Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Yeni opening tırt.
Yeni ending epey güzel. Acayip duygulandırdı.

Yönetmen değişmiş galiba yeni arc için, epey hoş gözüktü bölüm Ama yine çok az manga sayfası kullanılmıştı ve akıcı değildi pek.

Wano sonrası yeni çizim tarzı güzel bir renk katmış animeye. Lulusia'nın yok oluş sahnesini beğendim etkileyici yapmışlar. Yavaş ilerleyiş kadlığı yerden devam ediyor alıştık artık ona.

Ace'in karakter yapısına bakınca onunla ilgili en çok göze çarpan özelliği (Alabasta da ilk tanıtıldığında) Luffy gibi özgürlüğüne çok düşkün ancak Luffy'e tezat şekilde Ace'in çok düşünceli, kibar ve de sakin biri olması idi . Evet biraz hayta idi biraz serseri idi ancak ılıman bir yapısı vardı hatta Ace ile tanışınca Nami, Luffy'nin abisinden bir şey öğrenmediği belli falan diyerek Ace'in, Luffy gibi burnunun dikine giden hafif beyinsiz biri olmadığına dikkat çekilmişti.

Daha sonra Marineford öncesi Ace'i gördüğümüzde Ace burnunun dikine giden, çok da kibar konuşmayan, acaip asi, başına buyruk kendine "baba" diye seçtiği adamın emirlerini hiçe sayan başına buyruk biri gibi çizildi.

Alabasta zamanında kendisinden seviyece oldukça alçak olan Smoker ile yüzleşmeden önce bile oldukça temkinli olduğunu gördüğümüz, şov yapmaktan kaçınan, Smoker'ı sadece gerektiği kadar oyalayıp sonra oradan tüyen bir Ace görmüştük. Ancak Karasakal ile dövüşünde Karasakal'ın tüm kadrosuna aynı anda dalmayı düşündüğünü gördük. Bilmediği bir meyveye karşı Smoker'a karşı olduğundan bile daha az temkinli olduğunu gördük.

Marineford'da ise kendi hayatını değersiz gören, kendisi için başkalarının ölmesinden endişe duyan nazik bir tarafını çizdiler ancak aynı Ace daha sonra kendi için ölen hayatları hiçe sayıp, baba dediği adamın emrini hiçe sayıp, itaatsizlik edip Luffy'nin az daha ölmesine akabinde ise kendi ölümüne sebebiyet verdi. Ve oradan zamanında kaçamadıkları için eğer Shanks gelmese tüm WB korsanlarının + kardeşinin yok oluşuna sebebiyet vermiş olacaktı.
Yeni cevap verebiliyorum abi kusura bakma sınavlarım vardı.

Ace'in Marineford ve sonrasında ki flashback hikayesinde kişiliğinin daha derinlerine indik ve aslında neden böyle biri olduğunu anladık. Her ne kadar babasından haz etmese de o da Roger ile aynı huya sahip. Sevdiklerine bir laf edildi mi veya zarar gelme ihtimali olduğunu anladığında savaştan asla kaçmıyor. Sinirleniyor ve sonucunu düşünmeden hareket edemeyebiliyor. Akainu ve Karasakal tayfasına karşı böyle olduğunu görmüştük. Bu huyu eleştirilebilir ama karakterin tutarsız olduğunu düşünmüyorum. Akainu ve Karasakal ile olan durum Smoker ile olanla pek benzer değil.

- Neyse olmuştur bir talihsizlik ancak muhakkak bundan çok pişman olmuştur ? Dediğin noktada da "hiç pişmanlığım yok" diyerek ölüyor.
Burada bence Luffy kendini çok suçlu hissetmesin diye böyle söylüyor. Çünkü öncesinde özür dilemişti beni kurtarmak için o kadar uğraştın ama yine de kurtarılamadım diye. Yani bu konuda aslında üzgün olduğu belli. Öncesinde de savaşı izlerken ağlamıştı tayfasına olanlar için. Ace'in asıl isteği ise doğmam iyi miydi sorusuna cevap bulmaktı. Kendisini bu kadar önemseyen ve onun için canını bile tehlikeye atan insanlar olduğunu görünce gerçekten sevildiğini anladı ve o yüzden gülümseyerek öldü.

- Ve tüm bunlardan sonra fanlar Marineford'da olanlar için Garp'ı suçladı, Rayleigh'i suçladı (Ace'in varlığından haberi yok adamın), Dragon'u suçladı (ne alakaysa ama bunu bile duydum), Akainu'yu suçladı (adam işini yapıyor) ama kimse esas suçlu olan Ace'e bir şey demedi aksine bir de Ace kahraman oldu en popüler karakterlerden biri oldu :D :D Bu kadar rezalet yazılmışken bu kadar sevilmesi beni daha da itti karakterden.
Böyle diyenlere ben de katılmıyorum ama bu karakterin kendisi ile alakalı bir şey değil sonuçta. Ace'in suçu var ama bu onu rezalet yazılmış bir karakter yapmıyor bence.

Günün sonunda kötü birisi değil ayrıca iyi de bir abi. Itachi'den daha tutarsız olduğuna katılmıyorum. Itachi baya canavar gibi bir abiyken birden melek gibi bir abiye dönüştü. Ace'de ise o tarz keskin bir değişim olmadı. Luffy'e karşı daha iyi abilik yaptı Itachi'ye kıyasla. Asıl örnek alınması gereken abi Ace'dir bana göre.

Son düzenleme:
Ace'in asıl isteği ise doğmam iyi miydi sorusuna cevap bulmaktı.
Tamam bu da tutarsızlığın başka bir kanıtı adamın asıl isteği "benim var olmam iyi bir şey mi" sorusunu bulmak ise eğer, o zaman baba bildiğinin sözünden çıkarak ya da düşünülmemiş eylemlere girerek bu soruyu yanıtlayamazsın ki. Acınası bir karakter bu açıdan.

Kendisini bu kadar önemseyen ve onun için canını bile tehlikeye atan insanlar olduğunu görünce gerçekten sevildiğini anladı ve o yüzden gülümseyerek öldü
Tamam işte o insanları alayı ölecekti onun yüzünden Shanks olmasa ... Yani ne kadar bencil tabiatlı olduğu ortaya çıkıyor.

Günün sonunda kötü birisi değil ayrıca iyi de bir abi.
Beyazsakal'a laf atan Akainu ile "Benim babam senin babanı döver" ağız dalaşına girdiği için Luffy ölecekti az daha.. Bunun nesi iyi abi. Kötü birisi derken şeytani birimi dersen evet değil ancak karakteri kötü olan birisi.

Itachi'den daha tutarsız olduğuna katılmıyorum. Itachi baya canavar gibi bir abiyken birden melek gibi bir abiye dönüştü. Ace'de ise o tarz keskin bir değişim olmadı. Luffy'e karşı daha iyi abilik yaptı Itachi'ye kıyasla. Asıl örnek alınması gereken abi Ace'dir bana göre.
Ben iki karakteri kıyaslarken kişilikleri ve o kişiliklere yazılan hikayelere baktım. Abilikleri hakkında bir şey demedim. Itachi örnek alınması gereken abi falan da demedim :D Kendin bambaşka bir şeye cevap vermişsin.

Itachi de elbette çok keskin bir değişim olacak adama "plot twist" hikayesi yazmışlar. Oradan okuyucunun bilmediği şeyi öğrenmesi durumu var haa bu iyi mi kotarılıyor hayır. Ancak günün sonunda Itachi, ekstrem durumlar için ekstrem örnekler almayı kendine görev edinmiş bir ergenin çuvallamasından ibaret. Lezzetli bir hikaye olmasa da anlaşılabilir bir şey.

Ace'in korsanlar kralından nefret ederken ve denizci kahramanı tarafından yetiştirilirken korsan olması saçma, korsan olduktan sonra WB tarafından stockholm sendromunda sokulması ayrı abes, daha sonrasında kendine baba seçiyor babası ile yakın dost olan bir adamı. Gene bir çelişki, bu baba için güya canını verir ama 2 sözünü dahi dinleyemiyor diye.

Yani karakter sevimsiz ve mızmız yazılmış bir karakter Alabasta haline göre.
flashback hikayesinde kişiliğinin daha derinlerine indik ve aslında neden böyle biri olduğunu anladık.
O kadar da derine inilen bir şey yok. Neden Roger dan nefret ettiği ve Garp'a saygı duyduğu halde yine de korsan oluyor ? Neden özgürlüğü bu kadar önemli olan ve otoriteye karşı sorunları olan biri kendi hikayesini çizmek yerine bir otoritenin (WB) buyruğu altına giriyor ?

Yani bunlar hiç bir zaman altı çizilmeyen sadece öylece oluveren şeyler Ace adına...

Yeni anime bölümü güzel olmuş. Tayfayı bir arada yeni maceralarda gördükçe eski OP tadını almaya devam ediyorum. Bonney-sama çok hoş çizilmiş. Lilith'in sesini de beğendim. OP tam gaz devam ediyor.

Yeni anime bölümü güzel olmuş. Tayfayı bir arada yeni maceralarda gördükçe eski OP tadını almaya devam ediyorum. Bonney-sama çok hoş çizilmiş. Lilith'in sesini de beğendim. OP tam gaz devam ediyor.
Ben hiç beğenmedim şahsen. Hiç olay yoktu. Tashigi'yi görmek güzel oldu sadece. Çok az manga sayfası kullanmışlar yine.

Ben hiç beğenmedim şahsen. Hiç olay yoktu. Tashigi'yi görmek güzel oldu sadece. Çok az manga sayfası kullanmışlar yine.
Yavaşlık mevzusunu kenara koyarsak beğendim ben. 11 sayfa kullanmışlar bölüm için bir manga sayısından bile az yani. Animeyi Wano'dan beri güncel takip ettiğim için alıştım artık o kadar dert etmiyorum. Zaten mangada da ark başları çok olaylı olmuyor genelde. Birkaç bölüme daha ilgi çekici şeyler görmeye başlayacağız.

@Uncle Paulie
Kizaru’nun geçmişte Nika dansı yaptığını öğrenen Akainu Temsili

S0OzI.png

Duygularıma tercüman olmuş yine Engin abi. Luffy Gear 5'i her açtığında ayrı bir heyecan ve merak duyuyorum bu sefer neler göreceğiz diye. Manga tarihinin en yaratıcı formlarından biri ya.

Haki mevzusunu tam anlamıyorum bilen biri anlatabilir mi? Conqueror Haki var mesela, şu an geldiğim yere kadar (daha güncelde değilim) bu hakinin tek yaptığı şey savaş alanında zayıf insanların bilincini kapatmak ve şok etkisiyle geri itmek. Bu kadar basit bi şey olması garip geliyor, ilerde bununla ilgili daha detaylı bir şey görecek miyim Kaido'yla, King'le kapışırlarken falan bu şekilde devam mı edecek?

Haki mevzusunu tam anlamıyorum bilen biri anlatabilir mi? Conqueror Haki var mesela, şu an geldiğim yere kadar (daha güncelde değilim) bu hakinin tek yaptığı şey savaş alanında zayıf insanların bilincini kapatmak ve şok etkisiyle geri itmek. Bu kadar basit bi şey olması garip geliyor, ilerde bununla ilgili daha detaylı bir şey görecek miyim Kaido'yla, King'le kapışırlarken falan bu şekilde devam mı edecek?
O dediğin şekli en basit kullanımı. Çok yaratıcı bir şey bekleme ancak ileri kullanımlarını görüyoruz ve evet çok büyük bir güç. Tabii biz de en son seviyesini görmedik henüz. Shanks'ı tam manasıyla gördüğümüzde büyük ihtimal tam potansiyelini göreceğiz.

Gözlem ve silahlanma hakisinin de ileri kullanımları var.

@Uncle Paulie Roger ve Shanks'ın hakiyle bu kadar güçlü olduklarını düşününce çok büyük bi güç olduğu anlaşılıyor gerçi.

Ben gözlem hakisini bile (Skypiea'dan sonra) Katakuri'yle yeni yeni tam anlamıyla görüyorum. Teşekkürler cevap için.

Haki kimse kusura bakmasın MF savaşına kadar ne olduğu Odanın bile kafasında tam oturmamış bir şeydi. Daha sonra şekillendirdi ve dallandı budaklandı. Seride zaten sadece ve sadece hakiye güvenerek dövüşen bir kaç kişi vardı. Bunlar Roger, Shanks, Rayleigh ve Garp'dı. Bunların yanında ileride Zoro kesin olarak katılacak ve geldiği yere bağlı olarak Sanji de katılabilir. Zaten haki olayının çok çok önemli olduğunu da yukarıda bahsettiğim bu 4 karakter sağlamlaştırdı.

Ha başından beri var mıdır bu? Vardır muhtemelen çünkü seride Im falan gelene kadar bilinen zirve 3 elemandan 2 tanesi meyvesizdi. Rogerın Lastik veya başka meyve gücü olduğunu savunanlar olmadı mı? Oldu, bir tanesi de bu mesajı şuan okuyor olmalı. Ben sonuna kadar meyvesiz olduğunu savundum kendisinin. KK idam eden hükümet 1 tane güçlü elemanını oraya göndermez mi? En azından Garp'ı falan.

Bir dakika haki olayına döneyim. Hakinin en başından veya başlarda var olduğunu ben de kabul ediyorum, evet vardı. Ama bu değildi. Silahlanma hakisinin siyah olması, kral hakinin saldırılara eklenmesi falan sonradan ortaya atılan fikirler. Bu olayla ilgili gördüğümüz ilk ipucu da WB ve Shanksın göğü yarrmasıydı ki o bile saldırıların eklenebildiği düşünülerek yapılmış bir şey değildi.

Retconlarca bir seri haline geldi artık OP
burada beni yanıltıp da son bölümde yaptığı şeyden dolayı Odayı kınıyorum. Serinin sonunda olması gereken bir şeydi. Ki zaten dövüş sonlanmayacaktır, Oda bunu son zamanlarda çok yapıp ters köşe yapıyor, Kaido ile dövüşünde de yardım gelecek demiştim. Ancak bu sefer hikaye farklı karşısında net olarak Amirallerden güçlü olduğunu gördüğümüz 5 azman olacak. Sanji ve Zoro gelse dahi işi zor. Shanksın olaya girme ihtimali ise çok çok zayıf. Ama ne olursa olsun büyük bir olay kopacaktır. Ama Odanın söylediği büyük savaşlardan birisine dönüşebilir bu olay. Sonuçta tüm dünya Lütfünün orada olduğunu biliyor. Benim fikrime göre Odanın elinde sonuçlandrırılması ve kullanılması gereken şeyler varken gidip de sonuçlandırılmasına daha zaman olan şeylere odaklanmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Garp'dır falan onlar da önemli. Hem kardeşim madem bu kadar güçlüler ve muhtemelen "muhtemelen ırkları yüzünden" ışınlanıp uçup kaçan mu fosil amcalar daha önce büyük olaylara neden el atmadı? İlla Joy Boy mu olmamız gerekiyor? Ben bir ihtimal bu amcaların meyve kullanıcısı olmama ihtimallerini bile düşünüyorum.

Bence ne dersek spoiler olur.Fakat Spoilersız şunu diyeyim.Verdigin örnek Kralın hakisinin en basit kullanımi.Biraz bu Hakinin hakkını verip kullanmaya başlayınca x3, tam anlamıyla da kullanirsan 10larca kat güclenilebileceğini söylemek çok da yanlış olmaz.

@Shrimp Whole Cake Island'ı bitirdim, Katakuri'yle kralın hakisiyle çarpıştıklarında etrafta ayık kimseyi bırakmadılar. Kaido'yu indirmeye gidecekler, Wano arkında görürüm herhalde güçlerini.