Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Ne alakası var ki onunla? O patlama ve aura efektini koymadan dolduramıyor mu? Flashback girersin, sahneleri ağırlatırsın-ki alışığız- ama Kaido'ya ayağı kalkarken yıldırım çarpması ve mor mor fışkıran ışıklar koymazsın. Ki saniyelik bir şey zaten.
Sahneler ağır zaten. :D Zoro'nun kılıç savurduğu her sahnede Kaido, Oden'i görüyor. :D

Sıkıcı olmasın diye bol efektli yapmışlardır. İkide bir ağır çekim giriyor. Ben izlemiyorum zaten arada Crunchyroll bana kesit gönderiyor oradan biliyorum.

One Piece'in animesinin 1028.bölümüne bakıyorum da, Kaido ayağı kalkıp konuşurken bile rengarenk patlama efektleri girmişler. Yani bu efekt aşkı 900 bölüm sonra nereden peydah oldu bir türlü anlamıyorum. Fanlardan mı böyle bir talep gördüler acaba? Tuhaf.
Sanırım böyle daha etkileyici gözüktüğünü sanıyorlar ama serinin ruhuna aykırı bence bu efektler. OP sadeliği ile öne çıkıyordu daha çok. Şimdi bildiğin Dragon Ball olmuş. Zaten ikisini de aynı stüdyo yapıyor.

Maalesef özellikle yabancı izleyici kitlesi bu abartılı efektlerden gayet memnun gözüküyor o yüzden de devam ettiriyorlar.

One Piece'in animesinin 1028.bölümüne bakıyorum da, Kaido ayağı kalkıp konuşurken bile rengarenk patlama efektleri girmişler. Yani bu efekt aşkı 900 bölüm sonra nereden peydah oldu bir türlü anlamıyorum. Fanlardan mı böyle bir talep gördüler acaba? Tuhaf.
Sanırım böyle daha etkileyici gözüktüğünü sanıyorlar ama serinin ruhuna aykırı bence bu efektler. OP sadeliği ile öne çıkıyordu daha çok. Şimdi bildiğin Dragon Ball olmuş. Zaten ikisini de aynı stüdyo yapıyor.
Maalesef özellikle yabancı izleyici kitlesi bu abartılı efektlerden gayet memnun gözüküyor o yüzden de devam ettiriyorlar
"Akıcı, sürükleyici animasyon yapamıyoruz, bölümleri doldurmalarla süründürüyoruz, bari efekt basıp yolumuzu bulalım oradan kaliteli gözükelim" kafasındalar bence.

Dressrosa'da animasyonlar rezildi ancak en azından bu gereksiz efekt şovlar yoktu ve bölüm içi filler bu kadar fazla değildi. Yani temizinden 1 bölüm manga bölümü kullanıyorlardı en azından.

Bence animedeki temel sorun efektler de değil, çok az manga sayfası kullanmaları kalanını ise saçma sapan doldurmaya çalışmaları. Bazı bölümlerde cidden 1 dakikada geçilecek olayları 20 dakikaya yaymışlıkları vardı yani. Bu açıdan anime çok kötü durumda.

@Uncle Paulie

Teach reis sence.WB'den sonra ikinci bir efsane daha (Garp veya Rayleigh) indirir mi ne diyorsun ?
Bilemiyorum, Oda bazen fan teorilerinden yürütüyor hikayeyi, bazen ise hiç beklenmedik işler oluyor. Arası yok. Net bir yorum yapamayacağım.

Garp'ı indirse eline ne geçecek ki meyvesi yok bir şeyi yok. Rayleigh aynı şekilde.

Tiç pek gereksiz işler yapmayan, işini gördükten sonra hemen yoluna bakan bir insan. Devrimci Karargahı'nı yok ettikten sonra CP0 ile bile savaşmamış, yoluna bakmış.

Karasakal Korsanları Şeytan Meyvesi avcıları olduğundan, güçlü meyvelere sahip efsaneleri harcayabilirler. Gaban'da belki güçlü bir meyve vardır. Veya hikayede görürsek Shiki'nin Fuwa Fuwa no mi'si gayet ideal.

@Uncle Paulie

Ya teach'in eline Elbette bir şey geçmezde Luffy şuan(daha doğrusu nika)Kaido'yu indirmişken Teach'in de luffy ile karşılaşmadan önce güçlü birilerini indirmesini beklerim.Ha tabi karşı tarafı rezil etmeyecek sekilde tabi. Dediğin gibi shikide olabilir bu.Gerçi 3.Meyvenin zoan olacağı düşünülüyor paramecia ve logia meyvesinden dolayı o yüzden shiki olmayabilir.

Garp ve Rayleigh ikiside luffy ile bağı olan isimler özelikle Garp.O yüzden karasakal ile luffy savaş sebebi olabilir bu ikisinin ölümü o yüzden dedim.

Ama dediğin gibi oda bu ne yapacağı belli olmaz.

@Uncle Paulie

Ya teach'in eline Elbette bir şey geçmezde Luffy şuan(daha doğrusu nika)Kaido'yu indirmişken Teach'in de luffy ile karşılaşmadan önce güçlü birilerini indirmesini beklerim.Ha tabi karşı tarafı rezil etmeyecek sekilde tabi. Dediğin gibi shikide olabilir bu.Gerçi 3.Meyvenin zoan olacağı düşünülüyor paramecia ve logia meyvesinden dolayı o yüzden shiki olmayabilir.

Garp ve Rayleigh ikiside luffy ile bağı olan isimler özelikle Garp.O yüzden karasakal ile luffy savaş sebebi olabilir bu ikisinin ölümü o yüzden dedim.

Ama dediğin gibi oda bu ne yapacağı belli olmaz.
O mantıkla olabilir, ama Garp ve Tiç buluşması nasıl olur kafamda canlandıramadım. Aktif görevden emekli oldu neticede. Olmasına olur ama nasıl olur bilmiyorum.

Luffy ve Tiç'in savaş sebepleri hali hazırda var gibi. Büyük ihtimal Raftel yolunda One Piece için kapışır iki tayfa. Tabii çok farklı şeyler de olabilir, zorlanıyorum tahmin yürütmekte.

Sahneye hapsolmaktan yine kendimizi alamadık...

Miras kalan irade, çağın kaderi ve insanların hayalleri. İnsanlar özgürlüğün anlamını takip ettiği sürece, böyle şeyler asla sona ermeyecek!

Serideki en güzel non-canon sahnelerden. Yer yer animeciler Oda'dan daha iyi iş yapmış. Gömeriz ama hakkını da verelim.

Law ile Teach'ın savaşını sonunu göstersin artık yaw.Zaten kimsenin ölmediği seride Law'ın ölmeyecegi kesin.Ya destek gelir teach kaçar ya da Law esir alınır. küçük bi ihtimal ile de kaçar.

Teach'in artık önemli bir ismi paket etmesi gerek.Ki bu da Shanks olacak gibi ama güncel hali ile bunu yapması zor.Ya meyvelerini uyandıracak ya da yeni bir meyve alıp öyle Shanks'ın karşısına çıkacak.

Law ile Teach'ın savaşını sonunu göstersin artık yaw.Zaten kimsenin ölmediği seride Law'ın ölmeyecegi kesin.Ya destek gelir teach kaçar ya da Law esir alınır. küçük bi ihtimal ile de kaçar.

Teach'in artık önemli bir ismi paket etmesi gerek.Ki bu da Shanks olacak gibi ama güncel hali ile bunu yapması zor.Ya meyvelerini uyandıracak ya da yeni bir meyve alıp öyle Shanks'ın karşısına çıkacak.
Oda genelde bu tarz büyük olayları arc sonunda yapardı ama Wano'dan beri arcın ortasında başka yerlerde ki gelişmeleri de gösteriyor. Bunu yapmasını seviyorum insanlar off panel geçeceğini bekliyordu Teach Law savaşını ama başlangıcını gösterdi sonunu da gösterir. Seride ölümler oluyor aslında Wano'da mesela bir 5-6 kişi falan öldü. Law kadar önemli karakter değildi ama hiçbiri. Law ölür mü emin değilim o yüzden.

Teach karakterinden ötürü küçümseniyor bence bu adamın şuan baya güçlü olması lazım. Shanks'ı alabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum en kötü bir power up alır öyle yener yani.

Birkaç yerde gördüğüm kadarıyla Luffy'nin meyve olayı baya bir eleştirilmiş, son anda karar verildi diye. Fakat dikkatli okunulduğunda öncesinde ibareler vardı buna karşı. Doflamingo'nun lastiğin bunu yapamaması lazım diye bir sözü vardı mesela. Benzer şekilde Kaido'nun da bir lafı vardı. Serinin en başından beri planlandığını iddia etmiyorum ama söylenildiği gibi son 50 bölümde uydurulmuş bir şey olmadığı belli.

Birkaç yerde gördüğüm kadarıyla Luffy'nin meyve olayı baya bir eleştirilmiş, son anda karar verildi diye. Fakat dikkatli okunulduğunda öncesinde ibareler vardı buna karşı. Doflamingo'nun lastiğin bunu yapamaması lazım diye bir sözü vardı mesela. Benzer şekilde Kaido'nun da bir lafı vardı. Serinin en başından beri planlandığını iddia etmiyorum ama söylenildiği gibi son 50 bölümde uydurulmuş bir şey olmadığı belli.
Marineford'da niye bunun hiç lafı geçmedi o zaman? 800 yıldır aradıkları meyve ellerinin altındaydı ama kimseden bir tepki görmedik. O zamanlardan bunu belirten bir ipucu olsaydı çok önceden planladığına ikna olabilirdim ama en fazla zaman atlaması sonrası düşünmüştür bunu. Muhtemelen Joy Boy'u tasarladıktan sonra karar verdi buna. Millet Skypeia zamanından foreshadowlar falan gösteriyor ben hiç inanmıyorum o ara aklında olduğuna.

Marineford'da niye bunun hiç lafı geçmedi o zaman? 800 yıldır aradıkları meyve ellerinin altındaydı ama kimseden bir tepki görmedik. O zamanlardan bunu belirten bir ipucu olsaydı çok önceden planladığına ikna olabilirdim ama en fazla zaman atlaması sonrası düşünmüştür bunu. Muhtemelen Joy Boy'u tasarladıktan sonra karar verdi buna. Millet Skypeia zamanından foreshadowlar falan gösteriyor ben hiç inanmıyorum o ara aklında olduğuna.
Bu meyvenin Nika olduğunu bilen çok az kişi var ki. Marineford savaşında olan kimsenin bildiğini sanmıyorum. Şu ana kadar Gorosei ve Vegapunk'ın bildiğini gördük sadece. Skypeia zamanında da düşünmüş olabilir bence Oda'dan bahsediyoruz sonuçta bu adam foreshadowing konusunda ayrı bir seviye. Marineford sırasında işin sürpriz faktörünü bozmamak için meyve hakkında bir şey söylememiş olabilir.

Bu meyvenin Nika olduğunu bilen çok az kişi var ki. Marineford savaşında olan kimsenin bildiğini sanmıyorum. Şu ana kadar Gorosei ve Vegapunk'ın bildiğini gördük sadece. Skypeia zamanında da düşünmüş olabilir bence Oda'dan bahsediyoruz sonuçta bu adam foreshadowing konusunda ayrı bir seviye. Marineford sırasında işin sürpriz faktörünü bozmamak için meyve hakkında bir şey söylememiş olabilir.
Nika'yı bilen Gorosei'leri gördük biz Marineford sonrası kendi aralarında konuşurken. Luffy'den de bahsedildi birçok kez seride Gorosei tarafından. Niye hiçbirinde bu meyve olayı konuşulmadı da Wano'da konuşuldu? Ortada bir retcon olduğu çok açık yani. Bu meyve olayı tutarsızlık yaratıyor geriye dönüp bakıldığında. MF sırasında meyveyi direkt açıklamalıydı demiyorum ipucu verebilirdi diyorum. Sürpriz faktörü bozulmamış olurdu böylece ortaya da bir gizem atmış olurdu. Oda bayılıyor zaten gizemlere kaçırmazdı böyle bir fırsatı.

Nika olayının retcon ve deus-ex olduğunu kabul etmeden bir yere varamayız. Hatta Wano'nun içeriğinin %70'i böyleydi (Odenler, tanrı vadisi olayları vesaire vesaire) ...

Luffy'nin sıradan lastik adam olmadığı malum idi ancak bunun açıklamasının Nika olduğuna dair bir zemin katiyen yoktu.

Nika Luffy'nin dövüşlerine çok büyük darbe vurdu. Luffy'nin en kötü dövüşleri dahi Nika dövüşlerinden daha iyiydi. Belki animede daha güzel olur diyeceğim, ben de anime takip etmiyorum ama sorun orada. Neyse artık Sanji Jinbei ve Zoro'nun dövüşlerinden yürürüz. Arada belki birkaç güzel tayfa üyesinin dövüşü daha çıkar. Garp vs Tiç'i gösterirlerse çok şekil olur. Law vs Tiç offpanel geçilecek o belli oldu.

Marineford serinin zirvesiydi daha onun üzerine çıkamadı Oda. Kendi söylemine göre final savaşı çok daha iyi olacakmış ama aynı etkiyi vermesi çok zor.

Hatta benim nezdimde Dressrosa'ya kadar best şonen falandı One Piece o sıralar okurken. Sonrasında yaşadığı sert düşüş olmasa yeri ayrı olurdu. Neyse, yaşattığı güzel anlar ve duygular için hala minnettarız. Ama serinin helvasını da Wano'nun ikinci kısmıyla beraber yedik yani.

Nika'yı bilen Gorosei'leri gördük biz Marineford sonrası kendi aralarında konuşurken. Luffy'den de bahsedildi birçok kez seride Gorosei tarafından. Niye hiçbirinde bu meyve olayı konuşulmadı da Wano'da konuşuldu? Ortada bir retcon olduğu çok açık yani. Bu meyve olayı tutarsızlık yaratıyor geriye dönüp bakıldığında. MF sırasında meyveyi direkt açıklamalıydı demiyorum ipucu verebilirdi diyorum. Sürpriz faktörü bozulmamış olurdu böylece ortaya da bir gizem atmış olurdu. Oda bayılıyor zaten gizemlere kaçırmazdı böyle bir fırsatı.
Oda'nın defalarca kez kaç yüz bölüm öncesinden foreshadow yaptığını biliyoruz. İnternette bir sürü örnekleri var en basitinden iki tanesini göstereyim Sanji üzerinden. Burada dediklerinin 700 küsür bölüm sonra Tüm Kek Adası arkında Sanji'nin geçmişi anlatıldığında gerçek olduğunu gördük.
tumblr_inline_oebquadtOx1rpcdyn_1280.png

E76Rj5JVUAA7j5t.jpg
Arada 15 senelik zaman var. 15 sene öncesinden düşünmüş yani Oda bu detayları. Neden Luffy'nin meyvesini de düşünemesin? Skypeia'da ki yılan, Güneş Korsanları gibi ipucular vardı zaten öncesinde. Yani meyve konusunada çok öncesinden karar vermiş olabilir.

@Monolith
Bu verdiğin örnekleri ve daha nicesini bende biliyorum zaten. Oda foreshadow yapamayan birisi demedim ama bu adamda insan neticesinde her şeyi öncesinden düşünmesinin imkanı yok. Nika olayının ben öyle 700 bölüm öncesinden planlandığını düşünmüyorum. Sanji örnekleri kadar net bir şey yok elimizde. Dediğim gibi bana göre ya Wano'da karar verdi yada Joy Boy'u hikayeye soktuktan sonra.

Ayrıca aynı mantıkla bakarsak bu Naruto kapağında da 14 sene öncesinden verilmiş bir foreshadow var.
naruto_4_1.jpg
Ben şimdi buna bakıp Kishimoto seride ki her şeyi en başından planlamıştır mı diyeyim? Naruto'da da retconlar var. Bu kadar uzun süren serilerde kaçınılmaz gibi bir şey zaten retcon olması. Bunu kabullenmen lazım.

@Monolith Oda önde planlayıp, o plana göre yazan biri değil. Belli başlı temel fikirler kafasında onlar başından beri var ancak gerisini erteleyip sonra onu olduruveriyor. Yani Oda'nın geçmişte yaptığı her şey "foreshadowing" olmuyor. 700 bölüm arayla foreshadowing olmaz. Yazar zaten o doneyi yazdığını bilir o yüzden de özgürlüğü gereğince bunu var olan zamana uydurur. Ha gerçekten forshadowing yaptığı da oluyor. Ancak "Mr.Prince" lafı = "Whole Cake Island'a dair her detay taa o zamandan Oda'nın aklındaydı" demek değil.

OP ve Foreshadowing konusunda bu yanlış anlaşılıyor. Yoksa böyle "geçmişin ucu ile geleceğin ucunu birbirine bağlama" anları her uzun soluklu seri de sıklıkla oluyor zaten ancak bu demek değil ki yazarlar baştan sona ne yaptıklarını adım adım biliyorlar.

Bilse adam Haki konseptini 5 kere falan değişmezdi zaten. Nitekim Nika'ya dair minnacık alametler olabilir. Ancak Wano Arkının bitirilişi planlıydı , Luffy'nin tüm gear geçişleri Gear 2'den beri oturtulmuştu anlamına gelmez. Gelseydi daha tutarlı bir seri okuyor olurduk.

Yani anlıyorum seni, Elbette Nika konsept olarak evrende vardı ancak evrende bir isim olarak var olması Gear 5'in gökten düşer gibi gelişine bir anlam ya da açıklama kazandır(a)mıyor.