş söz konusu (En eski korsan grubunun "ROCKS" yani kayalar olması gibi)
Okuduğum en tutarlı mesaj diyebilirim. Wano ark küçük one piece evreni sayılabilir. Orochi wanoyu ele geçirince tarihi değistirme gayreti dünya hükümetininde aynı şekilde tarih üzerinde değiştirme yapıldığı algısı güçlü bir teori. boş yüzyıl araştırmalarına karşı neden bu denli katı hareketleri olduğu buna delil sayılabilir. Dünya hükümetinin aslının korsan olduğu teorisi ise benimde kafama yatmakta.

Seride bir çok cevap laugh tale ziyareti ile açıklığa kavuşacak. Benim için serideki en gizemli kişi shanks

one_piece_world_map_by_sharpsider_ddnzy1q-pre.jpg

Yukarıda One Piece evreninin haritası bulunmakta. Bu harita seri başlamadan önce Oda tarafından hazırlanan bir çalışma. Evrenin genel hatlarını, mekaniklerini ve diger koşulları önceden oluşturduktan sonra hikaye yazım aşamasına geçtiğini kendi dile getirmektedir. Yukarıda Nabu reisin bahsettiği teoriden yola çıkarak kafamdaki bir çok soru işaretini giderdim. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle evreni ele alalım :

1) Dünyanın ekseni bozuk. North denizi kuzey doğuda yer alırken east denizi güney doğuda yer almakta. Demek ki dünyanın ekseni 45 derece dönderilmiş durumda.
2) 1 nolu teoriden yola çıkarak Grand line kuzey doğu-güney batı hattında olmalı. Ancak ekvatoral düzlemde bulunmakta. Bu da iklim dengesizliğine yol açmakta.
3) Dünyanın manyetik kuvvetide eksen kayması yüzünden tuhaflık göstermekte. Calm Belt kuşakları arasında pusulaların çalışmama nedenide bu manyetik etkinin farklı bir şekilde çalıştığını doğruluyor.
4)Eğer dünyanın ekseni kaydıysa belli bölgelerde su taşkınlarına yol açmış olabilir. Antik Wanonun sular altında kalması, water 7 aynı şekilde sular altında kalması Long ring Long Land adasının belirli zaman aralığında gün yüzüne çıkması İmpel Down hapishanesinin sulara gömülmesi buna örnek verilebilir.
900 yıl önce bir şeyler olmuş ve dünya kökünden değişmiş vaziyette. Normalde olması gereken dünya haritası red line ve grand line X yapacak şekilde olmalıydı. Buraya geri döneceğim.

Eğer dünya bozulmussa ve bir çok şey sular altında kaldıysa (nuh tufanı misali) tüm antik uygarlıklar ve onların teknolojileri sular altında kalmış olma teorisi mevcut. (pluton wano da deniz seviyesi altında bulunmakta)

Antik silahlara dair neredeyse hiç bir bilgimiz yok. Ancak skypia adasında 4 tanrıdan bahsedilmekte. Güneş, Yağmur, Doğa ve Toprak. Güneş tanrısının Rika olduğunu biliyoruz. Yağmur tanrısı ise balık adam ırkının lideri prenses shiriroshi olduğunu tahmin ediyorum. Antik silahların teknoloji olmadığını one piece okuyan herkes az çok anlamıştır. Aynı zamanda tüm deniz canlılarını kontrol edebilen bir tanrı. Eğer bir şeytan meyvesine karşılık gelecek olursa zoan tipi uygundur. doğa tanrısı ise wanoda bulunmakta büyük ihtimalle momonosuke olacak diye tahmim ediyorum. Logia tipi meyve ise doğa tanrısına karşılık gelmekte. Geriye Toprak tanrısı kalmakta. Bence bu tanrı tenriyubutolar tarafından soykırıma uğrayan (wano arkdaki Kingin ırkına) Lunarian ırkına aitti ancak bu antik silahın gücüne artık tenriyubutolar sahip olduğunu düşünüyorum. Bu antik silahında paramesyuma karşılık geldiğini düşünüyorum.

900 yıl önce bence dünyayı boydan boya red line oluşturabilecek şekilde tenriyubutular dünyayı ayırdı. toprak tanrısının gücü ile bu mümkün. peki niye ayırma ihtiyaçları oldu? japoncada umi deniz anlamında imu ise bu allahsızların lideri biri denize karşılık gelirken diğeri tam tersi kıtaya karşılık gelmekte. Red line ile ilgili bir çok teori üretilebilir ancak şu bir gerçekki denizler one piece değil.

en kötü nesil ile dünyaya şafak göründü. nika uyandı. eustass kid uyanınca dünyanın manyetik alanı düzelebilme ihtimali var. trao (ölüm cerrahı) ölümsüzleri bile öldürebilme yeteneğine sahip, ölümlülerinde ölümsüz olabilmelerine imkan sağlamakta. İşte en kötü nesil ile allahsızlar arasında son büyük savaşın şafağında karşımıza ne gibi bir senaryo koyacak gerçekten merak ediyorum.

yukarıda yazılanlar sadece teori. one piece ile ilgili kendi fikirlerimi aktardım

- Rocks Korsanları
- Dev Hasır Şapka
- Kral Im

vs vs
elde bunlar var.

--------------------

"Pangea Kalesi"

0908-011.png

805-004-4AAEA47D.jpg

---------------------------------------------

Bir diğer değineceğim konu Kaguya Vol.2 geliyor..

Kral Im türlü tropik ağaçların olduğu bir odadaydı... Buradan dünya ağacı ve şeytan meyvesi ağacının göndermesi var gibi ve @him in dediği gibi Im, Eve(Yani havva) anlamına geliyorsa...

Çakra Meyvesi ve Düşman Uzaylı Doğa Ana/Baba olayına hazır olun :D :D
"- Rocks Korsanları
- Dev Hasır Şapka
- Kral Im
- Shanks'ın Gorosei'in önüne gelmesi ve bir kişi hakkında konuşmak istemesi bu kişinin kimler olabileceği."

Yazmışsın abi. Bir bakalım şimdi elde neler var, neler değişti. Deme 5 senelik mesaj bu. Sen bu mesajı yazarken seri 5 senede bitecek diyenler vardı. Bakalım neler açıklanmış.

-Hala sır.
-Hala sır.
-Hala sır.
-Kısmi olarak açıklandı.
-Baba kızlar, hayır 3. bir bağlantı gözükmüyor.
-Açıklandı.
-Garp tabii ki farkındaydı. Tabi hissedemeyen kendinden utansın.
-Muhtemelen senin söylediğin gibi. Ama Oda o kadar düşünmüş müdür? Seri başlarında düşünmüştür tabi de sonradan sanmıyorum.
-Açıklandı.
-Açıklandı.
-Açıklandı.
-Aslında doğru. Greenbull diğer amirallerden daha dalkavuk. Fuji ise farklı bir kafada.
-Hala sır.

Şimdi güzel abim, öncelikle yazın her zamanki gibi detaylı ve özenli olmuş eline sağlık. Ben farklı bir pencereden yaklaştım sadece. Toplam 13 şey yazmışsın, bunların 10 tanesi açıklanmaya muhtaç şeyler. Platform olayı ve Amiral ideolojileri ise farklı daha çok kendi fikrini yazabileceğin şeyler. Pangea olayı tamamen teori. Bu 10 soru başlığından toplam 5 tanesi tam olarak açıklandı, 1 tanesi kısmi olarak açıklandı ve 4 tanesi hala sır. Ve sır olanlar seriyi etkileyen şeyler. 5 seneye bitecek denilen seri (ki hala 5 seneye bitecek, o geri sayım hiç başlamadı) sorulan 10 sorudan 4.5 tanesini hiç açıklamadı ki kısmi olarak açıklandı dediğim şeyin gizemi tam kalkmadı yani açıklanmadıya daha yakın.

Ve bu yazıyı o gün açıklanmayan sırlar başlığı altında yazsaydın, gidenden çok gelen olur ve elimizde daha fazla soru olurdu. Tekrardan ellerine sağlık.

Bunlara ilave daha bir çok açıklanmamış husus olduğu ve giderek daha fazla merak edilecek konular olduğu aşikar.

Rocks korsanları Rocks D. Xebec dışında bence önemsiz. Burada merak ettiğim konu D. meselesi. Şahıslar isimlerinde taşıyor ancak taşıyanların aynı soydan gelmesi mümkün değil. Belli bir organizasyona dahil olanlar olduğu aşikar. 900 yıl önce İmu ya karşı oluşturulmuş bir ittifakın kısaltması olarak düşünüyorum. İnsanlar bu iradenin kaybolmaması için adlarına D. ekledikleri düşüncesi mantıklı.

Dev hasır şapka hususunu bence daha önce spoiler verildi. marinford war arcda bir flashback içinde Ace Whitebeard'ın Onisine hasır şapka örüyordu. İlk joyboy bence Oni (kıta çeken) ırkına mensuptu. Kaidonun adasınıda jayanın sağ gözünü wanoya taşıyan bir Oni olduğunu o yüzden adanın adı onighisima olduğunun adada bulunan dev kafatasının kıta çekene ait olduğu internette teori olarak mevcut. Bu da açıklanmadı ama çokta önemli değil.

Kral imu ise büyük savaşın sonuna kadar merak konusu olacak bir başka husus. Öncesinde açıklanacağını hiç sanmıyorum.

Yeni gizemler dahil oldu 5 kadim gezegen Beş yüce Kral bunlara dahil olmayan 3 gezegen (biri balıkadam adası kralı Neptün) Her gezegen japon kültüründe bir şeyi ifade ediyor.
09-10.png

Alıntıdır
"
Suisei - Merkür, Merkür'ün elementi Japon ve çinlilere göre su. Sui deniz ve su gibi şeylere deniyor. -sei ise gezegen eki, yani bu da demek oluyor ki "suyun gezegeni"

Kinsei - Venus, Venus'ün elementi ise altın. Kin ise altın demek oluyor. Venus'e de altın ve gümüş gezegeni diyebiliriz.

Kasei - Mars, Mars'ın elementi ise ateş. Ka ise ateş anlamında. Ateş gezegeni.

Mokusei - Jüpiter, Jüpiter'in elementi ağaç ve ahşap. Ağaçların gezegeni olarak bilinir...

aşağıda ise anlamını bilmediğim diğer gezegenler var. bilen varsa açıklarsa seviniriz. ayrıca ilginç bişeye dikkatinizi çekmek istiyorum. neptün ve uranüsün isimleri size tanıdık geldi mi?

Dosei - Satürn
Tennosei - Uranüs (muhtemelen rüzgar gezegeni)
Kaiousei - Neptün
Meiousei - Pluto

ve son olarak...

Chikyu - Dünya. tabii somut gezegen olarak (earth). Soyut olarak ise Sekai (world).

adece uranüs ve neptün değil plütonada dikkat edelim bence.
Çok Mutlu

Tenno - Kaiou - Meiou .. XD

Dosei; Do kelimesi ülke anlamına gelir bazen dünya olarakta kullanılır. -sei eki zaten gezegen anlamına geliyor.
Uranüs Tennousei olacak u yu yazmamışsın
Dil Çıkartıyor

Tennou Gökyüzünün imparatoru ya da kralı anlamına gelir. Ten gökyüzü nou genellikle -ou diye söylenir; imparator, kral anlamına gelir. Tam Harukaya uygun
Dil Çıkartıyor

Kaiousei; Kai kelimesi tanıdık bir kelime zaten ama anlamının dışında kullanılıyor. Kai aşk anlamına gelsede burda okyanus, deniz yani "umi" manasında kullanılmış. -ou ise kral anlamındadır. yani "Okyanus ya da deniz kralı" manasında.
Mei; karanlık manasına geldiği gibi kader manasınada gelir.-ou zaten kral anlamında yani "Karanlık Kralı" "

Aşşağı yukarı 120 bölüm kaldı diyebilirim. (20 elbaf 20 marinforda dönüş 60-70 son savaş 5-10 laugh tale) Şu an benim için en gizemli kişi shanks. villian mı olacak yoksa güvenilir bir müttefik mi hiç kestiremiyorum. Umarım elbafta karşılaşırlar ve bazı şeyler netleşir. Elbafta oharalıların kitapları olduğundan ve vegapunk yanlarında olduğundan bir çok gizem giderilecek ardından büyük savaşa dönecek.

bir diğer husus oda joy boyu mesih tiplemesi yaptı. kaido öldürdü sonra dirildi. tıpkı mesih gibi. tarihte bir çok güneş tanrısı var. hepside ölüp tekrar dirilme mucizesi göstermiştir. olayın aslı ise tamamen astrolojik. güneş tanrısı ile ilgili daha çok bilgi için zeitgeist belgeseli 1. bölümü izleyebilirsiniz.

Yeni bir başlık açmayı düşünüyordum ancak yeni üye olduğum için konu açamıyorum sanırım. En uygun yerin burası olduğu için mesajı buraya alıyorum. Biraz uzun olacak umarım anlatmak istediğimi iyi ifade edebilir, az da olsa foruma katkı sağlayabilirim.

Konu: Antik Silah Plüton

Plütona dair ilk bilgiler Alabasta arcda yer alıyor.
avmlbp1oio591.png

Crocodile'ın tek bir atışı tüm adayı yok edebilir dediği Plüton ne olabilir? Enies Lobby'deki ve Lulusia adasının yerinde yer alan dev çukur Plüton kaynaklı olabilir mi? Wano'da yer alan Plüton ile Skypia arasında bir bağlantı var mı? Franky'nin elinde bulunan nesilden nesile aktarılan taslak ne anlama geliyor? Eichiro Oda ne düşünür ne yazar bilemem ancak geçmişte kullanılan bazı ifadeleri bir araya getirip cevap bulmaya çalışalım.

Öncelikle rastlantı mı bilmiyorum ama Robin'in barock worksdaki lakabı Ms all sun day idi. Frankynin inşa ettiği geminin adı ise thousand sunny. Aslan başlı bir görünümü olsada gemi figürü aslında güneşi temsil ediyor

RgiXaISn9CyYxJMOAAD0lM-2Y_IJdGkcdQE2zRBs4xpmraEXtw8A5TAaRjHUiVI35e_1_1HQfl9-vtWYmiRHTSklmuwLYcgBSpjrsTfWrRuko_k4O386KJXkM7KxxDKAr4GmTt7wzcX0vEnMkfSPOtQ

Frankynin bu gemiyi inşa ederken bir çok varyasyona sahip olmasını amaçlamıştır. Karada, deniz altında ve gökyüzünde gidecek şekilde bir çok aparata ve özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. İyi de bu fikirlerin hepsini plütona istinaden almış olabilir mi?

2BcE_YgwhntK1ywgDsmurgIBNFo2pCni7a5-a5IeTGm0eG3RlnbdZePGY0YZ067qI0dplxEXMQwu90aqR6HB1blRW-9p7JngzGW4QDQ5vSTVlS_9984O8XeN5AnJwUCsN65MhNRfGyjuEODyxi6bN1c

Şimdi Franky'nin eğer plütonu taklit ederek sunny i tasarladıysa ve plüton karada havada deniz altında gidebilen bir gemi olduğu hipotezinden yola çıkarak bir teori üretebiliriz.

Şimdi havada uçan bir gemi daha önce gördük. Skypia arcta Enelin gemisi. Enelin güç sağladığı muazzam bir gemi.

21d07beb8fb7b477b394c34fd4695fb8.jpg

Bir diğer husus Germa 66'nın red line a tırmanan gemileri. Karada ilerleyebilen gemiler.
FEOwfI0XwAM9PG1

En son olarak Trao'nun deniz altı gemisi ile eichiro oda bize daha önce denizaltında, karada ve havada gidebilen gemileri gösterdi. Ya Pluton her üçünede sahip bir gemiyse? Franky channelları dizayn ederken Plüton'dan esinlendiyse? İşte hipotezin çıkış noktası burası. İnternette bulduğum bir teoride Shandiya ve Wanonun müttefik olduğu Wano altın ve poneglyph verip Jaya haritasının (kurukafanın kayıp sağ gözünün) onigishima adasını aldığını ifade ediyor. Wano poneglyphlerinde antik silahlardan bahsedildiği biliniyor. Wano güvendiği kimselere bu poneglyphleri emanet ediyor poneglyphlerin tek amacıda One piece evreninin nikasına yol gösterici olmasıdır. Yani antik silahlarla nikanın bir ilgisi var.

Görsel atmak isterdim ancak hepiniz biliyorsunuz enel gemisini kendi elektriği ile çalıştırıyordu. Ace D. Portgas mini teknesini kendi alevi ile çalıştırıyordu. Acaba plütonda nikanın gücü ile mi çalışıyor? İyide gomu gomu no mi efsanevi zoan ve paramesyum tipi değil mi? acaba logia güçleride mi var? o şekilde mi nika plütonu kontrol edebiliyor? Şimdi yukarıda bahsettiğim enies lobby ve lulusia krallıklarındaki çukurlara gelelim. dünya hükümetinin elinde plüton benzeri bir silah var ve bu silahla lulusia krallığını yok etti (crocodilein dediği gibi) ancak gücünü Mother Flame'den almakta. Veggapunk sonsuz alev olmadığını dile getirdi ve ana alev reaktörünün egghead adasında olduğunu biliyoruz. (bir kaç bölüm sonra luffy ve tayfası reaktörü yok etmeleri mümkün) peki enies lobby ne alaka? Latincede Naus kelimesi gemi anlamına gelmekte enies lobby de orada bulunan bir gemi tersane yeri olduğu muhtemel. Eğer öyle ise kayıp yüzyılda antik silah inşa edilmemesi için enies lobbynin yok edildiği düşünülebilir. bunu bir kaynakta okudum doğrulu tartışılır ancak bana mantıklı geldi. Dünya hükümetinin elinde bir silah var ve tek sefer ateş ediliyor. nereyi tercih ederdiniz. tabi ki güçte tekel olmak için ikinci bir güç çıkmaması için enies lobby olurdu. vegapunk sayesinde simdi yeni alev oluşturuldu ve bir reaktör mevcut yani dünya hükümeti bir çok defa ateşlenebilen bir silaha sahip. Güç dengesi olması için Luffylerde de aynı silahtan olmalı.

g4yr2fphm3851.png

İmunun nasıl bir gücü var ne yapabilir elindeki bu plüton vari silahin gücü ne gibi sorulara karşın lufffy kaba güçle bir şey yapamayacağını kestiriyorum. Bu durumda Icebergin bahsettiği opposing force'a ihtiyaçları olacak. İyide franky plutonun planlarını yakmamışmıydı. İste burada wanoda bulunan pluton çıkış noktası olacak. O plüton ile sunnyi dönüstürecekler.

Şimdi bir husus daha var Skypia Arcta Mangada yer almıyor sadece anime 194. bölümde robin ponegyhlipi okurken "biz çan kulesinin çalışıyla, tarihi dokuyacak olanlarız" Büyük bir ihtimalle bu altın çan plütonun bir parçası. Yani luffyler plütonu yapmak isterlerse önce wanoya sonra skypiaya gitmek zorundalar.

Büyük Savaş: Luffy ve İmu arasında gerçekleşecek son savaş herkesin dilinde. Peki bu savaş nasıl başlayacak? Enies lobbyde robin kaçırılınca luffy hiç düşünmeden enies lobbye saldırıya gitti. Yine hiç düşünmeden plan yapmadan tek başına ilerledi. Luffy düşünce insanı değil eylem insanı. Bir arkadaşını yarı yolda bırakacak birisi değil. Eğer bir büyük savaş olacaksa bu savaşı tetikleyecek bir olayın olması gerekiyor. Aranan kan ise bonny olduğunu düşünüyorum. Son bölümlerde (reviere arc ve egghead arcda) bonny'e büyük yatırım yapıldı. bir çok bölüm bonney ve geçmisi ile odaklı. Bonny bu savaşın Gavrilo Principi olacağını düşünüyorum. Durduk yere Luffy dünya hükümetini ortadan kaldırma gibi bir gayreti düşüncesi olacağını sanmıyorum. Satürn bonnyi ya kaçıracak ya da öldürecek. Böylelikle büyük savaşın fitili ateşlenmiş olacak. Bu benim fikrim. yanlış olma olasılığı %85-90 ancak şunu iyi biliyorum ki Dünya hükümeti luffyi öfkelendirecek bir şey yapacak.

Merhabalar.

Bir teori oluşturdum. Biraz karmaşık. Anlatabilecek miyim bilmiyorum. Umarım ne demek istediğimi iyi ifade edebilirim.
Öncelikle tahminime göre eiichiro oda one piece i yazmadan önce Tüm sistemi, mekanikleri ve hikaye akışını önceden kurdu. Tüm arkları kısa bir şekilde oluşturdu. Ardından aradaki boşlukları doldurarak 20 küsür senedir bize bir hikaye anlatıyor. Kısmen her arcda bir sonraki arc için bir kaç spoiler veriyor.

Analize başlamadan önce bir kronoloji yapalım. 800 sene önce kayıp yüzyıl sona eriyor. Ne kadar sürdüğü bilinmeyen bir kayıp yüzyıl var. biz aşağı yukarı bu zaman dilimine 100 yıl desek, joy boy 900-1000 yıl önce yaşamış biri. Yaşadığı dönemde bir savaşa girmiş. Elimizde ki bilgilere göre (poneglyph ile) joy boy poseidondan özür diliyor. Bu özür dünyayı karanlık kişilere teslim ettiği için olabilir. Girdiği savaşı kaybettiği için olabilir. Yine bakıyoruz ki bir sonraki joy boya yol gösterici olması için poneglyhler hazırlanıyor ve şuan bilmesek de bir tahmine göre laugh tale'de rio kitabesi mevcut. 1000 sene önce gerçekleşmiş olay tekerrür ederek günümüz one pieceinde yaşanmakta. Yine son bir savaş gerçekleşeceği ortada. O zaman ki joy boyun müttefikleri bugünde müttefik halinde. Wano Shandiya Zou Fishman island bunlara ek olarak arabasta dressrosa joy boyun mütteki. Tarih kendini tekerrür ediyor dedim ufak bir benzerlik söyleyebilirim. Antik uygarlığın tasarladığı robotun mary geoise gitmesi ile robatlaştırılan kumanın mary geoiseine gitmesi benzerlik. Oda bilerek mi yaptı bilmiyorum. Belki de ben yakıştırdım bilmiyorum.

Şimdi kimsenin değinmediği bir hikayeye bakacağız. Filler olarak anlatıldı. Tayfa grand line'a girmeden evvel 7 bölümlük bir hikaye. Bölümlerin listesi aşağıda

54. bölüm Precursor to a New Adventure! Apis, a Mysterious Girl
55. bölüm Miraculous Creature! Apis's Secret and The Legendary Island!
56. bölüm Eric Attacks! Great Escape From Warship Island!
57. bölüm A Solitary Island in the Distant Sea! The Legendary Lost Island!
58. bölüm Showdown in the Ruins! Tense Zoro vs. Eric!
59. bölüm Luffy, Completely Surrounded! Commodore Nelson's Secret Strategy!
60. bölüm Through the Sky They Soar! The 1000 Year Legend Lives Again!

Roger'da voice of all sound özelliği var. Aynı özellik Luffydede var. deniz krallarının sesini duyma zunishanın sesini duyma ve yukarıdaki bölümlerde yer alan ejderhanın sesini duyma. Bölümleri kısa bir özert geçelim. Kemikleri sonsuz yaşam verdiği iddia edilen bir ejderhayı evine ulaşltırma hikayesi. Öyleki tayfa ejderhayı alıp gizemli bir adaya varıyor orada antik hiyeroglifleri bulup bir harita oluşturuyorlar ve her 1000 yılda ortaya çıkan ejder yuvasını bulmaya koyuluyorlar. Tanıdık geldi mi. Gizemli ada yerine Laugh tale i koyun alın size one piece hikayesi. Şimdi luffy bu ejderin sesini nasıl duyabiliyor? nika olduğu için mi? momonosuke nasıl zunishanın sesini duyuyor? shirahoshi nasıl deniz krallarının sesini duyuyor. Tam emin değilim ama vivi ördeğin sesini duyabiliyordu sanırım yanılıyor da olabilirim. Eichiro oda yukarıda verilen tüm bölümlerde tüm one piece in bir benzerini sunuyor. Orada yumurtadan çıkan ejerha vardı. İşte o yumurtadan çıkma olayı egg head adasının başındaki yumurtayı temsil ediyor. Bence luffy artık kabuğundan çıkacak. Luffy ve yamato dövüşünde 991. bölümde red hawk saldırısı Ace D. portgass gibi alev çıkarıyor. önceki joy boy belki bu kademeye gelmediği için kadimlerinde pek bilgisi olmayacağını düşünerek, o saldırı bildiğiniz logia tipi bir saldırı. Yani luffynin meyvesi hem paramesyum hem shoulong benzeri bir dönüşüm ile zoan hemde alev yumruk ile logia tipi. Yukarıdaki bölümlerde ejder adayı bulunca ölüyor. Bizim tayfa laugh tale i bulunca poneghylphler amacını tamamlayacak. Rogerın başlattığı korsan çağı aslında laugh tale ile kadimlerin olmadığı yeni bir çağ olacak. yumurtadan çıkan ejderha yeni çağı temsil ediyor. ölen ejderha ise eski çağı. Tartışma konusu olabilr.