Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Anlamadığım şey, Luffy Joy Boy olsaymış ne olacakmış? Kaido neden sen de Joy Boy olamazmışsın dedi. Bu arada bu Joy Boy olayı reenkarneye bağlamaz umarım gene. Joy Boy, Roger ve Luffy sonuçta hiç birisi birbirini görmedi. Luffy Roger öldükten sonra doğdu, sonraki Joy Boy kesin olarak Luffy, tamam ama umarım burada da Joy Boy reenkarnesi olayı dönmez. Benim okuduğum yerden mi kaynaklı bilmiyorum ama Kaido'nun o cümleyi kurarken çizimi rezildi.

Bölümde Kiku, Luffy'nin yenilgi ilanı ve Momo dışında bir şey olmadı. Momo zaten neredeyse savaş başladığından beri böyle, Luffy zaten düşüyordu Kiku olayı da büyük bir şey değildi. Gene büyük bir olay göremeden geçti bu bölüm de. Artık Momo'yu konuştursunlar yada off-panel'den vazgeçilip bir bölüm çıksın. Chopper'a yardıma Sanjiler gidecek işte niye yavaşlatıyorsun ki? Wano ve son 200 bölüm için güzel bir bölümdü evet ama artık sıktı sanki biraz, bu hızla Wano bitmeyecek. Daha dövüşmemiş adamlar var. Wano başlamadan önce kapalı kutu şey varken Wano'da bir çok kapalı kutu çıktı ortaya, biraz bunları açsın. Her bölüm yeni gizem katmaya gerek yok.

Yok Momo antik silah mı? Yok Kınları kim kurtardı? Yok Luffy'i kim kurtaracak? Yok Sanji güçlü biriyle dövüşecek mi? Yok adaya güçlü birisi gelecek mi? Yok 2 Yonko nasıl yenilecek? Yok Yamato'daki kelepçeler deniz taşından mıydı? Yeter kardeşim arc başlamadan zaten 50 soru vardı.

Yok Sabo'ya ne oldu? Yok Schibukai'lere ne oldu? Yok Reverie'de ne oldu? Bak diğer şeylere girmiyorum, seri sonunda görmemiz gereken şeylere veya diğerlerine girmiyorum. 1-2 sayı bile gerektirmeden 1 sayıda uzata uzata yanıtlayabileceği 3 soru bu ama adam 100+ bölümdür dokunmuyor bile. Yeter kardeşim yeter, ne gizem sevdalısıymış ya. Serinin %95'inden fazlası hala gizem, 24 yıldır yayımlanan bir seride bu kadar gizem olur mu?

Gerçekten çok güzel bölümdü. Son zamanlarda ki en dolu bölümlerden biriydi. Hem bilgiler hemde olan olaylar açısından. Kanjuro'nun sonunu beğendim, duygulandırdı. Kinemon sen ne adammışsın be, ne güzel kesti. Kaido ise finalde Yonko hissiyatını verdi. O nasıl bir saldırıdır arkadaş.

İkihaftadır okumuyorum ama olaylardan haberdarım neredeyse. son bölümü Utkan abi beğenmiş ama yine de itmedi beni okumaya.

Hem bilgiler hemde olan olaylar açısından.
Ne bilgisi aldık mesela? Ben kaçırmış olmalıyım.
Kaido'nun Joy Boy'u bildiğini öğrendik ve Luffy'e söyledikleri önemliydi. Hem yenilme sebebini hemde Joy Boy olabilmek gibi bir mevki olduğunu öğrenmiş olduk. Momonosuke'nin baya önemli bir yere sahip olduğunu, Chopper'ın gümbürtü topunun süresini Ceaser sayesinde otuz dakikaya çıkarabildiğini gördük. Olay zaten sadece bilgi vermesinde değil bunu akıcı ve heyecanlı olayların arasına serpiştirebilmesi benim için.

İkihaftadır okumuyorum ama olaylardan haberdarım neredeyse. son bölümü Utkan abi beğenmiş ama yine de itmedi beni okumaya.
Kahve kral yine Queen'e karşı duruyor. Sanırım seni en sevindirecek kısmı burasıdır bölümün. :D
unknown.png

Kaido'nun Joy Boy'u bildiğini öğrendik ve Luffy'e söyledikleri önemliydi. Hem yenilme sebebini hemde Joy Boy olabilmek gibi bir mevki olduğunu öğrenmiş olduk. Momonosuke'nin baya önemli bir yere sahip olduğunu, Chopper'ın gümbürtü topunun süresini Ceaser sayesinde otuz dakikaya çıkarabildiğini gördük. Olay zaten sadece bilgi vermesinde değil bunu akıcı ve heyecanlı olayların arasına serpiştirebilmesi benim için.
Bilgi olacak değerde pek bir şey yoktu bence. Kaidonun Joy Boyu bilmesi de sadece daha büyük bir soru getirdi. Nasıl biliyor? Luffy’nin de yenilme sebebinden çok yenildiğini görmek isterdim çünkü şimdi hem Kaido konuşuyor dövüşleri hakkında yaptı gibi. Hem de sonra bir fb gelecek fazladan sayfa çiziliyor o dövüş hakkında şuan.

Momo’nun önemli yeri olduğu zaten Zou’dan belliydi. Dişe dokunur tek şey Choppy’nin power up almasıydı. Ben artık Sanji dövüşsün, Yonkolar düşecekse nasıl olabileceği gösterilsin diye beklerken, bunları görmekten etkilenmedim açıkçası.

Ama gene de son 200 sayıya kıyasla ilk 5’e girer.

Bilgi olacak değerde pek bir şey yoktu bence. Kaidonun Joy Boyu bilmesi de sadece daha büyük bir soru getirdi. Nasıl biliyor? Luffy’nin de yenilme sebebinden çok yenildiğini görmek isterdim çünkü şimdi hem Kaido konuşuyor dövüşleri hakkında yaptı gibi. Hem de sonra bir fb gelecek fazladan sayfa çiziliyor o dövüş hakkında şuan.
Momo’nun önemli yeri olduğu zaten Zou’dan belliydi. Dişe dokunur tek şey Choppy’nin power up almasıydı. Ben artık Sanji dövüşsün, Yonkolar düşecekse nasıl olabileceği gösterilsin diye beklerken, bunları görmekten etkilenmedim açıkçası.

Ama gene de son 200 sayıya kıyasla ilk 5’e girer.
OP biraz böyle bir seri. Net bir cevap vermektense üzerine daha çok soru işaretleri koyabiliyor. Spekülasyon üretmeye çok uygun, ben seviyorum böyle şeyleri. Bulunduğumuz noktada zaten büyük bir gizemin falan açıklanmasını beklemiyorum, sadece böyle detaylar öğrenmek hoşuma gidiyor karakterler ve evren ilgili. Bunlar zevkle takip etmemi sağlıyor benim ama kimilerini sıkıyor demek ki. Ben ayrıca merak ettiğimiz çoğu şeyin cevaplanacağını düşünüyorum. Bize de beklemek düşüyor işte.

OP biraz böyle bir seri. Net bir cevap vermektense üzerine daha çok soru işaretleri koyabiliyor. Spekülasyon üretmeye çok uygun, ben seviyorum böyle şeyleri.
Biz de bu yüzden sevdik zaten. Ben bu seride güncele geldiğimde Marineford'un post-arkı idi. Ne kadar zamandır takip ettiğimi anlayabilirsin. Ancak bu seri 1014 bölümdür yayında Wano tek başına 205 bölüm. Yonkolara giden yolun gözükmesi ise son 465 bölümü kapsıyor. Ve bu manga 24 yıldır yayında.

Yani artık spekülasyonları üretme değil, onları spekülasyon olmaktan öte bir lore içeriği bir tema bir hikayeye dönüştürme sürecine girmeli hatta buna yıllar önce başlamalıydı. Son 2-3 ark kaldı belki de serinin bitmesine bu kadar yakınken sürekli yeni "OOo öyle mi ? O zaman bu böyle ise şu nasıl şöyle" tarzı sorgulatmalar atması yersiz. Dövüşler off-panel. Tayfa dışında tüm karakter arkları off panel. Her şey karada yaşanıyor güya deniz serisi. Güya milyonlarca adaya sahip devasa bir evren ancak seriyi 10 tane falan ada ziyaret ederek bitireceğiz.

Bunlar zevkle takip etmemi sağlıyor
Bizim kadar uzun yıllardır haftalık takip etmediğin için eminim senin için çok daha hoş ve sıkıntısız bir tecrübe olmuştur. Sonuçta başlayalı 1 yıl kadar bile olmuş olsa en az 900 bölüm hiç ara vermeden okuyabileceğin içerik vardı. Ancak ben ve @Flyjin gibi uzun yıllardır güncelde düşe kalka takip edenler için. Zaman atlaması sonrası özellikle de Dressrosa sonrası hatta ve hatta daha da özellikle Wano tam bir hayal kırıklığı :D Kaldı ki sen tam One Piece'den maksimum keyfi alacak yaştasın :D Biz bu seriyi okurken yaşlandık :D Sandık ki seri de bizimle yaşlanır (Naruto da böyle oldu mesela). Karakterler olgunlaşır, dengeye gelir, bazı kavramlar oturur bir zemin oluşur diye ancak hala aynı ciddiyetsiz ve "arkası yarın" tavrı bizim gibi uzun zamandır güncel olanları yıldırdı. Sanırım bunu anlarsın. O yüzden bu kadar farklı düşünüyorsunuz @Flyjin ile ancak bence çok normal.

Ancak ben bu bölümü beğendim. Özellikle çizimde (gene iyi değil ama en azından temiz) iyileşme görmek memnun etti.

Biz de bu yüzden sevdik zaten. Ben bu seride güncele geldiğimde Marineford'un post-arkı idi. Ne kadar zamandır takip ettiğimi anlayabilirsin. Ancak bu seri 1014 bölümdür yayında Wano tek başına 205 bölüm. Yonkolara giden yolun gözükmesi ise son 465 bölümü kapsıyor. Ve bu manga 24 yıldır yayında.
Yaşınız gereği uzun zamandır takip ediyor olmalısınız dediğiniz gibi o konuda saygılarımı sunarım. Yalnız birkaç noktaya değinmek istiyorum. Wano 205 bölüm değil, 105 bölüm şuanda. Arc 909. sayıda başladı ve Luffy'nin Yonkoları indirmeye karar vermesi 696. sayıda gerçekleşiyor yani o yolun gözükmesi 465 değil 318 bölümü kapsıyor.

Yani artık spekülasyonları üretme değil, onları spekülasyon olmaktan öte bir lore içeriği bir tema bir hikayeye dönüştürme sürecine girmeli hatta buna yıllar önce başlamalıydı. Son 2-3 ark kaldı belki de serinin bitmesine bu kadar yakınken sürekli yeni "OOo öyle mi ? O zaman bu böyle ise şu nasıl şöyle" tarzı sorgulatmalar atması yersiz. Dövüşler off-panel. Tayfa dışında tüm karakter arkları off panel. Her şey karada yaşanıyor güya deniz serisi. Güya milyonlarca adaya sahip devasa bir evren ancak seriyi 10 tane falan ada ziyaret ederek bitireceğiz.
24 yıl az bir süre değil gerçekten ve Oda'nın zaman atlaması sonrası arkları olması gerekenden fazla uzattığının farkındayım bende. Fakat sorgulatma yapması neden yersiz olsun ki, insanlar seriyi halen merak duygusu içinde takip edebilsin istiyor. Ortaya böyle yeni sorular atarak büyük bir tartışma unsuru yaratmış oluyor. One Piece kadar detaylı tartışma ortamı sunabilen seri azdır diye düşünüyorum. Ayrıca off-panel geçilen dövüşler oldu fakat Wano'da özellikle çoğu savaşı görüyoruz. Tayfa uzun zaman sonra tekrar parlıyor ve bu daha da artarak devam edecektir.

Ana karakterin yüzemediği bir seride fazla deniz savaşı olmamasını normal karşılıyorum ben. Yinede daha çok görsek iyi olur tabi orasına katılıyorum. Seriyi bitirdiğimizde 10 tane ada ile falan bitirmeyeceğiz bu arada. Çünkü şuanda bile 10'dan daha fazla. Wiki'ye göre Hasır şapkalar 35 farklı lokasyonda bulunmuşlar şu zamana kadar. Bildiğimiz ama henüz ayak basmadığımız yerleri de katarsak rahat 40'ın üzerine çıkıyor bu sayı.
Bizim kadar uzun yıllardır haftalık takip etmediğin için eminim senin için çok daha hoş ve sıkıntısız bir tecrübe olmuştur. Sonuçta başlayalı 1 yıl kadar bile olmuş olsa en az 900 bölüm hiç ara vermeden okuyabileceğin içerik vardı. Ancak ben ve @Flyjin gibi uzun yıllardır güncelde düşe kalka takip edenler için. Zaman atlaması sonrası özellikle de Dressrosa sonrası hatta ve hatta daha da özellikle Wano tam bir hayal kırıklığı Kaldı ki sen tam One Piece'den maksimum keyfi alacak yaştasın
Ben takip edeli 1,5 sene kadar oluyor aşağı yukarı 1 senedir de günceldeyim. Gerçekten hoş ve sıkıntısız bir tecrübe oldu diyebilirim benim için sizin için hayal kırıklığı olan Wano benim için baya heyecanlı geçti özellikle Oden geçmişini arkaya arkaya okuyabilmek çok güzel bir deneyimdi. Yaşımla alakalı mı bilmiyorum ama bende seriye karşı bir bıkkınlık falan yok ya keyifle takip ediyorum halen.

Sandık ki seri de bizimle yaşlanır (Naruto da böyle oldu mesela). Karakterler olgunlaşır, dengeye gelir, bazı kavramlar oturur bir zemin oluşur diye ancak hala aynı ciddiyetsiz ve "arkası yarın" tavrı bizim gibi uzun zamandır güncel olanları yıldırdı. Sanırım bunu anlarsın. O yüzden bu kadar farklı düşünüyorsunuz @Flyjin ile ancak bence çok normal.
Naruto bence çok iyi bir örnek değil ya bunun için. Açıkçası şu son savaş arkı beni One Piece'den daha çok baymıştı ne yalan söyleyeyim ki onu da toplu bir şekilde tüketmeme rağmen söylüyorum bunu. Savaşı arcı 175 bölüm falan ediyor bu arada Wano'dan bile uzun yani :D

Karakterlerin olgunlaşmasını da çok doğal olduğunu düşünmüyorum birkaç kişi dışında. Özellikle Obito ve Pain'in yaşadığı karakter değişimini gerçekçi bulmuyorum. Kaguya'nın çok havadan indiğini düşünüyorum. Kısıtlı bir evreni ve karakter kadrosu var birde. Sasuke'nin peşinden gidilen bir 400 küsür bölümümüz var mesela. Şu gerçekten sonra Yonko Sagasının bu kadar çok bölüm olması bana batmıyor.

One Piece'e göre senaryo bakımından daha dengesiz bence Naruto. One Piece'de evet olacak şeyler bellidir aşağı yukarı ama hiçbir zaman aşırı derecede saçmalamaz ne senaryo ne karakterler. Crocodile mesela Marineford'da Luffy'nin tarafında gibi gözüktü ama kendi tarafındaydı aslında. Naruto'dan Obito gibi anne babasının ölümüne sebep olan ve savaş başlatan birine benim için harika bir insandı dediğini duyduk mesela. Bu nedir arkadaş ya? :D

Ancak ben bu bölümü beğendim. Özellikle çizimde (gene iyi değil ama en azından temiz) iyileşme görmek memnun etti.
One Piece çizim konusunda iyi bir seri zaten. Son bölümlerin çizimlerini beğenmemenizi Oda'nın Korona dolayısıyla fazla asistanla temas etmeden hızlıca kendi başına yapmaya çalışmasına bağlıyorum ben. Yoksa sadece Wano arkında bile birçok etkileyici çizim gördük.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Wano 205 bölüm değil, 105 bölüm şuanda.
Hmm sorry yanlış hesaplamışım ancak yine çok fazla. Zira yakın bir zamanda da bitecek gibi değil. Punk Hazard + Dressrosa toplamı 148 bölüm. Water 7 saga ve Summit War Sagaların toplamı da 247 bölüm.

4 İmparator Sagası ise (Zou ile başlayıp, günümüze kadar süren süreç); 212 bölüm. Şimdilik.

Dediğim gibi serinin en çok izlenildiği ve okunduğu süreç olan Luffy'nin hükümetin en önemli üç güç lokasyonuna (ennies lobby, ımpel down, marineford) (Marijois şehri hariç) girip, kafasına estiğini yaptığının işlenildiği 2 Saga (9 arktan oluşan) 247 bölüm. Yani pacing'in yerlerde olduğu açık.

Fakat sorgulatma yapması neden yersiz olsun ki, insanlar seriyi halen merak duygusu içinde takip edebilsin istiyor.
Tamam işte buna seriyi "sağmak" diyoruz. Magazin programı gibi "arkası az sonra" çekmek bir yazım kalitesi ya da başarılı bir hikaye anlatımı değil. Sorgulatma yapmak için hiç bir şeyi oturtmayıp sonra plot o sırada neye ihtiyacı varsa konseptleri ona göre bükmesi bükerken de yeni gizemler oluşturması pek de matah bir şey değil. Ancak dediğim gibi yaşının tam OP yaşı olması ve de seriyi beklemeksizin soluksuz okuduğun için yıpranmışlığının az olması sebebiyle şu an bu ayrımı yapamıyor ya da yapmıyor olman normal zaten.

One Piece kadar detaylı tartışma ortamı sunabilen seri azdır diye düşünüyorum.
Bu belli bir zamana kadar başarıdır ancak bir yerden sonrada sadece "sansasyonel" olmak demektir. Ben üstüm çıplak bir halde hükümete küfür ederek işlek bir cadde de koşsam. CERN'de yapılan çok önemli bir geliştirmeden ya da buluştan daha çok tartışma ortamı yaratırım (kafa sayısı olarak akademik olarak değil) ancak bu benim yaptığımın, öbüründen iyi olduğunu göstermez.

ünkü şuanda bile 10'dan daha fazla. Wiki'ye göre Hasır şapkalar 35 farklı lokasyonda bulunmuşlar şu zamana kadar.
10 orada bir mübala idi yav :D Ciddi bir rakam vermedim yani. Kaldı ki 10 ile 35 mi daha yakın yoksa onlarca milyon ile 35 mi ? O yüzden bu düzeltmeye gerek bile yokmuş bence :d

Naruto bence çok iyi bir örnek değil ya bunun için. Açıkçası şu son savaş arkı beni One Piece'den daha çok baymıştı ne yalan söyleyeyim
Ben hangisi daha çok bayıyor olarak bir örnek vermedim zaten. Ancak Karakter Arkı diye bir şey var. Nitekim evet iyi bir örnek.

Savaşı arcı 175 bölüm falan ediyor bu arada Wano'dan bile uzun yani
Savaş Arkı değil 175 bölüm eden içinde 4 tane ark olan koca bir Saga. 4 İmparator Sagası misal 212 bölüm. Kaldı ki Savaş Arkındaki kadro kalabalığı, içerik, açıklanan şeyler, lore girdileri, dövüş çokluğu ile Wano arasında bir uçurum var :D Wano tek başına 105 ve daha bitmesine en az 30 bölüm var.

İçinde Bee Vs Sasuke, Kakashi Vs Pain, Jiraiya Vs Pain, Sasuke Arama Ekibi Vs Tobi, Itachi Vs Sasuke, Konoha Vs Pain,Naruto Vs Pain, Jiraiya'nın geçmişi ve kehanet, rinnegan, mangekyo sharingan ve eternal mangekyo sharingan ve senjutsunun açıklaması, Nagato ve yetimlerin geçmişi, 2. büyük ninja savaşının önemli bir kısmı, Kakashi'nin babasının cameo'su, Minato'nun cameo'su ve Naruto'nun babası oluşunun açıklanması, Naruto'nun 6 ve 8 kuyruk formları, Itachi hakkındaki sır ve Uchiha Katliamı, Konoha'nın yok oluşu, Naruto'nun köy tarafından kahraman olarak çağırılması. Bee'nin yakalanması (güya) , Rikudo Sennin'den ilk defa bahsedilmesi. Orochimaru'nun önce sözde öldürülüp sonra geri dirildiği sonra tekrardan mühürlendiği ve irili ufaklı daha pek çok şeyi sığdırabileceğimiz. Pain Sagası 107 bölüm. Sırf Pain'in Konoha Çıkartması ve Naruto ile yüzleşmesi ve de Itachi'nin gerçeğinin öğrenilip ardından Sasuke'nin Bee'ye gitmesini içeren kısım 44 bölüm. Balık adam adası 50 bölüm. Bilmem anlatabiliyor muyum :D

Yani bu içerik ile Wano da verilebilen arasında uçurum var. Ancak dediğim gibi benim Naruto demem ne biri daha iyi demek içindi ne de ritimlerini kıyaslamak için. Ben sadece karakterler arkları olarak baktım. Ölüm diye bir şey vardı Naruto da zaten :D

Fakat tekrar diyorum benim örneklemem buna dair değildi.

Yaşımla alakalı mı bilmiyorum ama bende seriye karşı bir bıkkınlık falan yok ya keyifle takip ediyorum halen.
Ne mutlu valla. Keşke ben de o yaşlarda böyle haftadan haftaya bekleme derdim olmadan okuyabilseymişim.

Özellikle Obito ve Pain'in yaşadığı karakter değişimini gerçekçi bulmuyorum.
Biz Obito ve Pain ile yaşlanmadık o yüzden örneğimi kapsamıyor. Kaldı ki Nagatonun ki bence gerçekçi idi.

Kaguya'nın çok havadan indiğini düşünüyorum.
Katılıyorum ancak sen beni çok yanlış anlamışsın bu benim örneğimi kapsayan bir şey değil. Ancak havadan inme şeyleri konuşacak olsak One Piece'in tokatlayamacağı seri yok. Belki Dragon Ball direnir biraz o konuda :D

Kısıtlı bir evreni ve karakter kadrosu var birde.
Daha ufak ancak kısıtlı değil. Kaldı ki OP'nin elindeki engin evrenle sunabildiği ile Naruto'nun kısıtlı evreni ile yapabildiği kıyaslanınca gene OP göze batar benim açımdan ancak tekrar diyorum sen neden Naruto vs OP gibi algıladın hala anlamış değilim.

Sasuke'nin peşinden gidilen bir 400 küsür bölümümüz var mesela. Şu gerçekten sonra Yonko Sagasının bu kadar çok bölüm olması bana batmıyor.
Kusura bakma da buna "low-balling" denir.ç O 400 küsür bölüm evrende sadece sasuke peşinde koşulmuş başka hiç bir lore olayı, kurgu falan yürümemiş mi yani ? :D Big Mom gibi ana karakter olmayan ve de ana karakter ile tematik bir kontrastı bulunmayan birisinin Mugiwara kovalamasının bile 200 küsür bölüm olduğu OP diyeyim ben de o zaman :D Bu doğru bir yaklaşım değil. Ve tekrar diyorum beni hiç anlamamışsın sevgili kardeşim .

One Piece'e göre senaryo bakımından daha dengesiz bence Naruto.
Çünkü daha fazla felsefi ve siyasi şeylere kafa atıyor(atmaya çalışıyor en azından) ve de büyük bir retcon yiyor seri ortasında.Ha bu dengesizliği ortadan kaldırıyor mu ? Hayır ancak biri denerken başaramıyor biri daha deneyemeden başaramadı Kaldı ki OP, kurgusunun en dış halkası yani ana kalası anlamında ok daha tutarlı olabilir. Çünkü pek de katı bir plana bağlı değil. Ancak o dış halkadan içeriye, ana kalasdan onu tutan destek kolonlara falan indikçe çok daha fazla plot hole, mantık hatası ve de geçiştirilmişlik barındırıyor.

Naruto'dan Obito gibi anne babasının ölümüne sebep olan ve savaş başlatan birine benim için harika bir insandı dediğini duyduk mesela. Bu nedir arkadaş ya?
Dof, Trafalgar Law'ın kolunu keserken, Bellamy gibi bir kekoyla konuşmaya çalışarak vakit kaybeden Luffy'e ya da abisinin katili hakkında bilgi verilen "et nerede et" tavırlarında dolanan Luffy'e göre ya da kendi canı için canlarını veren onlarca insana ve kaptanına saygısızlık edip babasının emrini çiğneyerek ölen ve öldükten sonra da tüm bu olanlardan pişman olmayan Ace'e göre, Obito'nunki bile daha makbul. Ancak dediğim gibi benim örneğimi hiç anlamamışsın canım yav :D Ama sağlık olsun güzel sohbetti.

urpzckw.png

Yalnız nasıl vurmuşsa, Kin'emon'un ayakları yere falan geçmemiş. Dizlerine kadar betona falan çakılmamış. Ayı gibi vurmuş. Direkt ezmiş adamı, normalde sopanın üst kısmına falan denk gelir Kin'in boyu. Ama sopada da çatlak var gibi.

OP gene arabesk kasedini açtı. Hiç sevmiyorum şu tavrını ancak yine de son 2 bölüm arkın geneline bakınca ritim ve canlılık olarak en iyilerden idi.

Sanji VS Queen çok kötüydü. Tamam OP karikatüristik bir seri evet ama Looney Toons da değil yahu.

Arkadaşlar, Oda'nın bu kadar fazla karakteri 1 seferde öldürebileceğini sanmıyorum. OP'nin satışlar çok düştü ölüler arttı :D Ancak bence %95'i ölmeyecek o gördüklerinizin. Evrenin en iyi 3 doktoru o adada (Law, Marco, Chopper).

Ben beğendim. Son zamanların aksine çok iyiydi. Lütfü detayı iyiydi zaten artık yensin bir zahmet Arc bazında serinin sonuna yaklaştık ve Kaido bir çok dövüş çıkarttı.

Ama gene de 2 arc önce Doffy’i Law ve halk olmasa yenemeyecek adam Dof’un it gibi titrediği Kaido’yu yenerse saçma olacak. Her ne kadar yardım almış olsa da, tek başına yenerse saçma olacak.

Şahsen Sanji sahnesini sevdim. Çok uzun zamandır geri plandaydı, Sanji’yi seven birisi olarak sevindim.

Bence de çoğu ölmeyecek karakterlerin. Kin’emon ölmez bence Wano temizlenince Momo’ya yol göstermesi lazım. Kanjuro bile bence ölmeyecek maalesef.

İki üç gündür zihnimi meşgul eden bir konu var.

Ödüllerdeki küsüratlar neye göre veriliyor ve ne anlam ifade ediyor? Arada oynayan 2-3 milyon beri veya 12-13 milyon berinin bir anlamı var mı?

Seride yeni olan arkadaşlar için dipnot: Kastım yeni dünya ödülleri, yani artık milyarları bulan ödüller...

İki üç gündür zihnimi meşgul eden bir konu var.

Ödüllerdeki küsüratlar neye göre veriliyor ve ne anlam ifade ediyor? Arada oynayan 2-3 milyon beri veya 12-13 milyon berinin bir anlamı var mı?

Seride yeni olan arkadaşlar için dipnot: Kastım yeni dünya ödülleri, yani artık milyarları bulan ödüller...
Genellikle isimlerini içeren şeyler oluyor. Misal Roger'ın ödülü 5.564.800.00 Bery. 6-Ro, 4-Shi, 8-Ya olarak okunuyor. Roshiya yani Roja gibi. Yada Kaido'nun 4,611,100,000 Berry ödülünde, koyu işaretli 110 kısmı hyakuju diye okunuyor, lakabı da Hyakuju no Kaido yani Canavar Kaido. Buna goroawase diyorlarmış, sayısal bir kelime oyunu.