Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs One Piece Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Bu Gear 4 ne işe yarıyor ya? Luffy base halde de gayet dövüşüyordu Kata'yla sonra Snakeman oldu hala düz dövüşüyorlar? 😄 Bu bir de hız odaklı bir formmuş sözde, Kata numarasını anlar anlamaz yine savuşturup bloklamaya başladı. Yani gidip düşmanı teklemesin tamam ama hiç fark yoktu ya resmen. Stil değişimi karşılığında 10 dk Haki kullanamıyor resmen çocuk. 😄

Bu Gear 4 ne işe yarıyor ya? Luffy base halde de gayet dövüşüyordu Kata'yla sonra Snakeman oldu hala düz dövüşüyorlar? 😄 Bu bir de hız odaklı bir formmuş sözde, Kata numarasını anlar anlamaz yine savuşturup bloklamaya başladı. Yani gidip düşmanı teklemesin tamam ama hiç fark yoktu ya resmen. Stil değişimi karşılığında 10 dk Haki kullanamıyor resmen çocuk. 😄
Aslında onu Doflamingo savaşında gördük Gear 4'ü.
Normal Luffy'i Doflamingo'ya yumruk attığında, tekme attığında hiçbir şey yapamadı, sadece diz çöktürdü.
Fakat G4 formuna geçtiğinde ilk yumrukta adamı adanın bir ucundan diğer ucuna sektirdi.
Bir nevi lastik vücudunun tüm gücünü kullanabilir hale geliyor, gerilme kuvveti artıyor.

Katakuri'ye karşı tam anlamıyla bir şey yapamama sebebi ise Katakuri'nin geleceği görerek tüm saldırıları önceden savuşturabilmesi. Yani orada ne kadar güçlü olursa olsun tam anlamıyla vuramadıktan sonra bir şey ifade etmiyor. Luffy de bunu ancak hızla aşabileceğini düşündüğü için Snake Man özelliğini kullanıyor. Onda hareket halindeki kolunu bile istediği an farklı yöne değiştirip savunmasız yakalamaya çalışıyor.

Aslında onu Doflamingo savaşında gördük Gear 4'ü.
Normal Luffy'i Doflamingo'ya yumruk attığında, tekme attığında hiçbir şey yapamadı, sadece diz çöktürdü.
Fakat G4 formuna geçtiğinde ilk yumrukta adamı adanın bir ucundan diğer ucuna sektirdi.
Bir nevi lastik vücudunun tüm gücünü kullanabilir hale geliyor, gerilme kuvveti artıyor.
Yumruğu bileğinin içine kaçıp yüklediği ataklar daha güçlüdür muhakkak ama ondan önce de gayet dövüyordu:
0782-003.png
0782-005.png
0782-006.png
0782-007.png
Yani baya adamı blokluyor, Doffy'e kendini savunma ihtiyacı hissettiriyor ve yumruk tekmeyle de kan alıyor. Zaten ilk düzgün darbesi Red Hawk'dı, Doffy kan kustu onu yiyince.

Kata'yla da Snakeman'den önce şöylelerdi mesela:
0894-008.png
0894-006.png
vs.
Snakeman'de de aynı haldeler:
0895-007.png
0895-008.png
Yani hiçbir şey değişmemiş gibiden kastım buydu. Daha hızlı ama hala savuşturuluyor ya da darbe alıyor. Yani demin de öyleydi zaten. 😄

Battle Shounenlerde dönüşümler ya aradaki dramatik farkı kapatmak ya da fark açmak için kullanılır genelde, ama Luffy her türlü ölümün eşiğinde bir dövüş geçiriyor. 😄 Belki ben OP power-uplara alışmışımdır da G4 garibime gidiyordur. 😄

Yumruğu bileğinin içine kaçıp yüklediği ataklar daha güçlüdür muhakkak ama ondan önce de gayet dövüyordu:
0782-003.png
0782-005.png
0782-006.png
0782-007.png
Yani baya adamı blokluyor, Doffy'e kendini savunma ihtiyacı hissettiriyor ve yumruk tekmeyle de kan alıyor. Zaten ilk düzgün darbesi Red Hawk'dı, Doffy kan kustu onu yiyince.

Kata'yla da Snakeman'den önce şöylelerdi mesela:
0894-008.png
0894-006.png
vs.
Snakeman'de de aynı haldeler:
0895-007.png
0895-008.png
Yani hiçbir şey değişmemiş gibiden kastım buydu. Daha hızlı ama hala savuşturuluyor ya da darbe alıyor. Yani demin de öyleydi zaten. 😄

Battle Shounenlerde dönüşümler ya aradaki dramatik farkı kapatmak ya da fark açmak için kullanılır genelde, ama Luffy her türlü ölümün eşiğinde bir dövüş geçiriyor. 😄 Belki ben OP power-uplara alışmışımdır da G4 garibime gidiyordur. 😄
Ha evet, sorun Luffy'nin haki seviyesi. Normal yumruk tokuştururken de Gear 4'de yumruk tokuştururken de Katakuri'nin hakisi daha baskın geldiği için Luffy hep elinin acıdığını söylüyordu. Daha iyi sertleştiriyor Katakuri. İşte Gear 4 seviyesinde bu hakiye ekstradan fiziksel kuvvet ekliyor bu sefer. Yine çarpıştıklarında Katakuri'nin haki seviyesi baskın geliyor ama oran aşağı yukarı şöyle oluyor;

Base Luffy + Haki = %60 Katakuri
Gear 4 Luffy + Haki = %80 Katakuri.

Yani aradaki farkı azaltıyor, kapatmıyor. Kapatmadığı için herhangi bir değişiklik hissetmiyoruz.

Ama Gear 4 Luffy + Haki aşağı yukarı %105 Doflamingo seviyesine çıktığı için ezebiliyor.

Münazaradayım bir adamla, adam bana diyor ki Enel'in Raigo'su tek atağın gücü. 😄 Maxim'i 200 milyon volt Vari'yle çalıştırdı, yani dumandaki total enerji o ataktan fazla olamaz diyor. Enel bulutların gökyüzüne çıkıp enerji toplamasından bahsediyor diyorum, o daha çok bulut bir araya geldiği için daha çok enerji diyor. 😄 Maxim de menzilini arttırmak için kullanmış çünkü tek atağı adayı yok edebilse bile atağı adayı kaplayamadığı için bulut lazımmış.

Yani bir yere varmayacak muhtemelen, zaten zibilyon konuda fikir ayrılığı yaşadık ama merak ettim bir bana mı bariz hazırlık + ekipmanla güç artışı olduğu?